צריכה את הדעה שלכם

shiranvtl

New member
בקשתי דעה, ולא יריקות רעל ממכם

גברת, את פה המזעזעת, לא אני. את לא מכירה אותי, ואת הורי, אז אין לך זכות דיבור. ואני יכולה להגיד לך דבר אחד, את היית מאחלת לעצמך ילדה כמוני. אומנם ילדה שרוצה ללכת 3 חודשים לעבוד לא חוקי. עובדה ששר הביטחון שלנו עשה את אותו הדבר רק בהפןך, זה אומר שזה לא כזה נורא לעשות את זה. אז מבחינת מוסר אל תטיפי לי כי המוסר שלי עם כל הכבוד לכולם גבוהה משל כולם פה ביחד. ואני לא הולכת לפרט או לשפוך את סיפור חיי פה. זה דבר כ"כ נפוץ ואולי את אישה מבוגרת שבגילך אין אנשים שעושים את זה אבל רוב הצעירים היום עשו את זה, ואם לא בלונדון אז בארה"ב ואם לא בארה"ב אז באוסטרליה וכו'... ועכשיו גברת גם אם יהיה לך משו חכם ונכון להגיד, אם האופן שאת מדברת, אני כבר אטומה מלשמוע אותך.

גם אני בחורה צעירה. גם לי הציעו לעבוד בחו"ל

בעבודה לא חוקית. למעשה, לרוב חבריי. אני מכירה רק אדם אחד שעשה את זה בכל מעגלים החברים והמכרים שלי. רוב הצעירים זה לא. ולנושא באמת חשוב. אף אחד לא יכול למנוע ממך לעשו תאת זה אבל מה שאת עושה זה לא חוקי. אין דרך אחרת לתאר את זה. פשוט לא חוקי. את עושה לעצמך יותר נזק מתועלת אם תמשיכי בזה, במיוחד לאור הדברים האחרים שכתבו לך [קושי לחסוך, עיר יקרה וכו']. את יכולה לקבל את זה וללמוד מאנשים שחיים את ההגירה הזו כל יום או להתעלם ולהמשיך בדרכך. כך או כך אם תחליטי להמשיך בזה תהפכי לעבריינית.

shiranvtl

New member
רוב בצעירים שעובדים בחול.

בטח שלא רוב הצעירים בארץ

yo1311

New member
Think again

Having read the correspondence so far, ti seems to me that you did not really think it over seriously... I worked for cash in the UK in my youth- but that's because I had another nationality- the one that allowed me to do so legally. Quite a lot of people in Israel obtained a second [European based] nationality on the strength of their families roots or former roots in Europe. This is really the only way you can engage in casual work in Europe. As an employer here in London, I can tell you that I have a duty to ensure that the people we employ are entitled to work here and have a national insurance number- something that you will never get as you are not entitled to work here legally. This is a universal law applying to everyone who employs somebody. If I knowingly employ illegals, I personally face stiff penalties and disqualification as a company director. In addition, the business will be raided regularly and the income tax people would pay extra attention to the books. nobody in their right mind would want to take this risk and employ illegals. if a family wants to employ somebody to support and take care of an elderly/incapacitated relative, they will go through an agency and not employ somebody 'off the street' with no references. there are many good reasons for that-so you have to accept what I say here. There are considerable risks in working in London illegally: 1. being caught and deported from the UK: this will earn you a black mark in your passport and you will face real difficulties if you wish to enter any European country in the future- and this black mark will be valid for at least 10 years.. this is because your particulars would be shared with all EU countries as an alien deported from one European country. You might even end up spending time in jail before being deported. You can easily be caught- if challenged by the police, being involved in accidents, being ill and admitted to hospital. just think of instances where you have to identify yourself to various authorities. 2. the wage of GBP 6-7 is starvation wage; you will only be able to survive - but not live; certainly you will barely be able to enjoy yourself. You'd be lucky to get even that miserable rate. 3. You are at the mercy of your employer; he/she will pay you much less that a legal worker. he can threaten you with all sorts of things and even withhold your wages. you will be exploited to the hilt. and you will have no protection at all. in the final analysis his word against yours- he usually wins. is that what you want? 4. you will not be entitled to free medical care. you will not be able to afford private care, and your medical insurance from Israel will probably be invalidated because you do not comply with the local UK law. those companies have plenty of experience with people like you... In reality there are lots of illegal workers in London - they escaped detention. You come across them; they live in constant fear of being caught; they take the risk, because in their homeland, conditions are far worse than over here; Places in Africa and Asia, south America where there is real poverty, repression and civil war. The jobs they hold are bad ones: cleaning offices, rubbish, hard manual work, washing dishes, always being under paid, always in constant fear of being caught, never holding a job for too long, and praying that they will be well and do not need medical attention. their English is usually bad, and all they can do is live in dingy cheap accommodation and count their pennies. Is this the life you want to have? maybe you ought to think about all of those things, and place less credence on the 'stories' you hear from other people in Israel. the stories are fine, the reality is quite different.​

TatyBar

New member
wow. ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

לגזור ולשמור.

shiranvtl

New member
thanx I really appreciate it

אני אכתוב בעברית כי באמת חשוב לי שכולם יבינו וגם יהיה לי יותר קל. ממש תודה לך כי אתה היחיד שענית לי בדברי חוכמה וניכר שאתה באמת מבין בזה. לא מיהרת לשפוט אותי אלא באמת להסביר כי סה"כ זה לא שהלכתי ועשיתי את זה אלא שאלתי אם כדאי. רציתי שיתנו לי את האמת אבל את האמת בצורה מכובדת וחכמה. בדיוק כמו שאתה עשית. כל מה שכתבתי פה היה על בסיס שמועות ששמעתי ולכן היה חשוב לי לשמוע גם ממי שנמצא כבר שם. אבל הדרך שנאמרו פה הדברים, הנזיפות בלי להסביר את עצמכם, הזעזועים שאנשים עברו פה בלי להסביר יפה למה.. כניראה שהישראלים צריכים ללמוד משו ממך, גם אני. תודה רבה לך כי אתה באמת היחיד שפתח לי פה את העיינים והסביר לי באופן נרחב ויסודי על הנושא.

עוגייה

New member
טוב תפסיקי לקשקש

עם כל הכבוד לתגובה הארוכה והמפורטת (בלי ציניות, באמת אחלה תגובה), כולם הסבירו לך מה הבעייתיות בשאלה שלך וברצון שלך לעשות את זה, זו את שבחרת לא להבין. ודרך אגב, שיעור ראשון שאת צריכה ללמוד- אף אחד, לא בפורום באינטרנט ולא בלונדון ולא בשום מקום אחר בעולם, לא חייב לך כלום. תתבגרי.

shiranvtl

New member
ה"טון" והצורה של התגובה שלך, בדיוק כמו כאן

זאת הבעיה. וניראה לי שאת זאת שצריכה להתבגר, כי למרות התגובות שלך עלי לא עניתי לך אבל את עדיין ממשיכה להתגרות ולענות לי. לא אמרת שאני כבר בזבוז? אז למה את ממשיכה לענות לי?? רדי ממני כבר! אין לך ילדים או דברים אחרים להתעסק בהם?

smaak

New member
איכשהוא, יש לי הרגשה שמדובר בטרול

לאור העובדה שמענה על טיעונים ענייניים היא לא מעלה, אבל העלבויות ופליימינג יש בשבע.

TatyBar

New member
לא ביקשת דעה

ביקשת עצות איך לעבור על החוק. את צריכה להתבייש. אבל לך ברור שאני זו שלא בסדר... נו. אין לי מה לומר לך על זה. והצידוקים שאת מפרטת... נו מה אומר לך... אני עו"ד ילדתי המכובדה. אצלי - היית נאכלת חיה על דוכן העדים. ממש כך. שיהיה לך בהצלחה במה שתרצי. רק שלו באמת הייתה הבת שלי מעיזה להעלות דבר כזה במוחה, אז אחרי הזעזוע שהיתה מקבלת ממני על התגובה שלי לרעיון כל כך מטומטם ודבילי - אחרי שהיתה מתאוששת, אני הייתי לכל הפחות מדברת ומסבירה לה מה זה ניהול סיכונים נכון. על הסיכון שיתפשו אותך. ועל ההשלכות של זה. והאם, הסנקציות הקשות מאוד, והבלתי הפיכות, בצירוף הסיכון הגדול שכן יתפשו אותך - שוות לך את ה"ריגוש" של לעבוד לא חוקי בחו"ל. אני יכולה לומר לך בוודאות - ששתי בנותי, שכרגע קטנות - לא יקבלו ממני שום עידוד או הכוונה או הסבר לצידוק כל כך לא קשור ולא רלוונטי...ובמקרה הזה - גם ניהול סיכונים הוא לא רלוונטי. פשוט כי זה לא נכון לעבור על החוק. ולא ערכי ולא מוסרי ולא ראוי. ובזוי. פשוט ככה. בזוי ודוחה. ואת כמובן - תלכי עם הצידוקים שלך עד הסוף... ושתדעי לך. שעורכי דין מאוד אוהבים "נוער" כזה. כי זה רק מראה להם מי עומד מולם. ממליצה לך לחשוב טוב טוב מה את עושה.

עוגייה

New member
אני לא מבינה אותך

אחרי התגובה השניה שלי אליה הבנתי שזה בזבוז זמן ואנרגיה להתווכח איתה מה אכפת לך מה הילדה הזו עושה, בסופו של דבר היא תגיע ללונדון, לא תמצא עבודה, תשרוף את כל הכסף שהיא חסכה בעבודה שהיא בה עכשיו, ותחזור לארץ עם הזנב בין הרגליים.. אין חכם כבעל ניסיון!

TatyBar

New member
גם אני לא מבינה אותי.

זה היופי בגיל שלי. מותר לפעמים להודות שאני לא מבינה את עצמי...
את צודקת. עזבתי.
אני מהבוקר שומעת רדיו.. השירים הכי יפים הם דווקא בימים הכי עצובים.

TatyBar

New member
איך זה?

יותר קל, כשאין תזכורת במשך כל היום? או יותר קשה כי אין התייחסות כזו כמו שאצלינו?

עוגייה

New member
באופן אישי אני מעדיפה את זה ככה

מי שצריך שירים ותוכניות בטלוויזיה כדי לזכור כנראה שיש לו בעיה... באופן כללי אני מעדיפה לא לשקוע בזה, במיוחד באירופה זה תמיד איפה שהוא באוויר בשבילי, אם יותר ואם פחות, ואני לא צריכה יום בשנה בשביל זה. אבל זה אינדיוודואלי :)

smaak

New member
הבעיה היא

שמה שאת עושה, פוגע בכל אלה שכן שומרים על החוק, וכאן יש לך אחריות, כי את הופכת את החיים שלנו לקשים יותר. ושום סיפור חיים לא יהפוך אותך לצודקת. לא כאן, ולא כשיתפסו אותך.

למעלה