הנושא של 5 אחוז מעל ה-700 כבר קצת פחות קשור פה, אבל צודק- 129 זה ציון יפה באנגלית, הכל תלוי באיזו קפיצה עשית ומה הרמה הבסיסית שלך (למי שחי 12 שנה בארה"ב, למשל, 129 לא יחשב גבוה...)
אם אתה מתכוון לספר קריאה כדי לשפא מיומנויות קריאה כל ספר שהוא מעל 100 עמודים טוב... פשוט תבחר נושא שמתאים לך... אם הכונה לספר של תירגול אנסינים ואוצר מילים יש את ספר של קידום (שהוא מקיף את כללל החומר לבחינה), או שאתה יכול לבקש בכל חנות ספרים ספר לימוד של י"א- י"ב שיש בו תירגולי אנסינים...
זה הספר שאני קראתי לפני המבחן. לקחתי את הספר הזה לפני שיצא הסרט ומאוד נהנתי לראות איך הדברים מתבהרים בסרט עצמו ועד כמה שהבנתי אותו (היה דווקא הבדל
) אז אולי אפילו כדאי לך לקחת את הספר השלישי. הספר השני הוא בן 430 דפים והוא מעביר חוויה מאוד שונה שהסרט, המילים בו מאוד קשות ולמרות שיש לי רמה די גבוהה באנגלית היו הרבה מאוד מילים שלא הבנתי ושאפילו לא מצאתי בתרגומון של אוקספורד וזה למעשה הדבר היפה בו והסיבה שהוא מתאים לפסיכומטרי. תופעה מעניינת עם הסיפור הזה היתה שברגע שהתעמקתי על כל מילה וניסיתי לפרש כל אחת כמעט שלא הבנתי מה הולך, רק כשהחלטתי לזרום עם הכל הדברים התחילו להתבהר וזה אותו הדבר בפסיכומטרי, אפילו שאתה לא מבין כמה מילים אתם אמור להבין את המסר הכללי. נב: בפסיכומטרי קיבלתי 129 באנגלית (עוד 5 נקודות לפטור!!!) אז עכשיו אני כנראה יקח את הספר השלישי כדי להתכונן למבחן האמיר.