צריכה את עזרתכם

yehudit b

New member
צריכה את עזרתכם

אז ככה- לפני כמה זמן שאלתי כאן על ההבדלים בין ווסטרן לאינגליש. קיבלתי כמה תשובות אבל אני עדיין לא ממש מבינה. אני אמורה לבחור מה אני רוצה ללמוד עוד מעט, ואני פשוט רוצה לדעת- מה לומדים בכל סגנון. אני לא רוצה שתכתבו לי מה אתם מעדיפים כי לא נראה לי שיש כאן מישהו אובייקטיבי, אני פשוט רוצה לדעת הסבר מלא- מה לומדים בשיעורים כשלומדים ווסטרן ומה באינגליש. אה כן...רציתי גם לדעת מה ההדלים כשמדובר בתחרויות.

Vintage Queen

New member
תיראי....

סה"כ הבסיס הוא אותו בסיס... (חוץ מהקטע שבאינגליש יש אוכף קטן יותר ובווסטרן יש אוכפים גדולים.. יש עוד כמה הבדלי ציוד- ובהתאם לכך יש גם שינויים טיפה ברכיבה עצמה אבל זה לא כזה עקרוני! !) מה שאת צריכה לשאול את עצמך זה לאן את רוצה להמשיך מהבסיס בווסטרן ממשיכים לריינינג ולמקצועות שונים (אני מזה לא מבינה בזה אז תסלחי לי!) ובאינגליש ממשיכים לדרסאג' (רכיבה אומנותית!) ולקפיצות (קפיצות מכשולים!) את יכולה לנסות את שניהם ולהחליט ממה את יותר נהנית.... כל אחד מתחבר למשהו אחר אני מאוד נהנית מווסטרן אבל אני יותר נהנית מהאנדרנלין שבקפיצות מכשולים.... :)

yehudit b

New member
אוקיי, אז הבנתי חצי

אני פשוט לא מבינה במושגים (ריינינג? דרסאג'?) הבנתי שבאינגליש קופצים על מכשולים, אבל מה עושים בווסטרן? (מה נשאר?)

פפפ בווסטרן יש לך

מלאא מקצים שונים... כמו ריינינג, קאטינג, פלז'ר ועוד מלא.. (חחח אני גם רוכבת אינגליש אז אני לא ממש זוכרת את הכול)... בכל מקרה המקצים שם שונים משל האינגליש והרכיבה שם שונה...את צריכה לבקש ממישהו שרוכב פה ווסטרן שיסביר לך... אני במקומך הייתי מנסה את 2 הסוגים.. ואיפה את גרה? שיוכלו להמליץ לך על חוות באזור מגורייך...

../images/Emo85.gif../images/Emo188.gif בווסטרן יש לך

רינינג, פלזר, טרייל קלאס,מקצועות בקר (הרבה), שואומנשיפ, הורסמנשיפ... הסברים יש פה
ובטאגליין

yehudit b

New member
על זה אני עוד חושבת אבל

כעיקרון בחווה שאני לומדת, אמרו לי שיש את שתי האפשרויות. נשארו לי שתי שאלות- אחת- הטרוט-זה רק באינגליש\ווסטרן או בשניהם? והאם זאת דהירה, או ריצה קלה של הסוס? (מישהו ניסה להסביר לי ולא הלך לא....) ושאלה שניה- באינגליש משתמשים בשוט מסוים (שמחזיקים ביחד עם המושכות)-מה עושים איתו?

yehudit b

New member
אם זה ריצה קלה-

אז מה ההבדל בדהרה? (מבחינת מה הרוכב צריך לעשות)

Blue Eyessss

New member
אולי-

תלכי לשיעור ניסיון-ותלמדי הכל לאט לאט ולא תבקשי מאנשים להעביר לך את התחושה של הרכיבה!?אי אפשר ללמד רכיבה בצורה תיאורתית...זה גם בטח לא יהיה כזה כיף..אולי פשוט תלכי לנסות במקום? זה בסט!

yehudit b

New member
אממ, אני כבר התחלתי ללמוד

אבל...המדריכה אמרה לי להתחיל לחשוב על מה אני רוצה ללכת. כבר היו לי שני שיעורים, אבל זה דברים בסיסיים מן הסתם, שבכל מקרה צריך לדעת...

yehudit b

New member
שאלה אחרונה (בינתיים) ../images/Emo8.gif

בפורום הזה-יש יותר רוכבי אינגליש או ווסטרן? ובכלל בישראל מה רוכבים יותר?

אני חושבת שבארץ יש יותר רוכבי

אינגליש.. כי גם הענף הזה יותר מפותח בארץ.. אבל נראה לי שזה מתחיל להצטמצם בשנים האחרונות...

../images/Emo85.gif../images/Emo188.gif לדעתי אי אפשר כל כך

לקבוע כי ההתאחדות אורמים שבאינגליש יש יותר אבל לכי תדעי כמה לא רשומים יש בווסטרן..

למעלה