צריכה את הצעתכם

אני לא אמרתי שהכאת מורה היא דבר תקי

תקין. אני אומרת שמנהלת ביה"ס כפי שתארה אותה האם בהתנהלותה בשני המקרים הנ"ל מול הילד מעידה על אינטלגנציה רגשית נמוכה ועל נטייה להתעללות. אדם שמחפש לצאת חזק וצודק ולהטיל מרות ופחד... כאילו הילד חב לה יראת קודש לגרום לו להרגיש שעושים בשבילו יותר ממה שמגיע לו במקום פשוט להגיד לו כל הכבוד כשהתקדם באותו מעמד אחר שתארה האם וגמרנו. לנהל שיחה שאמורה להיות עם האם מול הילד... זו חוסר מקצועיות ואדם כמו המנהלת ההיא לא צריך לעבוד עם ילדים צעירים. זה כל מהש אמרתי. הילד יודע שעשה טעות, זה ברור ונהיר לכולם. אין קשר בין זה לבין העובדה שהמנהלת לא יודעת להתנהג ולהתמודד עם ילדים קטנים.

nomabalakoma

New member
אכן

מסכימה איתך שגם תגובת המנהלת היתה אלימות מסוג אחר, או למעשה אותו סוג - חוסר אונים במצב מתסכל. חוסר אונים פירושו- אין לי את הכלים להתמודד עם מצב כזה. מערכת החינוך עומדת חסרת אונים במקרים רבים מול אלימות איומה, שבמקרים רבים מגובה ע"י ההורים. היי זהירה. לפעמים עדיף לגונן פחות על הילד, ובכך לאפשר לו ללמוד את התנהלות החברה, טוב ורע, מותר ואסור. בבת עיניך יצטרך לעמוד יום אחד בזכות עצמו, מול חברה (שכך אני מקווה)מסתייגת מאלימות, גם כשהמצב מתסכל..... נ.ב. כשילד "נעלב, נפגע...וכו'" הסיכוי שיחזור על מעשיו יורד. רצוי כמובן שיהיו דרכים אחרות להבהיר לו את חומרת מעשיו, כמו שכתבתי בתחילת המכתב, אך עם זאת - איזו דרך טובה יותר ויעילה (!!!!) את יכולה להציע כדי להמנע ממצבים כאלה בעתיד.

שימי לב שהאם ציינה שגם

בליק שר לאירוע במקרה אחר כאשר הילד שיפר התנהגותו והתקדם מאוד, קראה לו המנהלת ותוך שבחים הדגישה בפניו שהם עושים לי טובה ועושים בשבילו הרבה יותר ממה שמגיע לו (אני בתור טילדה הייתי מפרשת אתה לא שווה את כמה שאנחנו משקיעים בך...), יתרה מכך מנהלת היא לא מורה מהישוב ולא אדם מהישוב, בודאי שלא לגילאים צעירים כאלה, היא צריכה להיות אדם נבון ומושכל עם רגישות. המנהלת הזו לא הרשימה אותי ככזו מתוך הסיפור גם המקרה עם האלימות וגם זה שלפניו. לדעתי זה מזעזע לעודד ילד על התקדמותו ולהגיד לו באותה נשימה שהם עושים בשבילו מאמצים הרבה מעבר לשמגיע לו... התעללות רגשית למה. אני עדיין עומדת מאחורי דבריי. נראה לי הגיוני שתסכימי איתי ופשוט יש לנו קצר בתקשורת
ולי צורך במעט תגרה
נראה לי שהעניין הזה שהעליתי מוצה
את לא מסכימה?

באגיי

New member
השוואה מדוייקת פשוט אין מילים

אז ככה מה היה ... ילד שנגרם לו אוול ופגע במורה(כיתה ב') ומנגד בהשוואה ראש בראש בעל שרצח את אישתו כי האוכל לא היה חם ? בכיף באותה מידה שאת תומכת באלימות בתור דרך חינוך אז לסיפור הנ"ל צריכות להיות לפחות 2 אפשרויות המשך . בראשונה הילד נהג באלימות וכעונש קיבל השפלות בחזרה אוקיי ועכשיו המנהלת והממורה לא בסדר אז מורידים את המורה והמנהלת לחצר ומשפילים אותן שם ואז כבונוס מפטרים כדי שתיהיה להם טראומה שהן תוכלנה להפנים כי כניראה לא חינכו אותן בעבר וזאת הרי הדרך. אפשרות שניה האבא של הילד צריך להגיע ולפרק את המנהלת במכות - המורה עשתה משהו לא בסדר הילד בעט בה ואז כתגובה בנוסף לתגובת המורה המנהלת מחזירה לילד עוד יותר למה כי נתנו לה לחמם כיסא בחדר המנהל , אז האבא צריך להחזיר למנהלת באותה צורת חינוך שהיא מנצלת כי אותן השפלות כלפי ילד הן גרועות כמו אלימות פיזית קשה כנגד מבוגר שיכול להתעלם מאותן השפלות. יש פה חוסר הבנה לדבר מאוד בסיסי , הילד הבין שעשה מעשה שהוא מאוד לא בדר וצריך להמשיך להסביר לו כמה זה לא בסדר ומה עושים במקרה אחר . עם הזמן הוא יפנים , כי ילד בתור לד קטן לא יכול להתבטא בשום צורה אחרת כשמבחינתו קרה הנורא מכל ושדדו או אז אם הוא היה כמוך הוא היה מגיב כמו שאת מגיבה כשחותכים אותך בכביש או מעירים אותך בלילה או עוקפים בתור הוא גם היה מסנן משהו עסיסי מתחת לשפה או ישר בפנים ואני לא משווה את זה למשהו שהוא שווה ערך מבחינתך כי זה כמו להשוות לשוד שיקרה לך באמצע הרחוב איך תגיבי ???? אז נכון הילד נהג לא כשורה (וכניראה גם לא נוהג לבעוט במורה על בסיס קבוע). אבל הילד הגיב כי רק כך הוא יודע להגיב ולבטא את עצמו ומנגד המורה והמנהלת שהיו לפחות אמורות להיות טיפה יותר מפותחות שיכלית ממנו - היו צריכות להגיב בדרכים קצת יותר איך לומר מעודנות (ילד כיתה ב') כי להן היה הרבה שנים ללמוד איך לבטא עצמן במצבי לחץ וכעס ואיך לנשום עמוק ולספור עד 10. אני עומד מאחורי דעתי שחינוך צריך להיות טוב ועם גבולות ברורים אך לא לכלול התעללות הפנמה בעזרת טראומה וכו'. אני מאוד מקווה שהמורה והמנהלת שלפי מה שהבנתי לא יודעות את העבודה אפילו לא קרוב לזה , יקבלו את המתנה לחג ויוכלו להפנים את זה דרך טראומה ביחד עם עוד 4498 לא יוצלחים כמוהן.(הייתה הכללה אני יודע אבל אני בתיקווה שאלה שילכו הביתה צריכים ללכת )

nomabalakoma

New member
הבה נסכם...

פיתרון טוב יותר- אין לך אפשר לא לתמוך בדרך ולהתנגד לה. רצוי לתת פיתרון חלופי... האם הילד הבין? אינני בוחנת כליות ולב, ורק העתיד יגיד... ואותי ואותך ימשיכו בריונים לחתוך בכביש, כי אנו חבר'ה מבינה ותומכת, וכש"מגיע" "מגיע". עין תחת עין גבירתי המורה הגנבת!! ו...גם ילד חביב - "עין תחת עין" (קרא תשובתי לתגובה האחרת למכתבי הראשון). חג חירות שמח. ותודה (לא צינית), לכל מחנכי שבעמל רב טיפחו אותי במשך שנים (כן כן, גם אני הייתי ילדה עם ADHD קשה למדי ומלווה בקשיי התנהגות)

nomabalakoma

New member
חלילה../images/Emo13.gif...........

שום תגרה....
רק התדיינות חסרת אונים על חוסר האונים של כולנו.... חג שמח ורק בשורות טובות

באגיי

New member
חג שמח

אני נהנתי כי ברי כלום לא ישנה החינוך לא יהיה טוב יותר לא קשה יותר וטוב יותר ולא מבין וקשבו יותר אלא רק רע אז חג שמח ואולי מחר נתעורר עם פוליטיקאים אמינים

באגיי

New member
אין על מה

זה עיניין עקרוני . לפחות הפך להיות אחד כזה , במיוחד אחריך שהמדינה מתדרדרת . חינוך אין , אבל הכי גרוע זה שדיון על רטלין מתבצע בוועדת סמים בכנסת (הקופים כניראה יכולים לתפס ממש גבוהה אפילו עד לכנסת). כניראה שלמי שהיה מספיק שכל איך לקנות אנשים בשביל שיצביעו בשבילו אין מספיק שכל לבדוק קצת יותר מ2 דוגמאות שהרטלין הזיק וגם זה היה שימוש ללא פיקוח . ככה שמשום דבר שקשור למערכות ממשלתיות אי אפשר לצפות לכלום !

למעלה