צעקות

צימעס

New member
אין בית ספר

הילדים הגדולים בני רבע לארבע, והקטנה בת שנה - כולם בבית. (אגב - הקטנה מתחילה בצעדים ראשונים של דיבור והליכה
). > קלינג קלינג קלינג - כל הז'יטונים יוצאים < אלון - תוכל להציע גם מה לעשות? אתה אומר שאין קשר בין האיתות/תגובה לגורם שלהם (קנאה). הסבר נחמד (ובהחלט סביר), אבל אני זקוקה (גם) לעצות פרקטיות.

מטפל

New member
מענה ל-צימעס

תשובות : להפוך את השקט למשהו שכדאי להם. לפעמים לא נוח להורים להפוך את הילדים למכונות שפועלות לפי מה כדאי לי ומה לא כדאי לי, אבל בפועל גם ילדים וגם הורים פועלים לפי זה במידה מסוימת. זה למעשה ה"אח התאום" של מה מותר ומה אסור. יש לך שני תאומים אם הבנתי נכון וזה ממש לא פשוט ובמיוחד לאחר שנולדה הקטנה אז גם להם קשה וגם לך.- מומלץ להכתיב תנאים וחוקים יותר נוקשים למען לא יתפרק הבית. וזה עדיף כרגע, לעניות דעתי, על ההצעה לנתק את הרגש או להתעלם- ילדים מעדיפים תקיפות רבה יותר כי זה סוג של תקשורת והתעלמות זה כמו התעללות במצבים קיצוניים כמובן. שנת הצהריים שלך זה דבר קדוש אבל אם אין פתרון תעסוקתי לילדים או משהו חלופי כגון תשומת לב של מבוגר אחר, אז הם "צורחים" לתשומת לב. וזאת עובדה שצריך לפתור אותה. אפשר לצרף אותם לתפקיד עם אחריות קטנה כך שיחושו שהם שותפים. כדאי לראות כיצד הם מתנהגים כשיש ילדים אחרים בני גילם. לדבר איתם הרבה. בברכה אלון

פתאום צץ לי....

תפרקי את הסיטואציה מאנרגיה והיא תעלם - את מאמינה בזה? קני לך פקקי אוזניים וכשהם מתחילים תשלפי אותם בהפגנתיות ותשימי אחד בכל אוזן (גם לקטנה אם נראה לך מתאים) מאותו רגע - את לא שומעת אותם!!! (נו, ברור שאת שומעת אותם - הם צורחים, אבל ההתנהגות שלך היא כאילו את לא שומעת אותם כלל, הם לא שם....) את יכולה להכין להם (ואיתם) מראש ובלי שום קשר "פיתקי לחישה" עם מסרים נעימים (סליחה, חיבוק....) שיוכלו לשמש אותם אחרי שאת התנתקת כדי להחזיר אותך אליהם - הם צריכים לעשות משהו אקטיבי כדי שתחזרי לשמוע אותם או לתת לך מספיק זמן שקט (את יכולה להודיע מראש שאת לא שומעת אותם עד שתגמרי לישון צהריים) אל תוותרי על שנת הצהריים כי זה ילמד אותם שהכוחנות שלהם ניצחה. לדעתי האישית הצורך שלהם כרגע הוא באמא שמלמדת אותם (בכל צורה שהיא) שיש לתת כבוד לזולת.

לאה_מ

New member
אהבתי רק באספקט

שהפעולה הטכנית אולי תאפשר לנתק את הרגש מהנושא, ולהתייחס אליו בצורה יותר אובייקטיבית ובלי להגרר לצעקות ואובדן שליטה. ואהבתי מאד את "פתקי הלחישה".

צימעס

New member
../images/Emo26.gif תודה לכולכם

אעבור על הכל שוב למיצוי רעיונות, ואקבל כמה החלטות. אם לא אעדכן בשבוע הבא - סימן שכ"כ טוב, ששכחתי
כיוון עיקרי שנראה לי כרגע הוא לבדוק איך אני מגיסת יותר כח (שלי ושל אנשים אחרים) כדי לתת לילדים יותר תשומת לב שלי, כי נראה שגם הדווקא שלהם, וגם העיפות שלי (והצורך בשנ"ץ) באים משם.

ליאת +

New member
שילוב של רוך ותקיפות

אני נדחפת עם עוד עיצה שאולי תעזור. במצבים דומים- אני גיליתי שתקיפות מוחלטת גורמת , גם אצלנו, להתגברות של ההתנהגות הלא רצויה. כשאביתר רואה שאני כועסת זה רק גורם לו להיות יותר שובב, סוער, קולני וכו'. הוא מרגיש שהוא "מאבד " אותי וזו הדרך שלו לזכות בעוד תשומת לב (גם אם זו באה בצורה של כעס). מצד שני - תגובה רכה לחלוטין של הסברים "תנסה להבין" "תתחשב" וכו' - גם היא לבדה לא עובדת. מה שכן עובד (לפעמים) זה שילוב של השנים- מסר תקיף וברור של מה שאני רוצה (אני עכשיו נחה, אתה יכול להיות לידי אבל בלי להפריע לי) אבל בלי שהאמא הנחמדה שהוא מכיר מבדרך כלל תעלם לגמרי. כשמגיעים לכעס הבלתי נשלט זה בדרך כלל כבר שלב שבו כל תגובה שלנו רק גורמת להסלמה.

לורליי43

New member
לא קרה לי

שתגובה תקיפה שלי- תגרור אחריה הסלמה. גם כשהם גדולים ובגיל ההתבגרות. אבל, אולי זה גם בגלל שאני לא נבהלת כשמרימים את הקול, אני רואה בזה רק צורת ביטוי גם שלי וגם שלהם. להפך, אני מבסוטית מהם, כשהם מגלים עצמאות ויכולת עמידה על שלהם. כנראה שבכל ענין התגובה של הילד ושל ההורה, יש גם הרבה ענין של אופי ויש לי ילדים שממש קל לתפקד איתם.

טאשקה

New member
אצלנו דווקא כן. כמו שליאת תיארה

ככל שאני כועסת יותר ומאבדת שליטה כך האפרוח נעשה שובב יותר ויותר דווקא, ממש משתגע... זה כנראה תלוי גם באופי הילד. ראיתי את זה אצל אחותי - לאותה תגובה שלה, הגדולה מגיבה בהסלמה והקטנה דווקא מפסיקה ההתנהגות ומנסה להתחנף.

irisgh

New member
../images/Emo45.gif בדיוק השילוב הזה גם אצלנו!

אצלי, מה שעובד, זה אם אני מצד אחד כועסת, ואפילו נוקטת סנקציות, ומצד שני 'מבינה' אותו על הקושי, ונותנת לו איך לרדת מהעץ. ז"א, מוכנה לסלוח מהר, ולהבין את המצוקה שלו. אבל לא ע"י התקפלות מוחלטת אלא מין מו"מ להגעה להישג של שנינו.

ליאת +

New member
הבעיה היא שלעיתים צריך להיות ממש

על-אנושית כדי להרגיע את הכעס שלנו במידה שתאפשר לראות את כל הסיטואציה גם מזווית אחרת- של הילד. מבלי להגזים- אם אשאל מתי קשה להיות אמא- אז המצבים האלה הם ללא ספק בראש הרשימה.

לורליי43

New member
ואחרי שנרגעים?

אפשר קודם להרגע, ואז לדבר ולנסות לראות את הסיטואציה מזוית אחרת. והעצה שהכי טובה בשבילי
- פשוט לסתום את הפה. כשאני ממש מתרתחת, עדיף שאמעיט בדיבור, ככה יהיה לי פחות על מה להתנצל אחר כך
ככה, גם אם יש עימות, כל עוד לא אמרנו דברים שיוציאו אותו מכלל פרופורציה- זה לא נורא.

לורליי43

New member
כנראה בגלל שזה דיבור של אינטרנט

אני מבינה לגמרי אחרת את מה שאת כתבת, ואת מה שליאת+ כתבה. באמת חשוב בעיני, לא ל"סחוב" את הריב/העימות לשאר הפעילות של היום. היה, ונגמר. עם הגדולים וגם עם הקטן- אנחנו הרבה מדברים אחרי ויכוח, אחרי שנרגעים קצת (אני מתחילה כמובן), כדי להבהיר דברים שבזמן שכועסים נשמעים ומתקבלים אחרת. ככה יש הזדמנות לכל אחד להגיד מה שהוא הרגיש בעקבות מה שהשני עשה ואז גם אפשר לנסות ולמצוא פתרונות להמשך.

לא קראתי את כל השרשור

ואם אני חוזרת על דברים שכבר נכתבו - התנצלותי מראש. מתוך הצעקות אני חושבת שאני מזהה צעקה נוספת, צעקה מקבילה ל"תחזיקו אותי שאני לא..."/"תעצרו אותי". וכן, כפי שכבר נכתב כאן: "שימו לי גבול". למה הם צריכים את זה? ולמה בצעקות? לא יודעת, אולי באמת צורך חזק בתשומת לב? אולי דרך "מוצלחת" מבחינתם להוצאת כעסים/אכזבות/קנאה? אין לי פתרון קסם לפתרון טוב לסיטואציה כשהיא כבר מתרחשת, יש לי הצעה ל - איך אפשר לנסות למנוע או להפחית סיטואציות כאלה. מה דעתך "לתפוס אותם לשיחה רצינית"? לשבת איתם בשעה שכולכם במצב-רוח טוב, שבעים, ערניים, עדיף עם אבא. למצוא זמן כזה שבו את מבקשת לשוחח איתם "שיחה חשובה ורצינית" - תיצרי אווירת "טרום שיחה" מלאת חשיבות, משהו בסגנון: "אני רוצה לשוחח איתכם על נושא מאוד חשוב לי. אני מאוד מבקשת שתקשיבו היטב ותעזרו לי לפתור בעיה שמאוד מציקה לי". בשיחה עצמה תציגי את הבעיה, תסבירי שמאוד לא נעים לך כשהם צועקים, וממש ממש קשה לך במיוחד כשהם עושים את זה כ"דווקא" וכו'. תראי האם את מצליחה להוציא מהם מה בדיוק זה משרת אצלם, איזה צורך, מה באמת הם רוצים. תנסי ביחד איתם למצוא פתרונות לפעם הבאה שבה הם יתחילו לצעוק (אולי בשלב הזה להעזר ברעיונות שעלו בשרשור). מה דעתך? ניתן לערוך איתם שיחה כזו, או שזה יהיה יותר מידי "גדול עליהם"?

POOH*

New member
אולי...

תנסי להמחיש להם את ההרגשה שזה מעורר? נראה לי שזה משהו שהם כן מסוגלים להבין בגילם.. מעבר לשיחה מופשטת על זה שזה לא נעים ומציק.. פשוט כשהם עסוקים במשהו אחר להיכנס לחדר ולצרוח כמוש הם עושים... ואח"כ לדבר על זה... אולי דרך ההמחשה הם יבינו יותר? ועוד רעיון - אולי הם מרגישים בעייפות שלך? אולי הפיתרון טמון פשוט בלעשות איתם יותר? לצאת איתם יותר? אולי אם יוציאו יותר אנרגיה בחוץ פחות ירגישו בבית בצורך הזה? אתם כמובן תמיד מוזמנים אלינו... ואולי להפוך את זה למשחק בזמנים שכן נוחים לך... פשוט לצעוק איתם.. [ומנסיון זה משמ כיף.. גיא בדיוק עכשיו התחילה לגלות את היכולת..] ואז ברגע שזה יהפוך למשהו מותר בזמנים מסויימים אולי יהיה יותר קל לאכוף את האסור בזמנים שזה לא מתאים.. מקווה שמשהו מזה יעזור.. POOH

למעלה