צעירה מידי?

Fairyrock

New member
צעירה מידי?

סטודנטית בת 19 נראה לכם צעיר מידי באווירה הסטודנטיאלית בארץ? (הסבר= אני כרגע בת שירות לאומי מסיימת ב1 בספטמבר ורוצה להתחיל ללמוד) רוב הסטודנטים שהתייעצתי איתם אמרו לי שרוב האנשים בארץ מתחילים ללמוד בערך בגיל 23 (וזה נחשב המקרה הטוב) ושאולי לא כל כך יתאים לי ללמוד בין אנשים בני 23-26-30;מבחינה חברתית זאת אומרת... מה דעתכם?

RichardSmith

New member
עתודאים כאילו?...

גיל 14 זה צעיר... יצא לי להכיר כמה כאלו באופן וירטואלי. (יש להם קומונה בתפוז.) נכון שהרבה מהסטודנטים מתחילים ללמוד לאחר הצבא, הטיול וכך מגיעים לגיל 23-25 בשנה הראשונה די בקלות. אבל למשל אני יוצא עם מישהי בת 19... הפרש של חמש שנים לא אומר שאני צריך להחליף לה חיתולים.

SoundsOfSilence

New member
אני סטודנטית בת 19

ואני לא מרגישה שום פער ביני לבין שאר האנשים שלומדים איתי. לאף אחד לא ממש אכפת בת כמה את.

PianoGirl20

New member
לא חושבת שזה צעיר מדיי.

אני חושבת שזה הכל תלוי בך ובבגרות הנפשית שלך. אם את מרגישה שבאופן כללי נוח לך לדבר ולהיות עם אנשים שקצת יותר גדולים ממך ושיש לך שפה משותפת איתם, אז לא נראה שצריכה להיות לך בעיה. אני בגיל 19 התחברתי עם המון אנשים בני 20+ והרגשתי הרבה יותר נוח איתם מאשר עם אנשים בגילי לפעמים. אם תהיי עם שאר הסטודנטים ותשדרי בגרות ושאת מבינה עניין, את לא תראי כמו 'עוף מוזר' או משהו כזה למרות הגיל שלך. בקיצור, אני חושבת שזה תלוי רק בך ובהרגשה שלך ושאין לך מה לדאוג מזה.

TheBigBrother

New member
חושב ששאלתך לא ריקה מתוכן

תשקלי לעבוד שנה, להיסגר על תחום לימודים ואז להתחיל ללמוד. קצת כסף עוד לא הזיק לאף אחד

elena20

New member
מה זה משנה? אם בגיל 19 את רוצה להתחיל

ללמוד ויודעת בוודאות איזה מקצוע, אז למה לא?

shay4442

New member
רבים מהבנות אצלנו הן בגילאים 19-20

רוב הבנות סיימו את הצבא(אלה שעשו כי הרבה לא עשו) והתחילו ללמוד בגיל 20 ,לפעמים האופי הקצת טיכוניסטי צץ לפתע אבל רוב הזמן אין הבדל ואף אחד לא שם לב לגיל אלה לדברים אחרים.......... לעמות זאת רוב הבנים מתחילים בגילאים 23-24 קודם כל כמובן בגלל הצבא שבו מסיימים בגיל 21(למרות שיצא לי לפגוש כאלה שלא עשו צבא אבל הרוב עשו) ומרביתם לקוחים שנה אחת בשביל עבודה או טיול "גדול"

זה לא הגיל. זו הפעירות.

מילה של עתודאית שהתחילה ללמוד בגיל 18. אף אחד באוניברסיטה לא זוכר בן כמה את. מישהו אחד אמר לי אתמול שהוא שכח שאני עתודאית. וגם אם רואים עלייך בת כמה את (או אפילו, כמו במקרה שלי, חושבים שאת צעירה מגילך האמיתי) לאף אחד לא אכפת מזה. ויש לי מספיק ידידים לא עתודאים (שעשו צבא) בני יותר מ-23, ככה שזה באמת לא משנה. העיקר זה ההתנהגות.

TheBigBrother

New member
יאי

אבל התנהגות לרוב קשורה בגיל בגילאים האלה. תפישת עולם במיוחד וכ"ו

@יעל@

New member
לא צעירה מידי...

אני מכירה מישהי בת 21 עכשיו, והיא שנה שלישית. הגיל לא משנה לדעתי.

לא חשוב הגיל, אלא התרגיל ../images/Emo3.gif

איתי לומדת בחורה שרק עכשיו בת 22 וכולנו שם מעל גיל 25, חוץ ממני שאני אוטוטו בת 24. אף אחד לא שם על זה שהיא יותר צעירה, זה ממש לא חשוב ולא משנה ובטוחה שכך יתייחסו לזה אצלך, אני חושבת שיעריכו אותך שהלכת ללמוד בגיל צעיר ואחרי שירות לאומי- כך שתרמת למדינה.

sofifi

New member
אני הלכתי ללמוד בגיל 19

ואני מרגישה ממש סבבה, פרט להתקפי קנאה שלי על הטיולים הארוכים של כולם זה ממש אחלה. בגלל שיש מגוון די רחב של גילאים זה ממש לא משחק תפקיד. בהצלחה!

Lir האחת

New member
ממ

זה באמת גיל צעיר יחסית. יחד עם זאת, ההחלטה להתחיל ללמוד לא צריכה להיעשות בהתאם לגיל, אלא בהתאם לרצון האישי שלך להתחיל ללמוד.

זאת אחת הסיבות

שלא התחלתי ללמוד ישר אחרי השירות הלאומי. [כאילו, חוץ מהפרט השולי שאין לי מספיק כסף...], אני מעדיפה להתחיל מתי שרוב החברה שלי מתחילים. לאן יש לי למהר? בינתיים עובדים, חוסכים כסף, ובשנות הלימודים עצמן יהיה לי פחות לחץ בקטע הזה.

אה, ועוד משהו:

חוץ מזה, את תמיד יכולה ללכת ללמוד בסניף בני עקיבא בר אילן, שם תרגישי בבית ולא משנה בת כמה את...

newKiticat

New member
שטויות

חברת שלי (כמעט כולן) עשו שנת שירות אחת ואז מי התחילו ללמוד. הן היו בנות 19. היום, כשאנחנו בנות 22- הן מחזיקות ביד תואר ראשון כבר ואני רק השנה התחלתי ללמוד. מבחינה חברתית, זה לא משנה. אף אחד לא עומד עם רשימה ומוודא שאת מתאימה לקבוצה או משהו כזה. תהיי את. בדרך כלל אני מגלה שזה בערך הדבר האחרון שמעניין אנשים- מה תאריך הלידה שלך...

למעלה