עכשיו כשהסערה שכחה
לכל ילד יש אמא שיודעת מהן הנקודות הרגישות שלו ומוכנה לעשות הכל למענו. בכל בית ספר יש ילדים שמותר להם, מסיבות כאלה ואחרות, לחרוג מנורמות יסוד של התנהגות חברתית. ההצטברות של המיוחדויות האלו, והגיבוי הטוטלי של ההורים של הילדים האלו גורמים לכך שבית הספר נעשה סביבה פחות ופחות בטוחה עבור כל הנמצאים בו: מורים ותלמידים. אני חושב שדוקא בגלל שאת מכירה את הצד הלא מרוסן של הילד שלך, ואת מיעוט הכלים שיש לך - כהורה עכשוי - כדי לשפר את התנהגותו החברתית, את צריכה לברך בשקט על התגובה החריפה ואולי המוגזמת של ביה"ס! מנסיוני עם ילדים שיש להם קשיים בריסון התנהגות מכל מיני סיבות, ראיתי שוב ושוב שיש הפנמה מפתיעה של ריסון בנוכחות אנשים שתובעים אותה בחריפות וללא פשרות. זה לא כל כך אופנתי לדבר על זה , אבל משמעת במשמעות הישנה שלה, היא כלי בעל חשיבות עצומה לילדי ADHA והדבר הכי גרוע שאפשר לעשות (וזה כמעט נורמה) זה לתת לו לשמוע את התרעומת שלכם על "המורה הדפוקה" או "המנהלת המטומטמת" (מטבעות לשון שגורות בבתים רבים היום). שגיאות כאלו מביאות בשלב הבא לזה שהילד שגדל ומתחזק, מוריד כסא על המנהלת, נותן סטירה למורה או "סתם" מכה ילדים אחרים בכיתה,כל אלה מעשים של יומיום בבתי הספר שלנו, והכל בגלל שהוא "מיוחד". אז לסיכום, ואני לא מנסה להשמע מתנשא או משהו כזה, קו אדום זה קו אדום, ואחריו "שוברים את הכלים" ולא "מבינים" את הילד יותר. הוא יבין את זה. ואחרי ההטפה הזו אני רוצה להגיד לך שאני מחזק את ידייך, ומבין מצויין כמה קשה לך. להתראות-שלום בן דור