צריך מידע על isai...

Defuse

New member
צריך מידע על isai...

קראתי מהאתר הזה - http://www.isai.info מידע.. אבל לא הבנתי מזה הרבה.. הבנתי שמשתמשים שמה בתנועות עגולות או משהו כזה.. בקיצר אני צריך פירוט יותר מובן על האומנות הלחימה כי שמה זה סתם מסבך אותי.. למשל איזה נשקים משתמשים שמה? איזה אומנות זה מזכיר? מה הבסיס של זה? וכל זה.. אז אם אפשר עזרה זה יעזור [:..

bmt29

New member
נשקים - לא תמצא שם.

רוב האנשים מתקשים להבין אומנות הלחיה על פי ההסבר באתר. אני ממליץ לך לבא לשיעור ניסיון ולראות, ממש מעולה.

shlomym

New member
מפגש שווה ממליון מילים.מנסיוני,

היתה לי נטיה להרים גבה כשנתקלתי באיסיי,עם הזמן וההכרות שלי עם משה,השכלתי לראות עקרונות וחשיבה מעניינת,שונה ללא ספק. המלצתי,לפגוש את האיש ולהתנסות. קשה להעביר רעיון או עקרון טקסטואלית צריך להרגיש

ITF

New member
אם אתה הולך לאימון נסיון..

אז תזהר מתי שמשה אומר לך להתמתח כי הוא יכניס לך אגרוף. זאת מן בחינה כזאת שהוא עושה...

imgor

New member
הטקסט באתר נכתב לרמה מסויימת

של אומני לחימה ודורש ידע בתחומים שונים, נסיון משמעותי והבנה מעמיקה באומנויות לחימה וביומכניקה. אחרת הטקסט יראה מוזר ולא מובן. או, לחלופין, ראש פתוח, שזה הרבה יותר נדיר. יחד עם זאת, אני לא סןפר גדול וזו גם הסיבה ביגללה הטקסט יכול להיות קשה להבנה. אני מציע לכל המתקשים א) לקרוא חוות דעת על ISAI של אומני לחימה אחרים בפרק "MA about ISAI" בחלק האתר באנגלית וגם ב) לראות ווידאו-קליפים. הסרטים רובם נמצאים באתר של ISAI וסרט אחד "Introduction to ISAI" (מומלץ כדי להתרשם מהשיטה)- יש לינק לאתר של UECHI RYU KARATE. הסרט מופיע שם בפרק של מסטרים בולטים מסגנונות אחרים. זה מעיד על הערכה עצומה כלפי ISAI וכלפיי אישית וזה כבוד גדול בישבילי. ג'סיקה, למה התכוונת בהודעתך? משה

Pyongwon

New member
היה כתוב שמי שעושה גמישות חוטף

אגרוף לבטן? ואני אמרתי שזה מגעיל. למה חשבת שהתכוונתי?

imgor

New member
הנה, ג'סיקה, דוגמה מצויינת

למה שקורה בהתכתבויות בפורום. במיוחד כשאין כבוד לאנשים. אם היה לך מעט כבוד, הבנה ופשוט- common sense לא היית קופצת לגנות אותי בביטוים חריפים ובפומבי אלא היית שואלת קודם. לא היה מוריד מכבודך. בכל זאת אני "קצת" מבוגר ממך ועם "קצת" יותר נסיון. ומה עשית במקרה זה שכתבת על המינהג הגועלי שלי? לא הבנת כלום על מה הילד הזה כתב, לא הבנת מה זה התמתחות ולא בקשר לאגרוף. כמו שאת בפומבי כתבת כך גם אענה לך. תגובתך הייתה מביישת כל אדם ומי שמתיימר להיות אומן לחימה - במיוחד. בלי שום כבוד, משה

Pyongwon

New member
תגיד, זה היה בצחוק? הומור?

אז תזהר מתי שמשה אומר לך להתמתח כי הוא יכניס לך אגרוף. זאת מן בחינה כזאת שהוא עושה...

Pyongwon

New member
מה, משה - אתה מכניס אגרופים

לאנשים באימונים שלך? להתמתח זה לעשות חימום, נכון? אולי אינני מבינה משהוא כאן? צריכים להיזהר, זה לא דבר טוב לעשות לאנשים, נכון? ככה אתה בוחן אנשים? תראה, מכולם אני לומדת... מאוד מעניין... תודה על ה"שעור" החשוב. או שאינני מבינה את העניין כאן? תוכל להסביר, אבל לאט שאבין מהר?

Pyongwon

New member
אני בהחלט מקווה שאינני מבינה נכון -

ושכל קשר בין זה למציאות היא מקרית בהחלט...:) לי אין בעיה איתך. אולי לך יש בעיה עם מי שכתב את ההתחלה?

imgor

New member
היום יום הנחמדות הבינ"ל,

לכן זוהי הזדמנות נוחה לעוזב את הדיון על ביטויים לא מוצלחים, אומללים וחפוזים. אני פשוט אסביר מונחים ומשמעויות. 1. מונח "התמתחויות" אין פרושו תרגילי גמישות בכלל. כמו שבשפה יומיומית מבינים את המילה התמתחות, כפי שאנו מתמתחים בבוקר או כשעייפים - כך גם ב- ISAI. זהו למעשה תרגילי נשימה, או יותר טוב, פעילות מבוססת על נשימה, יש דמיון מסויים לא קטן בין NPSE (Natural Power Stretching Exercises) תרגילי נשימה ביוגה הודית (Pranayama) ו צ'י-גונג סיני מסויימים. תרגילים אלה מיועדים להמריץ את הגוף ולחזק אותו עד לגבולות כמעט בלתי אנושיות. תרגילים אלה של יוגה וצ'י-גונג מעט מאוד ידועים במערב אם בכלל. כל מיני תופעות כוח שמפגינים ביוגה או בקונג-פו הסיני - הן תוצאה של תרגול בשיטות אלו. ב-ISAI ישנו דגש מיוחד על NPSE, הוא מתבצע כל יום וכל היום, בשונה ליוגה או צ'י-גונג. כל זה לפי הגישה שלי "תרגול ללא תרגול". אחרי זמן מאוד קצר כל מי שהולך בדרך הזאת נעשה מאוד חזק ומלא אנרגיה, יחד עם זאת הגוף לא נהיה תפוס. ההפך, השרירים יהיו משוחררים ביותר ויאפשרו פעולה מהירה כמו ברק. כל הביסוס העיוני לזה נמצא אצלי באתר. תלמיד, שמתאתן אפחלו תקופה קצרה, יכול בלי שום בעייה להחזיק מכת אגרוף בכוח מלא של כל אדם או אומן לחימה ולא רק של אגרוף. ניתן לעמוד בכל בעיטה, מכות מרפק ועוד. והכי חשוב, אני חוזר על זה, שהגוף יהיה משוחרר, אחרת כל הכוח הנרכש יהיה חסר ערך גם בהגנה וגם בתקיפה וגם בחיי יומיום. ובמיוחד כאשר,חלילה, מי שהוא תוקף אותכם בעזרת נשק או מקלות או ברזלים. 2. תזהר -תקבל מכת אגרוף. אני אכן נותן מכות אגרוף ולא רק אגרוף לתלמידים. אבל- מתי ואיך? המטרה היא כפולה ואפילו משולשת. זה מדרבן להתאמץ יותר, מקנה בטחון עצמי ומלמד חישול, ספיגה ותקיפה עם הגוף. כן, ניתן לתקוף בחזרה את התוקף בעזרת הגוף ואפילו לשבור את היד התוקפת. בהתחלה זוהי ממש נגיעה קלה ולא יותר מזה וגם בתנאי שהתלמיד רוצה לקבל מכה. ברור שזה נעשה לא בהפתעה, כמובן לא בתור עונש וכמובן בזהירות מירבית, שלא ייגרם, חלילה, נזק לתלמיד. זה גם פשוט חלק מהאימון בכל תרגול שיש בו לפחות אלמנטים של הגנה עצמית. ב-ISAI לרוב נושא של קרב והגנה עצמית אמיתית תופסים חלק חשוב מאוד. המילה "תזהר" במשפט הייתה כנראה בדיחה. לא אני כתבתי ולא אני צריך להסביר את הכוונות הכותב, כך שבנושא זה אל תפנו אלי. משה

משה שלום

אני חושב שזטת טעות להרביץ לחניכים ולא משנה איך תקרא לזה - להחזק, לחשל לאמן. זה פסול! ככה לא מאמנים!

ש מים

New member
"להרביץ לחניכים"?

אני לא הבנתי שהוא "מרביץ". הבנתי שהוא מאמן. ואם בחלק מן האימון יש מגע-פיזי וזה אינו מתאים לך - זכותך ללמוד במקום אחר. לפי מה שהבנתי מדברי משה (ואני מסכים עימו), מדובר בחלק מן האימון והתירגול. שאינו מסובב על "גחמות" וסאדיזם, אלא יש לו מטרות לימודיות טהורות כוונות ושאינן פוגעות בתלמידים.

למעלה