צרה זו ברכה

מוטי ש

New member
יש לך לא מעט הודעות ללא נושא

ואפילו לדון קישוט היה נושא,אם כי הוא היה נושא כלים. בכל מקרה,לעיתים כל מה שאנו עושים זה כמו להילחם בתחנות הרוח...:) שיהיה לך לילה טוב.....

די לסתימת הפיות! (פיית שיניים?)

או במילים אחרות - מוטי, תגיד לתפוזים שיש להם באג באחד הפלחים!
להילחם בתחנות רוח זה בכלל שגעון, כי לא טוחנים בהן כלום

מוטי ש

New member
זה לא באג,

זה כנראה מקומי במחשב,אולי לנקות קוקיס או משהו... חוץ מזה,אתה מתחשבן איתי על טעויות כתיב קטנות,יא עושה חשבון אחד!:) עכשיו אל תאמר לי שאתה לא מכיר את סנשו ואת דון קישוט,בסך הכל נזכרתי באופן אסוציאטיבי שהם אחלה דימוי,אחלה מטאפורה. שיהיה יום נעים,אני חוזר בערב.

צרצרה

צרה זאת פרשנות וגם ברכה זאת פרשנות על מציאות מסוימת החיים מזמנים לנו דברים להתמודד איתם. לפעמים דברים לא נעימים שלא היינו רוצים שיקרו, לכן אנחנו מסווגים אותם כרעים. נגיד, בן משפחה חולה מאוד וסובל מאוד. אפשר לראות זאת כצרה ואז בהמשך לגלות שדווקא בגלל הצרה הזאת קרו כל מיני דברים שלא היו מתאפשרים אחרת, למשל קשר משפחתי אמיץ או התפתחות רוחנית ואז מסתכלים בדיעבד ואומרים - ואללה, זאת היתה ברכה במסווה. אבל בסך הכל אלה הם החיים, עם הספקטרום הרחב של החוויות והמאורעות שלהם. מן הסתם, הגישה שלנו למה שקורה תקבע גם את ההווה וגם תשפיע על העתיד במידה מסוימת, לפחות בכל הקשור לעולמנו הפנימי וליחס שלנו לסביבה

Sambodh Rana

New member
מה שאני טוען הוא

שברגע שתסכין לקבל את הצרות כמשהו טוב , הספקטרום שלך יצטמצם לצד החיובי בלבד

טוב

אני מכיר את מה שאתה אומר, שהוא סוג של חשיבה חיובית. יש תועלת לגישה חיובית לחיים, לראות בקשיים הזדמנות לשיפור והתעלות. אופטימיות בריאה ומעשית יחד עם זאת, אמונה ושכנוע עצמי נובעים מהאגו, שרוצה לכפות עצמו על המציאות הסוררת שמשום מה דוחפת לכיוון שלנו "צרות". נראה לי שבמצב הזה ספק תמיד יישאר עמוק עמוק בפנים. נסיבות החיים שלך יבחנו את הספק הזה. על פרטים קטנים ביומיום זה יכול לעבוד, על דברים יותר משמעותיים - אתה כבר תגלה לבד - האם האמונה תתערער או לא אתה אומר לי - תוריד את המשקפיים השחורים (צרות) ותשים משקפיים ורודים (רק טוב) ותשנה את הספקטרום המצומצם משחור לורוד. אני אומר - תוריד את המשקפיים. אני רוצה לראות את האור כמו שהוא, את כל הספקטרום (ויש אפילו אולטרה ואינפרה שכרגע לא נראים). זה בהתחלה מסנוור
כל כך הרבה שנים מאחורי מסיכות ומשקפות וחשיכה יש הבדל בין לראות את הדברים כמו שהם, ואז לגלות שבעצם שום רע לא יכול לקרות לך באמת. לבין לשכנע את עצמך שהרע הוא טוב
מי שנמצא במצב של "יודע", במיוחד במאזן חיובי שמחזיר בהרגשה טובה את ההשקעה, לא יוותר בקלות על הידיעות שצבר. אבל למדתי ואני עוד לומד על בשרי שידיעות שכאלה ותיאוריות על החיים - עליי לוותר עליהן בכדי להיפגש עם החיים ברגע הזה. חיפוש האמת עובר דרך הבנה שאני לא יודע. בלי העומס של אמונות וציפיות, החיים עכשיו הם פשוטים עד כדי צחוק

Sambodh Rana

New member
אז בעצם

הדיון כולו היה עקב אי הסבר מדוייק
מה שאתה אומר - שום דבר "רע" לא יכול לקרות. אני אומר - אותו דבר, רק במילים לא מדוייקות
אני לא אומר שאין מאורעות "רעים". אני פשוט אומר שהם בא באמת שליליים כמו שאנשים עושים אותם. הם סך הכל שיעור ותו לא...

לא בדיוק

אז קודם כל אנחנו מסכימים על משהו
מאורעות הם מה שהם. אנחנו עושים אותם חיוביים או שליליים בהתאם לתגובה שהם מעוררים בנו השאלה מהיכן ההשקפה נובעת? מחשיבה על החיים או מהחיים עצמם אותו דבר לגבי "שיעור". אני לא פוסל שהיקום מכוון אותנו בדרכים נסתרות לעבר התפתחות ושחרור. השאלה האם המסקנה שלך לגבי שיעורים נובעת מאמונה ורצון שכך יהיו פני הדברים, או מראייה והבנה של המציאות עצמה זה הבדל דק אבל חשוב, בין שכנוע עצמי לאמון אמיתי בחיים

Sambodh Rana

New member
אם כך תן לי לשאול אותך ככה:

מי זה אותו "יקום"? האין זה סך-הכל אתה, ברמה אחרת, גבוהה יותר, ברמה כזו שאתה עדיין לא יכול לחשוב דרכה? לדעתך קיים משהו אחר במרחבים האין סופיים של העולם העל-חושי, שמכוון אותך ללא רצונך\התערבותך ברמות כאלו או אחרות?

המדינה היא אני

מי זה היקום? לא יודע. אתה יודע את מסתרי היקום? איך הוא עובד? יקום זאת מילה שאני משתמש בה בשביל השיחה, כמו אלוהים או מה שלא יהיה. במקרה הזה טעיתי, כי לפי האמונה שלך, הייתי צריך לאמר משהו כמו "אני לא פוסל שבכוחך ליצור מציאות שבה אתה מזמן לעצמך שיעורים" צריך להפריד בין "אני=יקום=אינסוף" שנובע מההוויה, לבין אמונה אגואית מחשבתית שקובעת "אני=בורא מציאות=יקום" מתוך נוחות או הגנה מפני החיים האמיתיים שיעור חשוב ניתן ללמוד מהמלך הצרפתי שאמר "המדינה היא אני" והאם זה לא היה אותו מלך שגמר בלי הראש?
כל הלואי האלה, 14, 15, 16, לך תבדיל ביניהם...

Sambodh Rana

New member
אם כך שוב אני מגלה

שהטעות היא בניסוח ותו לא
אני יודע שאני לא איזה מגלומן שבא להגיד שהוא בורא המציאות וזהו. ה"שוויץ" שלי בא אחרי עבודה קשה והרבה פירות רקובים באמצע, שכיום אני יודע שאני זה שאחראי למה שהולך סביבי...

למעלה