צריכה את הצעתכם

צריכה את הצעתכם

ביום שישי היה תקרית של אלימות בבית הספר של הילד אשר הוא היה מעורב בה הילד הרביץ למורה... הסיפור הוא כזה : בשיעור ה-4 היה לילד שיעור מוסיקה והוא ניכנס מההפסקה עם עוד ילד מהכיתה עם פוגים שהיו שייכים לבני <לא מהבית הוא קיבל אותם מחברה לכיתה> הילד שלי והילד השני פשוט המשיכו לשחק בכיתה על הריצפה בפוגים בשלב מסויים הילד השני לקח לבני את הפוגים ולא רצה להחזיר לו באותו רגע המורה ניסתה להיתערב ולומר לבני שאחרי השיעור היא תברר את עניין הפוגים <כן בטח הילד יחכה עד אז...> ושמה בידו של הילד השני את כל הפוגים הבן שלי ראה זאת וניסה לקחת את הפוגים שלו בחזרה המורה ניסתה להפריד ואת כל הזעם שלו הוציא עלייה בשתי בעיטות כמובן שהשיחה הביתה לא איחרה לבוא וביקשו ממני להגיע לבית הספר מיד כאשר הגעתי לבית הספר הילד כבר היה רגוע אחרי שביקש סליחה מהמורה וניגשנו לבירור העיניין אצל המנהלת השיחה הייתה בפורום הזה : המנהלת, סגנית המנהלת, המחנכת, המורה המותקפת, אני ובני הייתי המומה התחילה סופה של הטחות ההעלבות והיזכור דבר שקרה לפני חודשיים <שמאז לא היתה התקפת זעם< הילד ישב עם ראש מורכן ולא יכל להוציא מילה וכמוהו גם אני ... שמעתי את דבריהם שהוא מושעה ליום ראשון יצאתי משם והלכתי הביתה בבית נכנסתי לחדר והתחלתי לבכות לבכות על בני שהיה צריך לעבור מסכת שכזאת ועלי שאין לי כבר כוחות להתמודד איתו ועם בית הספר יום ראשון אני נפגשת עם המחנכת לשיחה הבהרה אנא ממכם עיזרו לי לתת לה להבין שהכן אני מבינה את עניין האלימות אבל מצד שני להסביר להם שבמצבים כאלה נורא קשה לו לשלוט על עצמו ועוד משהו: בדרך הביתה הבן שלי אומר לי "אמא את צריכה לתת לי עונש ואני מוכן לקבל כל עונש... ומה עונש יעזור לו ????

נסיכה ג

New member
אדומנית סליחה אבל הסיפור הזה

איך לומר בעדינות... הקפיץ לי את "הפיוזים"!!!! מה זאת אומרת המורה לקחה את כל הפוגים ושמה אותם בידיו של הילד השני????????????? את עוד מתפלא שהבן שלך התנפל עליה???? ואין אני מצדיקה אלימות כלל וכלל!!! אוףףףףףףףףףף הסיפור הזה כ"כ מכעיס אותי שאפילו לכתוב לך מה אני באמת חושבת אני לא מצליחה. עונש לא יעזור לו הוא הבין שהוא טעה בתגובה, אבל את מצידך צריכה לדבר אתו למרות ההבנה שלו ולהסביר לו מה כן ניתן לעשות במקרה כזה למרות הקושי שלו לשלוט בעצמו. סליחה אבל האם בנך מטופל תרופתית? האם בנך מטופל בדרך כלשהי? את יודעת מתוך ניסיון עם בני בכורי רק טיפול כוללני מקדם ואני מתכוונת טיפול שכולל גם הדרכת הורים.

אכן מכעיס

כן הילד מטופל בקונצרטה 36 כבר שנה עברנו סדנת הורים אני ובעלי המחנכת עוזרת ותומכת <היא מורה לחינוך מיוחד> ברוב הזמן אבל ברגע שנכנסת לתמונה המנהלת הכל משתבש היא בדעה שמוכנה להבין את הילד אבל לא לקבל אותו עם התנהגות שכזאת במשך החודשיים האלה היינו במעקב עם טבלה על התנהגותו והוא עבר את זה יפה . המנהלת נכנסה איתו לחדר מורים ושיבחה את התנהגותו המשתפרת אבל...<ותמיד יש אבל> באותה שיחה היא אמרה לו שלא הגיע לו מה שהיא עשתה בשבילו וזה כל כך הרתיח אותי !!!! ועוד משפטים שלא היו אמורים בכלל להיכנס לאותה שיחה אני יודעת שהילד שלי מאוד מאוד משתדל להיתנהג יפה ואני חושבת שרוב היום הוא מתעסק בזה <אולי בגלל זה יתרבו לו הטיקים??> אני כבר לא יודעת...

אל תשלחו אותו לשיעורי המוסיקה.

הוא לא יפסיד הרבה אם הוא לא יהיה בשיעורים של מורה שמרשה לשחק פוגים בשיעור ומתערבת במשברים בצורה כל כך לא חכמה. בזמן השיעור הלא נחוץ במוסיקה, שיפגוש בשטח בית הספר מורה להוראה מתקנת או מורה פרטי לאיזה משהו. אני מניח שכל הצדדים יברכו על השינוי.

שיעורי מוסיקה

הילד ללא קשיים בלימודים בכלל ודווקא מעל הרמה בכיתתו רוב השיעורים שהוא מרשה לעצמו להיתנהג כך זה במיקצועות שלא ממש מעניינים אותו כמו : מוסיקה, מחול, מוסיקה ואגדות, וכו' שאלווי והייתי יכולה להוציא אותו מהם אבל המנהלת אומרת שהם עושים יותר מידי בשבילו...<כן בטח>

05 מיכל

New member
בעניין העונש שהילד הזכיר

נראה לי שאם הילד העלה את זה אז יש לזה מקום. הייתי אומרת לו שיבחר עונש שלדעתו מתאים. המערכת מתנהגת אליו גרוע, אבל לבעוט במורה זה קו אדום, והילד הבין את זה יפה. אם את לא נענית להצעתו -זה עלול לשדר לו שבעינייך זה לא מי-יודע-איזה קו אדום, וזה עלול לבלבל אותו, וחבל. אם זה כבר בא ממנו, ואם זה ייעשה בשיתוף פעולה - זה לא יגרום כעס, עלבון או נזק. אפשר גם לשבח אותו על הבגרות שהוא מגלה כשהוא מעלה את העניין!

מיכל בעניין העונש

הילד היה אמור להיתארח אצל חבר ביום שישי וביטלתי לו את זה הילד קיבל את העונש ורק אמר "חבל..." בקשר לאלימות אין ספק שזהו קו אדום גם מבחינתי אבל.. בדרך כלל הוא מאוד משתדל לתפוס את עצמו באותו הרגע הוא רק רצה את הפוגים שלו והמורה לא ממש הקשיבה לו ועוד הביאה את הפוגים לילד שלא רצה להחזיר לו אותם

רויהלה

New member
היי אדמונית../images/Emo24.gif

בטח את כבר בשיחה בבית הספר, קראתי כרגע את כל התקרית, משום מה כשאני קוראת מקרים כאלה, נהיה לי כאבי בטן ודמעות בעיניים , כי אני נזכרת בשנה קשה שאני עברתי, לפי דעתי את לא צריכה לוותר למנהלת אפילו ללכת הלאה, אצלי בבית ספר היה מקרה דומה ואבא ניגש למפקחת וכל הענין השתנה בבית ספר. בהצלחה.....

זהו.. אז שלא

המחנכת היתה אמורה להיתקשר אליי בשעה חופשיה שיש לה ולא עשתה זאת רק מאוד מעניין אותי שמתקשרים אליי הביתה להגיע לבית הספר אני עושה הכל אבל הכל ומגיעה לבית הספר ולא חשוב באיזה שעה ומה המקרה וזה כל כך מעצבן אותי שכבר יש לי מה להגיד אז העניין ידחה וידחה עד שיישכח כמו תמיד.... העיקר המנהלת וכל השאר אמרו את דבריהם ועוד הוסיפו מכתב לתיק האישי פעם שאלתי את המנהלת האם למה רק מכתבים כאלה נכנסים לתיק האישי ואף פעם לא טורחים להכניס לתיק האישי את ההשתדלות של הילד והטבלאות המלאות בסמיילים ואת ההצלחות שלו לא היה לה מה להשיב לי.... אוףףף

R T C

New member
שיעור מוסיקה

משום מה לילדים עם ADHD מאוד קשה עם שיעורי מוסיקה, אולי בגלל השוני בצורת הלימוד אולי בגלל הרעש (אצלנו בכלל פתאום עברו כיתה וישבו במעגל והוא לא היה מסוגל להתרכז למרות הכדור). בזמנו בגלל כמה תקלות בשיעור מוסיקה אנחנו פנינו לבית הספר וסידרנו שבמקום שיעור מוסיקה הוא יקבל שיעור מחשב או משהו שהוא כייף ובטח לא עונש. הסידור היה שנתיים ואחרי שנתיים הילד ביקש לבד לחזור לכיתה לשיעור מוסיקה והשתלב נהדר. צריך להלחם על טובת הילד !!! לא לוותר לבית הספר לא לוותר למנהלת לבוא מוכנים עם אלטרנטיבות עם הסברים ועם דעה ברורה שבית הספר לא עושה לכם טובה אלא ממלא את תפקידו. כמובן שאנחנו גם הראנו נכונות לעזור לבית הספר בכתבות, קשר עם הרופאה ודיווח מתמיד על כל דבר. בהצלחה

נסיכה ג

New member
R T C אני ממש לא מסכימה אתך

בני בכורי מאובחן כ ADHD והוא עם שמיעה מוסקלית!!! מה הכללה הזו??? לכל ילד עם בעית קשב וריכוז יש קשיים שונים.

zivadina

New member
מוזיקה ו-ADHD

קודם כל, עכשיו אתם מבינים למה עזבתי את הוראת המוזיקה? 35 תלמידים הפריעו לי להעביר את השעור שהכנתי בעמל רב... יש בעייה עם שעור מוזיקה, כי השירה והנגינה הן סוג של חשיפה, ויש ילדים שקשה להם עם זה מאוד, בלי קשר ל-ADHD. אגב, אני נחשבת מוזיקלית מאוד, יש לי שמיעה טובה וכמה הצלחות-עבר בשטח המוזיקה, כולל תעודת מורה מוסמכת למוזיקה, וגם, כמובן, תעודת שאני ADHD מאובחנת. בנוסף, לא קראתי באף מקום על הקשר בין ADHD למוזיקה. בהכללות ניתן להשתמש בזהירות אם יש מחקרים מדעיים עם הרבה משתתפים אשר תומכים ההכללה. אני מציעה לדון בכל ילד באופן נפרד.

מוזיקה

דווקא הילד שלי מאוד אוהב מוזיקה יש לו דיסק מן בחדר ואפילו טעם משלו <הוא שומע "שוטי הנבואה "< ועד שהוא לא יודע את כל הדיסק בעל פה הוא לא עוזב את הדיסק כנראה שצורת הלמידה בבית הספר לא ממש מעניינת אותו אולי המליץ למחנכת שבשיעור זה יעשה משהו אחר

zivadina

New member
הבעייה עם מורים מקצועיים

היא: 1. הלימודים שלהם מתמקדים יותר בחומר המקצועי ופחות בחינוך ופסיכולוגיה 2. הם רואים את הילדים רק פעם בשבוע, ולכן לא מספיקים להכיר אותם היטב כך, שאם אין כימיה בין הילד למורה, ייתכן שהפתרון העדיף הוא לתת לו משימה חלופית שיעשה בזמן שעור מוסיקה, והכי טוב עזרה פרטנית בלימודים או התנהגות על ידי מטפל שעובד בבית הספר.

R T C

New member
מוסיקה

אין הכוונה לשמיעה מוסקלית או לאהבת המוסיקה הכוונה לשבת בכיתה עם עוד כ- 30 ילדים שהכל מסביב רעש והמולה. גם בני (שניהם) אוהבים מוסיקה, אוהבים ונהנים מהמוסיקה.

נסיכה ג

New member
ומופרעי הקשב שלי דווקא הכי מסתדרים

בשעורי מוסיקה ואפילו הבכור היה במקהלה עד שהוא החליט שזה מפריע לו ללימודים.

אפשר לשלוח אותו לפרוייקט מחוננים?

יש פרוייקטים למחוננים שמתקיימים יום בשבוע במקום לימודים בבית הספר. אם הילד מעל רמת הכיתה ומשתעמם, חבל לבזבז לו את הזמן.

לא כל כך מסכימה עם כולם

השורה התחתונה היא שאסור להרביץ למורה. זה לא יעזור להסביר לו שהוא צודק, לדעתי עדיף להסביר לו שהוא טעה, שזה דבר שלעולם לא עושים ולחשוב איתו מה עושים בפעם הבאה - עונש הוא תמיד דבר לא יעיל אבל להסביר לו שזה לגמרי לא אשמתו ושהמורה באמת רעה זה לא עוזר. המורה צודקת, אסור לאף אחד להרביץ לה וזה לא צריך לעבור לסדר היום. עונש לא. פרס גם לא. המורה היא לא הרעה בסיפור, יש רק טעות שצריך ללמד את הילד לא לחזור עליה.

בלבית את צודקת

שורה תחתונה הילד יודע ומבין שאסור להרביץ למורה < רק צריך להזכיר לו בהתקפת זעם שאסור להרביץ למורה, אסור להתחצף, אסור להרים את הקול, אסור להשליך דברים אבל זה לא ממש עוזר בשעה שזה קורה > ועובדה שהוא ישר ביקש סליחה לאחר כל התקרית . ההיפך הוא הנכון לא אמרתי שאף אחד מהם צודק או טועה פשוט דיברנו מה עושים בשעה שהוא תכף מאבד את סבלנותו ועומד להתפוצץ והכי אני כועסת על הישיבה שהיתה אצל המנהלת ששם עבר מסכת ההעלבות והשפלות ואת זה אני לא מוכנה שהילד שלי יעבור!!!!! גם אם הוא הרביץ ואיבד עשתונות ויש לכל דבר פתרון רק שעדין לא הגענו אליו ועם יחס כזה מבית הספר אני לא יודעת אם אי פעם נגיע

למעלה