צפירת השבת

א ר ו י ן

New member
צפירת השבת

מישהו יכל לומר למה משמיעים צפירה עם כניסת השבת. ומה שיותר חשוב. למה אני בתור חילוני חייב לשמוע את היללה הזאת?

avity

New member
אם היית גר ליד כפר ששומעים ממנו יללות של כמה

מואזינים יחד בקקפוניה, לא היה משנה לך כל כך... הצפירה היא בשביל שלא יהיה לך תרוץ "שכחתי שהיום יום שבת".

אנדרי ז

New member
משום מה עוד לא שמעתי על הדתי ששכח מתי שבת...

ואת השאר זה סתם מעצבן, אבל למה לקחת להם עוד אפשרות להכניס לנו קצת?

Patrick kim

New member
הצפירות האלה נועדו לכתחילה

להזכיר לציבור הדתי את מועדי הדלקת הנר שבת.ויש לא מעט מאחרים בנשף שיש להם עוד סיר על האש ילד שלא רחצו וכמה ממהרים ברכב והעיר כמו בני ברק כמו מרקחה ברגעים אחרונים אלו ויש הרמקולים שמזהירים שיש לקחת תחבורה ציבורית לא יאוחר משעה מסויימת כדי להמנע מחילול שבת.לי זה לא מפריע אני לא גר בסביבה צופרת שבת.

אלוהימת

New member
הצפירות הן הפגנת כוח

לצערי באמת יש להם כוח. ביחוד כשמדובר בשכונות חילוניות. שם כשאין צופר עובר רכב עם רמקולים אדירים שמכריז על השבת כמו בעל דוכן בשוק.

2 צפירות מיתוך 6 ?

לחינם הזהירו לא תתגודדו-אגודות אגודות. שאף כי 6 תקיעות היו צריכים לתקוע, ומכיון שאין לחושדם שיש להם עבודה בבית ובשדה, שלא נותרו אלא עם 2 תקיעות עבור הדלקת הנר. לנוהגים כ40 ד` וכ 20 ד` לפני השקיעה. ומה עם סטמר מחללי השבת הנוהגים כר``ת עד 40 ד` אחר השקיעה ?

Patrick kim

New member
שיסקלו אותם הבגדדים שמסיימים

ערבית קבלת שבת בעוד השמש בראשי העצים.

דוקא אותם בגדאדים

בביה``כ ברחוב חגי הסמוכה לסנטה מריה, מתבלבלים כרגיל כמו כולם. ולא רק אני הייתי ממשיך לעשן בבי``מ סטמר למרות שכבר הגיע זמן צאת הכוכבים לשיטת הגאונים. ולולי השמש צדקה, או אז הסטמרים היו ממשיכים לחלל שבת בפרהסיה

amphioxus

New member
הפרק הראשון של שרה סילברמן מתחיל בזה

היא פורצת לכנסיה בבוקר יום ראשון וצועקת על הכומר שיפסיק עם הרעש של הפעמונים כי זה מעיר אותה. אנחנו בישראל צריכים לסבול את המואזין צווח את הארס הדתי שלו ב-4 בלילה.

טרף טרף

New member
צריך באמת לצאת כנגד זה, נמאס כבר

מהזבל המגעיל שלהם, מילא היה צורח פעם בחודש אפשר לקבל את זה, אבל כל יום?!

amphioxus

New member
סוף כל סוף הולכים נגד כל הדתות! :)

הגיע הזמן לסוף הכפיית הדת המוסלמית הבהאית הסיינטולוגית והיהודית

בכדי שכמה בגדאדים יסקלו

את האטמור מסאטמר שהעז לחלל שבת בפרהסיה ונסע במונית לבית המגרש וכמעט שנרגם באבנים בידי הבגדאדים שסיימו זה מכבר תפילת ערבית של שבת. והרב צדקה חוסין בעל השמש צדקה התרה בו בחרם ובשמתא אילו יעז לחלל שבת בפרהסיה

2121gg

New member
באותה מידה שאני בתור דתיה צריכה לראות את טיב

טעם מול העיניים לא????????????? מותק זאת מדינה יהודית דמוקרטית אני צריכה לזבול ריח מסריח,בעייני, שלא טומאה ואתה צריך לשמוע צפירה D: תהנה !

Patrick kim

New member
מי שמאמין כמוך שדמוקרטיה תקדם

עבורו את הדיקטטורה התיאוקרטית שזאת משאת לב דתיים וחרדים אז תתבדי, מדינת הלכה היו לא תהיה.את ממלכת לוס פרימיטיבוס תקימו בסעודיה שם תוכלו לברך בשם ומלכות בראותכם את המלך שסמכותו לצוות על סקילה עריפה ומלקות.

2121gg

New member
Jחחח בקצב הזה הכל עוד יקרה

תראה . אני קטנה מלהתחיל ולהתפלסף .. -יש לי עוד כ"כ הרבה לגדול - בוא נסכם את זה שאיש באמונתו יחיה ? ומה לעשות צריך להתפשר וזהו. אנחנו רק האזרחים הקטנים זה לא ישנה כלום בסופו של דבר

לאונידס

Active member
ברוכה הבאה לפורום חופש

מסכים איתך באיש ואישה יחיו באמונתם. לא חושב שלמישהו (למעט אורחים מחבתים בגרוש) יהיה ויכוח איתך בפורום הזה.

למעלה