לפי דעתי זה תלוי בסוג ההתקפה נגדך
הגנה עם שני מגינים היא דבר שלדעתי מאוד מסורבלת. המצב שונה לחלוטין משימוש אחר בשני ידיים לדוגמא לחימה בשני ידיים וזאת מכיוון שמגן הוא דבר גדול ורחב (כן גם מגיני היד מימי הביניים-ולא אני לא מתכוון ל buckler עלbuckler אני אוסיף למטה). אם אתה מתכוון להשתמש במגן כמחסה מפני קליעים למיניהם, אזי להתכופף מאחורי שני מגינים (זה לצד זה או אחד מקדימה ואחד מגן מעל - צב חלקי), שה דבר מאד יעיל. אבל אם אתה מתכוון להגן מפני התקפה בצורה אקטיבית יותר במצב של melee אז לפי דעתי שני מגינים צריכים להוריד לך את הדירוג שיריון ולא להוסיף לו (אם אתה משחק במו"ד). אני ארחיב למה: כאשר תוקפים אותך מהצדדים (flanking)כל יד מגינה על הצד שלה. צורת קרב מאוד לא נוחה אלא אם תוקפים אותך יותר מיצור אחד שאז המצב המגושם הזה (לנתקף)הוא בלתי נמנע. אבל כאשר תוקפים אותך מלפנים במצב של אחד על אחד בין כה וכה אינך להשתמש בשני מגינים כי הם יתנגשו אחד בשני וישאירו מספיק פרצות ללהב משועממת. בנוסף לזאת שני מגינים מקדימה יחסמו לך את שדה הראיה מלפנים (האיזור הכללי המכיל את יריבך) כך שלא תוכל לצפות את ההתקפה שלו ולחסום אותה בצורה יעילה. אני בתור גנב, הייתי שמח לפגוש אותך בקרב פנים אל פנים כאשר אתה "ממוגן" בשני מגינים.נזק של 1ק4 + 3ק6 עדיף מ 1ק4 בודד וגלמוד
. אם אתה משתמש ב buckler אז תשכח ממה שכתבתי קודם. ה buckler הוא מגן זרוע קטנטן המאפשר לך לחסום התקפות (כמו בקרב מגע רק בלי לגדוע את היד). עם buckler ביד ימין (או כל יד עיקרית אחרת שתמצא לנכון) ומגן גדול ביד השניה, תוכל להשתמש עם ה buckler למשהו כמו parry. וכאן אני מגיע לעצה שלי- במקום מגן תשתמש בחרב ל parry ואם אתה רוצה להיות פצפיסט תשתמש ב feat: improved disarm וכך אולי תצליח להכניע את היריב במקום לשפוך את מעייו על הריצפה. כמובן שכדאי לך להצטייד בגוזז צפורנים כנגד מפלצות הנושאות נשק "אישי"