צק שלא הופקד בזמן

הילית111

New member
צק שלא הופקד בזמן

שלום רב
שאלה לגבי הפקדות צקים
אנו גרים בשכירות
כל תחילת חוזה נותנים 12 צקים עוקבים
מה שקרה זה שאנו לא שמנו לב ובאחד החודשים בעלת הדירה
לא הפקידה את הצק החודשי
היא נזכרה אחרי חודש...אבל אז כבר ירד לנו מהחשבון הצק של אותו חודש
אמרנו לה שאנחנו לא יכולים שירד לנו בחודש שני צקים של שכר דירה. וזה לא איחור של יום יומים
זה איחור של חודש
היא התנצלה אבל אמרה בעצם שזה בעיה שלנו ואנחנו לא יכולים לשלם לה על השכירות בדיעבד
בסופו של דבר היא התרצתה ואת החוב הזה של חודש אנו סוחבים לסוף החוזה
למרות שאני לא בעד
אני בעד להציע להעביר לה כל חודש קצת על אותו חודש
השאלה היא האם זה הבעיה שלי שהיא לא הפקידה בזמן
היא כועסת...
תודה

לאן נעלם הכסף שהיה מיועד לשכ"ד בחודש שלפני כן?

alondr

New member
זו אחריות שלכם

שיהיה לכם מספיק כסף בחשבון על מנת לעמוד בהתחייבות שלכם... לא משנה אם היא הפקידה בזמן או לא - עצם זה שנתתם את השיק זו התחייבות שבחשבון יהיה כסף
כשהוא יופקד לפדיון...
אם מסיבה כשלהי בעלת הבית לא הפקידה שיק אחד זה אומר שבחשבון שלכם היה אמור להשאר יתרה חיובית בגובה השיק לדוגמא 4000 ₪
השאלה מה עשיתם עם הסכום שנותר בחשבון שלכם - אם בזבזתם אותו ואתם חיים על הקשקש ואין לכם יתרה מספיקה בחשבון זו אכן בעייה שלכם
ואתם חייבם לדאוג לשלם את חובכם בזמן ובטח לא לדחות את זה לסוף תקופת השכירות - מקסימום תסכמו איתי שתתנו את זה ב 2-3 תשלומים כדי לא להעמיס עליכם במכה זה כבר יותר סביר

naty3

New member
לצ'ק יש תוקף של חצי שנה מהתאריך שיש עליו

טכנית היא יכולה להפקיד.

זו לא הבעיה שלך בעקרון, זו בעיה שלה שהיא לא הפקידה את הצ'ק.
הכי טוב לדעתי שתעשו מה שכתבת- להעביר לה כל חודש קצת על אותו חודש.

alondr

New member
בטח שזו בעיה שלה

אם בעלת הבית תחליט להפקיד את הצ'ק והוא יחזור בלי כיסוי זו תהיה בעיה עוד יותר גדולה שלה...
היא מבחינתה ברגע שרשמה צ'ק והוא לא ירד בתאריך שלו אמורה להשאיר בחשבון סכום שיאפשר פדיון של הצ'ק אם הוא יופקד ולא משנה אם בתאריך או חודש אחרי...
מעבר לכך יש עניין של הגינות ויחסים בין בני אדם אבל זה כבר מעבר להיבט החוקי/פיננסי

הילית111

New member
תודה

פשוט לא שמנו לב לכך
אבל גם היא איחרה בחודש שלם
ובינתים יורד עוד צק
אנחנו נגיע איתה להסדר של כמה תשלומים

תסלחי על הבוטות

אבל לדעתי זה ממש לא תקין מצידכם על גבול החוצפה ומעבר לכך.

לא מדובר במקרה שהיא הפקידה את הצ'ק טרם זמנו, וזה שהיא איחרה בחודש לא סותר את העובדה שהכסף מגיע לה, וזה שלא שמתם לב שהצ'ק לא ירד מעיד שאתם לא עוקבים אחרי ההוצאות שלכם, ואם גם לא שמתם לב שהצ'ק לא ירד וגם הכסף שהיה מיועד לשכ"ד "נעלם", זה מעיד על התנהלות כלכלית כושלת במיוחד, כשנוספת לכך העובדה שאם אתם לא יכולים להרשות לעצמכם לשלם שכ"ד של חודשיים ביחד - עם ובלי קשר לעובדה שבחודש הקודם לא שילמתם, נראה שאתם חיים מעל ליכולתכם בלשון המעטה.

מה יהיה אם חלילה אחד מכם יחלה ותהיה הוצאה חריגה על טיפול רפואי? מה יקרה אם חלילה המקרר שלכם יתקלקל ותצטרכו חדש? אם תצטרכו לעבור דירה ולשלם הובלה? מתנצלת מראש אם זה נשמע כמו הטפה, אבל זה משהו שאמור להדאיג אתכם מבחינת ההתנהלות שלכם ולא מבחינת הציפיה של בעלת הדירה שתשלמו לה את מה שהתחייבתם עליו בחוזה.

הילית111

New member
זה היה הכרחי ?:-על הבוקר ?

אני קוראת הרבה פעמים את התגובות החכמות שלך
קריאה כזו לא פעילה. אני נהנית לקרוא
התגובה שלך פה יש בה משהו נכון אבל לא לגמרי.

זה לא שאנחנו לא יכולים לשלם פעמים שכר דירה אם יש מצב לחוץ וצריך. תאמיני לי שדוקא בגלל שאחנו סופר מחושבים אנחנו לא קונים דירה עם משכנתא רצחחנית
בניגולהרבה זוגות שכן עושים את זה

אבל יש פה פשלה שלה שהיא לא חושבת על השוכרים שלה
רוב האנשים הרגילים לא לוקחים בחשבון מצב של כפל שכירות-רוב האנשים השכירים הרגילים.
אם היא היתה מתעקשת הינו משלמים בחוסר ברירה אבל היא הבינה שגם היא שגתה פה לכן היא לא התעקשה
כל חודש יש לה צק מאיתנו
הלכת רחוק עם התנהלות כלכלית.... וכו וכו וכו
השאלה שלי רציתי לדעת אם עוד שוכרים התמודדו עם בעיה כזו. זה היה המטרה בשאלה.
לא גילית לי את אמריקה (סלחי לי את הפעם על הבוטות) שזה גם אחריות שלנו. זה ברור לי גם אנחנו פישלנו
השלב הבא תעמידי אותי מול כיתת יורים וזהו חסלי אותי ........

זה בדיוק העניין - זו פשלה שלכם ולא שלה

היא לא דרשה מכם שתשלמו פעמיים שכ"ד, מדובר בשכ"ד של החודש הקודם והחודש הבא - זה לא כפל שכירות, וזה סכום כסף שהייתם אמורים כבר לשלם ולא שילמתם, מה שאומר שהוא אמור להיות אצלכם בחשבון, ואם הוא לא שם אז - איפה הוא?

לא רק שבעלת הבית שלכם צודקת לחלוטין, זו חוצפה מצידכם עוד לבוא אליה בטענות במצב כזה, לטעון שהיא "לא חושבת על השוכרים שלה" ולהתייחס לכך בצורה שאת מתייחסת ועוד להביא את ההערה על כיתת יורים... לא לעניין.

תחשבי שהבוס שלך ישכח לשלם לך משכורת, וחודש אחרי זה כשתשימי לב שהכסף לא נכנס ותשאלי אותו, הוא יגיד שהוא לא יכול לשלם לך את שתי המשכורות בבת אחת אז יחלק את זה לתשלומים - מה תחשבי במצב כזה?

nariko

New member

את צודקת לחלוטין. אני לא מבינה איך אפשר לא לשים לב ש"צצו" להם עוד כמה אלפים בחשבון, בפרט כשהמצב קשה ולא מאפשר לשלם שני חודשי שכירות במכה.
דווקא בכזה מקרה הייתי בהחלט שמה לב שיש לי כסף עודף בחשבון ותוהה מאיפה הוא הגיע

ושוב מתנצלת על הנימה

אבל התגובה שלך הצליחה להכעיס גם אותי - לא מדובר כאן בדרישה לא הגיונית מבעלת הדירה, זה לא שהיא מצפה שתשלמו לה מראש (ויש בעלי דירות כאלו) או שתתקנו משהו בדירה והיא תחזיר לכם בתשלומים, היא בסך הכל מצפה שתשלמו לה את מה שסיכמתם בחוזה. לפעמים יש תקלות כאלו, לפעמים זה הבנק אשם בכלל, אבל להציג את זה ככה...

im mitzi

New member
קשה לי להבין את התגובה שלך

יש מצב לחוץ ויש מצב לחוץ, אבל אם השכ"ד לא ירד חודש אחד מכל סיבה שהיא הוא עדיין אמור להיות בחשבון.
נכון שה"פאשלה" שלה, אבל בואי ניקח מצב שקרה לי עם הבעל בית שלי שהוא במקרה גם אבי החורג.
הוא לא הצליח להפקיד את השכר דירה בזמן כי הוא קיבל התקף לב בזמן טיול בחו"ל ונתקע שם.
את לא יודעת מה קרה ולמה היא לא הפקידה, תאמיני לי שזה הדבר האחרון שיכול לעניין את המשפחה זה הצ'ק שלך השוכר.

אני לא מצליחה להבין את התגובה שלך "תאמיני לי שדוקא בגלל שאחנו סופר מחושבים אנחנו לא קונים דירה עם משכנתא רצחחנית"
משכנתא זה כמו שכ"ד, לא חייבים לקנות דירה יקרה במשכנתא רצחנית או בכלל לא חייבים לקנות דירה ולגור בה, אלא להשכיר ולצבור את ההון ככה.

אני יכולה להגיד לך שאם אני כבעלת דירה לא אפקיד את השיק של השוכרים שלי בזמן אני עדיין אדרוש את הכסף שאמור היה להיות בחשבון, אנחנו לא רובוטים וקורה גם ששיק נשכח.

אתם בעמוד הראשי (אמנם באיחור) צ'ק הוא התחייבות שלכם לשלם את הכסף, הוא לא התחייבות שלה למשוך אותו. ההתחייבות שלכם תקפה לחצי שנה, מותר לה לחלוטין להפקיד את הצ'קים מתי שהיא רוצה ואין פה שום פשלה שלה. כלום. האחריות היא אך ורק עליכם, ואתם אלו שלא בסדר בכך שככל הנראה בזבזתם את שכר הדירה של החודש הקודם על דברים אחרים.

כפי שכבר נאמר כאן, אין כאן כפל שכירות. לא שילמתם שום דבר פעמיים. בסך הכל היא דחתה את ההפקדה מחודש קודם לחודש הבא. זכותה ומותר לה.

BloodyRose

New member
להבא - להיות עם יד על הדופק

(בלי שום קשר לשכ"ד, תמיד מומלץ להיכנס מספר פעמים בחודש לחשבון הבנק ולעקוב אחרי הפעולות)

אם אתם יודעים שהיא בד"כ מפקידה את הצ'קים בתאריך מסויים (נגיד בעשירי לחודש) ואתם רואים שחודש אחד היא לא מפקידה, תרגישו חופשי לשאול אותה אחרי מספר ימים (ב15-20) אם הכל בסדר.

נ

נווהשאנן

Guest
מעצבן לאללה

זו הסיבה העיקרית שצ'קים חוזרים. אתה נותן איזה צ'ק קטן ושוכח ממנו, ואחרי חודשים הבנאדם נזכר להפקיד אותו ומפיל לך את החשבון.
אבל טוב שקרה עכשיו, כי מהיום והלאה היא תדע לא לחכות עם זה.

למעלה