צריכה את הצעתכם

באגיי

New member
לאור ריבוי מקרי האלימות בארצינו ובע

עולם .... למה סעיף זה לא ניכנס כחומר חובה שעל המורה המיועד ללמוד? המורים לא רק לא יודעים להשתלט על התקפי זעם הם לא יכולים להשתלט על סתם כיתה רועשת גם אם זה מאושר או עושר או לא יודע מה הנכון . העיניין הוא שזה חלק לא פחות חשוב מאיך להעביר חומר תכני לילד....

מה גם..

שאני אמא מאוד אבל מאוד משתפת פעולה ועושה הכל כדי שיהיה לי ולמורים קל לעבור כל יום בשקט כל צילצול שאני מקבלת אני ישר מגיעה לבית-הספר מלבנת את העניין ולא מעבירה אותו לסדר היום בתחילת השנה ביצעתי שיחה משותפת עם המנהלת סגנית מנהלת יועצת מחנכת והסברתי את הבעיה וביקשתי לתת לי יד לעזרה ולשיתוף פעולה משוחחת המון עם הבן כל מקרה שקורה בבית-הספר נותנת לו כלים לקראת הפעם הבאה <שלא תמיד צפוייה> בשיחה המנהלת אמרה לי "ולך אין מה להגיד???> עניתי לה שמה שיש לי להגיד לילד אני אומר בבית ולא לפניהם רק זה הילד היה צריך באותו הרגע שגם אני אגער בו

באגיי

New member
אני באמת מבין שמח שיכלתי להביע

חלק מהדברים רק חבל שזה לא מה שיעזור לשרוד . מה שמערכת ה"חינוך" עושה זה אבל לרוב הגדול של ה"לקוחות- בכפייה" . למורים אין הכשרה דורשים הרבה מההורים כשהם עצמם לא מוכנים "לתרום-מאמץ" (זה לא חלק מהעבודה?). הבית ספר מבחינתו בגדול מעוניין בידל כי זה עוד תקציב אבל בזה זה מסתיים כלומר הילד כבר רשום בבית ספר המורה מגיעה מעבירה 4 שעות במקרה הטוב והולכת הביתה (נכון שיש כאלה שמשקיעות הרבה יותר) אני מדבר על המערכת וצורת ההתנהלות ולא בא ספציפית למורה בטענה למרות שלאותה מנהלת הייתי אומר דבר או 2 (אולי יותר ולא בהכרח אומר אלה מעלה טיפה את שלוות קולי). לדעתי מה שהילד עשה היה לחלוטין במקום , הולחט על משחק עם כללים מסויימים כדי שהילד ישפר את ההתנהגות וישתדל יותר? אז לא רק הילד צריך לכבד כללים אלה גם המנהלת והמורה אחרת הילד יבין שהכללים חלים רק לגביו (למרות שזה ככה במערכת ה"חינוך" , למורות מותר ללעוס כמו הבהמות מסטיק בשיעור ולתלמידים על אותו מעשה מיכתב להורים ). לדרוש מילד קטן הרבה יותר קל כי הוא לא עונה ואם כן אז הוא הילד הכי חוצפן שבו נתקלה המערכת. בגילאים קצת יותר מאוחרים אפשר לראות את השביתה שאירגנו התלמידים . המורים מבחינתם יוצאים ראש בראש כנגד התלמידי למה ? ככה ! כי זה מה שהם יודעים לעשות לתלמידים עושים משהו רע אסור להם לשבות אמורים לאכול ח%&$ בשקט. אבל כשלמורות מורידים בשכר או מפטרים חלקם מותר לשבות למה כי זה לא בסדר - אז אני יגיד דבר כזה לתלמידים לא מעניין שלמורה מורידים בשכר כי היא גם ככה לא עושה כלום (בהרבה מהמקרים) , מהחינתו של התלמיד הוא לא צריך לסבול לחץ וריצה בחומר ולוותר על חופשות בגלל מאבקים של מורים שאגב עושים הכל על חשבון התלמידים . ועיניין השביתה הרי התסיים בזה שהתלמידים שנקטו עמדה ולא קיבלו עונש כי ככה זה אמור להיות , התלמידים הם גוף שיש לו זכויות ולא צריך לעבור התעללות מהמערת !!!!

zivadina

New member
באגיי - תודה על התובנות המעניינות

גם אני אהיה ביום העיון בחיפה (מאובחנת מגיל 45).

integrity1

New member
אני אמא ADD ואמא לבן ADD

מה שאתה כותב מוכר לי מאוד, היום אני צריכה להתמודד עם פרצי התסכול של בני כאשר גם אני לא זכיתי לתמיכה הנאותה בזמן אמת. אנחנו מאומנים על ידי אדם נפלא שבדיוק עוזר בעניין הזה. לתמוך בילד ADD זה מהלך קשה (במיוחד אם אני הייתי כזו ולא זכיתי למתמיכה הנאותה). פרצי הזעם במקומם (זה מרגיז מאוד כשאנשים פועלים ללא התחשבות ואטומים לרגשות אחרים) וגיליתי שאני גם אטומה לרגשות הילד שלי ותסכוליו. זה קשה. היום אני יותר יודעת מאיפה זה בא ומסוגלת להיות עם בני במצבים כאלה (אני לומדת) גם מבוגרים צריכים ללמוד משהו שלא נמצא במערכת בכלל (יכולת לשקף אמפטיה). זה קשור לזמן......... אם סופרים עד 10 (כמו שאמי הציעה לי מבלי לדעת שיש לי ADD) לאט, נושמים עמוק, מתנתקים, נרגעים מבפנים. אז נוצר הקסם. היכולת לראות את הדברים שוב, בשקט, ברוגע. אצלי זה עובד (צריך להתאמן על זה).

שלום אדמונית, לדעתי ובלי קשר לתקרית

הספציפית שתארת המנהלת מתנהגת שלא כשורה. היא מתנהגת כאדם לא רגיש שבטח שלא אמור להתמודד מול ילדים צעירים. היא מברכת אותו על הצלחותיו ובאותה נשימה מוכיחה אותו על כל מהש הם עושים בשבילו ושהוא לא ראויי לכל ההשקעה מצד ביה"ס.... זו התעללות רגשית לשמה!!!! כנ"ל שיהיה נוכח ביחד איתך בשיחה של מבוגרים?!?!!??!?????. וללכלך עליו מול פניו... הוא ילד ולא אדם בוגר! הדברים היו צריכים להיות מלובנים מולך ולאחר מכן לזמן אותו לתוך החדר ולהבהיר לו היכן ואיך עומדים הדברים. ללא כל קשר לכך שלהרביץ למורה זה לא תקין בכלל ונראה לי הכרחי למצוא כלי של טיפול התנהגותי איזשהוא שיקל עליו את ההתמודדות עם התפרצויות זעם... ההתנהלות של המנהלת לא מקצועית בעליל. לא רגישה בעליל ולא מושכלת בהתחשב בעובדה שהיא מתמודדת מול ילדים בכיתות יסוד... ממש מבישה המנהלת הזאת.

נסיכה ג

New member
באגיי שירה מכיוון שאני לא הצלחתי

להעביר את המסר שלי מבלי לכעוס, שמחתי לקרוא את התגובות שלכם. הצלחתם לבטא את רחשי ליבי היטב. תודה

user1000000

New member
הו קונסנזוס מתוק

כמה נפלא ומרענן לקרוא את מה שבאגי בשפתו ובסגנונו העשירים מוסיף לדיון. הנה אפשר לסכם: המורה דפוקה, המנהלת אטומה והמערכת זבל. יופי באגי. אתה באמת בעניינים. אתה מסוגל בכלל להבין שחינוך יוצר מצבים מורכבים? דילמות? אפשרויות שאין להן פתרון? אתה מבין ששילוב ילדי ADHD בכיתה של 40 ילדים ללא שום עזרה למורה זו החלטה כלכלית שמולידה כל יום מצבים בלתי אפשריים? אני מבין את האמפטיה של אמהות כאן למצוקתה של אדמונית, אבל מה בדיוק אתה מנסה לעשות? כן, הכל בגלל שהמורה הדפוקה לקחה לו את הפוגים... זה חלק מהחינוך שכל כך קשה לילדים עם נוקשות מחשבתית. החיים לא פרים!!! יש מצבים שלוקחים לך את הפוגים ואסור לך להגיב! זה קורה כל יום . לכל אחד מאיתנו. בכביש, בתור, מול סמכות שררה וכוח עדיפים. צריך לדעת לעשות חשבון! כשאני ילד אני והמורה לא במעמד שווה. אם אנו כהורים לא מקנים זאת לילד, חסר לו כלי יסודי להשתלב בחברה! אני ממליץ מאוד לכולם, לרענון ואוורור הדעות, לקרוא את ספרן של ד"ר בלאנק (פסיכיאטרית ילדים שמחוללת ניסים), והגב, פוקס, (פסיכולוגית) "הורים טובים מדי". הספר הזה מושך אליו הרבה מאוד אש ובקורת מכיוון שהוא מציע את האפשרות שאנחנו, בהורותנו המתחשבת עד אין קץ, יוצרים את הילדים חסרי הגבולות ביותר בהיסטוריה האנושית. יש יחס ישר בין הליברליות החינוכית הגואה לבין אלימות הנוער שמגיעה לממדים של קטסטרופה. הספר מציג את הרעיונות האלו ומגבה אותם מחקרית באופן אחראי מאוד. דווקא מי שקשור לילדי ADHD שגבולות וגמישות מחשבתית היא בעיה מיוחדת שלהם, חשוב שיכיר וישקול את הרעיונות האלו. אתכן יום יום שלום בן דור

virlomi

New member
הור התפרץ כי היא נתנה את הפוגים

לילד השני. אם היתה לוקחת אליה ומבטיחה לברר בסוף השיעור. סביר שלא היה דיון פה עיכשיו. המקרה קרה הילד הבין שהוא לא בסדר וביקש סליחה ועונש. למה צריך לרדת עליו עוד במה זה יעזור.

באגיי

New member
צורת הביטוי שלי באה אחרי חינוך בארץ

החיים לא הוגנים והם לא תמיד פייר , אם אני מבין נכון צריך ללמד את הילדים לשרוד בג'ונגל שקיים בארץ כלומר לילד אסור להגיב בשום צורה על מעשה של מורה גם אם הוא לא במקום ( לא שאני מצדיק את תגובת הילד במקרה הנ"ל). זה שבחיים בארץ דוחפים בתור חותכים בכביש וזה שזה קורה כל הזמן לא נותן לגיטימציה לעיניין כלומר לא צריך ללמד ילדים שזה נורמלי. אני לא גדלתי בחינוך ליברלי וחופשי כפי שתארת אפילו לא קרוב אובחנתי בגיל 19 adhd וזה הסביר הרבה תופעות לגבי , ככה שבמערכת הייתה צריך להסתדר ללא הקלות גם לא מההורים וכל זה בתור ילד בעייתי . אני לא באתי בטענה מיוחדת לגבי זה שמורות לא מסתדרות עם adhd בכיתה או לא משתלטות עליו ... הבעיה היא שמורה כיום לא יכולה להשתלט על ילד אחד "רגיל" שלא לדבר על כיתה של נגיד 25 רגילים לא בעיתיים אלה פשוט ילדים . למורה איך יכולת ואין כלים כי היא לא הוכשרה לזה וזה פגום (לא כולם שוב לא כל המורים והמורות כאלה ולא כולם חסרי יכולות ). השפה והסגנון שלי אגב באים בתגובה למה שקורה או קרה במערכת ה"חינוך" בארץ. אני גם לא יודע בדיוק על מה אתה מדבר כשאתה אומר שלסמכות אסור להגיב ? מורה היא בסך הכל מורה.... סמכות בסדר..... אז יש לה סמכות אבל מפה ולאסור להגיב??? לא קצת קיצוני? אתה זה שרשמת שמורה לא יודעת להגיב ואם ילד בועט בא אז היא בוכה..... גם ילד בוכה ובעצם באופן הזה אפשר להעניק סמכות ל-ילד שמבוגר בשנה או שנתיים .אתה גם טוען שהמורה והמנהלת והמערכת הן סמכות ? אז למה להזמין את "הסמכות האמיתית" (הורה) לבית ספר בכל פעם שיש בעיה? ואם כבר האמא הגיע הרי היא הסמכות (עליונה הרבה יותר הרי המערכת הזמינה אותה - כדי לטפל "בעיניין") , אז איזו זכות יש למנהלת להעליב את הילד או להשפיל אותו או להביע כל דבר כלפיו??? בעיניין התגובה שאסורה מבחינתך אבל מצד שני הילד צריך ללמוד שלא הכל פייר ושבחיים לוקחים ממך בכוך . נוצרת פה בעיה ואני יסביר את הכוונה בארץ אנשים מתנהגים כמו חיות ולוקחים בכוח - הילד מקבל חינוך מהמערכת שככה זה ואסור להגיב ===> מכאן נולד מצב שלגיטימי לקחת ולקורבן אסור להגיב (כמובן אם הוא בעל סמכות) . כלומר שוטר הוא האלוהים - שלא לדבר על שופט (פעם אחרונה שבדקתי אפשר לערער) . על איזה סמכות אנחנו מדברים בדיוק? מאיפה המורה לקחה כל כך הרבה סמכות (על כלום) הרי אותה סמכות אמורה לבוא מזה שלמורה יש כלים לאכוף את הסמכות(בדרכי נועם) וכן לאפשר תגובה ליד שצריך להבין שכן חשוב וצריך להגיב . מבחינתך אם אתה כרגע עומד ברמזור ניגש אלך גנב ומתחיל וויכוח על כך שתצא מהאוטו - באותה הסביבה יש גם שוטר שרואה שאתם עושים בלאגן ברחוב הוא מגיעה מוציא אותך מהאוטו (החדש) נותן את המפתחות לגנב ואומר לו סע לא לפני שלקח ממנו מספר סלולארי כדי לזמן אותו לברור בתחנה בסופה של המשמרת של השוטר??????? (נשמע הגיוני , לא???)

user1000000

New member
בבקשה לנשום עמוק ולקרוא לאט

לבאגי הבאה לאבסורד היא דרך אחת לצאת ממצב מורכב, ואתה עושה את זה לא רע. ובכל זאת אני אנסה לענות לך עינינית. קודם כל אני מבין עכשיו את המעורבות הרגשית שלך בעניין הילד. גם אני הייתי ועודני בסיפור הזה, רק שאני קצת יותר מבוגר ומנוסה ממך. אינני יודע מה קרה באמת . האם המנהלת שגתה מעט (שזה סביר לגמרי) או הרבה. האם המורה הבינה את הסיטואציה של הפוגים או לא. אני רק מבקש ממך לזכור שאירועים כאלו מתרחשים כל יום, בעשרותיהם בבית הספר,(וגם בבית ובמשפחה). וזה מתוך הריצה הקתדחתנית של שגרת הלימודים. בכיתה ובהפסקה, בין תלמידים לתלמידים ובין תלמידים למורים, מתחוללות כל הזמן עוולות קטנות שצריך ללמוד כיצד להתמודד איתן: בויכוח? בדיווח להורים? בשיחה כיתתית? בחרם של תלמידים על תלמיד שפרץ גדר? כל זה קורה כל יום בכל בית ספר. זה חלק מההתחנכות. והנה משנה לשנה עולה וגואה גל עכור של אלימות כפתרון. בין תלמידים לתלמידים, ובין תלמידים למורים. פעמים רבות אלו ילדים שבאו דוקא מבתים מטפחים ומבינים. בספר שצינתי מקודם "הורים טובים מדי" יש סיפורים מזעזעים על ילדים שגדלו להיות ממש מפלצות לא בגלל שנולדו לאבא זונה ואמא שיכור, אלא להיפך: הם קיבלו הכל ובשפע, חוץ מגבולות. אז בית הספר נאלץ לעשות את זה מכיוון שאין שום ברירה אחרת. שאם לא כן אפשר לסגור אותם היום. אף ילד ואף מורה לא יהיה בטוח שם. אם לא תהיה תגובה סמכותית ונחרצת לאלימות, כן, תגובה חריפה,ומרתיעה!! וערכה של ההרתעה היה הרבה יותר גדול אילו ההורים (כמו בדור הקודם, וכמו בארצות אחרות) היו מגבים את בית הספר ומבהירים לילד מה אסור בשום תנאי!!! אבל לא. זה לא קורה . התגובה הנפוצה- היא משהו בסגנון של " למה מי היא בכלל המורה הזותי" (מצד ההורים- ובנוכחות הילד פעמים רבות) או "את לא קובעת עלי" של הילדים. זה נחמד ופופוליסטי, אפשר בקלות להסכים על זה כי זה ממש נאור ומשתלב עם ליברליות חינוכית, אבל עם זה רק שוקעים. כולנו ביחד. ואני עוד לא מדבר על הנסיבות המקילות. על זה שהמנהלת וצוות המורים מקבלים בהנחתה ילדי ADHD לבית הספר בלי שיהיה להם מושג והכשרה מה זה בעצם. וסביר מאוד שהמנהלת אינה "אינוולידית רגשית " כפי שהיא מכונה כאן, אלא רק עוד אחת מהאנשים שלא מבינים כמה מסובך זה "ילד ADHD " וכמה מרגיז הוא יכול להיות בלי שיוכל לשלוט על זה, ובלי שיתכוון לכך. בשביל זה צריך נסיון שאין בבית ספר רגיל. והרי זו גם הסיבה שילדי ADHD מבודדים חברתית פעמים רבות. קשה מאוד לקבל ולהכיל את התנהגותם אם אינך מנוסה בעבודה איתם. ואין טעם גם להטיח בצוות שהם "חייבים לדעת" כיצד לטפל בילדים כאלה. תכניות השילוב למיניהן הן ברמה של משרד החינוך, והכנסה של ילדים חריגים לבית הספר צריכה להיות מלווה במשאבים ובהכשרה מתאימים. והן לא. תכניות השילוב במהותן הן התחמקות של משרד החינוך והמדינה מלתת משאבי חינוך מיוחד למי שזקוק לזה באמת, ולצורך העניין מנהלת בית הספר היא לא יותר מאשר הש.ג. ואחרי כל זאת אני חוזר ומציע: תנו לילדים, לטובתם, לחוות את התגובה החריפה למעשיהם החריגים. כך מגיבה החברה כולה לילדי ואנשי ADHD, ואין מנוס, הם חייבים לקבל את כללי המשחק החברתיים או להשאר תמיד בחוץ. זהו. ואני שוב מזכיר שאני לא נגד. שלום בן דור

באגיי

New member
טוב לקחתי אויר והרבה.... אז הינה

אני כן מקבל את עיניין הורות טובה מידי ולדעתי צריך להציב לילדים גבולות חד משמעיים. אני גדלתי שהיו לי חוקים ברורים עם חינוך לא קשה (לא הייתה אלימות) אבל אני קיבלתי ממש אבל ממש הרבה עונשים- את חטיבת הביניים העברתי בהסגר בבית שכל יום או יומיים היו נותנים לי לצאת "לשחק" כשעה בחוץ וחוץ מזה הייתי צריך להיות בבית ו"ללמוד" (הכוונה היא אחרי שעות הלימודים ואחרי אימונים). אז לדעתי חינוך צריך ולא לתת לילד כל מה שהוא רוצה (לא חושב שפה זה המקרה), אבל כן צריך להתחשב במגבלות(למרות שאני לא מסכים עם זה שאני מוגבל-לפחות לא יותר מ90 אחוז מהחברה הישראלית). זה לחלק הראשון, לחלק השני יש לי כמה דברים לציין . התרוץ ואני מדגיש תרוץשהמורים לא מקבלים עזרה ולא מקבלים הכשרה לא ממש עובד עלי . פחות או יותר כמו הכלב אכל לי את השיעורי בית . אני מבחינתי כשאני מדבר על מורה אני רואה את כל המערכת היא ספציפית לא מעניינת אותי (בחלק מהמקרים רק היא אשמה ). לזרוק הכל על המדינה ומשרד החינוך זה נוח למרות שהוא באמת אשם אבל אם משרד החינוך והממשלה יעבירו חוק שהמורים צריכים לעבור הכשרה מתאימה ולעמוד בקרטריונים מסויים 60 אחוז הולכים הביתה . המנהל או הש"ג לדברך אמורה לקבל הכשרה או לפחות להיות עם הבנה בסיסית שאם אין (ואתה אמרת שאין ) לה את הכלים לחנך שלא תחנך (או לסרוגים תעלל בילד). ילד הוא לא כלב שצריך להעביר אותו טראומה כדי שילמד ולא יחזור על הדברים האלה... עלי העיניין של הצעקות וההפחדות וההשפלות עבד בדיוק בכיוון ההפוך ותתפלא לשמוע על כמה הוא עובד ככה . בארהב כמו שדאגת לציין עם שיטת החינוך הטובה (ולפעמים דיכוי יתר) , כמה מיקרי ירי יש בבתי ספר או אחריו של אנשים מתוסכלים שסבלו וקיבלו השפלות??? מבחינתי מה שהמנהלת עשתה לא שונה ממש שהילד עשה אפילו יותר גרוע כי זה עוד אלול לחזור אליה אם לא מהילד הזה אבל מילד אחר כי זה לא מתפקידה להשפיל . והמורה שתלמד לחשוב לפני שהיא עושה משהו כמו שהילד נדרש לקחת נשימה עמוקה גם המורה , אז מה אם היא עובדת בזה כל יום זאת היתה הבחירה . היא לא רצתה ללמוד הרבה רצתה הרבה שביתה והרבה חופשות ושנת שבתון והשתלמויות ... אוקי אבל זה מגיע עם אחריות . אם המערכת לא הייתה כל כך אטומה היה הרבה יותר קל להשטלת על האלימות בבתי הספר ... כמו עם עיניין שביתת התלמידים - התגובה הראשונה של המורים והמרד היא כוח ("נוריד להם ציונים") , יופי גיבורים גדולים . אחרי זה אם היו מפנצרים למורה או למנהלת את האוטו אז האלימות חוגגת , וכל זה בגלל שסותמים לתלמידים את הפה כשהם מנסים לשנות משהו או להשפיע (בדרך שהם למדו כל כך טוב מהמורים שלהם -אם לא הם אז מי ?). אז מבינתך צריך חינוך יותר נוקשה ויותר אטום ואם יתנו עוד כוח אדם אז הכל יהיה בסדר? אני לא חושב שזה הכיוון בכלל (כמו שציינת אתה הרבה יותר מבוגר), אולי הגישה הזאת כבר לא כל כך תואמת את העולם (לא צורת החינוך של ההורים). מה לעשות ילדים כבר לא חורשים שדות , הם קוראים מפרקים מחשבים מה לא .... יש דברים שצריך לשנות - ויש דברים שאנשים מבוגרים ומקובעים בשיטות העבר לא יוכלו להפנים .

user1000000

New member
באגי אח שלי

מגרד לי באצבעות לענות לך, אבל כבר מאוחר. שיהיה לך לילה טוב. אולי נמשיך מחר. אל תכעס. ככה זה. שמו אותנו בעולם קצת עקום. שלום

באגיי

New member
חחחחחחחחחחחחחחח

עליך אני לא כועס אתה מביע דעה כמוני . אתה גם לא מחויב להגיב - אני פשוט התיאשתי מהכל (מעצמי עוד לו לחלוטין אבל בדרך). ככה שעכשיו אני נאלץ לעבוד קשה (טכניון) לקבל תואר בינלאומי למצוא עבודה בחול ושם לגדל ילדים שלפחות אנגלית ילמדהו כמו שצריך . לילה טוב

TikvaBonneh

New member
אל תגדל את הילדים שלך בארצות הברית!

אחרי מה שכתבת על החינוך הנוקשה בארצות הברית והיריות בבתי הספר (אגב, כל מילה אמת, אני גרתי שם) אז אתה הולך לגדל שם ילדים? ועוד ילדים עם ADHD? לא רעיון טוב.

מספר דברים

1) יש צדק בדבריי זו שאמרה דברייה תחתיי. המורה עשתה טעות לוגית ושפטה בצורה לא הוגנת ומשוחדת. השאירה את הפוגים אצל האחד. זה לא תקין בכל מקרה. אבל נאמר שזה קורה וכלנו בני אדם. 2) הילד אכן חרג מגבולות המותר. הוא יודע את זה, האם יודעת את זה וזה בטיפול 3) מנהלת באשר היא ובאיזה מצב שלא תתמודד לא יכולה להתנהג בצורה כזו מול ילד רך בשנים!!!! להגיד לו שהוא השתפר ובאותו מעמד להגיד לו שיגיד תודה ויודה על חיו ועל שהוא נושם כי הוא חייב להם את חייב עבור מה שהם עושים לו. מה היא נורמאלית?!!?!?!?!? הוא ילד, הוא לא צריך לשאת בכזו אחריות כפי שהוגדרו בפניו הדברים... הוא לא חב לה דבר הוא עושה את מיטבו כילד והיא את מיטבה כמנהלתה דואגת לאינטרס של שקט בביה"ס והצלחת הילד המדובר. לזמן אותו לתוך שיחה של מבוגרים בשביל להשפיל אותו!? במה זה יקדם אותו. אדם שהוא מפגר רגשית לא יכול לנהל ביה"ס ובטח שלא ביה"ס של ילדים בכיתות יסוד! זו דעתי. זה כל מה שטענתי ואני עומדת מאחורי דבריי במאה אחוז. אני מקווה מאוד שכשאני אהיה אמא וכנראה יש עוד מספר שנים לא מבוטל עד אז המערכת תשתנה. כי אם אתקל בכזו אינוולידית רגשית, אני בהחלט אפליא בה את נחת זרועי, במובן המילולי ובמובן לפנות לגורמים מעליה. היא בהחלט בושה. זו התעללות רגשית בילד פרופר. נ.ב. נסיכה ג שמחתי יקירה ולכבוד הוא לי!

nomabalakoma

New member
סתם מחשבה....

דמייני שאת, אם ואשה, בעלת משפחה, בעלת מקצוע, קמה בבוקר הולכת לעבודה וחוטפת מכות... ונגיד אפילו שממש הרגזת את הלקוח שלך, והוא ממש צודק. ונגיד שהוא התנצל אחרי זה.. נגיד אפילו שאת עובדת בחנות צעצועים והלקוח הוא ילד... ואמא שלו אומרת לך, שהוא ילד דווקא מצליח ונהדר, ורק בהתקף זעם הוא מרביץ והוא מבין שאסור... ונגיד שאת חוזרת חבולה הביתה ומסבירה לכולם שאין מה לעשות ככה זה בעבודה שלך... סתם נגיד...

באגיי

New member
במקרה כזה כשלא מתפקידך לחנך

אני אישית הייתי שוקל אפילו להחזיר (לא בכל הכוח אבל ....). כי זה לא אותו הדבר ... כי אם את עובדת נגיד באותה חנות צעצועים ועושה לילד אבל כמו שהמורה עשתה לו (שווה ערך גניבה מאותה החנות) אז כן לגיטימי שהילד יגיב בחומרה כי מה שאת עשית פוגע ומה לעשות לבטא עצמו הוא לא יכול במילים(בשלב זה לפחות) . ואותך בתור עובדת שעשתה דבר כזה ללקוח צריך לפטר ולשלוח הביתה ... התפספסה הנקודה שהילד הגיב (לא בצורה תקינה או בצורה שאפילו מתקרבת להיות סבירה ) וחשוב לציין שזאת הייתה תגובה . והוא לא סתם הגיע למורה תמימה שרק הגיע לבעביר 4 שעות בבית ספר וסתם ככה בא ובעט בא סתם נגיד.....

nomabalakoma

New member
אם כך...

כשתפקידי לחנך, עלי לתת תגובה שתבטיח כי הילד לא יחזור על מעשיו אלה בעתיד, אלא יפנים !ולא רק יבין! כי לא נוהגים כך. הרשה לי "לשלוח" אותך לראות מה קורה במקומות אחרים, שלא קשורים לכאורה למקרה: נושא פופוליטי מלהיב כמו רצח נשים בידי בני זוגם כי האוכל לא היה חם... בסדנאות גברים מכים, שם מבינים את גודל טעותם ומכים על חטא....וחוזרים ומכים כי האוכל לא היה חם.... לחנך אומר- לחנך לערכים (בלי ציניות בכלל!), ולקבוע גבולות ברורים של מותר ואסור. זה לחנך! אנא הצע לי דרך אלטרנטיבית לטיפול בפגיעה פיסית במורה.

למעלה