צפירת השבת

מדינת הלכה - הלכה המדינה

ומה יעשו כל אותם אברכים שמדי פעם אני נתקל בהם משוטטים בחוף תל ברוך ומחפשים שעשועים?

טרף טרף

New member
גם אני אוהב את כולם אלא שאני יודע

בודאות שמנהיגי החרדים לא אוהבים כלל יהודים רפורמים ולא רוצים לתת להם לגיטימציה, ומסורתי זה בעצם כמו רפורמי והוא בד"כ כלל לא מאמין במה שאתה מאמין (תורה משמים וכו') אלא שמסורתיים בד"כ לא מערערים על סמכות הרבנים זה כל ההבדל, לכן הרבנים סובלים אותם. הדור הצעיר לא מאמין בדת כפי שאתה מאמין בה, והרבה דתיים ממשיכים לעזוב את הדת כי אחרת הגידול היה הרבה יותר מ 5% בכל מקרה אני למשל מתכוון לעזוב את ישראל זה בטח ישמח אותך אבל זה אומר שיהיה פחות פראייר שיפרנס את האברכים(וכמוני עושים הרבה)-קח את זה לתשומת לבך

ח ז ר נ ו

New member
באמת אולי כדי שטטוס לארצות הברית

ואז תצא מהבועה הישראלית ותבין מיהם החרדים ומה ההשפעה שלהם על העולם כולו

rachel437

New member
ההשפעה של היהדות האורטודוקסית בארה"ב

שולית ביותר, לעומת ההשפעה של היהדות הרפורמית. האורטודוקסים בארה"ב מנצלים ועושקים את המדינה ולא תורמים כלום בדיוק כמו האורטודוקסים בארץ. את הלוקשים שלך תמכור במקום אחר. הדת הכי מתחזקת בעולם בשנים האחרונות היא דת האיסלם, בכל העולם יש בקושי מליון וחצי אורטודוקסים ולמעלה ממליארד מוסלמים, אולי כדאי להתאסלם.

טרף טרף

New member
מה אכפת לי מה ההשפעה שלהם?

העיקר ששם לא יחיו על חשבוני ולא יפריעו לי בחיים, אתה מאמין לדברי האנטישמים שטוענים שהיהודים מנהלים את העולם, אז אני לא שייך לאף צד של המטבע, אני לא אנטישמי וגם לא דתי שמאמין שהוא העם הנבחר שמשפיע על כל העולם. רייצ'ל כבר הסבירה לך מה השפעת החרדים בארה"ב, הסברתי לך, רוב היהודים הם רפורמים מתבוללים או מאמינים בישוע, זה שאתה סגור בבועה הישראלית, לא אומר שהחילונים יהיו במוזיאון, וזה גם לא אומר שאלו שמגדירים עצמם מסורתיים יסכימו למדינת הלכה או שינוי בסטטוס-קוו הקיים בנושאי דת ומדינה

ח ז ר נ ו

New member
טרף לי לא אכפת על ההשפעה שלהם זאת רחל

שמתעניינת בזה כל כך אני לא גר בבועה , בדומה לרחל אני גרתי בארצות הברית במשך 7 שנים בעל עסקים ועבדתי הרבה עם חרדים ועם חילוניים בניו יורק, דרך ארצות הברית התחלתי להבין כמה אני טועה וכמה המדינה שלנו מטעה אותנו לגבי החרדים בכלל לכן אמרתי לך שכדי לך לצאת מהמדינה קצת ואז תבין על מה אני מדבר , אני הייתי בדיוק כמוך ואפילו יותר גרוע ולא אני לא חרדי ולא הייתי חרדי

ח ז ר נ ו

New member
כמוך ויותר גרוע הכוונה בכעס שלי על "אוכלי

החינם" ולא על משהו אחר, אני לא חושב שיש אדם שהוא גרוע בתור אדם

rachel437

New member
"זאת רחל שמתעניינת בזה כל כך"

אני רק הגבתי לשקרים שלך, אני לא העלתי את הנושא, נא לא לשקר.

למעלה