צריך -המלצה

000שירה000

New member
ספר קשה זה לא מתכון "קסם" לפטור

לכי תדעי, יכול להיות שהציון פתיחה שלו באנגלית היה 100, ובזכות הספר הוא שיפר ל-129... כל אחד והנתונים שלו. קריאה משפרת בהרבה את הפרק באנגלית (לפי מה שאומרים, עדיין אני לא יודעת לומר מניסיון) אבל היא לא מבטיחה פטור לאף אחד. מה גם, שלקרוא ספר קשה מאוד (וקשה מידי) זה לאו דווקא כזה טוב, עדיף לקרוא ספר מעט יותר קשה מהרמה האישית שלך באנגלית, ולא הרבה יותר קשה מזה. נ.ב.- מי ש"אין לו בכלל רקע באנגלית לפני כן"- אני בספק אם הוא יצליח להוציא ציון כמו 129, אולי כן אבל אחרי הרבה הרבה עבודה קשה, ואם כן אז כל הכבוד!!! וספר אחד קשה הוא לא מה שיעשה את כ-ל העבודה. אז באמת, כמו שאמרת, ממש ממש אין מה לזלזל בכזה ציון, ואין מה לעשות, אבל לא משנה כמה פעמים ציינת שאת לא מזלזלת- קשה לא להרגיש שיש זלזול בהודעה...
בלי להעליב...

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif את מדברת כאילו הוא הוציא

ציון נמוך או משהו... שתדעי לך, שבכלל לא כל אחד מוציא פטור באנגלית. איך בדיוק את חושבת, שבן אדם שקורא ספר, אמור ישר להוציא פטור ? ברור שקריאה עוזרת ומשפרת את האנגלית, אבל גם אם תקראי 5 ספרים מאוד קשים, זה לא מבטיח לך ישירות שדווקא תצליחי בחלק האנגלית בפסיכומטרי. ועם כל הכבוד, מה זה השאלה המטומטמת הזאת בסוף ? איך בדיוק בלי רקע באנגלית בכלל בן אדם מוציא 129 ??? מה את חושבת, שקריאת ספר משתווה ללימוד שפה ??

new user

New member
אין מתכון בטוח!

יכולת לא תמיד מספיקה, צריך גם קצת מזל
מקווה שבאמיר ילך יותר טוב.

בוביץ

New member
תקשיבי

ציון 129 הוא תיון מאד יפה ואני מקווה שגם את תשיגי אותו. כנון הוא לא פטור אבל זהו ציון יפה מאד שהרבה מאד אנשים היו רוצים אותו. אי אפשר ללמוד רק מספר גם אם קוראים את שר הטבעות . יש המון תלמידים ממוצעים בישראל שיודעים באמת לדבר באנגלית. חבר שלי טוב שלא היה בארצות הברית למד בעצמו היה לומד בשיעורים וקורא ספרים ועכשיו הוא מעולה באנגלית. אי אפשר ללמוד שפה רק על ידי קריאת ספרים. בתור מי שלא ידע עברית ורק שוויצרית אני לא רק קראתי ספרים כדי לדעת עברית הייתי צריך גם ללמוד . גם אם שר הטבעות הוא מעל הרמה של הבחינה עצמה זה לא אומר שיצילח כי לא כל המילים שיופיעו בשר הטבעות לשמל יהיהו בבחינה באנגלית מה גם תמיד יש את הפרדוקס דווקא את הדברים הקלים אנשים לא יודעים ואת הדברים הקשים דווקא כן. נ.ב: התגובות שלך באמת קצת מתלהמות ואת קצת גאוותנית . הטון שלך:" כמי שעתידה או מקווה להוציא מעל 750 וללמוד רפואה.." מי אמר שבלכל תתקבלי רפואה ושיהיה לך מעל 750? את יודעת שרק 5% מהנבחנים מוציאים מעל 700 ? אז בבקשה תפסיקי עם הטון שלך כי הוא די מעצבן.. אני אישית מקווה שאם תהיי רופאה את לא תהיי הרופאה שלי .

000שירה000

New member
מה הקשר?!?!?!???

נכון, אני, בתור אחת שגם גרה בחו"ל (מה שנותן לי בסיס טוב באנגלית) וגם צריכה ציון מאוד גבוה- 129 כנראה לא יספיק לי באנגלית. אבל הבסיס שלי באנגלית הוא כ-130, והקפיצה צריכה להמדד לפי הבסיס, או הציון ההתחלתי. והציון יהיה טוב או לא טוב בהתאם! (וכמובן- אם הוא מאפשר לך להתקבל או לא). אם הבסיס שלו היה 100 וזו הקפיצה שהוא עשה- אז זה מעולה. זה שלי זה לא מספיק, או שאני מצפה מעצמי ליותר בגלל שמראש יש לי בסיס חזק באנגלית- זה לא אומר שזה גם ככה לגביו, ושהבסיס שלו דומה. השאלה שלך אולי הייתה צריכה להיות: "מה היה הציון שלך באנגלית בערך לפני שהתחלת ללמוד?" וזה כבר היה עונה לך על השאלה שלך. כי אם הוא היה אומר לך 90, אז היית מבינה שאכן הספר תרם לו רבות לציון. ואם הוא היה אומר לך: 125, אז היית צודקת כשהיית אומרת: אז מה כל הביג דיל בספר שקראת???? ו-כן, אני כן חושבת ש-129 זה ציון יפה באנגלית, למרות שאני "רוצה ללמוד רפואה". מה הקשר???? אז נכון שבשבילי זה לא מספיק. זו עדיין לא צביעות!!! אני לא הייתי רוצה ציון כזה כי כרגע, בתחילת הקורס אני עומדת בערך על 130, אז ברור שאני מצפה לקפיצה נוספת עד לסוף הקורס. מה הקשר לצביעות?!?!?!?

Smileycon

New member
אורחת יקרה, ששש.

בבקשה תירגעי, אני שומע את ההתלהמות שלך עד לכאן. לפי מה שאני רואה את לא עשית פסיכומטרי, ואני גם לא בטוח שעשית סימולציות לפסיכומטרי, לכן איך את בעצם יכולה לדעת..? רמת האנגלית בפסיכומטרי היא גבוהה, אפילו מאוד. אוצר המלים הוא קשה, ולתפקד תחת לחץ זמן זה קשה, לכן יש צורך "ללמוד את השפה". אם את מצפה לקרוא ספר, אפילו של 10,000 עמודים ולקבל פטור אוטומטי צפויה לך הפתעה. תתפלאי, אבל יש בארץ הרבה תלמידים ממוצעים שרמת האנגלית שלהם (קריאה ובהבנה, לא דיבור) לא היתה מביישת אנשים שאנגלית היא שפת האם שלהם. בכל מקרה, בהצלחה.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif קודם כל אני בת-

וכן, בהחלט קצת נבהלתי... אטימות של אנשים, לפעמים עלולה להיות מעט מבהילה
בואי נגיד ככה- מאיך שאת מדברת על הרמה של הפסיכומטרי, אני די בטוחה שבחיים לא פתרת פרק מבחינה, ואין לך מושג במה בדיוק מדובר. <אני לא מנסה להגיד שהרמה של הפסיכו' קשה, אלא פשוט שלדעתי אין לך כל כך מושג, ולפני שאת מדברת, כדאי אולי לברר דברים> אם הכרת אנשים בלי רקע מספיק באנגלית <סליחה על הבורות, מה זה רקע מספיק?> שהוציאו פטור, סבבה להם. זה לא אומר שאת או אחרים יוציאו גם. "אם זה היה כרוך בלימוד שפה, אף אחד בארץ לא היה מוציא פטור!" משפט הכי מטופש שיצא לי לשמוע בחודש האחרון. כנראה שההגדרות שלך ללימוד הן קצת שונות משלי... ולסיום- מה זה "באמת יודע אנגלית?" איך את מגדירה מישהו שבאמת יודע אנגלית ? תראי, מי שמצליח להוציא פטור בפסיכומטרי, לדעתי הרמה שלו באנגלית, היא טובה - יש לבן אדם אוצר מילים, שמספיק בשביל להבין אנגלית. זה לא אומר שאם למישהו אחר, יש 2 טעויות יותר מאחד שהוציא פטור, בהכרח שהרמה שלו נמוכה יותר. יש פה גם עיניין של מזל- לקבל מילים מוכרות בהשלמת משפטים, או אנסין על נושא שיש לך ידע בו יכולים לעשות את ההבדל בין ה 135 ל125...

t0mer

New member
וואי את מדברת שטויות....

זה שהוא קרא את הספר לא אומר שהוא הבין מה הוא קורא,גם אחותי בכיתה ד' יכולה ליקרוא כל ספר שתביאי באנגלית,אבל זה לא אומר שהיא תבין משהוא, אפילו הוא כתב שהוא לא הבין את כל המילים בספר אלא הוא הבין את הרעיון הכללי של הסיפור,שזה מצויין ומתאים לאופן השאלות בפסיכומטרי.

התשובה שלך מטומטמת

הכותרת של ההודעה הזו היא ניסוי. אני חושב ההיפך ממך אז רשמתי לך שהתשובה שלך מטומטמת, בדיוק כמו שאת רשמת בתגובה לגולש אחר. נו איך ההרגשה? מקווה שהבנת את המסר. אני לא באמת חושב שהתשובה שלך מטומטמת. אני חושב שזה תשובה שגויה. תשובה שבאה כתוצאה של חוסר ניסיון וידע בשילוב עם ביטחון עצמי גבוה. עדיף שלא תביעי את דעתך בנושאים שאת לא מבינה בהם ותקשיבי קצת לאחרים בעלי הניסיון שמתקנים אותך. ואם כבר הבעת את דעתך בנושא שאת לא כ"כ מבינה בו, לפחות אל תפסלי את הדעה שלהם ולקרוא לתשובות שלהן מטומטמות. תודה.

PooKiPsiT

New member
בשביל פטור באנגלית

לא מספיק שיש אוצר מילים גבוה. צריך (לדעתי לפחות): 50% - אוצר מילים. 50% - יכולת לקרוא מהר. יכול להיות לבן אדם אוצר מילים שרמה של שפת אם, ועדיין אם הוא לא יכול לקרוא מהר, הוא בחיים לא יוציא פטור. האוצר מילים בסדרת ספרי שר הטבעות היא ברמה אסטרונומית אם אתם שואלים אותי...מישהי שהייתה 3 (או אולי 4, לא זוכרת) שנים בארה"ב ורמת האנגלית שלה בהתאם, אמרה שלה היה מאוד קשה לקרוא את הספר הזה.. באמת שאין צורך לגרום לכאבי ראש מיותרים בקריאת ספר כזה רק בגלל ש"אם הצלחתי לקרוא ספר כזה, אני בטוח אוציא פטור", כי אם קראתם את הספר, אבל לקח לכם חצי שעה לקרוא כל עמוד (ולהבין אותו) בגלל השפה הגבוהה, אז לא עשיתם כלום (חוץ מאולי ללמוד כמה מילים שספק אם יופיעו במבחן האמיתי...). אם זה עוזר למישהו - ההבדל בין הפעם הראשונה שבה לא הוציאתי פטור, ושניה שבה כן הוצאתי פטור - הייתה רביעיית ספרי הארי פוטר באנגלית. לא, לא קראתי 4 ספרים במיוחד לפני המבחן. סתם רציתי לקרוא אותם ואמרו לי שהרבה יותר יפה לקרוא אותם באנגלית אז אימצתי את הרעיון. חשבתי על לגשת שוב רק שנה וחצי אחרי... אבל זה עשה את העבודה
מהירות הקריאה שלי השתפרה פלאים מאז, וגם האוצר מילים דיי גדל... אז הנה לכם - ספר(ים) פשוט ומעניין, ובשבילי הוא הספיק

000שירה000

New member
לא הבנת אותה...

היא לא אמרה על עצמה שהיא רוצה להוציא מעל 750... היא דיברה בלגלוג על דברים שאני אמרתי בהודעות אחרות. היא אמרה עלי, ש"כאחת שרוצה להוציא מעל 750 כדי ללמוד רפואה (שזו אני, ולא היא!), זו צביעות לומר ש-129 זה ציון טוב". הקיצר, קראה לי צבועה כי אמרתי ש129 ציון טוב! מבין?

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif היא אמרה שהתשובה שלי

מטומטמת, כי אמרתי לה שהשאלה שלה מטומטמת... נראה לי זה היה יותר בקטע של "להחזיר לי", מאשר באמת להתכוון לזה...

3יותם

New member
בלי לנקוט עמדה...

נראה לי שהשרשור הזה היה "קצת" חד צדדי. נכנסת לפה מישהי ויכול להיות שזו נערה צעירה שעדיין לא נגשה לפסיכומטרי ושואלת שאלה, וכולם עושים עליה "עליהום" כזה, בגלל שנדמה היה להם שהיא מזלזלת בציון של 129. (חוץ מnew user, שענה תשובה קצרה ולעניין). מיוזיק גירל, אני חושב שלכתוב על שאלה שמישהי שואלת שהיא "מטומטמת" זה ממש ממש לא לעניין וגורר תגובות נגד (כמו שקרה בשרשור הזה). ובכלל-למה להפחיד ולהגיד שהאנגלית בפסיכומטרי "מאוד מאוד קשה?" אני נגשתי לפסיכומטרי במועד האחרון והאנגלית היתה ברמה סבירה. לא קלה מדי, אבל גם לא מאוד מאוד קשה. ולשאלה של הבחורה ההיא: 129 הוא לא ציון נמוך. הוא לא המקסימום, אבל הוא בהחלט ציון בסדר שאפשר לשפר עם עוד קצת השקעה.

Mapisto

New member
תרשם למהדורת החדשות של cnn

אפילו אחרי את הפסיכומרי אני קורא אותה. תעבוד עם morfix ותשתפר פלאיםץ.

Ran al

New member
צריך -המלצה

שלום לכולם ... זו הפעם הראשונה שאני פונה אליכם . התחלתי ללמוד לפסיכומטרי לפני שבועיים , ואני צריך ספר באנגלית , מישהו יכול להמליץ על ספר ברמה לפסיכו לא ממש קשה אבל שעומד בדרישות הפסיכו ואם אפשר גם מעניין .

בוביץ

New member
אוקי טעיתי אבל

עדיין היא מדברת בלגלוג ובהתתנשאות. ציון 129 הוא ציון טוב ולא כל אחד מקבל אותו וזה לא ציון קל ולא קריאת ספר פותרת אותו. צריך להוריד את הסטיגמה הזאת: לא כל אח מוציא 700 ואין הרבה באלה רק 5% מהנבחנים עוברים מעל 700 ...

ginni

New member
נו אז עכשיו כמו בגן

בוא נריב על מי התחיל ומי ענה. זה לא היה במקום הקטע של לכתוב "הודעה מטומטמת" וזה לא לכבוד של אף אחד פה שממשיכים לדון בעיניין הזה. יאללה סגרו את זה ותפרדו כידידים!
(שונאתתתת להרגיש כמו מורה!!
)

למעלה