OK../images/Emo19.gif
נתחיל מהסוף: אין לי שום בעיה לדון על הדברים האלה - הם מענינים אותי מאד, ואני רק מופתע שמנהלי הפורום לא מעבירים את הפתיל הזה ל-off-topic, שהרי הנושא המרכזי של הפורום הוא חופש מכפיה דתית. ולגופו: ראשית, היעד המענין לפריצה הוא (א) חברות כמו Amazon או e-Bay, אם מטרת הפריצה היא כספית (כאשר האוצר זה מאגרי המידע על הלקוחות), או (ב) תשתיות כמו חשמל, מים, תעבורה וכד´, מה שנקרא cyber-terrorism. לא ברור לי איך אפשר למוטט חברות הי-טק גדולות ע"י פריצה טכנולוגית, ובכלל לא ברור לי שזה יביא להמתוטטות של כלכלה של מדינה. עובדה: תראה מה קורה עכשיו בארה"ב: אנרון, וורלדקום, זירוקס - כולם נפלו או נופלים, מסיבות מאוד *לא* טכנולוגיות, ואלה בחלקם חברות תשתית מאוד גדולות. זה יוצר ירידות חדות בבורסא, והרבה משקיעים אכלו אותה, אבל בין זה ל"למוטט" מדינה, המרחק הוא רב. במילים אחרות: מה יקרה, במקרה הכי גרוע, אם יפרצו למיקרוסופט? לסיכום, בהקשר של חברות גדולות, טכנולוגיה "בלתי-פריצה" היא רק חלק מהמשוואה. החוליה החלשה היתה ונשארה המרכיב האנושי. לא משנה איזו טכנולוגיה יש לך, בסופו של דבר צריך לתת אמון בבן-אדם, ומה לעשות, לא כל בני האדם ראויים לאמון. ובקשר לפרט, אתה כמובן צודק - טכנולוגיה זה לא המגן היחיד, ואל תחשוב שרק משטרים חשוכים משתמשים ב"לחץ פיזי מתון"... לצד קריפטוגרפיה, טכנולוגיה שגם מתגלה כחרב פיפייות זו סטגנוגרפיה - היכולת להחביא הודעות בתוך קבצים "תמימים" כגון תמונות. יש שמועה עיקשת שאל-קאידא משתמשת בשיטה זו להעביר הודעות בין חבריה. ואם הייתי לוחם זכויות אזרח בדיקטטורה, בהחלט הייתי משתמש במשהו דומה, כי קובץ מוצפן זה דבר מפליל, אבל קובץ jpeg של המנהיג הדגול...