צריך רעיונות

l o r e

New member
היינו ילדים וזה היה מזמן...

אם איני טועה זה היה בסביבות כתה י', וההסבר או חוסר ההסבר לקיומו של החדר במקום הזה לא ממש עניין אותנו. כיום הוא לא היה שם חדר כזה בטירה כזו, ואם כן היה לו הסבר הגיוני וחשוב, שאנחנו היינו מתאמצים לגלות.

ethidium

New member
אם יש לך סבלנות והמון כריזמה.......

הכל מתחיל ונגמר בכח....(אם פיסי ואם פוליטי)הרי זה לא חוכמה להשיג את הכסף כי אם להחזיק בו. הרי ברור שאתה אינך היחיד עם המצפון המפוקפק (כלבבי). אבל לפני שנגיע לז צריך לעבור את השער האומר: "כסף- להשיג כאן". טוב אז כפי ששמתי לב דת וכתות הן מרכז פיננסי לא קטן. אני לא בא כאן להמליץ לטבוח ולבזוז כתות וכנסיות (אולי בשלב מאוחר יותר....)אלא להקים כת. וכאן אני מתאר לעצמי יעלו ויתרוממו מספר גבות (מקסימום 2 לבן אדם אני מקווה). ההמלצה שלי היא דמות גנב ו/או נזיר בעל כריזמה מטורפת (18 וצפונה) המתחילה לאט לאט להקים לה עדת מטורפי דת פנטיים....(זה יקח הרבה זמן אבל לאמן לוחם כדי שיכניע את שומרי הקברים יקח לא פחות). עם עדת המאמינם ששכר טרחתה היא השלמות הרוחנית (בעוד שלך היא משאירה את הנטל הגשמי והמיותר- התחלתו של ההון)אתה יכול להמשיך ולשכנע אם ע"י הכנסת סוכנים.מטיפים לערים או ע"י שיכנוע אגרסיבי יותר להיפטר ממענמעי המצלצלים...... וכמובן אחר כך אתה יכול לשרוף ערים רק כדי שתקבל השראה לציור האש שלך אבל זה כבר סיפור אחר.....

ethidium

New member
לפי דעתי זה תלוי בסוג ההתקפה נגדך

הגנה עם שני מגינים היא דבר שלדעתי מאוד מסורבלת. המצב שונה לחלוטין משימוש אחר בשני ידיים לדוגמא לחימה בשני ידיים וזאת מכיוון שמגן הוא דבר גדול ורחב (כן גם מגיני היד מימי הביניים-ולא אני לא מתכוון ל buckler עלbuckler אני אוסיף למטה). אם אתה מתכוון להשתמש במגן כמחסה מפני קליעים למיניהם, אזי להתכופף מאחורי שני מגינים (זה לצד זה או אחד מקדימה ואחד מגן מעל - צב חלקי), שה דבר מאד יעיל. אבל אם אתה מתכוון להגן מפני התקפה בצורה אקטיבית יותר במצב של melee אז לפי דעתי שני מגינים צריכים להוריד לך את הדירוג שיריון ולא להוסיף לו (אם אתה משחק במו"ד). אני ארחיב למה: כאשר תוקפים אותך מהצדדים (flanking)כל יד מגינה על הצד שלה. צורת קרב מאוד לא נוחה אלא אם תוקפים אותך יותר מיצור אחד שאז המצב המגושם הזה (לנתקף)הוא בלתי נמנע. אבל כאשר תוקפים אותך מלפנים במצב של אחד על אחד בין כה וכה אינך להשתמש בשני מגינים כי הם יתנגשו אחד בשני וישאירו מספיק פרצות ללהב משועממת. בנוסף לזאת שני מגינים מקדימה יחסמו לך את שדה הראיה מלפנים (האיזור הכללי המכיל את יריבך) כך שלא תוכל לצפות את ההתקפה שלו ולחסום אותה בצורה יעילה. אני בתור גנב, הייתי שמח לפגוש אותך בקרב פנים אל פנים כאשר אתה "ממוגן" בשני מגינים.נזק של 1ק4 + 3ק6 עדיף מ 1ק4 בודד וגלמוד
. אם אתה משתמש ב buckler אז תשכח ממה שכתבתי קודם. ה buckler הוא מגן זרוע קטנטן המאפשר לך לחסום התקפות (כמו בקרב מגע רק בלי לגדוע את היד). עם buckler ביד ימין (או כל יד עיקרית אחרת שתמצא לנכון) ומגן גדול ביד השניה, תוכל להשתמש עם ה buckler למשהו כמו parry. וכאן אני מגיע לעצה שלי- במקום מגן תשתמש בחרב ל parry ואם אתה רוצה להיות פצפיסט תשתמש ב feat: improved disarm וכך אולי תצליח להכניע את היריב במקום לשפוך את מעייו על הריצפה. כמובן שכדאי לך להצטייד בגוזז צפורנים כנגד מפלצות הנושאות נשק "אישי"

למעלה