צנעת הפרט במאה ה-21

דואל

הוא התשתית. 1. מערכת "מאובטחת" משדרת בטחון למשתמשים ,וזה יוצר את התמימות, המנוצלת ע"י הוירוסים. 2. ואם הבנק שולח לך קבצי אקסל עם דוחות חשבון? אתה מבין שעניין ה-TEXT ONLY הוא נסיבתי בלבד, ואי אפשר לדעת מה יהיה מחר בקטע הזה.

רון סי

New member
דואל

הוא שיטה להעברת מידע (טכסטאולי בעיקר) בין מחשבים. יש עוד הרבה שיטות, ודואל הוא אחד הבטוחים שבהן. אם הבנק שולח קובץ אקסל אז הקובץ צריך להיות בפורמט הנכון. אם הסכמנו שהוא מכיל קוד רץ, אז לקוד הרץ הזה מותר לעשות דברים מסויימים בלבד, ולא בעיה לבדוק את זה. בכל אופן, לא מדובר בשליחה כללית של קבצים, אלא בשליחה של מידע מפורמט היטב, בין שהוא טכסטואלי (עדיף) או שהוא בפורמט שנקבע מראש. כל חריגה מהפורמט הזה היא חשודה ונזרקת. הרעה החולה של האימייל בימינו היא גמישותו המוגזמת בתחום היכולת להריץ קוד. זה לא חלק מהתקנים עצמם אלא שימוש מוסכם בין שולח למקבל לגבי תוכן המידע. פשוט צריך להסכים בין הבנק ללקוחות שהבנק שולח מידע בלבד, בלי שום מקרו ושום קוד רץ. כל דואל שלא מתאים לזה - מושמד. זה חלק פשוט ביותר של תהליך האבטחה.

אני רוצה להבהיר ../images/Emo13.gif

הבעיה היא כפולה: לא רק קיום של טכנולוגיה בלתי פציחה, אלא הסכנה שהטכנולוגיה הנוכחית תקרוס לחלוטין (ולא אמרתי שיש קשר בין השניים, כי אין). השאלה אם "לאזרח איכפת" רלוונטית כאשר מסתכלים על המצב *היום* ואומרים "נו מילא, רוב המקומות מאובטחים בטכנולוגיות החדישות ביותר. הסיכוי לפרוץ קיים, אבל עדיין מישהו יצטרך מאוד להתאמץ" וזה נכון. היום. אם כל "הבטחון" הזה, אפילו אם הוא פסיכולוגי, יקרוס - אז ההרגשה שלך כבר לא תהיה כ"כ טובה. הרי ברור לך שארגוני ענק, שמרוויחים מליארדי דולארים מסחר אלקטרוני הם-הם ה-Sitting Duck האולטימטיבי עבור מישהו, שרוצה למוטט את הכלכלה של המדינה שלך. מה יקרה אם מישהו ימוטט את חברות ההי-טק הגדולות בעולם (הן הרי לא מוסד ממשלתי) כמו Miscosoft, IBM, Oracle וכו´? אם הכלי להתגונן נגד הקריסה הזו יהיה רק בשימוש השלטון (ונניח לרגע שהוא "לטובתך", תיכף אני אגיע לנקודה הזו), האם זה יגן על החופש שלך יותר מאשר יגביל אותו? זו בעצם השאלה שלי.... לגבי "האם השלטון בצד שלי": במקרה שלא זה לא משנה. הרי אם דיקטטורה חשוכה זה מה שיש לך היום, אז החופש שלך גם ככה לא רלוונטי. אם ירצו, יבואו אליך הביתה עם מבער ופלייר וינשלו אותך מאגודליך בשביל לשמוע איזה דיאודורנט אתה אוהב.... סליחה על ההקצנה
אה כן, ויפה האנלוגיה שלך לאפודי מגן
והשאלה הכי חשובה: למה אתה מניח שפורום "חופש" הוא פורום שדן רק בנושאים דתיים? לא ראיתי שזה מוגדר איפה שהוא.

notafish

New member
OK../images/Emo19.gif

נתחיל מהסוף: אין לי שום בעיה לדון על הדברים האלה - הם מענינים אותי מאד, ואני רק מופתע שמנהלי הפורום לא מעבירים את הפתיל הזה ל-off-topic, שהרי הנושא המרכזי של הפורום הוא חופש מכפיה דתית. ולגופו: ראשית, היעד המענין לפריצה הוא (א) חברות כמו Amazon או e-Bay, אם מטרת הפריצה היא כספית (כאשר האוצר זה מאגרי המידע על הלקוחות), או (ב) תשתיות כמו חשמל, מים, תעבורה וכד´, מה שנקרא cyber-terrorism. לא ברור לי איך אפשר למוטט חברות הי-טק גדולות ע"י פריצה טכנולוגית, ובכלל לא ברור לי שזה יביא להמתוטטות של כלכלה של מדינה. עובדה: תראה מה קורה עכשיו בארה"ב: אנרון, וורלדקום, זירוקס - כולם נפלו או נופלים, מסיבות מאוד *לא* טכנולוגיות, ואלה בחלקם חברות תשתית מאוד גדולות. זה יוצר ירידות חדות בבורסא, והרבה משקיעים אכלו אותה, אבל בין זה ל"למוטט" מדינה, המרחק הוא רב. במילים אחרות: מה יקרה, במקרה הכי גרוע, אם יפרצו למיקרוסופט? לסיכום, בהקשר של חברות גדולות, טכנולוגיה "בלתי-פריצה" היא רק חלק מהמשוואה. החוליה החלשה היתה ונשארה המרכיב האנושי. לא משנה איזו טכנולוגיה יש לך, בסופו של דבר צריך לתת אמון בבן-אדם, ומה לעשות, לא כל בני האדם ראויים לאמון. ובקשר לפרט, אתה כמובן צודק - טכנולוגיה זה לא המגן היחיד, ואל תחשוב שרק משטרים חשוכים משתמשים ב"לחץ פיזי מתון"... לצד קריפטוגרפיה, טכנולוגיה שגם מתגלה כחרב פיפייות זו סטגנוגרפיה - היכולת להחביא הודעות בתוך קבצים "תמימים" כגון תמונות. יש שמועה עיקשת שאל-קאידא משתמשת בשיטה זו להעביר הודעות בין חבריה. ואם הייתי לוחם זכויות אזרח בדיקטטורה, בהחלט הייתי משתמש במשהו דומה, כי קובץ מוצפן זה דבר מפליל, אבל קובץ jpeg של המנהיג הדגול...

למעלה