צפירת השבת

דוקא לא !

``אין פוחתין מ 21 תקיעות במגרש...ובע``ש מוסיפים עוד 6. 3 להבטיל את העם ממלאכה, ו 3 להבדיל בין קדש לחול`` (סוכה פ``ה) ומזל שכיום שהשתכללו בשימוש בצפירה, שומעים 6 צפירות בבליל אחד. בהיות שאף חוג אינו מסתמך על זולתו

ח ז ר נ ו

New member
"הציבור החילוני הגיע לשפל חדש, והוא מהווה 20%

בלבד מכלל אזרחי ישראל היהודיים, המספר הנמוך ביותר ב-34 השנים האחרונות..." בקרוב צפירות בכל הארץ

אולי ת ח ז ו ר כבר לישיבה ותניח לנו?

גם אם אשאר האתאיסט האחרון ביקום לא אזוז מדעתי כי יהוה נברא ע"י האדם ולא ההיפך. זה שיש הרבה מאמינים לא מזיז לי. הנח גוש צואה ברחוב, וראה כיצד עטים עליו מיליון זבובים... אז.. מיליון זבובים יכולים לטעות.. ח ז ר נ ו'לה?

אתה בסכסוך כלשהו../images/Emo35.gif

סטטיסטיקה צריך לדעת לקרא נכון ולנתח. נכון, חל גידול של 5% באוכלוסיה הדתית+חרדית, אך אם נסתכל על הריבוי הטבעי של אוכלוסיה זו (שגדל משמעותית בשנים האחרונות) הרי נמצא שאחוז גבוה ממנו יוצא בשאלה ולכן הגידול מינורי. 20% חילוניים? גם כאן יש בעייה קלה בהגדרה, היום כל מי שבפסח אוכל מצא עם חמץ וביום כיפור לא נוסע מגדיר את עצמו מסורתי. כך שאם נקרא נכון מדובר ב-20% אתאיסטים שזה בערך פי 2 מהאחוז הממוצע שלהם בעולם. אם כך, זה לא שיש תקווה גדולה אבל המצב אינו בקנטים.

ח ז ר נ ו

New member
זה היה ידוע שתנסו להפוך את התוצאות

בסופו של דבר אתם נעלמים.- אבל אל תפחדו תמיד אפשר לחזור לדרך התורה "בקרוב נראה חילוניים רק במוזאון".

טרף טרף

New member
אז אתה שמח שלא תוכל יותר לכתוב באינטרענט

ולא יהיה מי שיפרנס את הרעבנים שלך, לא יהיה מי שיגן עליך מפני המחבלים, וישראל תהפוך לגטו אחד גדול, וכמו שאדני לא עזר ל 6 מיליון יהודים באירופה כך הוא לא יעזור לכמה מיליוני יהודים שישארו כאן ויכריזו שהם אנטי ציונים ולא שירתו בצבא - זה מאוד יעניין את ביןלאדן, החיזבאללה והחמאס ושאר הפלשתינים שחולמים על זכות השיבה

ח ז ר נ ו

New member
הכי הרבה תוכל לעבוד במוזאון, העם היהודי יותר

מתקדם מהעולם החילוני.... אינטרנט יהיה, צבא יהיה , כסף בשפע , רק לא יהיו אנשים כמוך שמנסים לגרום שנאה בישראל "בקרוב יהיו חילוניים רק במוזאונים"

טרף טרף

New member
מי מנסה לגרום שנאה? מי שרוצה לשים אותי

במוזיאון, רק שאלתי אותך שאלות פשוטות, אם באמת יקרה מה שאתה רוצה, מי יעבוד וישלם מיסים וביטוח לאומי, מי יתגייס לצבא? מסורתי הלא זה כמו רפורמי, מה קרה פתאום אתה מתלהב מהרפורמים ורואה בהם שותפים? אני מכיר הרבה "מסורתיים" שעובדים בשבת, זה אומר לך שחילונים יהיו במוזיאונים?

ח ז ר נ ו

New member
מי שירת במלחמת לבנון בתור קרבי ? בטוח לא אתה

90 אחוז היו דתיים, אלה החילוניים הלא מאמינים בדרך כלל גם בורחים מהצבא הדתיים עובדים משלמים מיסים בדיוק כמוך ההבדל היחידי , שהם תורמים ומתנדבים הרבה הרבה יותר ממך מסורתיי זה לא רפורמי

טרף טרף

New member
כמה אחוז חרדים נלחמו בלבנון?

כמה מיסים משלמים אברכים? אני מכיר הרבה אתאיסטים וחילונים שתורמים פי אלף יותר מכל רעבן ומרנן

טרף טרף

New member
יוסי שריד אותו אתה גם מכיר

חוצמזה אני מדבר על הרבה אנשים פרטיים שתורמים, אתה יכול למצוא אותם בארגונים למען איכו"ס ובפורומים חברתיים שונים, ועוד... אבל לך יהיה יותר נח להתעלם מהמציאות ולטעון שכל החילונים זבל ורק הדתיים תורמים

yiag123

New member
נראה לי ששכחת נתון אחד מהמחקר

ככל שרמת ההשכלה עולה - רמת האמונת יורדת. מפתיע לא?

yiag123

New member
ומה אתה מנסה להגיד בכך

אל תשכך שהיהדות האורתודוקסית היא מיעוט בקרב היהודים.

טרף טרף

New member
הזרם הכי גדול ביהדות אלו המשיחיים למען ישוע

כמובן שחזרנו הגאון יצחק, אבל אם תבדוק את הנתונים בקרב כל יהודי העולם, אז חלק גדול הם בכלל מתבוללים/רפורמים/חילונים ויש חלק די גדול של מאמינים בישוע בארץ הם רק כמה עשרות אלפים אבל בארה"ב הם קהילה מאוד גדולה, ויש עוד כמה זרמים של "יהודים נוצרים" חזרנו לא קולט שמסורתי זה כמו יהודי רפורמי, ורפורמים הוא דווקא לא מחבב מן הסתם, אבל ככה זה כשהמון יוצאים בשאלה מהיהדות האורתודוקסית, ההיסטריה אצל החוזרים בתשוקה גדלה והם חייבים להיאחז בכל קש נבוב שהם מוצאים כדי להצדיק את עצמם ולהרגיש שהם צודקים, גם אם זה אומר להפוך את הנתונים על פיהם

ח ז ר נ ו

New member
טרף כנראה לא הבנת , אני אוהב את כולם

לא משנה מי הוא או מה הוא כולנו יהודים. הנתונים התפרסמו ומראים על עליה גדולה של 5 אחוז בקרב הדתיים ובקרב המאמינים עליה נוספת, ירידה בקרב החילוניים, ומה שנשארו הם חילוניים מבוגרים שבקרוב יוחלפו על ידי הדור הצעיר והמאמין.

למעלה