אז ככה:
גם הבכורה שלי היתה במצב די דומה. היתה לה חברה אחת שאיתה הסתדרה מצויין, וזהו. היתה תקופה שניסיתי "להפוך" אותה לחברותית יותר - הייתי יושבת אחה"צ עם רשימת הטלפונים ומשדכת, וכל פעם זה היה נגמר בתסכול ובכי, כי היא לא היתה מסתדרת עם האורחות, שתוך זמן קצר היו נעלמות לשחק עם הבת הקטנה. הגדולה התחילה להרגיש שהיא מאכזבת אותי, שמשהו איתה לא בסדר כי היא "לא כמו כולם", ושבאופן כללי היא כשלון. תוך זמן קצר מאוד ירדתי ממנה לחלוטין. היום יש לה שלוש חברות טובות ועוד כמה ידידות בתפזורת, היא לא ממש אחת מהחבר'ה ולא סובלת להיות בקבוצות גדולות ורועשות, וכשהיא פוגשת חצי מהשכבה שלה בבריכה היא אומרת להם יפה שלום והולכת לה לשחות לבד. בקיצור - הילדה מבסוטה לגמרי מעצמה, וגם אם אמא שלה בגילה היתה תמיד במרכז העניינים, זה לא אומר כלום (הנה, תראי אותי היום...). ודבר נוסף: יש כמה תחומים שבהם הילד שולט בחייו, גם אם לא במודע: אוכל, צרכים, וגם חברים. אם נכנסים איתם למאבקי כח בתחומים האלה, זה לא יגמר בטוב. אני לא אומרת שזה המקרה, אבל אולי ככל שהוא רואה אתכם מוטרדים/מעוצבנים/מתוסכלים ומעירים לו על כך, ככה הוא יותר יתחפר כדי להיות בשליטה. אבל אולי זה סתם פסיכולוגיה בגרוש.