צריכה את הדעה שלכם

shiranvtl

New member
צריכה את הדעה שלכם

היי, בעוד כחודש אני מגיעה ללונדון למטרת עבודה, אין לי אשרת עבודה לכן אהיה על תקן עובדה לא חוקית. השאלה שלי אליכם אם אתם מכירים ישראלים במצב שלי שם? ועד כמה חשוב למקומיים שם שהעובדים יהיו חוקיים? כמובן שאני לא הולכת לבקש עבודה במשרד או כל עבודה שהיא מצריכה תלוש משכורת.. חשבתי יותר על תחום ההסעדה.. מה הסיכוי למצוא בתחום הזה? אני אשמח אם תמליצו לי על מסעדות מוצלחות במרכז לונדון שכדי יהיה לעבוד בהם (מבחינת מיקום, קהל יעד המסעדה, תנאים)... אם אתם מכירים מסעדות כשרות מצליחות, זה בכלל יהיה מושלם! תודה רבה.

בקר12

New member
אל תעשי שטויות

זה לא חוק אבל זה כבר את יודעת. גם המעביד שלך (אם תמצאי בכלל כזה) יכול להיענש בחומרה. אם תתפסי גם יכול להיאסר עלייך להיכנס לבריטניה לזמן רב.

עוגייה

New member
אבל למה?

למה מלכתחילה את מתכננת לעבוד בצורה בלתי חוקית? חסרות עבודות (בתחום ההסעדה....) בארץ? מסעדות כשרות מצליחות יש בטוח יותר בארץ מאשר בלונדון...

shiranvtl

New member
עוגייה, שאלת למה?

כי מן הסתם שבארץ יש אחלה עבודות אבל זה לא אותו חוויה ולא אותו כסף כשעובדים וחיים בחו"ל לכמה חודשים עם חברה ישראלים וחברה מלונדון. זה ממש אווירה אחרת.... יותר מזה, אני מפסיקה עבודה שהרבה אנשים היו עושים הרבה כדי לעבוד בה. ואני לא תכננתי מלכתחילה, פשוט אין ברירה אחרת. אלא אם כן אתה הולך לעבוד במכירות ש90% מהחברות עובדים עליך ואתה מגיע לשם בלי שום אשרת עבודה..

עוגייה

New member
את רצינית?

למה את חושבת שאם תעבדי בלי אישור עבודה תעשי יותר כסף? ברגע שאת עובדת בלתי חוקית אף אחד לא לוקח עלייך אחריות ובטח שלא ישלם לך שכר מינימום או כל ההטבות שמגיעות למי שעובד באופן חוקי. אל תחשבי שבגלל שבלונדון מרוויחים בפאונד יש לך סיכוי לחסוך כסף. אווירה אחרת, כן, אווירה של עבודה בלתי חוקית... נשמע כיף אין ברירה אחרת? את בטוחה? מה עם להישאר בעבודה שהרבה אנשים אחרים היו עושים הרבה כדי להיות בה, כי זו האופציה היותר טובה שלך? (האופציה השניה היא להגיע ללונדון, במקרה הטוב למצוא עבודה בשחור, לפחד מכל שוטר שעובר ברחוב, ולקוות שהמעביד ישלם לך משהו. במקרה הרע, להיות מגורשת עקב שהיה בלתי חוקית...) או שתמצאי את הדרך שלך לעשות דברים בצורה חוקית, אבל אל תצפי שמישהו פה יתן לך עצות איך לעבור על החוק.

shiranvtl

New member
רצינית מאוד

קודם כל אברור שמהעסיק לא ידע שאין לי אישור עובדה, דבר שני 90% מהישראלים שעובדים בלונדון הם ללא אישור. ובקשר ל "אין ברירה אחרת" אני התכוונתי אין לי ברירה אחרת אלא לעבוד בלונדון בלי אישור. זה לתקופה קצרה של 3 חודשים, יותר בשביל החוויה לא בשביל הכסף. העבודה שלי פה מדהימה וכייפית באמת אבל לא מכניסה יותר מידי.

noa scotland

New member
תבדקי טוב טוב את הנחת היסוד שלך

במשפט "ברור שהמעסיק לא ידע שאין לי אישור עבודה". המעסיק חייב מתוקף מעמדו לדעת. מעביד רציני חייב לברר את זה לפני שהוא מסכים להעסיק מישהו. הוא גם צריך את מספר הביטוח הלאומי שלך , הביטוח הלאומי האנגלי, זאת אומרת. אני מניחה שאין לך מספר כזה אם את לא חוקית.

bouvier1

New member
אם את לא מקובעת דווקא על לונדון

אז אני קראתי באתר working-holiday-info (אתר אוסטרלי, אולי קנדי) שבאירלנד בתחום המסעדנות/מלונאות לפעמים משלמים under the table כלומר בשחור, ואפשר להשיג עבודה בקלות אם מגיעים בתקופות מסויימות בשנה.. תחפשי באתר http://www.workingholidayinfo.com/ בכל מקרה לא הייתי מהמרת על לונדון, יש שם הממוווווןןןןןן משטרה (אני מתכוונת למשטרה רגילה, אבל עדיין מסוכן לעבור שם על החוק)... דרך אגב אני לא הייתי עושה מה שאת רוצה לעשות... מניסיון שלי הרבה יותר נחמד לעבוד בחברה גדולה (פלאפון, הוט, יס) מאשר במסעדנות, השעות יותר שפויות, העבודה מכובדת וגם עושים יותר כסף בסוף החודש עם כל הבנוסים והתמריצים... אז את עוד שוקלת מסעדנות לא חוקית בחו"ל, בתנאים יותר קשים??? מה את מזוכיסטית???

shiranvtl

New member
ממה שהבנתי 90% מהישראלים שם הם עובדים לא חוקי

ולדעתי לעבוד בחברה גדולה, הכוונה חברת מכירות זה להיות מזוכיסטי! מכיוון שהשעות שהם עובדים שם זה מטורף. מבטיחים להם ים דברים והם מגיעים לאכזבה.-- לא מניסיון אישי אלא מאנשים שהיו שם וכתבו את החוויות. העבודה מתישה, מכירות להתעלק על אנשים ולשקר כדי למכור. מלצרית בלונדון מקבלת 6 7 פאונד לשעה בלי טיפים. לכן לדעתי זה מעולה. מקסימום תמיד אפשר להצטרף לחברות עגלות שנמצאות שם. ד"א מה היה הנסיון האישי שלך?

allybamba

New member
90% לא חוקיים?!

אין לי מושג מאיפה הבאת את הסטטיסטיקה הזאת אבל היא נשמעת לי מופרכת מאד. פעם לפני הרבה הרבה שנים גם אני הגעתי ללונדון וניסיתי למצוא עבודה באופן לא חוקי ואני יכולה לומר לך שחיפשתי במשך שבועות ואף אחד לא היה מוכן להתקרב אליי. בלונדון מעבידים מאד מאד חוששים מלהעסיק עובדים לא חוקיים, הענישה מאד מחמירה וגם יש להם כל כך הרבה דורשי עבודה שבאמת קשה לי להאמין שמעביד יסתכן ככה. הם בהחלט מבקשים לראות אישור עבודה בדרכון, דרך אגב, גם בפאבים. נכון שזה היה בסוף שנות התשעים אבל אם כבר אז החוקים רק נהיו יותר נוקשים. אני נרשמתי ללימודים מה שהקנה לי אישור עבודה ובאמת נשארתי בלונדון כמעט עשור. לא חבל שתסתכני ככה רק בשביל כמה חודשים?

bouvier1

New member
התכוונתי שתעבדי בארץ בחברות כמו פלאפון, הוט

הם ממשלמים בסדר גמור. עבדתי במלצרות במסעדת "ספגטים" בצפון והיה מאוד קשה. מסעדנות זאת עבודה קשה ביותר... אח"כ עבדתי בהוט בתור נציגת שירות והיה אחלה. עבודה קלה ונעימה. זה יותר טוב ממה שאפשר להשיג בחו"ל, ואני אומרת לך את זה על אף הדרכון האירופאי שלי. עדיף לעבוד בארץ.

shiranvtl

New member
עבדתי בחברה דומה

זה קשה שירות לקוחות. יש לי עבודה כאן בארץ, רציתי חו"ל כדי לשנות קצת אווירה.לראות עולם אחר, לא רק בגלל הכסף. אבל הבנתי את ההשלכות ואני עכשיו פחות פזיזה ויותר מבינה את הנושא ממקודם

אני תוהה ממתי הפרסום הזה באתר לגבי אירלנד

כי כבר שנה+ וכנראה שלעוד הרבה זמן, בקושי יש עבודות, בתחומים האלו במיוחד, שלא לדבר על להעסיק זרים ללא אשרה (גם אם בשחור, כמעט תמיד יבחור באזרח הארופאי.)

גוזליה

New member
מפסיקה את השרשור הזה כאן

הודעות נוספות שיסבירו לעלמה שפתחה את השרשור איך לעבור על החוק יימחקו מיידית והכותב ייחסם. לפותחת השרשור: רכילויות ורב סרן שמועתי זה אחלה- לא כשמדובר במשהו שיכול (פוטנציאלית, ברמה זו או אחרת) להשפיע על החיים שלך. ראשית- לא, 90% מהישראלים שחיים בלונדון לא עובדים פה בשחור/בלי ויזת עבודה. אני לא יודעת מי נתן לך את הסטטיסטיקה המופרכת והמטופשת הזו, אבל היא בוודאות לא נכונה. לא, הכסף פה לא צומח על העצים, גם לא המרשמלו, והשכר המופלא והמדהים שתקבלי במלצרות בלי אישור עבודה לא יכסה לך אפילו שכר דירה- שלא לדבר על לחסוך, לבלות, לאכול מדי פעם. יש לבריטניה מדיניות הגירה נוקשית, ויש כאן (תתפלאי) משטרת הגירה, שגם עושה את העבודה שלה. שנית, אם תתפסי (וסביר להניח שתתפסי) תגורשי מיידית מבריטניה, ותקבלי חותמת שחורה בדרכון. על החותמת הזו יסתכלו בכל פעם שתרצי לבקר בכל מדינה אחרת בעולם, וזה יכול גם לגרום לך בעיות בכניסה/השגת ויזה למדינות אחרות. היית פעם בבית מעצר? זו לא חוויה סימפטית במיוחד, אבל שם תהיי עד שיגרשו אותך. שלישית, אף מעסיק לא "לא ידע שאת לא חוקית"- כשנרשמים כאן לעבודה במקום מסויים, צריכים לספק מספר ביטוח לאומי (NI) ונתונים נוספים. לא תוכלי לקבל מספר שכזה על ויזת תייר. רביעית, את שוכחת שאולי תרוויחי בפאונדים אבל גם תבזבזי בפאונדים. לונדון יקרה, והולכת ונעשית יקרה ככל שאת מתקרבת למרכז. אם את לא מקבלת את הזכויות הבסיסיות שמגיעות לך, ירמו אותך במשכורת וירמו אותך בתנאים. מעבר לזה, אם חס וחלילה תהיי חולה- תחטפי שפעת עופות, תפלי בעבודה עם מגש של כוסות ותחתכי את היד- מי בדיוק יבטח אותך? מי ישלם לך הוצאות רפואיות? מי יטפל בך? התשובה היא- אף אחד. אז את יכולה להיות סופר זהירה, אבל דברים קורים. לחיות כל החיים בפחד ולהסתכל מעבר לכתף, זה לא סתם לא מוסרי- זה לא חכם במיוחד, ואני נזהרת בלשוני. מקווה שיהיה לך בהצלחה בכל מה שתחליטי ושוב- אף אחד בפורום הזה (לא כל עוד אני מנהלת אותו ו/או הוא נמצא בתפוז) לא יעזור לך להגיע לאף מדינה באירופה ולעבוד בה באופן לא חוקי. זו עבירה על החוק, ואסור- על פי חוקי תפוז- לעודד את זה.

TatyBar

New member
תגידו - רק אותי זה מזעזע????

אני רואה פה תגובות כאלה אנמיות לבחורה הזו... ואני שואלת - מי לעזאזל חינך אותה??? מאיפה מגיעה התנהלות כזו - שהעבירה על החוק, והגזל ותרבות ה"מגיע לי" הגועלית הזו - נמצאת אצל הבחורה הזו בראש, כמו אצל רבים ו"לא" טובים אחרים - בתור אפשרות אחת, מיני כל אפשרות נורמלית ולגיטימית אחרת?? מה קורה לכם אנשים? (לא לכם, אלא ל"נוער" ולאנשים שכמותה של השואלת) למה האפשרות לעשות את הלא חוקי - נמצאת באותה קבוצת ה"אפשרויות" שאתם בוחנים כאילו היא אחת לגימיטית שיש לבחון את אופן הוצאתה לפועל?? מאיפה את חושבת שמותר לך בכלל לעבור על החוק? שמותר לך לקבל את מה שלא מגיע לך ואין לך זכות אליו? שמותר לך לעשות מה שאת רוצה, רק כי את רוצה ורוצה ורוצה? שמותר לך לצפצף על ערכים ומוסר וחוקים וקהילה שאמורה לעבוד ותפקד באופן הגון וראוי ובריא ונעים?? תסלחי לי גברת שירן. אותי זה מזעזע. ויותר מזה. זה פשוט מגעיל. אוף!

smaak

New member
כדאי להרגע

הדרך שבה היא רוצה לבחור בה אינה שמורה אך ורק ל"נוער". לא חסרים אנשים יותר מבוגרים שיעשו דברים שכאלה. אותם מבוגרים גם מחנכים את הילדים שלהם שזה בסדר.

TatyBar

New member
נו - זו בדיוק הטענה שלי.

אני כותבת נוער אבל אני כמובן מתכוונת לא רק. כמובן זה מה שכתבתי על העניין של מי חינך אותה..? רק מה שאני חושבת , זה שפעם - אולי בדור הקודם -זה לא היה כל כך נפוץ ו"נורמלי". אולי אני טועה. אולי היה תמיד ככה ופשוט היתה פחות חשיפה להכל..? לא יודעת. אבל אותי חינכו להבדיל בין טוב ורע ובין נכון ללא נכון ובין ראוי ללא ראוי... לא יודעת. אני באופן אישי - ממש שונאת דברים כאלה. כמו שאני ממש לא סובלת קומבינטורים, וכאלה שיעשו הכל כדי להרוויח על חשבון אחרים, ובשם ה"לא לצאת פראייר" ייעשו כל מה שבא להם העיקר להרוויח.. גם כשלא מגיע להם וגם כשזה לא חוקי... כי אם לא תופסים אותם - זה זה סבבה מבחינתם.. ואת יודעת מה? אחרי שתופסים אותם הם פתאום לא מבינים מה כבר הם עשו.. בסך הכל לא פגעו באף אחד.. בסך הכל רצו להרוויח בשביל עצמם... והם מתחילים בכל מיני ציטוטים טפשיים של "סיפורי קפקא" על איך שתפסו דווקא אותם ומה פתאום והם לא יודעים על מה.. אותי זה ממש מבחיל. שונאת כאלה.

למעלה