צריך מתרגם בבקשה ^~

slifer

New member
צריך מתרגם בבקשה ^~

Dakara naka naii de krassaii, למישהו יש מושג מה זה אומר? ><" ואת זה:watakshi no kokoro wa ITAII

ToHrU

New member
המשפט השני

משמעותו: הלב שלי כואב . . . את המשפט השני לא הבנתי בגלל המילה krassaii וכי de זו מילה המציינת מקום התרחשות פעולה

ToHrU

New member
אוי . . .

מתקנת את עצמי . . . יש עוד שימושים למילית de שמהם התעלמתי ולא הייתי צריכה לבחון רק את השימוש שרשמתי . . .

Magma99

New member
נסיון שלי

נראה לי שהמשפט הראשון צריך להיות: dakara nakanaide kudasai "לכן בבקשה אל תבכי"

GnomeBubble

New member
אם אתה מתרגם משמיעה

אני ממליץ שתשלח לנו קובץ סאונד קטן עם המשפט. ככה יהיה קל יותר לתרגם. לפי השפה (WATAKUSHI בלי DESU...) אני מהמר שזה מאנימה

0Pandemonium0

New member
אה, רגע...

מה ההבדל בין watakushi ל-watashi וכו'? ויש גם washi, הוא לזקנים או מבוגרים יותר. אני צודק? ומה אף-פעם לא בא אחרי תוארי da ?i או desu? כל-כך הרבה שאלות. @@

GnomeBubble

New member
ממה שהבנתי מאנשים ששאלתי

אף אחד כמעט כבר לא אומר היום WASHI, ויש בכלל שחיקה של כל כינויי הגוף הלא-סטנדרטיים. באנימה, מנגה וכו' זה עדיין מופיע ככינוי-גוף מאפיין של זקנים. בכל מקרה, פשוט אל תסמוך על שפה מדוברת של אנימה בתור השפה האמיתית. אם אתה רוצה לשאול שאלות על הדקדוק באנימה, כשכולנו מבינים שהתשובות נוגעות רק לאנימה בלבד, אז בבקשה
באנימה, מנגה, משחקי וידאו, סוגות ספרותיות מסויימות וסרטים מדובבים מסויימים ישמשו הכינויים הבאים (ככל שהז'אנר יותר "פיקטיבי", ככה החריגה מהנורמה גדולה יותר): ATASHI - נייטרלי לנשים, מאוד effeminate לגברים ATAI - קצת יותר חמוד לנשים שם פרטי במקום כינוי גוף - ילדות קטנות WATAKUSHI - מייצג טיפוס (גבר או אישה) רשמי מאוד ATAKUSH - אישה קצת יהירה או מתנשאת. טיפוסי ליצוג טיפוס של נסיכה או אצילה במנגה. WATASHI - ביפנית סטנדרטית זה כינוי נייטרלי, אבל במנגה זה לא. גבר שמשתמש בזה הוא טיפה נשי, רשמי או מרוחק. BOKU - אצל חלק מהילדים (לא כולם - ילדים עם ביטחון עצמי גבוה יותר נוטים להשתמש ב-ORE). לפעמים זה מופיע אצל גברים "נעריים". ORE - הכינוי הנייטראלי ביותר שיש לגברים, למרות שגם הוא מייצג קצת מאצ'ואיזם. ORESAMA - יש אנשים שרואים אנימה וחושבים שביפנית מודרנית מדביקים חופשי SAMA לשם שלך... זה *מאוד* לא כדאי
אבל באנימה נתקלתי בדבר הזה כמה פעמים. כמובן שזה מייצג גבר מאוד שחצן. WAI - לפעמים משמש קאנסאי-ג'ין או אוסאקה-ג'ין (גברים). בפועל, לפי מה שהמורה שלי (אוסאקה-ג'ין במקור
) אומר, כשצעירים משתמשים בו זה אומר בד"כ שהם בצד הלא כל-כך טוב של החוק... בעבר זה כנראה היה כינוי אופייני יותר של אוסאקה. UCHI - כינוי גוף נשי מאיזור קנסאי. מופיע גם כן לפעמים במנגה/אנימה. WASHI - לזקנים זה כל מה שאני יכול לחשוב עליו.

jonbaum

New member
יש עוד אחד

小生 shousei מקביל ל-boku או ore כלומר מילה גברית, אבל משתמשים בזה רק בשפה כתובה עד כמה שאני יודע. יש גם 朕chin שהיחיד שמשתמש בו הוא הקיסר.

GnomeBubble

New member
כן, אבל דיברתי באופן מוגבל על אנימה, מנגה וכו

שמשתמשים בכינויים שונים מהכינויים היפנים הרגילים, ובמיוחד בולטים בזה שאין בהם קונטקסט. דמות גברית יכולה להשתמש ב-ore גם עם החברים הקרובים שלה, וגם כשהיא מדברת אל הבוס/מורה/מלך. מצד שני השימוש בכינויים מאוד מלמד על אופי הדמות, בניגוד למציאות שבהן אפשר הוא יותר מלמד על ההקשר מאשר על אופי האדם. בכל מקרה ב-小生 לא נתקלתי, וגם לא ב-朕 (למרות שאני חייב להודות שלא ראיתי/קראתי וגם לא שמעתי על אף אנימה או מנגה שמופיע בה הקיסר, ככה שזה די מתבקש). דרך אגב, לפי מה שהבנתי היום הקיסר כבר לא משתמש בכינוי הזה בכלל - אפילו לא במסמכים ונאומים רשמיים. בדיבור רגיל הוא לא היה בשימוש לפחות מאז תקופת Shouwa וכנראה שגם די הרבה לפני כן.

GnomeBubble

New member
הנה מה שכתוב על CHIN בויקיפדיה דרך אגב

(למי שלא יכול לקרוא, אני מצטער. אין לי כוח לתרגם :()
かつて中国の古代において使われていたが、始皇帝が皇帝のみ使用できる一人称として独占した。それをならい日本においても天皇が詔勅や公文書内における一人称として使った。戦後、公式文書やお言葉の中から朕の使用は徐々になくなり、今上天皇明仁はわたしを使用する(ただし戦前においても朕は文書上で使われたのみで昭和天皇なども口語ではわたしを使用していた)。朕には「兆し」という意味がある。​

jonbaum

New member
נכון

אבל מאיזו שהיא סיבה ממש לא ברורה האות 朕 כלולה ברשימה של ה-常用漢字

GnomeBubble

New member
כן

גאווה לאומית? אמצעי בטיחות לעתיד למקרה שהקיסר הבא יחליט שדווקא בא לו להשתמש בזה?

JPing

New member
לגבי ATASHI ו BOKU

זה בכלל כינוי דיי נשי ( אפילו הייתי אומר שהוא נהיה יותר נשי אם הזמן). בן היתר גם יש טום בויס שישתמשו ב BOKU בכוונה :)

passioneta

New member
boku רק בנים משתמשים, ממה שראיתי

atashi רק בנות (הידע שלי מהחיים, לא מהאנימה)

GnomeBubble

New member
אני שמעתי שיש בנות שמשתמשות ב-boku

טומבויז כבדות מתוך בחירה מודעות בעיקר
בכל אופן זה אמור להיות די נדיר. יכול להיות שהן גם משתמשות בזה רק בתוך מעגל החברים שלהן.

GnomeBubble

New member
אני חושב שאתה קצת סותר את עצמך

למה שטומבויז ישתמשו ב-BOKU אם מדובר בכינוי נשי? לא, מדובר בכינוי גברי מובהק. יכול להיות שהוא נהיה קצת יותר נגיש לנשים היום, אבל בטח שהוא לא נהיה נשי. אף אחד לא יחשוד בנטיות המיניות שלך אם תשתמש ב-BOKU (לפחות לא ב-Real Life). באשר ל-ATASHI, הוא תמיד היה כינוי נשי (לפחות ביפנית של טוקיו). אני לא חושב שבמציאות גברים (מלבד דראג קווינס) משתמשים בו בכלל. הוא פחות רשמי מ-WATASHI, אבל הוא לא גס או משהו כזה, אז נשים יותר חופשיות באיזה הקשר להשתמש בו. בסדרות אנימה מאוד לא-ריאליסטיות (נארוטו למשל) יכולות להיות דמויות שישתמשו בזה, אבל אז זה רמז די עבה לזה שמשהו בזהות המינית של הדמות חריג.

למעלה