צק שלא הופקד בזמן

ודווקא בגלל שזה לא צ'ק קטן

ודווקא בגלל שזו הוצאה קבועה, הייתי מצפה שלא יווצר מצב כזה שלא גבו חודש אחד ופתאום "אין אפשרות לשלם".

אחד הסיבות שאני לא חובבת קנייה בתשלומים זה כי היא יוצרת אשליה אצל רבים שזה לא באמת, וכשמחשבים את התקציב החודשי לא לוקחים תמיד בחשבון את התשלומים מהחודשים הקודמים ואז נוצר מצב שנמצאים במינוס כי לפני 3 חודשים קניתם משהו גדול בתשלומים ושכחתם מזה... זה דבר שאני יכולה להבין איך קורה (ולכן ממליצה להימנע מקנייה בתשלומים בסכומים גדולים), שכ"ד זה מקרה אחר לחלוטין.

אוגלה

New member
כמעט לגמרי מסכימה איתך

אני גם שונאת תשלומים, כי מבאסת אותי התחושה שאני עדיין משלמת על משהו שכבר מלא זמן אצלי.. פסיכולוגי לגמרי, מצד שני אני מבינה שיש חשיבות לפעמים לחלוקה, ואז אני מתארגנת בהתאם. למשל לפני שנה שבק המקרר שלנו חיים, והחלטתי שאני לא מוכנה יותר למקררים גרועים שמתקלקלים ומקלקלים דברים בתוכם, אז קנינו מקרר טוב יחסית ב-3500 ש״ח וחילקתי לשבעה תשלומים, ובמקביל הקטנתי את הסכום שאני מקציבה לבזבוזים אחרים ב-500 ש״ח בתקופה הזו. אם חושבים פעמיים ונמצאים במעקב - לא צריכהלהיות בעיה בתשלומים. לצעריהרבה מאוד אנשים לא פועלים כך, ויש להם הוצאות אימפולסיביות שלא קשורות למצבם הכלכלי.

יש ויש

(שמחה לראות אותך כאן
).

העלית עוד סיבה שאני מעדיפה להימנע מתשלומים - אצלי זה פשוט נכנס לאותה הגדרה, אני מעדיפה לקנות משהו ולשלם עבורו ולא לסחוב את התשלום במשך כמה חודשים. אותם אנשים שאני התכוונת אליהם, ונראה לי שגם את, אלו האנשים שקונים למשל בגדים כל חודש או יותר בסכום של כמה מאות בתשלומים, ואז ויצא שזה הפך להוצאה קבועה ולא סמלית... והם מתייחסים לזה כ"רק עוד 200 ש"ח בחודש" (נניח), ואז נוספת עוד קנייה כזאת בחודש הבא והסכום מוכפל... ועוד פעם - נראה לי שהבנת

אישית אני קניתי מקרר בתשלום אחד מהסיבה שלעיל, אבל אני יכולה להבין את מי שיעדיף לחלק לתשלומים, ועוד יותר אני בעד צמצום תשלומים - אני מכירה רבים וטובים שהיו מחלקים את העלות ל-12 תשלומים או יותר אם אפשר בטענה ש-500 בחודש זה סכום גדול מדי, וכשתציעי להם לקנות מקרר יד שנייה בחצי מהסכום, הם יגידו שאין להם חצי מהסכום לשלם במכה אחת... וזה חבל.

אוגלה

New member
הלוואי ואלו היו האנשים שאני מדברת עליהם

זה עוד סוג הביניים. יש את האנשים שעושים חיוב אשראי קבוע, כלומר מחליטים שהם משלמים לחב׳ האשראי 2500 ש״ח, ומוציעים 5000 כל חודש והם מבסוטים שחושבים שהם מתנהלים נכון, כי יוצא פחות כסף מהחשבון מאשר נכנס. בינתיים הם מחויבים להלוואה הכי יקרה בעולם - גם ריבית רצחנית (בין 15-20%) וגם במקום שהקרן תקטן כל חודש היא רק גדלה.
מה שכן - אם כבר עושים עסקה בתשלומים, עדיף לא לעשות סכום לא קטן מדי. 100 ש״ח זה סכום מאוד נמוך שאנשים מתעלמים ממנו ואז עושים כמה עסקאות כאלו, לעומת סכום של 500 ש״ח שהוא כבר יותר משמעותי ויגרום לבנאדם לחשוב ״רגע, אני עדיין משלם על X. אני אחכה עוד כמה חודשים עד שאני אסיים ואז אוכל לרכוש Y."

אוגלה

New member
הסיבה העיקרית שצ׳קים חוזרים

היא שאנשים נותנים שיקים שהם יודעים בסבירות בינונית עד גבוהה שלא יהיה להם כיסוי במועד שרשום על הצ׳ק.

למען האמת וההגינות, כאשר אנחנו

נוסעים לחו''ל אנחנו מידעים את השוכרים שלנו שהצ'קים 2 במספר
ירדו כשנחזור.

זאת על מנת למנוע עיכוב של תשלום שמגיע לנו ועל מנת לא להכביד
על השוכרים, שחלילה יחשבו שיש להם הרבה כסף פנוי

כולכם גיבורים גדולים, כל הכבוד

רק תגידו, כל כמה זמן מישהו מכל המגיבים כאן הוציא דף חשבון?
וכשכבר הוצאתם מי בכלל הסתכל על כל שורה ושורה
חוץ ממצב החשבון שבשורה האחרונה?
אז עזבו אותכם (בעיקר "אשה מרציפן") פתאום להיות לי
מושלמים בענייני כלכלה ולכסח בנימוס את הגברת ובן זוגה השוכרים.

אני גם חי בשכירות וקרה שפעם בעל הבית לא הפקיד אצלו
צ'ק בחודש מסויים, ובחודש הבא קיבלתי כפילות על חודש אחד.
ישר נתתי לו על הראש בטלפון שלא יעשה את זה שוב, ואכן התנצל
ויקפיד שלא לשכוח.
כי מה לעשות, אתה חושב שהצ'ק ירד וממשיך בהוצאות החודשיות
שלך תוך כדי לחיצה על "מצב חשבון" בלבד בכספומט,
ורואה שמצבך מאפשר הוצאות נוספות, ואתה בעצם לא יודע
שהחודש התקציב של הדיור לא ירד בכלל מהחשבון.

ולפי השיטה כל החכמים כאן, אז אולי בעל הבית יפקיד
שלושה או ארבעה צ'קים במכה, מה דעתכם? הרי צריך לדאוג
לתקציב של הצ'קים, לא? ואז ירד לכם בבום אחד לא פחות מעשרת
אלפים שקלים ונראה אם זה יתאים לכם.

מה שאני אומר זה שאין לנו סבלנות כל חודש להתחיל להיות
שוטרים על הצ'ק, יש לנו מספיק דברים על הראש.
יש לכולנו משכורת חודשית שממנה אנחנו מחכים ל"בוקר טוב"
של השכירות/משכנתא וכל ההוראות קבע למיניהם ואז מתחילים לכלכל
את החודש בצורה מחושבת ובלי "מתנות" שיעלו לנו בכפילות
בחודש הבא וישבשו לנו את התקציב החודשי המסודר.
הבנתם?? זהו, בלי להיות חכמולוגים.

ולך "הילית 111"
תעברי לשיטה שלי עם בעל הבית הנוכחי ועם כל הקודמים.
אני בעצמי הולך ומפקיד כל תחילת חודש את הצ'ק
ישירות לחשבון של בעל הבית. יש בהרבה מקומות מכשיר
אוטומטי להפקדת צ'קים בכל זמן בכל שעה שמתאימה לך.

עכשיו, אם היא מפחדת לסמוך עליכם כי היא עדיין לא מכירה אותכם,
ובצדק, אז תציעי לה שתיקח 12 צ'קים ערבון ללא הפקדה,
ואני מבטיח לך שאם היא תראה שאתם בסדר אז בחוזה הבא
היא כבר לא תיקח מכם כלום מראש.
אני אישית אחרי השנה הראשונה בעל הבית קלט
שאני מאוד אמין ועל הכיפאק, כך שכבר מזמן אני מפקיד
לו ישירות לחשבון, בלי צ'קים ערבון בלי שטרי חוב,
בלי ערבויות ובלי כל השטויות האלה.
אבל....כל זה תלוי באמון וכבוד הדדי שבונים יחדיו.

בהצלחה לכם וחג שמח.

nariko

New member
יש לי שאלה

באמת, אני רוצה להבין משהו: איך אפשר לא לשים לב שיש כמה אלפים עודפים בחשבון?
הייתי מצפה שמי שיש לו מעל ומעבר לא ישים לב, אבל כנראה שאז גם לא היה מזיז לו שבחודש הבא ירד סכום כפול.
אבל מי שכואב לו לשלם סכום כפול, כנראה שגם ככה חי די על הקשקש, אז איך אפשר לא לשים לב שפתאום יש חודש עם הרבה יותר הוצאות ובאורח פלא יש עדיין כסף?
לא מדובר בכמה מאות שקלים אלא באלפים, ועוד כשהמצב רגיש ולא קל. איך אפשר לא לשים לב?

אני אגיד לך בדיוק

אולי בחודש שעבר חרגו יותר מידי, על כל מיני דברים, אוקיי?
ואז החודש לא שמו לב שהצ'ק לא ירד, אבל החריגות של
החודש הקודם מתחילים לרדת בחודש הזה,כגון אשראי,
סלולארי, צ'ק שנתנו לפני חצי שנה, לא חסר מה.
עכשיו מה הפיספוס? החריגות היו בערך 60-70 אחוז מסכום
הצ'ק של השכירות, כך שגם אם הציצו ביתרה בעו"ש
לא נראה לי שראו עודף של כמה אלפים בחשבון.

מסכים עם כל מי שאומר שצריך בלי קשר לבדוק את החשבון,
אבל זה הכל בתיאוריה, לאף אחד אין סבלנות לזה, וזה עובדה!!
למה? שאלה טובה. אולי זה פסיכולוגי, לא רוצים לראות
שחור (תרתי משמע) מול העיניים.

nariko

New member
הבנתי אותך

תודה על ההסבר.
אני מאוד מזדהה עם החריגות והשחור שרואים מול העיניים.

המלצה שלי? לא לעצום עיניים.
דווקא בגלל שהמצב רע, זה כ"כ חשוב להיות עם היד על הדופק ולחשב. זו לא תיאוריה והעובדה היחידה היא שיש תקציב שצריך להתכנס אליו.

להגיד לך שלא מבאס אותי לראות כל פעם מה מצב החשבון?
מבאס.
אבל מה לעשות, בסוף יש חובות שצריך לסגור ותשלומים שצריך לשלם.
עדיף להיות מוכן לכמה רע הולך להיות מאשר לחטוף את זה אח"כ בהפתעה. וזה עוד במקרה הטוב. במקרה הרע, תחטוף את זה בהפתעה ולא תצליח לשלם מבלי להיכנס לחובות.

B L I M P

New member
כל הרעיון הוא שאם אתה בודק אין שום שחור

מול העיניים.

אני מקפידה לבדוק את החשבון הרבה יותר מפעם בחודש, ונמצאת כל הזמן עם היד על הדופק לגבי הכנסות והוצאות. אם אני רושמת צ'ק - אני בודקת לראות אם הוא ירד ומתי ירד, אם זה שכירות - מוודאת שלא ירד לי צ'ק לפני הזמן או אם בעל הבית מתעכב - שולחת לו מייל לראות אם הכל בסדר. אם אני עושה קניות באשראי - מוודאת שהסכום שחוייב זה בדיוק הסכום שהייתי אמורה לשלם, שאין כפילות ושאם היה אמור להכנס זיכוי הוא באמת נכנס. שלא לדבר על הצורך לוודא שהבנק לא גובה עמלות יותר ממה שהוא אמור, ושאם אמור להיות לי פטור מעמלה כלשהי - אני לא משלמת אותה.

כל הסיפור הזה לוקח בממוצע חמש דקות כל כמה ימים והוא שווה כל רגע.

nariko

New member
כל הכבוד על ההתנהלות מול הבנק

רק לאחרונה התחלתי עם זה וזה כאב ראש לא קטן להבין על מה ירדה העמלה והאם הייתה צריכה לרדת.

אין שחור?? השחור זה המציאות

וכל הכבוד לך על הסבלנות במעקב. עושה רושם שאת יסודית, וזה יפה.

אבל קניות את עושה באשראי?? אוי ואבוי, כרטיס אשראי כבר מזמן
הבנתי שזה הסרטן של הכיס. כרטיס אשראי יש לו אולי פלוס אחד,
שאם רוצים לקנות משהו רציני כגון סלון חדש, מטבח, מקרר וכדומה,
שעולים כמה אלפים, אז עושים בתשלומים לכל השנה.
אבל קניות שוטפות, כמו סופר, דלק וכו', זה אסון.
ויש כאלה שמגדילים לעשות ועושים תשלומים בסופר, ולא מבינים
שאי אפשר לאכול את המשכורות הבאות בקניות השוטפות
של החודש. הרי חודש הבא לא נקנה שוב בסופר?
ומה אז, שוב תשלומים לעוד חצי שנה?
בסוף מקבלים נפילה כואבת על הפנים.
אני את השוטפות עושה רק במזומן,
יש כסף- קונה, אין כסף-לא קונה. נקודה.
שאני אנגוס כבר עכשיו מהמשכורות הבאות? אין מצב.
בכל זאת יש לי כרטיס אשראי רק ל-S.O.S
שהגבלתי אותו למסגרת של 1000 ש"ח בחודש.
אין ברירה.

B L I M P

New member
אין דבר כזה טוב או רע - הכל שאלה של איפוק

דחית ספוקים וניהול נכון.

אני לא קונה בתשלומים אבל קניות מעדיפה לעשות באשראי (כרטיס אשראי, לא קרדיט). למה? כי עבורי לפחות מזומן בארנק זה פיתוי לקנות איזו שטות בדרך הביתה מהעבודה.

בתקופות שהייתי סטודנטית והמשכורת היתה יותר מוגבלת - אם נגיד הייתי יוצאת למסעדה או בר עם חברים, אני אמשוך סכום מסוים ואשתמש רק בו לצורך אותו בילוי. ישאר עודף? אבזבז על שטויות.

בקיצור - כל אחד ומה שעובד עבורו, כל עוד מצליחים לנהל נכון את ההוצאות וההכנסות, לחסוך כמה שיותר אחוזים מהמשכורת, ועדיין לא לשכוח להנות מהחיים.

ובנוסף

אני דווקא מוצאת שיותר נוח לבצע מעקב על ההוצאות השוטפות כשמשלמים באשראי - אני כאמור מאלו שבודקים בקביעות את מצב החשבון שלהם, ואני רואה את פירוט ההוצאות שלי בצורה נוחה, וככה אני יודעת כמה הוצאתי ועל מה ואם כדאי לקצץ ועל מה.

LemonLimeLilach

New member

אני דווקא ראיתי שאם יש לי מזומן אני לפעמים לא זוכרת בכלל על מה אני מוציאה, כי פה 10 שקלים ופה 20, ואני שוכחת. באשראי יש לי מול העיניים תמיד כמה הוצאתי ובדיוק על מה. אין הפתעות.

אוגלה

New member
כרטיס אשראי הוא דבר מעולה למי שיודע להתנהל

נכון מבחינה פיננסית. יש לי כרטיסי אשראי עם מסגרות של 50,000 בכולל. ההתחייבויות שלי עליהם לא מגיעות ל-10% מהסכום הזה. למה? כי לא מעניינת אותי המסגרת בכרטיס. מעניינת אותי מה המשכורת שלי, כמה אני מעוניינת לשים בצד מהמשכורת שלי, ובהתאם לזה כמה אני יכולה להוציא ולבזבז. C=Y-I. כמה אשראי הבנק מוכן לתת לי? זה כבר עניין שלו, אבל הכרטיס מאפשר לי לראות כל חודש בדיוק את התפלגות ההוצאות שלי ואיפה אפשר לקצץ במידה ואני רוצה לקנות משהו אחר.

למעלה