צעקות

צימעס

New member
צעקות

הגדולים שלי גילו כלי חדש: צעקות. צרחות כאלה, מכל הלב. בטח כיף לא נורמלי
א-מ-מה - הם עושים את זה (גם) בזמנים הכי לא מתאימים, וגם דווקא. מה זה לא מתאימים? כשהקטנה ישנה (בכלל "אמא, הערתי את הזחלילה" שגור מדי אצלינו
), כשהיא במצברוח בינוני וזה מפחיד אותה, יש כמובן זמנים שאני במצב בו צעקות כאלה משתלטות עלי. הם עושים את זה גם לילדים אחרים: באים שניים כאלה יחד, וצועקים בתורות - ממש משתלטים/מאימים. כשזה עם אחרים - זה מטופל (במידה מסוימת) כמו מכות: אל תעשו את זה, אתם מפחידים, אם אתם רוצים שהוא ישחק אתכם וכו' הרבה פעמים מציעים לילד השלישי להצטרף. מסתדרים (גם כי יש עוד אמא). כשזה עם הקטנה זו בעיה - אם אני קמה אתה ועוברת מחדר לחדר - הם פשוט באים אתי, אבל אחרי כלום זמן שוב צועקים. נזיפה מתקבלת בצחוק רע (מכירות?) של "אנחנו עכשיו דווקא". (ומעגל איכסי של - אני צועקת, הם צועקים/צוחקים, הקטנה בוכה). הפתרון היחיד שמצאתי הוא פשוט לארוז אותה ולצאת אתה מהבית (הם כמובן מעדיפים לבוא אתנו, וגם מתחילים לשאול כל מיני), אבל לא תמיד בא לי לצאת. מובן (?) שאם אני מאכילה אותי ואותם בזמן אירועים כאלה נמנעים
אבל טוב, מה אני שוב כותבת אבל. יש לי פתרונות, ובכ"ז קשה לי עם זה שכל "טעות" שלי (כמו במשחק עם זמזם) מתבטאת במין פטיש-בראש כזה. טוב. לא נשארה לי שאלה, אלא רק בקשה לפתרונות-קסם.
 

ענתי 10

New member
מוכר עד דמעות...

מזל יש לי ילד אחד. לא רוצה לתאר לעצמי בכלל איך זה עם תאומים.
מה שלי עוזר - פשוט להסיח את דעתו לדברים שהוא אוהב (לעשות איתי כביסה למשל או לראות איך מאוורר מסתובב - גודל לי טכנאי מאווררים בבית
). פשוט להפעיל אותם. הבעיה היא שכשאני מפעילה אותו, הקטן סובל מחוסר תשומת לב ומתחיל לנג'ס. ככה שבכל מקרה זה מעגל סגור, אצלי לפחות. לצאת החוצה זה באמת פתרון נהדר, אבל למי יש כוח?
 

לורליי43

New member
גבולות, לא?../images/Emo13.gif

לא פתרון קסם, אבל לדעתי מאוד חשוב. זה לא קורה, אם לא מאפשרים שזה יקרה.
 
אה. הבנתי למה את מתכוונת.

צימעס- מהאריזה נשאר לי המון מאסקינג טייפ. אני אתן לך קצת בביקור הקרוב ואז תוכלי "לא מאפשרים. נקודה.". (בחיי שלא הבנתי מה את מציעה לורליי)
 

לורליי43

New member
אני לא מבינה משהו

כשאת אומרת לא
הילדים לא מתיחסים אלייך? תחשבי מה את עושה כשהילד עושה משהו שעובר את הגבול שלך, (ואם זה מסקינטייפ- זו הבחירה שלך). אם הוא היה מכניס לילדה כסא בראש, גם אז התגובה היתה לעבור לחדר אחר? מבחינתי צעקות כמו שצימס תארה, זו אלימות , וכמו שאני לא מאפשרת אלימות, אני לא מאפשרת אלימות מהסוג הזה.
 
כשאני אומרת "לא", כמו הרבה הורים

אחרים לילדים קטנים שרק לומדים גבולות זה לא תמיד מספיק. לא. וכשנכנסים לאטרף של צעקות כמו שצימעס מתארת "לא" לא תמיד עושה זאת. אצלי בבית יש אפשרות טכנית להרים אותה על הידיים ולקחת לחדר אחר ולעשות משהו אחת על אחת כדי לצאת מזה. צימעס במצב של אחת על שלושה ואני מדמיינת שזה קצת יותר קשה. ונדמה לי שהתשובה שלך לא ממש הייתה מהסוג העוזר הפעם. זה הכל.
 

לורליי43

New member
אולי צימס תזכיר לי מה גיל ילדיה?

אם הם עברו את גיל שנתיים וחצי- שלוש, אז מה שאת מתארת לא רלוונטי. ולגבי העזרה של התגובה שלי- אז אני יכולה להגיד לך שגם התגובה שלך לא לענין (וזה בשיא העדינות). אם אני מעונינת להסיט מיקוד בצורה מסוימת- אז אני לא ממש חייבת להסביר לך את הדרך שבחרתי. אבל זה די ברור, למה ענית כמו שענית.
 
רגע- אני לא מחפשת לריב איתך

אני חושבת שלהגיד "גבולות" זה כמו להגיד "אז תפסיקי אותם". זה לא פתרון, זו ביקורת על דרך החינוך שלה בלי שום הצעה פרקטית. אז כן- ביקרתי חזרה בדרכך שלך ואני מתנצלת על העוקצנות. אבל לעניין הכן ענייני- אני שואלת בשיא הרצינות מה באמת את מציעה? ברגע הזה ממש ששני ילדים עומדים וצורחים באטרף של צעקות, איך את נקודתית מציעה לפתור זאת? (או לא נקודתית.)
 

לאה_מ

New member
אני חושבת שלורליי התכוונה

שכאשר הדרישה של ההורה מגיעה בצורה אסרטיבית וחד משמעית, ברור לילדים שזה לא נתון לויכוח.
 

לאה_מ

New member
אני חושבת שלורליי התכוונה

שכאשר הדרישה של ההורה נעשית באסרטיביות ובאופן חד משמעי, אין מקום לויכוח.
 

לורליי43

New member
לדעתי הענין הוא נושא *המסר* המועבר

וזה לא יפתור את הענין נקודתית, כי זה ענין של תהליך ושל גישה. אני בעד הצעות לתחליף, בכל מקרה שבעיני מעשה הילד נובע מרצון לגיטימי, והוא לדוגמא- לצייר, לפרוק אנרגיה. מה שצימס תארה זה רצון לעשות דווקא, וכמו שאני לא מאפשרת לסוע בלי כסא בטיחות- אז יש צורות תגובה שאני לא מאפשרת. אני לא מכה, לא סותמת את הפה במסקינטייפ (אבל אני נראית מאוד כועסת), אבל במקרה כזה- לא שלי, הוא לא.
 

צימעס

New member
תכלס, מה את עושה?

כדי לא לאפשר כסא בראש, אני חוצצת - מחזיקה את הכסא, או את היד (ואח"כ מסבירה, מזכירה שכואב, אסור, מציעה חלופות - whatever).
 

לורליי43

New member
ומה עם לכעוס עליהם?

כמו שכתבתי כבר קודם- הענין הוא במסר החד משמעי שאת מעבירה.
 

צימעס

New member
כועסת. מאוד. צוחקים בחזרה.

זה מצב דווקא. אל תגידי שאת לא מכירה אותו.
 
כמו שאני מכירה אותך ואותי...

במצב הזה של הדווקא, יש לי (ונדמה לי שגם לך) סוג של אובדן שליטה, לא עליה, אלא עלי. זה הצחוק (צחוק של התנים ממלך האריות) שמצליח להקפיץ לי את כל הפיוזים ושולל כל תגובה מושכלת/הגיונית/נשלטת (כתבת את שאת צועקת- סוג של נצחון לילדים שלך עליך). מה עם לנסות להפך? להיות הכי בשליטה בעולם. לא לצעוק. להגיד להם חד וחלק "אני לא מרשה" כך שזה לא יבוא ממקום של הם הפכו את עולמך, אלא שאת בשליטה טוטאלית על המצב? (איך? מכניסים לראש שלתקופה שולטים על הצחוק העצבני הזה ולא הוא עליך).
 

לאה_מ

New member
../images/Emo45.gif ואפשר גם לבטא את הכעס שלך

במילים (אבל שקטות, אסרטיביות) "אני מאד כועסת. אתם צועקים למרות שביקשתי מכם להפסיק. אני מצפה שתתחשבו בי כפי שאני מתחשבת בכם".
 

צימעס

New member
קשה לי לדבר בשקט כשהם נעולים

הם מצד אחד לא פנויים לקליטה, מצד שני במצב שידור מלא.
 
למעלה