צק שלא הופקד בזמן

אולי לך אין סבלנות לבדוק את החשבון

יש יותר מאדם אחד בשרשור הזה שכתבו שהם עושים זאת באופן קבוע ויותר מפעם בחודש
אז "אף אחד" זה בטח לא...

אוקיי, אז כאן כולם פרפקט בנושא, סבבה?

אבל מה עם 70 אחוז מאזרחי המדינה?
מה, את לא יודעת? לא רואה טלוויזיה?
כמה פעמים אמרו בחדשות שרוב האזרחים
לא יודעים מי נגד מי בכל הניירות למיניהם,
ולאף אחד אין ראש להתחיל לקרוא מגילות.
מה גם שברוב במקרים גם אם הצליחו לקרוא -
לא הצליחו להבין מה רוצים מהם.
אם זה בחוזים מול כל מיני חברות, ואם זה
בניירות שמקבלים מהבנק לגבי פירוט עמלות
וכל הברדק הזה.
תשאלי כמעט כל אזרח ממוצע אם את התלוש
משכורת שלו הוא מבין מההתחלה עד הסוף,
שורה אחר שורה? נכון, הוא לא. וגם אני לא, וגם את לא.

לא דיברתי על הבנת חוזים או תלוש משכורת

ולא לקרוא מגילות
אלא פשוט לעקוב אחר ההוצאות בחשבון ובכרטיס אשראי (ולא אני לא משלמת בתשלומים), וזה כל אחד יכול לעשות.

אני מבינה את תלוש השכר שלי

ודיי בטוחה שגם אחת סתמית מבינה אותו, אבל זה לא אומר כלום.

את מצב החשבון אין סיבה שאדם מהשורה לא יבין, וכפי שהוסבר לך יפה ע"י מספר חברים כאן - בימינו יש את אתרי האינטרנט של הבנקים שמאפשרים כניסה לחשבון ומעקב בצורה מאוד נוחה וממוקדת אחרי ההוצאות שלך ומצב החשבון שלך, שזה דבר שמומלץ לעשות גם אם אתה שקול ומחושב, ולו רק למקרה של עוקץ או חיוב מוטעה, שאלו דברים שקורים הרבה יותר ממה שנוטים לחשוב.

הדיון התחיל מדיווח על כך שלא נגבה שכ"ד, מה שיצר מצב של פלוס בחשבון, שכנראה נעלם אם בעלת החשבון התקשתה לשלם אותו באיחור של חודש למרות שלא נגבה מלכתחילה. זה מצב שונה מאשר מה שאתה מתאר.

מסכימה עם כל מילה

בעקרון אין פה אשמים.. פעם כשזה קרה לי- הסברתי לבעל הדירה שקשה לי לשלם שכד מאוחד לחודשיים, הוא הבין וזהו, בזה נגמר הסיפור. וזה לא קשור אם אני מכלכלת את ההוצאות שלי או לא, אם אני מוציאה דף חשבון פעם ביום או פעם בחצי שנה. יש סיבה שנותנים שיקים לתאריכים של חודש בחודשו ולא שיק אחד על כל השכד השנתי.

והרעיון שהצעת להפקיד לבד- נשמע רעיון מעולה!

תגיד, איפה אתה חי? קודם כל, אני שנים לא הוצאתי דף חשבון - אני רואה פירוט באינטרנט, ואני נכנס לפחות פעם בשבוע-שבועיים לראות מה קורה שם.

ודבר שני, צ'ק הוא התחייבות שלך לשלם. זה לא התחייבות של אף אחד אחר לגבי מתי הוא מפקיד את הצ'ק. הוא יכול להפקיד אותו היום, מחר, בעוד חצי שנה, או אף פעם לא, וזה בכלל לא בעיה שלו. זכותו להפקיד מתי שנוח לו, הוא לא משועבד ללו"ז שלך ומחוייב להתייצב בבנק בתאריך שאתה בחרת. מה אתה, קצין המבחן שלו? או לשכת התעסוקה, שחייבים להתייצב באותו יום?

לקחת דירה בשכירות, נתת צ'ק, אתה צריך להיות מספיק בוגר ומספיק אחראי שיהיה לך את הכסף בחשבון לשלם אותו. אתה נתת לבעל הבית שלך על הראש בטלפון? והוא התנצל והבטיח לא לשכוח שוב??? אני במקומו הייתי מעיף אותך מהדירה שלי בתום חוזה השכירות ולא הייתי מחדש לך אותו, רק על קטע כזה.

ידידי, נראה לי שאתה לא כ"כ מציאותי

וחושב שהכל יכול ללכת בצורה שרירותית ללא התחשבות במי שמשלם.
אתה ממש לא צודק. תשאל כל שוכר דירה ותראה מה הוא מעדיף,
הורדה מסודרת כל חודש, או לפי קריזות לא צפויות של בעל הבית.
יכול להיות שאתה הבן של טים קוק, אז אולי זה לא משנה לך אם
יורד לך שולשה תשלומי שכ"ד או משכנתא במכה אחת.

אבל בסדר, לא חייבים להסכים על זה.

וחוצמזה יש את השיטה שאני ועוד הרבה כמוני עושים,
שהשוכרים עצמם יפקידו כל חודש, וזהו, פתרנו ת'בעיות.

ואגב, חבר, אני מאחל לך ולעוד הרבה שיהיה להם יחסי אמון וכבוד
כמו שיש לי עם כל בעלי הבית שלי עד היום.
ומאחל להרבה בעלי בית שיהיה להם "מניה בטוחה" כמוני שמשלם כמו פדנט,
ושומר כמו שצריך על הנכס שלהם, ולא שומע ממני שום בעיות.

עכשיו, כשרשמתי שנתתי לו "על הראש" - אתה אולי חשבת שמינימום
הרבצתי לו דרך הטלפון, אבל תתפלא, אפשר לתת על הראש ולהתלונן קשות
גם בצורה יפה ומכובדת. מותר לי, אני מרוויח את זה בזכות ולא בחסד.
הוא יודע בדיוק כמה אני מכבד אותו ויודע שלא אאכזב אותו, כך שהוא
לא סתם קיבל את הביקורת שלי ברוגע.

ואם היית בעה"ב שלי לא נראה לי שהיית מעיף אותי, גם אחרי הטלפון הנ"ל.
ואם בכל זאת כן, אתה יודע מה יכול להיות העונש של אנשים נחמדים כמוך?
עלול לבוא להם שוכר שיעשה להם ת'מוות, ועד שיפטרו ממנו
ייצא שכרם בהפסדם, ועל הבריאות לא דיברתי. תחשוב על זה.
שוכרים טובים ואמינים זה לא דבר ברור מאליו.
את זה לא אני אמרתי, אמרו לי את זה כל בעלי הבית שנתקלתי בהם.
חלקם ניכוו קשות משוכרים לא סימפטים.
כך שאף בעל בית לא עושה טובה שהוא משכיר את הבית
לאנשים טובים. גם מקבל את הכסף שמגיע לו כמו שעון,
גם שמירה על הנכס, וגם אפס בעיות עם שאר הגורמים,
כגון חברת חשמל, עיריה, גז.
בקיצור...כסף, שקט ושלווה. מה רע?

BloodyRose

New member
בלי שום קשר לשכירות ולהטפות

מומלץ להיכנס לבדוק את חשבון הבנק לפחות פעם בחודש.
דף חשבון? מצב חשבון בכספומט? בעידן הדיגיטלי אפשר להיכנס לחשבון הבנק גם מהאינטרנט וגם מאפליקציות לסלולרי.

למה להיכנס לפחות פעם בחודש, בלי שום קשר לשכר הדירה? כי אולי מישהו אחר חוגג על חשבונך? העתיק את מספר האשראי שלך ועכשיו הוא משתמש בו? אולי במסעדה חייבו אותך בטעות פעמיים? אולי הייתה טעות בחשבון, זיכו אותך וחייבו מחדש - אתה לא רוצה לוודא שהזיכוי אושר ולא חייבו אותך סתם כפול? אולי חברת הסלולר התחילה לחייב אותך על שירות חדש ופתאום יש חשבון גבוה יותר מהרגיל? אולי לקחו ממך עמלה שלא היו צריכים לגבות ממך?

כ"כ הרבה כאבי ראש וסחבות יכולים להיחסך אם תהיה עם יד על הדופק בכל הנוגע לחשבון הבנק שלך.
לא צריך להיות "גיבורים גדולים", ולא צריך להיכנס ולהתעדכן כל יום. אבל להעיף מבט בדף החשבון פעם בחודש זה מינימום טרחה עם מקסימום תועלת.

אף אחד לא "מושלם כלכלית", אבל אלה הם דברים קטנים שחוסכים את כל כאבי הראש האלה.

LemonLimeLilach

New member
אז אתה חי בצורה הזויה

אם אין לך יכולת פסיכולוגית לבדוק את החשבון בנק שלך ולראות מה המצב בו אין לך מה לחפש בעולם הפתוח, אני מצטערת. קשה לך לראות שחור? אין סבלנות? איזה מין תירוץ עלוב זה? בסה"כ נכנסים לאתר של הבנק, מכניסים סיסמא ורואים בשורה העליונה בעמוד מה מצב העו"ש. למתקדמים במיוחד אפשר להיכנס לפירוט אשראי ולראות כמה הוצאת כבר החודש. זה במקרה הגרוע ביותר 4 קליקים ולוקח לא יותר מ2 דקות. ואם אתה לא מסוגל לעשות את זה מבחינה פסיכולוגית אני מתקשה להבין איך אתה מסתדר בעולם.

לא נסחפת קצת?

כשכתבתי תתגובה התכוונתי לרוב האוכלוסיה שלנו,
לא דיברתי ספציפית על עצמי.
אני מצבי תודה לאל אין תלונות.
אני מחושב ומנהל את ההוצאות שלי כמו שצריך.
אנחנו סוף חודש ואני במינוס של רבע מגובה המשכורת שלי.
כך שלהגיד איך אני מסתדר בעולם? זה קצת לא שייך אליי.

ואפרופו, אתמול עשיתם לי תחשק והחלטתי לעשות מעשה.
נכנסתי לחשבון דרך המחשב והסתכלתי אחורה מינואר עד
עכשיו. כצפוי אין הפתעות או טעויות, רק לברר את החיובים
של האינטרנט והכבלים שכל חודש ירד סכום שונה.
הכל כרגיל.

נ

נווהשאנן

Guest
מילים כדרבונות

זה אגב כולנו צריכים להפנים שלא להפקיד צ'ק אחרי הרבה זמן מבלי להודיע לבנאדם קודם

אוגלה

New member
אני מצטרפת פה לחלק מההודעות שראיתי

נניח ולא הוצאת דף חשבון. אתה לא שם לב שחודש אחד בזבזת 3000 שח מחודשים אחרים?? זה לא 500-1000 שח שאולי אפשר לא לשים לב, במיוחד עכשיו בחגים. זה 3000 ש״ח עודפים שבוזבזו!! איך זה עובד? אדם צרך את כל מה שהוא בדרך כלל צורך, ואז הוא ניגש לכספומט, רואה סכום כזה וחושב ״איזה יופי נשאר לי עודף, אני קונה אייפון חדש״?
זה חשוב להתנהל באופן נבון ולבדוק פעם פעמיים בחודש את החשבון לפחות, אבל גם אם לא(והיולי גם תקופות שחצי שנה לא הוצאתי דף חשבון) הסכום העודף אמור פשוט להישאר בחשבון.
זה מזכיר לי שיחה עם חברים מלפני כשבוע בנוגע למסגרת כרטיס אשראי. יש אנשים אחראיים שלא כל כך מעניינת אותם גובה המסגרת. בכל מקרה ההוצאות שלהם קבועות ולפיכך המסגרת יכולה להיות 5000 ו50,000 הם ישתמשו בכל מקרה באותו הסכום, לעומת אנשים שחושבים שקיבלו כסף מתנה ויוצאים לחגוג (ואח״כ עוד מגדירים חיוב חודשי קבוע ומגלגלים את החוב עד לאחרית הימים).

רחליקה האחת

Member
מנהל
הצעה חוקית לגמרי:

אני בהחלט מבינה את אי הנעימות שנגרמה לכל הצדדים.

הנה מה שאני עושה - אני נוהגת לתת שיקים עם הגבלה. כלומר, כותבת את שם המקבל עם המילה "בלבד"

"לXXX בלבד" ואם יש את המילה "לפקודת" אני מוחקת אותה וחותמת ליד החיקה.

ובנוסף

מגבילה את המקבל ע"י ציון על גבי השיק מתחת לתאריך ולחתימה את המילים: לפרעון תוך X ימים מהתאריך הנקוב ולא יותר משבועיים.

זה גורם למקבל השיק להפקיד בזמן ועליי מקל את המעקב.

אם מקבל השיק מפקיד באיחור לטעמי , למרות היותו סחיר שלוש שנים ובתוקף חצי שנה מהתאריך הנקוב עליו

מישהו מהבנק פונה אליי טלפונית ומבקש אישור לכיבודו.

יש כיסוי תודה לאל אז אין בעיה.

אם בגלל ריבית/עמלות וכדומה אין יתרה מספקת השיק חוזר טכנית או שאני מפקידה מייד את ההפרש

ומבקשת מהבנקאי שפנה אליי להפקיד את השיק שוב. זה קרה לי פעם אחת בלבד בכל הקריירה שלי עם הבנק :).

לא הרבה יודעים על האופציה הזו ולרוב זה קורה כשמקבלים שיק מבעל עסק/חברה כלשהי שמתחת לתאריך מופיע תוקף השיק.

בהצלחה וכל טוב

רחליקה

רחליקה האחת

Member
מנהל
דוגמה לדבריי

ל: ישראל ישראלי בלבד

סכום: XXX

תאריך: 24.9.2013

מתחת לשורת התאריך ולחתימה: לפרעון תוך שבעה ימים/שבועיים מהתאריך הנקוב

רחליקה

נ

נווהשאנן

Guest
את גאון

תודה על הטיפ המגניב. אז את אומרת בעצם שזה יותר תזכורת ולא תנאי מחייב!?

רחליקה האחת

Member
מנהל
נווה שאנן צחקתי מהמחמאה ותודה, למעשה

הבנק מחוייב כלפיי כלקוחה שלו.

שכחתי לציין כדאי להוסיף "לא סחיר" בתוך קרוס כי אני מזמינה שיקים עם קרוס מראש....

אם אוחז השיק מפקיד לאחר השבוע או השבועיים מהתאריך שקבענו הרי שהבנק מחוייב לפעול על פי הוראה שלי.

הם לא ממש אוהבים זאת

מבחינתי זו בהחלט תזכורת אם כי אני מסודרת מבחינת ניהול התקציב.

הסיבה שאני עושה זאת בעיקר היא כדי ששיקים שנתתי לא "יסתובבו בארץ" חודשים ארוכים ולי יהא קל יותר לנהל את התקציב.

טוב לדעת שאני גאון אבל ממש לא המצאתי את השיטה

בסך הכל הגעתי הנה והחלטתי לשתף את כולם ובמיוחד חבר'ה צעירים.

רחליקה

B L I M P

New member
לא נראה שההגבלה על מועד ההפקדה

שווה משהו מבחינה חוקית.

אולי הבנק עושה לך טובה, אבל חוץ מאשר הגבלה על הפקדה לחשבון (ולא משיכה במזומן) והגבלה על בעל החשבון שלחשבונו ניתן להפקיד (מה שנקרא קרוס + למוטב בלבד) כל דבר אחר שאת מקשקשת על הצ'ק הוא חסר כל משמעות חוקית. זה כמו שאם תכתבי על הצ'ק "צ'ק פקדון" זה לא ימנע ממקבל הצ'ק להפקיד אותו מתי שהוא רוצה ולאיזו סיבה שהוא רוצה. הדבר היחיד שאולי זה עוזר זה אם מקבל הצ'ק לא מכיר את החוק וזה מדרבן אותו להפקיד בתוך שבועיים/במועד שאת רשמת.

רחליקה האחת

Member
מנהל
B L I M P בוקר אור

הבנק לא עושה לי טובה, ועל פי החוק אם בחשבוני

יש כיסוי לשיק לאחר המועד הנקוב וההגבלה שציינתי.

הבנק מחויב לפנות אליי בטרם הוא מחייב את חשבוני וזה מעוגן בחוק הבנקאות הישראלי!

אם הבנק מחייב את חשבוני לאחר התאריך ללא פניה אליי הוא מחויב להחזיר לי את הכסף.

בכל מקרה,מנסיוני - אוחז השיק מפקיד אותו בהתאם לרשום ולי זה נוח.

רחליקה

למעלה