צריכה את עזרתכם

yehudit b

New member
אוקיי...תודה!

niki purple

New member
מן הסתם באינגליש...

זה גם הרבה יותר מוכר בעולם: יש יותר אתרים, יותר עיתונים, והכי חשוב משדרים את זה בטלוויזיה הרבה יותר. ואפשר להבין את זה כי תנו לאדם שלא מבין בסוסים לראות מקצה ריינינג והוא לא יבין מה הפילו עליו (הוא לא יוכל להבין מה יפה בלראות סוס פשוט רץ מעגל מהיר אלא אם הוא ממש מבין בריינינג) אבל תנו לו לראות קפיצות והוא די יסתדר עם זה בכללי. ובלי קשר- אם את מתחברת לעולם הסוסים את תאהבי כל צורת רכיבה שתבחרי...

narretrulz

New member
נכון

אבל בשנים האחרונות יש מן שיגעון של ווסטרן בארץ בארה"ב ובעוד כמה ארצות (פחות באירופה) והענף נתן קפיצה, ויחסית לעולם ישראל היא אחת הטובות שלא כמו באינגליש שאנחנו יחסית די מסכנים (מקסימוםםם 3 רוכבי גראנד פרי בקפיצות שלאף אחד אין ספונסר ובגלל זה אף אחד לא מתחרה, ורוכבי דרסז' בערך אותו סיפור...) אבל למרות שיחסית לעולם אנחנו יותר מפותחים בווסטרן, עדיין ההתפתחות של האינגליש הרבה יותר גדולה בגלל שיש פה גם כמה אנשים מקצועיים שמתעסקים בזה...(קצת, אבל יש) ועדיין זה אנשים שמתעסקים בענף שלהם הרבה יותר שנים והרבה יותר במקצועיות.

ממ../images/Emo1.gif

בפורום יש יותר רוכבי אינגליש.. אבל ברץ אם חושבים על זה.. גם אלה שרוכבים סתם ויוצאים לטיולים נקראים רוכבי ווסטרן כך שאני מניחה שבווסטרן יש יותר רוכבים..

בקשר ל'דהרה' ../images/Emo9.gif

מה שאת מכנה 'דהרה' נקרא 'קאנטר' הקאנטר לא חייב להיות מהיר יותר מן הטרוט...זה פשוט מקצב אחר, צעד שונה, הסוס פשוט מניח את הרגליים בצורה אחרת מה שיוצר צעד שונה. הרוכב צריך לדעת ל'העביר' את הסוס לקאנטר וכמו בטרוט - לרכב. בקאנטר עושים המון דברים כמו בטרוט ....כמו מעגלים שמיניות שינויי כיוון קפיצות וכו'

a l o n i s 1

New member
אה לא מדויק אבל טוב...

לא עושים הרבה שינוי כיוון כי לא כול סוס יודע להחליף רגלים... הליכה -4 פעימות .. (רגל אחורית ואז קידמית מאותו צד ואז אחורים וקידמית מאותו הצד) טרוט- 2 פעימות(רגל אחורים+רגל מצד נגדי קידמית וכן אלה ) קנטל שמאל- 3 פעימות (אחורית ימין שמאלית אחורית+ימנית קידמית קידמית שמאל) קנטר ימין- 3 פעימות (אחורית שמאל ימנית אחורית+קידמית שמאלית קדמית ימין) גלוף- 4 פעימות ואני לא יודע סידור רגלים!

yehudit b

New member
יו, איזה מסובך....

כל הפעימות האלה, מזכיר לי יותר שיעורי נגינה...חחחח

a l o n i s 1

New member
חחחחח. לא צריך ליזכור ..

צריך להביו.. שאת רואה מישהו תנסי ליראות את זה ככה את תיזכרי את זה מתוך הבנה..!

harazy

New member
אתה לא יכול להגיד שלא עושים..

כי רק כאלה שלא יודעים לא עושים.. אין כזה דבר סוס שלא יודע אם נותנים את הפקודה הנכונה בדיוק בזמן כל סוס יכול להצליח.. גלופ יכול להיות גם שתי פעימות..

popi199

New member
לדעתי

עזבי דיבורים, לכי לניסיון בחוות אינגליש וניסיון בחוות ווסטרן ותראי מה יותר מוצא חן בעיניך. אני רוכבת אינגליש אבל אני אוהבת גם ווסטרן, הלוואי והייתי יכולה ללמוד את שניהם. זה פשוט נראה לי קשה מדי להסביר ועדיף ללכת ולנסות.

תראי...

ההבדלים בין הווסטרן לאינגליש לא אמורים לעזור/להפריע לך לבחור חווה להתחיל לרכב בה. תבדקים מה החווה שהכי נוח לך להגיע אליה ותוודאי שהיא חווה טובה עם מדריכים טובים. ופשוט תרכבי שם. גם בווסטרן וגם באינגליש יש דברים כייפים וכיפיים פחות. אף אחד פה לא יכול לומר לך שאינגליש/ ווסטרן יהיו לך יותר טובים. תתחילי לרכב באחד מהם וזה לא משנה באיזה. אחרי זה תוכלי ללכת באיזה חופשה או משהו ולקחת כמה שיעורים בסגנון השני. ואז להחליט אם את רוצה אינגליש או ווסטרן או שילוב בינהם.

אנשים תפסיקו לזיין תמוח!

זה לא אמור לשנות לה כלום איזה ענף יותר מוכר בעולם או יותר מפותח בארץ. זה לא מה שיקבע אם יהיה לה יותר כיף לרכב בענף מסוים או לא! אז תפסיקו לנסות כביכול להראות כמה הענף שאתם רוכבים הוא יותר טוב יותר מוכר ויותר מפותח. כי זה לא מעניין אף אחד ולש משפיע בשום דבר על הרכיבה של מי שלומד את זה כרגע בארץ! ו7שאנשים יפסיקו לשאול אם אינגלי יותר טוב מווסטרן כי זה בערך כמו לשאול אם אלוהים קיים או לא. אין לזה תשובה ויש על זה הרבה וויכוחים מיותרים. שכל אחד יחפש לעצמו את החווה שהכי נוח לו להגיע אליה ורק יוודא שיש שם אנשים אחראיים עם תעודות כו' וביטוח. ומכאן שיהנה לא משנה באיזה ענף הוא נמצא!

היא לא...

היא שאלה ממה יש יותר רוכבים בפורום ואיזה משני הסגנונות יותר מרובה בארץ! ואתם התחלתם לזיין תשכ על מה נחשב בעולם ועל איזה רמה של רוכבים יש בארץ!

yehudit b

New member
תחסכו את הוויכוח

באמת שזה מיותר, וכל תשובה עוזרת במידה מסויימת

למעלה