צריך מתרגם בבקשה ^~

shovach

New member
teiru בגדול...

יכול לציין 3 דברים: 1. פעולה שנעשית עכשיו: 今テレビを見ています。 2. פעולה מתמשכת או פעולה שאתה נוהג לעשות (פעולה לא חד פעמית): 週末にはたいてい彼女と遊びに行っています。 3. האפשרות השלישית קצת שונה ולא נראה לי שהיא קיימת בעברית. בגדול זה די דומה לתאור מצב- נעשתה פעולה ויש לה תוצאות בהווה: 兄が結婚しています。 הכוונה פה היא לא שאח שלי מתחתן ברגע זה (ובטח לא שהוא נוהג להתחתן), אלא שאח שלי נשוי. דוגמא נוספת: 国に帰っています。 גם כאן הכוונה היא לא שאני חוזר ברגעים אלה לארץ, אלא שכבר חזרתי ואני נמצא בארץ. זה מובן או שזה קצת מבלבל? אם תרצו אני אביא דוגמאות נוספות.

GnomeBubble

New member
כן, האפשרות השלישית קצת מבלבלת

אם תשאל אותי, אף אחת מהאפשרויות לא קיימת בעברית ממש, למרות שבאנגלית לראשונה יש present progressive ולשניה present simple ביפנית שניהן נמצאות תחת present progressive הדבר החשוב כאן הוא שהפעולה נמתחת מבחינתך על אורך זמן מסויים. האפשרות השלישית היא הכי מבלבלת ולא רציתי להיכנס אליה, אבל הכי קל להתייחס אליה אם מפרקים את הפועל ואז יוצא (לדוגמא): kekkon shite - להתחתן iru - ואז להיות כלומר "להיות במצב אחרי שהתחתנת". לדעתי זה סוג שונה של TE IRU משני האחרים, ולפעמים צריך לזהות אותו מן ההקשר בלבד.

jonbaum

New member
זה לא כל כך מבלבל

זה מקביל למה שבאנגלית נקרא present perfect כלומר שמישהו עשה משהו בעבר הלא רחוק והדבר עדיין רלוונטי להווה. בעברית אין את הניואנס הזה. למשל: שאלה: איפה אחיך? תשובה: הוא נסע לאמריקה מההקשר כמובן מבינים את העניין אבל מהדקדוק של המשפט אי אפשר לדעת אם הוא עדיין באמריקה או שהוא כבר חזר. אבל אם באנגלית אומרים he has gone to America או ביפנית אומרים アメリカに行っています יודעים בוודאות שהוא עדיין שם. עוד דוגמאות: ハンカチが下に落ちています。 お父さんはお風呂に入っています

GnomeBubble

New member
זה מבלבל

כי מצד אחד te iru יכול לציין אספקט פרוגרסיבי (פעולה מתמשכת לאורך זמן), ומצד שני אספקט פרפקטי. אם נוסיף לכך את המשמעות האיטרטיבית (פעולה שחוזרת על עצמה מספר פעמים), אז זה כבר נהיה די מסובך. במקרים מסויימים חייבים עדיין להבין מתוך ההקשר: この本を読んでいる יכול להיות גם I am reading this book וגם I've read this book. בד"כ לא תהיה בעיה להבין מן ההקשר (כמו שמבדילים בין כל ההבחנות האלו שלא קיימות בעברית), אבל זה מבלבל את מי שמנסה ללמוד יפנית מאנגלית ומזהה במקרה אחד present progressive ובשני present perfect. גם בעברית הראשון יהיה הווה והשני - עבר. האספקט הפרפקטי מבלבל גם בפני עצמו, כי יש לנו כמה דרכים לציין אותו, וזה לא מקביל ב-100% לאנגלית. במשמעות של "מצב אחרי ביצוע פעולה" משתמשים בצורת te iru אבל לציון שדבר מסויים קרה לפחות פעם אחת בעבר משתמשים ב-koto ga aru, כמו ב: 日本はまだ行ったことがない (עוד לא הייתי אף פעם ביפן) לתיאור פעולה שהסתיימה בדיוק כרגע משתמשים ב ta + bakari da: 私は帰ったばかりです (רק חזרתי) וכמובן שבמקרים של תיאור מצב אחרי פעולה משתמשים ב-te iru.

jonbaum

New member
פרפקטיביות

בקשר לדוגמא שהבאת, 本を読んでいる מאוד קשה לראות בו ניואנס של פרפקטיביות, אלא רק פרוגרסיביות. הניואנס של פרפקטיביות הוא פחות רלוונטי (אבל אני לא אומר שלא קיים) במקרה של פעולות פשוטות, אלא בעיקר מתיחס למצבים שנובעים מאיזו פעולה שקרתה בעבר הלא רחוק. למשל アメリカから帰ってきている כלומר הוא חזר מאמריקה והמצב כעת הוא שהוא כאן トイレに入っている הוא נכנס לשירותים ועכשיו הוא שם 下に落ちている משהו נפל ועכשיו נמצא על הרצפה. אם רוצים להגיד I've read this book בדרך כלל יגידו 本を読んだ או 読んだことがある

GnomeBubble

New member
*פרפקטיות ../images/Emo8.gif

זה מבלבל, אבל יש הבדל בין פרפקטיביות (דבר שקיים במיוחד בשפות סלאביות) לבין פרפקטיות. מפריטי המידע הלא-רלוונטים (או רלוונטים מאוד - תלוי אילו שפות אתה לומד) שלומדים בבלשנות. אני מסכים איתך ש-読んだ יותר פופלרי, אבל נתקלתי גם ב-読んでいる במובן פרפקטי. בכל מקרה, הבלבול הוא לא כ"כ לדוברי יפנית, אלא יותר לדוברי אנגלית שבאים ללמוד יפנית, כי למרות שיש רעיונות מאוד דומים מבחינת האספקטים (או ה-tenses, אם נשתמש במונח המסורתי) בדקדוק האנגלי והיפני, בפועל הצורות לא חופפות טוב אחת לשניה. אבל את זה אתה צריך לדעת יותר טוב ממני אולי, כי אני בכל זאת חשבתי בעברית בדרך כלל כשהתחלתי ללמוד יפנית, אז אני אסמוך עליך אם אתה אומר שזה לא בלבל אותך.
אותי זה בלבל בכל מקרה, כי בעברית מערכת הזמנים עובדת אחרת לגמרי, אבל אני חייב להודות שה-progressive היפני מבלבל פחות מהאנגלי, כי הוא יותר עקבי (אין רשימה לא-ברורה של פעלים שלא מקבלים אספקט פרוגרסיבי, כמו שיש באנגלית עם פעלים כמו love ו-live).

jonbaum

New member
פרוגרסיבי באנגלית

אכן סיפור מסובך. אגב, לפועל LIVE אפשר לחבר אספקט פרוגרסיבי. I live in Dublin זה משהו קבוע - ככה זה כבר הרבה זמן ולא צפוי שינוי I am living in Dublin זה משהו זמני. זה בדרך כלל בא יחד עם ביטוי שמציין זמן מוגבל, כגון at the moment

GnomeBubble

New member
נראה לי שברוב הפעלים האלה

אפשר לחבר אספקט פרוגרסיבי, כשמדובר בזמן יותר ספציפי. ניקח אפילו את like - אפשר לומר לדעתי משהו כמו I'm liking it now, וברור שהכוונה למשהו מאוד זמני. תסכים איתי שזה רק מסבך את הסיפור באנגלית עוד יותר

jonbaum

New member
תסלח לי על השאלה האישית

אבל איך זה שבשעה 4:38 לפנות בוקר אתה עסוק בלכתוב הודעות בפורום? אני בשעה כזו יכול להיות עסוק באחד משני דברים - שינה, או משהו יותר פעיל אבל עדיין במצב אופקי.....

GnomeBubble

New member
שביתה + חופש

שמצטבר לכמעט חודש פשוט הורסים את השעון הביולוגי התקני של הבן-אדם.

0Pandemonium0

New member
על מה התלונות? אני כל סוף שבוע נשאר עד שעות

כאלה ויותר מאוחר (מוקדם?), ותמיד משתעמם. עד שיש כאן עוד מישהו אתם רוצים להבריח אותו?

jonbaum

New member
מה שכן

בשלילה בהחלט אפשר ליצור ניואנס של פרפקטיביות: この本をまだ読んでいない

ToHrU

New member
אז . . .

מכאן הבנתי שהיא יכולה להיות פרזנט סימפל (פעולה לא חד פעמית) ופרזנט פרוגרסיב (מתמשכת שנעשית כרגע). את השלישית פחות או יותר הבנתי כרגע אבל בטוח שתהיינה לי טעויות בהבנה ישירה משמיעה במקרה כזה . . . תודה!!!

slifer

New member
עוד תרגום P:

Anta wo aishiteru dessuu, אפשר תרגום בבקשה? (אל תשאלו מאיפה זה XP)

SashTheRed

New member
אני אוהב אותך\אני אוהבת אותך

אפשר לנחש מאיפה זה. כל אנימה שנייה כוללת משפט זה

SashTheRed

New member
לא נראה לי שבחיים האמיתיים יפנים משתמשים

בכאלה מילים, כדי להביע אהבה. זה רק בסדרות רומנטיות או דברים הזויים כאלה, לא?

למעלה