צריך מידע על isai...

הלכתי בתור ילד לרופא והוא הרביץ לי:

הוא לקח פטיש והרביץ לי בברך !!! זה אפילו גרם לרגל שלי לקפוץ למעלה !!! האם אתה מבין את הקשר לפירושיך ? מה הקשר בין להרביץ לבין מה שמשה תיאר כרגע ? ואם מורה מתרגל קרב עם תלמיד ונותן לו בעיטה ברגל , בעצמה שמתאימה לתלמיד כמובן , על מנת להראות לו כמה הוא פתוח כרגע , אז הוא גם מרביץ לו ? בעצם זה מה שאנו עושים באמנויות לחימה , מרביצים אחד לשני !!! אז לפי פירושיך , זה פסול !!! אל תלכו ללמוד אמנויות לחימה , זה הכל אלימות ומכות רבותי
משה , אני פעם צפיתי באימון שלך , והתרשמתי מאוד לטובה , דבר אחד בטוח , אלימות ו"הרבצות" לא היו שם ...

ש מים

New member
שפה שניה

משה (וג'סיקה): נראה לי שמקור הבעיות (בעיקר מצד ג'סיקה) הנו שהעברית עבורה היא שפה שניה. נראה לי שהיא מתרגמת את האנגלית לעברית, בלי להבין/לשים לב שיש שוני במונחים.

bmt29

New member
you got it all rong!

אני מדבר בתור תלמיד של משה, כמובן שמשה לא "מרביץ" לנו במהלך השיעור, הוא רק מקשה עלינו. זה כמו שילדים עושים שרירים ומראים שהם יכולים לספוג אגרוף. האגרוף מקשה עליך ומדרבן אותך להתאמץ יותר.

imgor

New member
כשאת קופצת להביע את דעתך

ולגנות במילים חריפות אותי או כל מסטר אחר (ואותי את מכירה אישית הרי) עם נסיון הרבה יותר משלך או אפילו בלי שום נסיון, על סמך דברים שמי שהאו כתב ואת המשמעות המילים והמונחים את אפילו לא מבינה - הרי זה פזיזות, חוסר טקט וטיפשות. אותי את שואלת האם זה הומור? את פשוט צריכה לשנות אצלך דברים בראש. לא עולה אצלך אפילו מחשבה להתנצל, לא?

Defuse

New member
היי רגע!! כנסו שתיכם..

קודם כל שתיכם בטח התבלבלתם.. לשתיכם יש כבוד אחד לשני ושתיכם גדולים בשיטות שלכם.. ג'סיקה לא באה לגנות אף אחד או אף שיטה היא באה לומר שזה לא טוב שהמורה מרביץ לתלמידים.. וגם אני לא כל כך הבנתי את הבדיחה.. בכל מקרה.. זה לא אמיתי.. אף מורה לא ירביץ לתלמידים וג'סיקה מכבדת את השיטה שלך בתור שתי מאסטרים אני בתור מתחיל מצפה ממכם לכבוד בין אחד לשני.. אז אל תתחילו לריב גלל אי הבנה.. מקווה שעזרתי..

idan9871

New member
את מאסטרית ?

את צוחקת , נכון ? ככה מתבטאת מאסטרית ? אלו המילים שיוצאות מפיהם של מאסטרים (אמיתיים הכוונה) ? את נשמעת כמו ילדה קטנה שאמרה איזו שטות ולא יודעת לצאת מזה בכבוד ... מה קפצת על משה ועל שיטתו ? מדוע את אומרת "מגעיל" במקום לשאול בעדינות מה הכוונה בשמועת האגרוף בזמן חימום ? אולי זה ל א מה שאת מדמיינת ??????????????? הייתי מצפה ממאסטרית להיות "קצת" יותר סובלנית ורגועה בתגובותיה ... את יכולה לעצור את הידרדרותך בכל רגע (גם כעת) , אך במקום זה את מעדיפה להמשיך בקו התוקפני והילדותי הזה ... את יכולה ל ה ת נ צ ל על פזיזותך ויחסך המזלזל ... את אשכרה מלמדת תלמידים וקוראת לעצמך מאסטרית ? זה בלתי ייאמן ...(ומצידי תהיי חגורה שחורה דאן 3 או יותר ...)

נדב פ1

New member
ידידי ,

ההתבטאות של ג'סיקה הייתה פוחזת לחלוטין , על גבול החוצפה , אבל אני לא חושב שזה משליך על הידע שלה באומנויות לחימה . לדעתי עליה להתנצל ויפה שעה אחת קודם - בלי קשר לחגורה שלה .

idan9871

New member
ובכן

אני מבין את כוונתך , כמו שראית , לא פסלתי את האפשרות שיש לה ידע באומנויות לחימה , אך לא מספיק שיהיה לך ידע באמנויות לחימה , ולא מספיק שיעניקו לך דרגות ותארים כדי שתהיה מאסטר . מאסטר הינה דמות שרואה דברים מנקודת ראות מאוד מעמיקה ואמיתית , מאסטר הינה דמות מאוד מאוד ה ר מ ו נ י ת , (האם דבריה והתנהלותה של ג'סיקה מתקשרים לשני המשפטים האחרונים ?) ואם לא , כנראה שעם כל הכבוד , לא מדובר במאסטר , אלא מקסימום באדם עם ידע באמנות לחימה , וזה ממש לא משנה אם אחרים קוראים או לא קוראים לו מאסטר. זו היא תחושתי והבנתי כמובן , אך היא מבוססת על התעניינות רבה במשמעות של ביטויים כגון מורה דגול , מאסטר , אומן לחימה (במשמעות האמיתית של המילה) וכו , ולכן רשמתי את מה רשמתי , ומלחתחילה לא טענתי שאין לה ידע באמנויות לחימה . שים לב שבהקשר ללימוד תלמידים , ברגע שאדם כל כך מהר שופט דברים שאינו מכיר , הוא באופן טבעי מכניס שיפוט זה אל תלמידיו , זה לא אומר שלא יצליח ללמד , זה גם לא אומר שלא יהיו לו תלמידים , אך זה ללא ספק יגביל מאוד את היכולת באמת להביא את תלמידיו להיות אומני לחימה .(ומאסטר חווה יכולת זו באופן מלא וברור , הלא כן ?) מקווה שכעת אני ברור יותר
ותודה על דברייך

נדב פ1

New member
אהא ,

בסדר , רק שאלה לי אליך ( באמת שואל אותך , זו לא שאלה רטורית ) - מאסטר זה לא אמור להיות תואר של פשוטו כמשמעו דרגה גבוהה מאוד בידע ? זאת אומרת , זכור לי שקראתי על מס' אנשים שלא היו סימפטים במיוחד , יחד עם זאת כן נקראו כך ... ואינני מסנגר על אף אחד ובטח שלא על ג'סיקה , אני שואל זאת בעקבות הטענה שלך .

אאל"ט, דאן 3 ב-tkd מוגדר כמאסטר

בשיטה. זו הגדרה מילולית שמתווספת לדירוג המספרי של הדאן, זה הכל. לא צריך לעשות מזה עניין גדול, פשוט (שוב, אם אני לא טועה - אני לא מומחה לעניני tkd) ככה מקובל בשיטה, ולא היא המציאה את זה.

גס היא מסטרית דאן 4 בטאקוונדו

אני בטוח שכל השרשור הזה בטעות יסודו ובחוסר הבנה . אפשר לעבור לנושא הבא .

avima

New member
דווקא כן מאסטרית - אחת הבודדות בארץ

ועוד עשתה זאת בזמן שיא בגלל היכולת שלה.

idan9871

New member
וואלה

אתה ללא ספק צודק , יש הרבה מאסטרים שלא ראויים לתואר , לפי תפיסתי כמובן ... יש הרבה מאסטרים שפשוט התקדמו בסולם הדרגות ע"י מישהוא אחר , שלא ידע להעריכם באופן מלא , אך בכל זאת יש ל"מאסטרים" אלו ידע רב. אז לגבי מה אמור להיות מאסטר , כנראה שכל אחד רואה זאת אחרת , ומראש אין פה הגדרות מדוייקות , אני בסך הכל כולל בדמות המאסטר את הסתכלותו ותפיסתו את סביבתו , את פנימיותו ולא רק את ידיעותיו , ואין לי ספק שפנימיותו גם משפיעה על ידיעותיו או יותר מדויק על יכולותיו (כולל יכולות ההדרכה)!!! ולשואלים , פשוט הסתכלתי בכרטיס שלה , TKD master רשום שם , וזה נראה שהיא מתכוונת לכך (אני לדוגמה רשמתי על עיסוקי "חוקר עטלפים" וכן חטאתי ורשמתי שאני איטלקי , אך לא התכוונתי לכך
, זה בצחוקים)

למעלה