צריך מתרגם בבקשה ^~

0Pandemonium0

New member
אם כבר הזכרת את נארוטו, יש שם אחד שמשתמש

ב-boku, אפילו שהוא נינג'ה כמו כולם ומתמחה בקרב פנים-אל-פנים, כלומר, הולך מכות די הרבה.

GnomeBubble

New member
ו?

לנינג'ות אסור להשתמש ב-BOKU? לאנשים שהולכים מכות אסור להשתמש ב-BOKU? הדברים האלה מראים על אופי, לא על עיסוק. יש ילדים קטנים שמשחקים גו ומשתמשים ב-ORE, ונערים גדולים שמטיסים רובוטים ענקיים ומשתמשים ב-BOKU...

0Pandemonium0

New member
אז זה מה שאני אומר.../images/Emo3.gif

דווקא הגבר החזק והמומחה באומנויות הלחימה משתמש ב-boku הילדותי יותר והמצ'ואיסטי פחות. באמת נתקלת בנערים שמטיסים רובוטים ענקיים כשהיית ביפן? תכיר לי אותם!

GnomeBubble

New member
כל הזמן

לצד סמוראים עם חרב הפוכה שאומרים sessha wa rurouni de gozaru, נסיכות עם אוזניים מחודדות שאומרות atakushi ikimasu wa, והילדים שחצנים עם כוחות קסם שמוסיפים SAMA לשמם הפרטי...

0Pandemonium0

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo45.gif

זה מה שיפה אצל היפנים, שהם באמת משתגעים במנגה ובאנימה. החל מתסרוקות וצבעי שיער, דרך כוחות על ועלילות מוזרות בכל קנה מידה, ועד שפה שתישמע ליפני הממוצע כחייזרית מדוברת.
מה זה sessha, אגב? מילה מיוחדת לסמוראים נוודים עם חרבות הפוכות?

GnomeBubble

New member
כמובן ../images/Emo6.gif

סמוראים נוודים עם חרבות עגולות אומרים kassha וסמוראים ירוקים עם חרבות מרובעות אומרים zassho.
זה כינוי גוף ראשון צנוע מאוד, שכבר לא מקובל היום, אבל היה בשימוש מסויים בתקופת אדו וקודם לכן, והוא מופיע מדי פעם בסרטי סמוראים (כשהסמוראי מדבר בשפה צנועה).

0Pandemonium0

New member
הזכרת לי את הגיבור של דיג'ימון סייברס, נער בן

ארבע-עשרה או חמש-עשרה שמתייחס אל עצמו בשם daimon masaru sama. וזה, כמובן, השם שלו עצמו, בלי ה-sama.

ToHrU

New member
שאלה

לגבי השימוש בשם פרטי במקום כינוי גוף - נתקלתי באנימה בעיקר גם בגברים מתנשאים שמשתמשים בשמם הפרטי במקום כינוי גוף . . .

ToHrU

New member
תלוי . . .

תלוי איך אתה מכנה כל מצב . .. הם עושים את זה כשהם מדברים עם אנשים נחותים מהם (כאשר אצל רוב מי שעושה את זה כל אדם נחשב נחות ממנו)

GnomeBubble

New member
גישה טובה לחיים... ../images/Emo6.gif

הממ, אני לא נתקלתי בזה באף אנימה למיטב זכרוני. למרות שנקתלתי בדמויות שהשתמשו ב-oresama אם אנחנו כבר בעניין של כינויים לא שכיחים, נתקלתי פעם אחת ב-拙者 sessha (נחשו אצל מי... זה בא קומפלט ביחד עם お主 ו-でござる כמובן) ופעם אחת ב-WARE (בתור כינוי מתנשא). נתקלתי גם פעם אחת ב-WAGAHAI אבל זה היה חתול באזומנגה שאמר 我輩は猫である בפרפרזה על סופר מאוד מפורסם

ToHrU

New member
../images/Emo207.gif ../images/Emo53.gif

שתי מילים: שוב "שקלטתי" שתי מילים שאת תרגומן ואת ההקשר שלהן כפי שראיתי, לא מצאתי במילון והרי הן: shikarishite הכרתי במובן של התעורר! כמו למישהו שהתעלף - האם זה נכון? omoteiru במובן של להסתקרן . . . למרות שפה בטח יש לי טעות . . . תודה מראש לעונים!

GnomeBubble

New member
קצת

shikkari זאת מילת אופן (אונומטופיאה כזאת שמציין אופן פעולה, כמו BARABARA שמציינת הפרדה או KICHINTO שמציינת דיוק). המשמעות שהיא מציינת זה "חזק" (במובן של חזק במשפט כמו "תחזיק חזק"). אפשר גם לומר しっかり勉強して (תלמד היטב) למשל. במקרה שלך, SHIKKARI SURU די מקביל ל-hang in there או משהו כזה באנגלית או אולי "pull yourself together" במקרים אחרים. קשה לתרגם את זה.

SashTheRed

New member
ולגבי omotteiru

אלא אם כן יש אחד כזה אחר, omotte iru זה פשוט צורת ה-te iru של הפועל omou - לחשוב. omou -> omotte -> omotte iru המשמעות זה "אני חושב" במובן של "ברגע זה אני חושב", אבל אולי יש קונוטציה של הסתכרנות, בזה אני מניח ממה שכתבת אם טעיתי, שמישהו יתקן אותי בבקשה.

shovach

New member
כמו שאני מבין את 思って&#12

זה דווקא לא מחשבה שהרגע חשבת, אלא משהו שאתה כבר חושב במשך כמה זמן. לעומת זאת, ה- 思う, זו המחשבה של אותו רגע בו אתה נשאל. לדוגמא: 明日寒くなると思います。 (אני) חושב שמחר יתקרר. לעומת- 日本のコンピュータの会社に就職したいと思っています。 אני חושב (כבר זמן מסויים) שאני רוצה לחפש עבודה בחברת מחשבים יפנית.

ToHrU

New member
../images/Emo51.gif לכולם

לגבי צורת te iru שטרם נתקלתי בה . . . הבנתי שזה האופן שבו מבטאים פעולה שנעשית באותו הרגע שבו מדברים עליה . . . האם הבנתי נכון?

GnomeBubble

New member
יש לה כל מיני קונוטציות

אבל בגדול זאת צורה שמקבילה ל-present progressive באנגלית (is + VERB + ing): פעולה מתמשכת. בגלל זה אני חושב באה הרמיזה של משהו שאתה חושב עליו כבר כמה זמן: כי מדובר בחשיבה מתמשכת (ולא במשהו שהרגע בדיוק צץ במחשבתי).

למעלה