היום יום הנחמדות הבינ"ל,
לכן זוהי הזדמנות נוחה לעוזב את הדיון על ביטויים לא מוצלחים, אומללים וחפוזים. אני פשוט אסביר מונחים ומשמעויות. 1. מונח "התמתחויות" אין פרושו תרגילי גמישות בכלל. כמו שבשפה יומיומית מבינים את המילה התמתחות, כפי שאנו מתמתחים בבוקר או כשעייפים - כך גם ב- ISAI. זהו למעשה תרגילי נשימה, או יותר טוב, פעילות מבוססת על נשימה, יש דמיון מסויים לא קטן בין NPSE (Natural Power Stretching Exercises) תרגילי נשימה ביוגה הודית (Pranayama) ו צ'י-גונג סיני מסויימים. תרגילים אלה מיועדים להמריץ את הגוף ולחזק אותו עד לגבולות כמעט בלתי אנושיות. תרגילים אלה של יוגה וצ'י-גונג מעט מאוד ידועים במערב אם בכלל. כל מיני תופעות כוח שמפגינים ביוגה או בקונג-פו הסיני - הן תוצאה של תרגול בשיטות אלו. ב-ISAI ישנו דגש מיוחד על NPSE, הוא מתבצע כל יום וכל היום, בשונה ליוגה או צ'י-גונג. כל זה לפי הגישה שלי "תרגול ללא תרגול". אחרי זמן מאוד קצר כל מי שהולך בדרך הזאת נעשה מאוד חזק ומלא אנרגיה, יחד עם זאת הגוף לא נהיה תפוס. ההפך, השרירים יהיו משוחררים ביותר ויאפשרו פעולה מהירה כמו ברק. כל הביסוס העיוני לזה נמצא אצלי באתר. תלמיד, שמתאתן אפחלו תקופה קצרה, יכול בלי שום בעייה להחזיק מכת אגרוף בכוח מלא של כל אדם או אומן לחימה ולא רק של אגרוף. ניתן לעמוד בכל בעיטה, מכות מרפק ועוד. והכי חשוב, אני חוזר על זה, שהגוף יהיה משוחרר, אחרת כל הכוח הנרכש יהיה חסר ערך גם בהגנה וגם בתקיפה וגם בחיי יומיום. ובמיוחד כאשר,חלילה, מי שהוא תוקף אותכם בעזרת נשק או מקלות או ברזלים. 2. תזהר -תקבל מכת אגרוף. אני אכן נותן מכות אגרוף ולא רק אגרוף לתלמידים. אבל- מתי ואיך? המטרה היא כפולה ואפילו משולשת. זה מדרבן להתאמץ יותר, מקנה בטחון עצמי ומלמד חישול, ספיגה ותקיפה עם הגוף. כן, ניתן לתקוף בחזרה את התוקף בעזרת הגוף ואפילו לשבור את היד התוקפת. בהתחלה זוהי ממש נגיעה קלה ולא יותר מזה וגם בתנאי שהתלמיד רוצה לקבל מכה. ברור שזה נעשה לא בהפתעה, כמובן לא בתור עונש וכמובן בזהירות מירבית, שלא ייגרם, חלילה, נזק לתלמיד. זה גם פשוט חלק מהאימון בכל תרגול שיש בו לפחות אלמנטים של הגנה עצמית. ב-ISAI לרוב נושא של קרב והגנה עצמית אמיתית תופסים חלק חשוב מאוד. המילה "תזהר" במשפט הייתה כנראה בדיחה. לא אני כתבתי ולא אני צריך להסביר את הכוונות הכותב, כך שבנושא זה אל תפנו אלי. משה