צריך עצה ממכם...

The Leprechaun

New member
צריך עצה ממכם...

אני הנדסאי שמתכנן להשלים להנדסה בתחום של הנדסת חשמל-אלקטרוניקה.. ולעשות התמחות במחשבים ותקשורת. השאלה היא האם זה ישנה לצורך עבודה אח"כ אם אני יסים את התואר באונ' (בן גוריון) או שגם מכללה זה בסדר (אני מתלבט בין אורט בראודה לבין המכללה האקדמית באריאל). כי אם אני הולך על אונ' אז אני יסיים בגיל 28 בערך.. ואם על מכללה אז אני יסיים לקראת גיל 26 ואז יצא לשוק העבודה.. ואז השאלה איך יסתכלו על זה שסיימתי מכללה... וגם האם להיות בן 28 עם תואר של מכללה ושנתיים ניסיון עדיף על פני להיות בן 28 עם תואר של אונ' וחסר ניסיון.. תודה!

motior

Member
תלוי

נסיון תמיד עדיף, אבל איך תקבל את הנסיון? יהיה לך יותר קל לקבל עבודה עם תואר אוניברסיטאי.

The Leprechaun

New member
לפי מה שהבנתי הבעיה זה בעבודה

הראשונה... הניסיון שיש לי כרגע... עשיתי עתודה. אז אני הנדסאי חשמל ואלק'.. ובצבא התעסקתי במערכות ונשק, ואח"כ בקשר וקשר ספרתי.. וממה שהבנתי במכללות אז לקראת סוף התואר הם מצרפות אותך לפרוייקטים בתעשיה.. משו כזה.. כמובן שמידה ואתה טוב אז המפעלים יקבלו אותך... ואז במידה וזה נכון.. אתה משתלב באיזה מפעל.. וצובר שם ניסיון של איזה 2-3 שנים... ויכול לעבור הלאה או להשאר תלוי מה מתאים לך... ובאונברסיטה הבנתי שלא ממש מקלים עליך בתור הנדסאי, והיחס דיי קר.. ובנוגע למציאת עבודה בעוד כ-4.. אני מניח שחלקכם עשו תואר באונ' או במכללה ויכולים להגיד לי מה הולך בשטח..

® רן

New member
תראה...

אף אחד לא יכול לנבא איך יראה שוק העבודה בעוד 4 שנים. לפני 4 שנים, לא רק בוגרי מכללות אלא גם בוגרי קורסים קקיוניים שונים ומשונים יכלו להתברג למשרות פיתוח בחברות הטובות ביותר. היום, גם בוגרי אוניברסיטאות מתקשים למצוא עבודה. בעוד 4 שנים, הכל פתוח - והניחוש שלך טוב בדיוק כמו שלנו. אני לא יודע מאיפה הקביעה שהמכללות מצרפות את הבוגרים לפרוייקטים בתעשייה. אני לא שמעתי על דבר כזה. אם יש לך מידע נוסף (מידע רשמי ומבוסס, לא שמועות), אני בטוח שהרבה כאן יתעניינו לשמוע עוד. העולם לא שחור ולבן. יש מכללות טובות יותר וטובות פחות. מכללת תל-אביב נחשבת לאיכותית יותר מחלק מהמכללות של אוניברסיטת בר-אילן. לעבודות שונות יש דרישות שונות. לעבודה בייצור או בדיקות סופיות של מכשירים יש תנאי קבלה נמוכים יותר מאשר לפיתוח. דעתי היא שאם אתה רוצה לתת לעצמך את נקודת הפתיחה הטובה ביותר האפשרית כדאי לך ללכת על תואר אוניברסיטאי. השקעה בעצמך היא ההשקעה הטובה ביותר, לטווח ארוך.

® רן

New member
אי אפשר להשוות בכלל

לא ציינת איזה נסיון יש לך עד היום ואיזה סוג עבודה אתה מחפש אבל באופן כללי אפשר להגיד שיהיה לך הרבה יותר קל למצוא עבודה (ועבודה טובה יותר) עם תואר אוניברסיטאי מאשר עם תואר ממכללה.

EyalPolo16V

New member
היום כשיש כל כך הרבה מבחר של

מהנדסים בשוק, פשוט לא מסתכלים על בוגרי מכללות... חבל על הזמן שלך פשוט . אם אתה מסוגל לעמוד בתנאי קבלה של אוני' בלי שיפור בגרויות, לך ללמוד באוני' . (גם באוניברסיטה נותנים הרבה פטורים להנדסאים)

The Leprechaun

New member
תראה..

אני צריך להשלים פיזיקה 5 יח' בציון של כ 80.. וא פסיכומטרי של 630 אולי קצת יותר.. יספיק לי כדי להתקבל לבן גוריון להנדסת חשמל ומחשבים, אבל לגבי השנה"ל הזאת.. לא בטוח שיקבלו אותי.. כי הפסיכומטרי אני ייגש כנראה ביולי... ואז הם אומרים שזה על בסיס מקום פנוי... השאלה אם עדיף לחכות לאוק' 06.. כדי שאז רוב הסיכויים שאני יצליח להתקבל.. או שעדיף להכנס באוק' הזה כבר למכללה ולסיים תוך כ-3 שנים.. לפי מה שהבנתי מסטודנטים אחרים.. אז האונברסיטאות בד"כ לא נותנות הרבה פטורים להנדסאים.. ואז בעצם אתה עושה תואר קרוב ל-4 שנים וגם במידה ואני לא יוכל להתקבל השנה.. אז יוצא לי לסיים אותה בעוד כ-5 שנים.. מבחינת מכללות חשבתי על אורט בראודה בכרמיאל, או על המכללה האקדמית באריאל.. אני לא יודע איזה מהן נחשבת ליותר טובה.. ומבחינת מה שאמרתי שהם מכניסות אותך לפרוייקטים.. אז באריאל יש מרכז השמה וייעוץ, משהו כזה.. שהם עוזרים לסטודנטים למצוא עבודות במהלך הלימודים וגם אח"כ.. (אני לא יודע עד כמה זה באמת עובד בשטח) ולגבי בראודה, אז אמרה לי שם אחת הד"ר שלהם שבשנה השלישית אתה נכנס לסטאג' באיזה פרוייקט.. וחלקם בשילוב עם הטכניון, ובאתר שלהם אפשר לראות על פרוייקטים שהם עשו עם רפא"ל אלביט ועוד כמה.. מבחינת עבודה.. יש מקומות שיעדיפו לקחת מישהו בוגר אונ'... ויש כאלה שיעדיפו לשאול אותך כמה שאלות מקצועיות ולראות מה אתה באמת יודע.. (ככה אמר לי מישהו בתחום ההנדסה).. אז זה דיי מבלבל כל המצב בין האונ' לבין המכללות...

joechib

New member
תלוי בשוק העבודה.....

אם תהיה דרישה למהנדסים אז יקחו גם בוגרי אונברסיטת לטביה. רוב בוגרי האוניברסיטאות הם בני 27 28 כך שמהבחינה הזו אתה לא נשאר מאחור. נוסף לכך אתה הנדסאי שעסק בתחום בשירותו הצבאי דבר שייתן לך יתרון על בוגר אוניברסיטה חסר כל נסיון. בכל תואר שתעשה בהנדסה, בין אם במכללה ובין אם באוניברסיטה תצטרך להציג פרויקט סיום. את פרויקט הסיום עושים בדר"כ בחברות פעילות בשנים שהיו דרישה למהנדסים אותן חברות היו מעסיקות את הסטודנטים. קח בחשבון שאם תרצה בעתיד לעשות תואר שני (בהנדסה לפחות) אז תצטרך לחזור כמות לא מבוטלת של קורסים (6 אם אינני טועה) אם תסיים במכללה. לסיכום אם אתה יכול להתקבל לאוניברסיטה (630 פסיכומטרי נשמע לי נמוך מידי) אני חושב שעדיף לך לעשות את התואר בב"ש.

The Leprechaun

New member
רק שאפחד לא יודע מה יהה עוד 4 שנים.

בגדול ברור שעדיף אונ' אם אפשר להתקבל... העניין הוא שלא בטוח שהשנה אני יוכל להתקבל... ואז צריך לחכות לאוק 06.. ואני לא יודע אם זה כדאי.. כי במכללה אני יוכל להתחיל כבר באוק 05 וגם אולי יכירו לי ביותר קורסים שעשיתי ואז יקח לי בערך 3 שנים לסיים. אז ככה שההתלבטות קשה... כי לכל דבר יש יתרונות וחסרונות.. לגבי הפסיכומטרי.. בגלל שאני הנדסאי זה מוסיף איזה משהו לחישוב של הסכם אם אני לא טועה.. ותואר שני, לא נראה לי בהנדסה אולי במנהל עסקים..

® רן

New member
בגלל שאף אחד לא יודע

אז עדיף להתכונן לגרוע מכל ולהצטייד בכלים הכי טובים ובתואר הכי טוב. אם אתה הולך למכללה אתה בעצם מהמר על זה שבעוד 4 שנים מצב שוק העבודה יהיה טוב בהרבה ממה שהוא היום (כי היום תואר ממכללה יהיה לך קשה מאוד).

® רן

New member
אופס

התכוונתי - *עם* תואר ממכללה יהיה לך קשה מאוד (למצוא עבודה). לא התכוונתי שהתואר עצמו יהיה קשה.

The Leprechaun

New member
זה רק בתחום ההנדסה או שגם בשאר??

מישהו מכם עשה את התואר של הנדסת חשמל ומחשבים בבן גוריון? ויכול לספר עליו קצת..? מה ההבדל בין החשמל ומחשבי, להנדסת תקשורת, להנדסת מערכות מידע??

מאיהיה

New member
ההבדלים :

בהנדסת חשמל ומחשבים ישנה התעסקות יותר בחומרה, עיבוד אותות, אלקטרו' לסוגיה (אלקטרוניקה, אלקטרואופטיקה וכו'), שבבים וגם פיזיקה. ישנה פחות התעסקות באלגוריתמים ותכנות. הנדסת מערכות מידע - מכינה אותך בעיקר לעבודה עם מערכות מידע של ארגונים ומוסדות גדולים, מבחינת תכנון והפעלת המערכות, בינה מלאכותית וגם תכנות. הנדסת מערכות תקשורת - תקשורת נתונים וטלקומוניקציה, רשתות ותשתיות, פחות תכנות. בקיצור - תקשורת... להערכתי התחום המבוקש ביותר כיום הוא הנדסת חשמל ומחשבים, וגם רמת השכר הממוצע בתחום היא גבוהה מזו בשני התחומים האחרים.

EyalPolo16V

New member
מה שאני הייתי עושה זה :

מתקן את הבגרויות / כל מה שצריך. מברר אילו קורסים אפשר לקחת באוניברסיטה הפתוחה והאוניברסיטה מכירה בהם. (לדוגמא,אצלנו באוניברסיטת ת"א ניתן לקחת אלגברה לינארית, סטטיסטיקה והסתברות ועוד מספר קורסים ) ככה שהשנה הראשונה שלך תהיה קלה. אני יודע בנוסף שהנדסאי מקבל פטורים ממערכות לוגיות ספרתיות, מעבדת מבוא להנדסת חשמל, מעגלים אלקטרונים ספרתיים (ואם אני לא טועה גם אנלוגיים) ועוד כמה דברים. ככה שעדיף לדעתי לקחת שנה אחת של יישור קו + הכנה לחיים קלים בתואר ע"י לקיחת קורסים מתאימים באוני' הפתוחה. בכל מקרה אם אתה לחוץ בזמן, לדעתי אתה יכול עכשיו להתחיל ללמוד לשיפור הבגרות ולקחת אותה בקיץ וכנ"ל לגבי הפסיכומטרי . אני שיפרתי את הבגרות שלי בקיץ 02 והתקבלתי ללמוד באוקטובר 02... בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

The Leprechaun

New member
אז..

להשלים עכשיו את הפיזיקה.. ואת הפסיכו.. ואם לא יקבלו אותי לאוק' 05.. אז להתחיל באפיק מעבר של האו"פ.. ואז בעצם אני יכנס לשנה א' באוק 06... או שהם יכניסו אותי לשנה ב'...? יש סיכוי בכלל לדעתך שנגיד ואני יקבל את הציונים שהם רוצים אז למרות שהתוצאות יגיעו מאוחר יחסית.. יקבלו אותי לאוק 05??

EyalPolo16V

New member
בטח שיש סיכוי

ככה אני התקבלתי. נרשמתי בכל מקרה, הלכתי לשפר מתמטיקה 5 יחידות, הגשתי להם את הציון ברגע שקיבלתי אותו (כמובן שגם אמרתי להם מראש שהם אמורים לקבל ממני ציון מעודכן) ואכן התקבלתי באוקטובר 02 (הבגרות היתה ביולי 02) אמנם התקבלתי ממש ברגע האחרון, אבל התקבלתי..

The Leprechaun

New member
וואלה נחמד..

איפה אתה לומד עכשיו ובאיזה תחום?? אז כמה בסוף יצא לך ממצוע בגרות ופסיכומטרי??

EyalPolo16V

New member
פרטים

אוניברסיטת ת"א, הנדסת חשמל שנה ג'. כמה יצא הממוצע? אני ממש לא זוכר. מהרגע שהתקבלת העסק הזה הופך ללא מעניין ולא רלוונטי. אני זוכר שיצא לי סכם של איזה 665 שהיה המינימום באותה שנה. לעומת זאת, כיום הבנתי שהדרישות ירדו ואפשר להתקבל סביב ה640. (ניתן לבצע חישוב של זה באתר האוניברסיטה)

The Leprechaun

New member
לאיזה התמחות אתה הולך?

איך הלימודים שם? קשים? מעניינים? איך הולך שם להנדסאים? אתה יודע לגבי הנדסת מערכות מידע? אם זה מבוקש בשוק\ ובמה מתעסקים בזה??

EyalPolo16V

New member
קשים, אפילו מאוד

לא מכיר מערכות מידע כי אין אצלנו, אבל בתכלס שמעתי שזה סתם... אם אתה כבר עושה הנדסה 4 שנים, אז תעשה הנדסה אמיתית.

למעלה