צריך עצה ממכם...

The Leprechaun

New member
אמיתית זה יעני חשמל??

באיזה התמחות אתה?? אתה כבר משולב באיזה מפעל בשביל הפרוייקט? או בתור עובד?

eyali26

New member
שמעת שזה סתם?

מוזר, דוקא כמעט כל הבוגרים מהמחזור שלי עובדים בעבודות טובות... ככה "שמעתי"... אולי הם עובדים בעבודות סתם? ומה ההגדרה להנדסה אמיתית? איפה לומדים אותה?

The Leprechaun

New member
אז מה עושים עם הנדסות מערכות מידע??

ומה נחשב לעבודה בתחום הזה? וכמה מרוויחים שם??

EyalPolo16V

New member
לא יודע, למיטב ידיעתי זה נחשב

פשרה מסויימת של כאלה שלא התקבלו להנדסת חשמל/מחשבים. האינטואיציה שלי אומרת שזה משהו שקשור לתעשיה וניהול בצורה מסויימת, אבל אני באמת לא מכיר את התחום הזה, אז אולי עדיף שמי שבאמת מכיר יאמר את מה שיש לו לומר.

® רן

New member
מערכות מידע

חיכיתי שמישהו מוסמך יותר ממני יענה (איפה JohnDoe5?) אבל אם אין תשובה אחרת: מערכות מידע הוא ענף במחשבים שעוסק בתוכנות שדרושות לתפעול שוטף של הארגון. לדוגמא, מדובר על מערכות מלאי, הנהלת חשבונות, כח אדם, משכורות, הזמנות, ספקים, קשרי לקוחות ועוד ועוד. כל ארגון בינוני ומעלה חייב מערכת מידע כדי לנהל את ענייניו ולעקוב אחריהם. תפקידו של מנתח המערכות הוא ללמוד את הארגון ואת הצרכים שלו ולתפור אפליקציה מתאימה. יש כאלה שמעדיפים את התחום הזה משום שהעבודה כרוכה יותר באינטראקציה עם אנשים ופחות עבודה טכנית ממש של תכנות או הנדסת חשמל/אלקטרוניקה. יש אנשים שלא אוהבים את התחום, מאותה הסיבה בדיוק...

מאיהיה

New member
מערכות מידע

עניתי למעלה פחות או יותר לגבי ההבדלים בין שלושת התחומים(תחת הכותרת 'ההבדלים'). רן תאר את התחום בצורה מצויינת. למיטב ידיעתי כיום אוניברסיטת בן-גוריון היא האוניברסיטה היחידה שבה יש מחלקה נפרדת להנדסת מערכות מידע, שאיננה שייכת למחלקה להנדסת תעשייה וניהול. לגבי אפשרויות תעסוקה - אני מכירה בוגרים רבים של המחלקה הזו שמועסקים בתפקידים של מהנדסי תוכנה ואנשי מדעי המחשב (למשל אנשי פיתוח באמדוקס ואנשי QA במרקורי). לפרטים נוספים : הנדסת מערכות מידע הנדסת חשמל ומחשבים הנדסת מערכות תקשורת

EyalPolo16V

New member
בכל מקרה, בן גוריון מומלצת הרבה

יותר מאשר אוני' ת"א אני הלכתי ללמוד שם רק כי לא הצלחתי להתקבל לבן גוריון, ואני מצטער על ההחלטה הזאת עד היום.

® רן

New member
מומלצת ע"י מי, ולמה?

הלכת לאונ' ת"א כי לא התקבלת לבן גוריון? נשמע לי מופרך. תנאי הקבלה לת"א גבוהים יותר (לא בהכרח בגלל שהיא טובה יותר, פשוט היא ממוקמת בתל-אביב, שהיא עיר אטרקטיבית יותר לסטודנטים מאשר באר שבע).

EyalPolo16V

New member
המידע שלך לא מבוסס ידידי

ואתה מתבסס על שמועות/הערכות שגויות. הדרישות להנדסת חשמל באוני' ת"א נמוכות משמעותית מאלו של באר שבע, ואני מדבר ספציפית על הנדסת חשמל. לצורך העניין, הסכם שלי בבאר שבע היה 220 כאשר היה נדרש 245 בעוד בת"א הגעתי 2 נקודות מתחת לסכם הנדרש והתקבלתי. (665 כאשר היה נדרש 667) למה רע בת"א? אין חיי חברה, התנאים קטסטרופליים בגלל גרעון האוניברסיטה שעומד על כרבע או חצי מיליארד דולרים , זה מתבטא ביותר אנשים בכיתה , בזה שלא רוכשים ספרים לספריה ולא מצלמים לך חומר שאתה משלם על צילומו במסגרת שירותיי רווחה (500 שקל בשנה והכי גרוע: עושים הכל בשביל להכשיל אותך . היתרון היחיד שאני רואה בת"א זה שיש יותר עבודה בתחום באזור המרכז. מה טוב בב"ש? האוני' לא בגרעון כלומר לא יהיו הרצאות של 200 או 300 איש בגלל חוסר בשעות לימוד, ולא יתקמצנו על הפקת צילומים. גם אם היחס יהיה גרוע והכל יהיה שחור, עדיין יש יותר הרגשה של חיי חברה, ולא אנשים שמפנים לך את העורף ברגע שנגמר היום והולכים הביתה. אני מניח שגם המחייה בבאר שבע הרבה יותר זולה (מאשר לשכור דירה בסביבות רמת אביב כמו שאני עושה) אני יכול לחשוב על עוד הרבה סיבות אבל אני חושב שאתם כבר יכולים לרדת לסוף דעתי.

® רן

New member
נראה שאתה צודק

בתור ניסוי, הזנתי את הנתונים שלי למחשבונים המתאימים באתרים של אוניברסיטת ת"א ובן-גוריון ואכן נראה שדרישות הקבלה של ב"ג גבוהות יותר. מפתיע. המידע שלי התבסס על מה שהיה בתקופה שאני למדתי (1995-1998), ונראה שדברים השתנו מאז.

The Leprechaun

New member
לגבי אב"ג

שמעתי שאם אתה נכשל בקורס.. ועשית נגיד מועד א', ומועד ב'... נותנים לך לחזור עליו ושוב בחינת מועד א', מועד ב'.. ואם נכשלת בזה.. אז מפסיקים לך את הלימודים... ואתה יכול להרשם רק אחרי שנה הפסקה... (ואני מכיר אחד שקרה לו את זה וגם את השנתיים שהוא למד מחקו לו.. והוא התחיל הנדסה שוב מחדש)... מעניין איך זה באונ' האחרות..

EyalPolo16V

New member
בתל אביב זה אותו דבר

אין מה לעשות, ולצערי הרב נקלעתי כבר למצב כזה, והצלחתי לעבור את הקורס החוזר במועד ההזדמנות האחרונה ממש על הנקודה... וזה יכול לקרות בגלל שלמועד א' לא היית מוכן, מועד ב' היה קשה במיוחד, במועד א' של הקורס החוזר עשית שטות, והנה אתה מגיע למבחן של להיות או לחדול. לא מאחל את זה לאף אחד.

The Leprechaun

New member
איזה שטות עשית בקורס החוזר?

באיזה קורס זה קרה לך? יש קורסים מסוימים שהם ספציפית קשים?? שכדאי להיות ערוך לזה??

EyalPolo16V

New member
תשמע ידידי היקר

אתה נכנס יותר מדי לדקויות. תחליט מה אתה רוצה לעשות ואיפה אתה רוצה ללמוד, ואז כשתגיע אל הגשר, תעבור אותו. דיבורים באוויר לא יתנו יותר מדי , אין טעם להתעמק בקורסים ספציפים כי לכל אחד משהו אחד קשה ומשהו אחר לא. שטות במבחן יכולה להיות : 1+1=3

The Leprechaun

New member
אני פשוט סקרן.. וכל פעם מישהו אחר

אומר איזה משהו וככה אני יכול ללמוד מטעיות של אחרים... ולא לעשות אותם גם...

The Leprechaun

New member
לגבי אב"ג

שמעתי שהיחס שם לסטודנטים השתנה מפעם.. וכבר לא הכי הולכים לקראתם ומנסים לעזור להם.. עד כמה זה באמת נכון? אם נגיד אני יתקבל לאחת המחלקות של הנדסה באב"ג וירצה אח"כ לעבור לאחרת זה יהיה אפשרי או שהם יעשו בעיות ויגידו להתחיל ללמוד מחדש שנה א' בתחום החדש??

EyalPolo16V

New member
בשביל לעבור מחלקה

אתה צריך לשבת על ממוצע ציונים גבוה מאוד (אצלנו - 85 ומעלה) בהתחשב בטראומה הראשונית של שנה א' , זה דבר קשה מאוד. ובשביל לעבור מת"א לבאר שבע ,אז פשוט חבל על הזמן (בדקתי)

The Leprechaun

New member
ומאונ' למכללה..

אם נגיד עשיתה שנה או שתיים באונ'.. ואח"כ העיפו אותך או שהפסקת מיוזמןתך.. והחלטת לעבור למכללה.. מכירים לך בזמן הזה ואתה משלים כמה שנשאר ל-4 שנים..? או שאתה מתחיל הכל מהתחלה במכללה?

EyalPolo16V

New member
אני לא מאחל לאף אחד לעשות את

המסלול הזה, אבל לפי מה ששמעתי אין יותר מדי בעיות . אתה מקבל פטורים על כמעט הכל.

gute A

New member
אופציה נוספת

א.ניתן לעבור מחלקה באב"ג(מכיר כאלה שעברו מתעו"נ לחשמל) אבל אכן דורש ציונים גבוהים ב.מכללת ספיר-אתה לומד שנה אחת ואם תשקיע (שוב ציונים...)תוכל להמשיך לשנה שניה באב"ג (קח בחשבון 15 מקומות פנויים עליהם מתחרים לא מעט סטודנטים,אבל אם תשקיע זה בהחלט לא בלתי אפשרי). היתרון הוא שאתה לא מפסיד שנה על פסיכומטרי וגם מסיים תואר באוניברסיטה.

למעלה