צנזורה בפורום!

היא לא היתה בעלת נימה פוליטית ימנית

אני מוחה על הסטריאוטיפיזם הרדוד הזה שכולכם מגלים. מדברים על חופש נאורות ושוויון זכויות, הרחק ממעמקי האמוציונאליות. לא היתה לי שום כוונה פוליטית בנושא, בוודאי לא ימנית. תכלס, הנושא הזה עובר כאש בשדה קוצים, וקונה דעה באחוז נכבד מהחברה הישראלית. וכשאתה מצנזר וסותם פיות, אתה מאבד את ההזדמנות שלך להגיב. מעניין אם את דליה רבין בעצמה, הייתם חוסמים כאן, אם הייתה בוחרת לדבר דווקא כאן על אשר כבר אמרה פעמים בפומבי... ושוב, טענת העופטופיק אינה תופסת. ההנהלה מעולם לא צנזרה נושאי עופטופיק שהועלו בידי חברי הפורום, מקסימום הגבילה את היקפם.

הנהלה שלום

"ההנהלה" התחלפה במהלך החודשים האחרונים (אולי לא שמת לב). מזמן לא היו פה יותר מדי דיוני אוף-טופיק. לכל השאר - נא לפנות להודעה של גוטמן. נ.ב. לא הצליחה לך החלפת הכינוי. אני אתן לך טיפ - אם רוצים להמנע מזיהוי (לא יודע בשביל מה) צריך גם להחליף סגנון כתיבה.

../images/Emo10.gif אל תשלח לי שב"כ הביתה, פליז!

כתבת בעצמך "יותר מידי". היו. ההנהלה לא הגבילה את תוכנם אלא את היקפם. כשיוצאים מהדוג'ו/ מהמועדון, מעבירים בשיחות פנאי, והפורום בהחלט אפשר זאת מאז ומתמיד, כולל בתקופתכם -גם אם תצביע על כך שהמינון צומצם. אבל יאללה, קחו ת'נושא הזה ותדביקו אותו למשהו בארכיון ועזבו. חכו עוד שנה, עוד שנתיים, עוד שלש, עוד תגיעו לדיון הזה שוב.

בוא נעזוב את נושא הקונספירציות

מחוץ לדיון כאן בפורום. יש מספיק נושאים לדון עליהם גם בלי הנושא המסויים הזה. תודה.

הכל קונספירציות של המנהלים....

שמשתפים פעולה עם השב"כ..
יניב

../images/Emo45.gif

אני חצי מתנצל שהעלתי ת'נושא הזה. בסכ"ה הוא די מעיק, ופורט על הרבה מיתרים רגישים. אבל רק חצי מתנצל, בגלל שבתרבות שלנו לא מקובל שאסור יהיה לי לדבר רק בגלל שזה מעצבן מישהו. ובכל זאת היות שזו קהילה, והיות שאיני רוצה לגרום כאן לרגשות רעים, לא אשוב ואכתוב בנושא זה כלל, לפחות לא בזמן הקרוב. זה לא השרשור שלי, אז אין לי רשות לכתוב זאת, אבל מצידי אפשר לסגור את הנושא.

פורום משוב - פורום מס' 168

פורום משוב הוא המקום לכל טענה בנוגע לניהול לא טוב (לדעת המתלונן) של הפורום. אפשר גם לפנות במסרים אישיים למנהלי הפורום בצורה מנומקת וסבירה, אבל בבקשה לא לעשות את זה מעל גבי הפורום. הפורום לא מיועד לדברים האלה. תודה.

marx04

New member
צנזורה בפורום - דעה נוספת

שלום לכולם, 1. לא קראתי את ההודעה שנמחקה, אבל על פי הקישורים של ג'ק הבוקסר נראה לי שטוב שנמחקה. 2. אני סבור שמרבית ההודעות שקדמו להודעה זו גם הן היו מיותרות לחלוטין, משום שחרגו מהעיסוק הרגיל של הפורום, וטוב שהשרשור ההוא לא התפתח. 3. לעניות דעתי, ובניגוד לדעתו של דוד, אני סבור שהעובדה שהפורומים בתפוז הם בבעלות פרטית של גורם פרטי/מסחרי אינה שוללת את אופים הציבורי (בדומה לקניון), ועל כן מן הראוי שבפורומים יינתן משקל נכבד לחופש הביטוי, גם על חשבון פגיעה בזכות הבעלות של בעלי הפורום (במיוחד לנוכח העובדה שבעלי תפוז נהנים כלכלית ממתן בימה להבעת דעות שונות). בנושא זה קיימת ספרות עניפה בתחום המשפט החוקתי. כך למשל, בארה"ב ניתנו פסקי דין העוסקים בזכותם של אנשים להפגין או לקיים מחאה ציבורית בתוך קניון הנמצא בבעלות פרטית, ובעקבות זאת נכתבו מאמרים רבים, גם בישראל (למשל על ידי אילנה דיין, שהיא גם ד"ר למשפטים). 4. יחד עם זאת, נראה לי שהעובדה שבתפוז קיימים פורומים רבים, שבחלקם ניתן להביע דעות פוליטיות כאלה ואחרות בנושא רצח רבין (לרבות דעות פוליטיות-ימניות ושמאלניות, מתונות וקיצוניות), שומטת את הקרקע מתחת לטענת ג'ק הבוקסר ויוצמח בדבר פגיעה בחופש הדיבור. בעיני הדבר משול להתעקשותו של אדם המבקש למחות לבטא את מחאתו דווקא בתוך חנות מסויימת בקניון, בשעה שאין כל מניעה שיבטא את מחאתו בחנויות אחרות בקניון או בחלל הציבורי של הקניון. במקרה כזה נראה לי שהפגיעה בחופש הדיבור היא קלה למדי, ונסוגה מפני זכות הקנין הפרטי, וזכותם של בעלי החנות ובאי החנות להינות מחירות מרעש. בברכה, אורי.

וביתר רצינות.

מוטב שנשאיר את כל השרשור הזה מאחור, למרות שלהבנתי אין שום פסול בנושא הזה לדיון: הפורום משמש לתפקיד כפול ומשולש. הן למקום בו אפשר לשוחח, ללמוד ולהחליף רשמים על אמנויות לחימה, והן מקום לשיחות פנאי עופטופיק בין חברי הקהילה. צא וראה בנוסטלגיות על כל מגה אשכול שם שהתפרש לנושאים רבים מהם קשורים חלקית ומהם בכלל בכלל לא קשורים לאמנויות לחימה. שונה הנושא הזה, והייתי אולי צריך לחשוב שנית לפני העיסוק בו כאן. שהנושא הזה, נוגע לקדוש מאוד לחברי הפורום. כל עיסוק בנושא קדוש, טבעו לעורר רגשות עלבון קשים –אפילו אם אף אחד לא נתכוון לזאת. לכאורה, התרבות בישראל מוקירה עיסוק בקודשי הזולת ללא מורא. בישראל אין כבוד לקדוש לזולת שאינו כמוך. קח ולמד את נתינת פרס ישראל לתומרקין, אותו אמן שהביא לאותה כיכר חמש עשרה שנים קודם לכן כרזה ובה חזיר עטוף בתפילין. אותן תפילין שאם דוס יפילן בטעות ארצה –מייד יגזור על עצמו צום ואבל עד רדת השמש (ואפילו יפלו הם עוד עם אור הבוקר), אותו חזיר שסימל לדוסים מאות רבות של שנים את שלטון האימים הנוצרי והרומאי... לא זו בלבד שלא קם מי ויאמר "איפה האנושיות?? איפה ההתחשבות בקדוש מאוד לזולת??" אלא שהוענק לאותו אמן לאחר שנים פרס ישראל על מפעל חייו, בהכשר הרשות השופטת והמבצעת גם יחד. ובכל זאת, נסוגתי אחור, לאור התפתחות הדברים. לא באתי חלילה לפגוע בזיכרון המקודש של יצחק רבין, ואם אין דרך לעסוק כאן בנושא הזה בלי לדרוך על אנשים, מוטב שלא נעסוק בו. נכון, יש הרבה פורומים אחרים, אבל אני לא חבר בהם. אני חבר בפורום הזה בדיוק, קרוב בדעתי לנמצאים בו ובסכ"ה חולק דבר מאוד משמעותי אתם: אמנויות הלחימה. אלא שהפורום אינו יכול לעמוד בכך. הנושא טעון מידי ומכאיב מידי. לכן מוטב שנשאיר אותו בצד. כבר כתבתי שמבחינתי המנהלים יכולים להעיף ת'שרשור הזה מכאן.

תגובה

בתחילת דבריך הצדקת את דעתי, כך שלא ברורה לי טענתך בדבר העובדה שקיומם של פורומים אחרים (לדיון אקטאלי) שומטת את הקרקע תחת רגליי. הדבר שהכעיס אותי היה שנמחקה הודעה שעסקה בקונספירציות על רצח רבין שנקטה דיעה מכיוון מסויים, בעוד שהודעות שעסקו באותו הנושא אך מזווית אחרת (שכנראה תואמות את דעתו של גוטמן, ובוודאי תואמות את דעתי האישית) לא נמחקו. שתי נקודות המבט עסקו באותו הנושא, שהינו "off topic" באותה מידה. אך רק נק' מבט אחת צונזרה, לא השרשור כולו! וגם הביקורת שלי, עניינית ככל שתהיה נמחקה. ועל כך התרעמתי. ואנחש די בבטחה: כל אלו המצדיקים את הפורום כפורום פרטי ובשם כך את זכותם של המנהלים לצנזר כאוות נפשם היו מגיבים אחרת לגמרי אם הייתה נמחקת הודעה התואמת את נק' מבטם. בבחינת יחי הפלורליזם, כל עוד הוא אינו בביתי. והיטיב לאמר זאת דוד כפרי: זכותו של בעל בית לדרוש מאורח לא לדבר בנושא מסויים. כנראה שמי שלא חושב כמו ההנהלה הוא רק אורח, לא חבר שווה זכויות בפורום...

כולם חברים שווי זכויות בפורום הזה

כולל חברי הנהלה שגם להם נמחקות הודעות מדי פעם. אם זה לא היה ברור, ההודעה שנמחקה משרשור הזיכרון ליצחק רבין ז"ל עסקה בקונספירציות שלדעת מנהלי הפורום אין להם מקום בפורום הזה. אני מניח שבפורומים אחרים כאן בתפוז ובאתרים אחרים (כמו רוטר) דיונים כאלה יתקבלו באופן אחר, אולי אפילו בברכה, אבל לא אצלנו. השרשור היה לזיכרו של יצחק רבין ז"ל, קיבל תפנית קלה כנגד רוצחו שהורשע בבית משפט (רוצח שמסתבר עפ"י הודאתו ניסה מס' פעמים קודם לרצח לרצוח אותו בהזדמנויות אחרות ולא הצליח, רוצח שהודה ושיחזר את האירוע), ומשם לדעתינו הדרדר לעניין הקונספירציות. לזכרו של יצחק רבין ז"ל - אם אין משהו טוב לומר, עדיף לשתוק, בדיוק כמו שכשואלים כאן בפורום על מורים כאלה ואחרים, אז מי שממליץ ממליץ, ומי שלא אוהב את המורה, או שותק, או אומר את דעתו באופן מאופק. השורה התחתונה: מי שקובע אילו הודעות ראויות להישאר בפורום ואילו לא הם מנהלי הפורום, שמנהלים אותו באופן לא דמוקרטי לחלוטין. אנו משתדלים כעיקרון להמעיט מאוד (מאוד!) במחיקת הודעות. לפני שאנו מוחקים הודעה, אנו שוקלים לדעתינו מה יהיה פוגע יותר: השארת ההודעה או מחיקתה, ומחליטים. אנו מצטערים אם מישהו נפגע מכך. מי שזה לא נראה לו, מוזמן כאמור להתלונן בפורום משוב, או לשלוח מסר אישי (מנוסח באופן לא בוטה) למנהלי הפורום. לשרשורים כמו השרשור הזה אין מקום בפורום, והודעות כמו ההודעה שפתחה את השירשור הזה והודעות אחרות בשירשור הזה יימחקו בעתיד. תודה, רן.

ועוד הבהרה

כשכתבתי שכולם חברים שווי זכויות והכללתי את מנהלי הפורום בכלל חברי הפורום, התכוונתי שמנהלי הפורום לא חסינים ממחיקת הודעות, ושזכויות היתר היחידות שמוקנות להם הן מחיקת הודעות, זכות שכאמור מתבצעת במשורה, שרשור הודעות ראשיות להודעות אחרות, נעיצת הודעות וכמעט זהו (ה"כמעט" כולל הכנסת אירועים ללוח האירועים, הכנסת מאמרים למאמרים, ועוד זוטות).

MidNight Flame

New member
OFF TOPIC בהחלט לא משמש עילה ל

העלאת עניין רגיש בעל חשיבות פוליטית בפורום שמהותו לא רלוונטית לנושא.

MidNight Flame

New member
לא קראתי את הודעת המקור אבל אני...

חייב לשאול - איך תיאוריית קונספירציה הקשורה לרצח רבין קשורה לפורום אומנויות לחימה? ומהיכרותי השיטחית עם גוטמן הוא לא נוטה למחוק ללא סיבה אז בדוק את הצד שלך בדבר לפני שתהיה "מזועזע" מהניהול.

הודעה אחרונה שלי בשרשור זה:

"off topic" הוא "off topic"! ללא קשר לנק' המבט המובעת בו. ושוב- בשרשור הנ"ל נמחקה רק הודעה מסויימת שנקטה גישה מסויימת, בעוד הודעות "off topic" אחרות בשרשור, שכולו "off topic" אחד גדול לא נמחקו. הביקורת שלי על עצם המחיקה נמחקה גם היא, בתוספת איום גלוי ומפורש להרחקתי מהפורום. וסיבת האיום בהרחקתי- ביקורת על פעילות מנהל בפורום. לא נראה לכם מוגזם? לי כן. על מה ירחיקו אותי? על כך שהבעתי ביקורת על מנהל בפורום... ואז הגיעו התירוצים: הפורום הוא מסחרי, פרטי, לא-דמוקרטי... בעבר נשבו כאן רוחות אחרות (גם מכיוונם של המנהלים הנוכחיים), רוחות בסגנון "הפורום הוא הבית של כולנו..."

אני לא מאמין שאני מגיב לך, אבל ניחא

נתחיל בכמה דברים אישיים: גק, אין לך מושג מי אני, או מה דעותי. יש דלתא גדולה מאוד בין חזות אינטרנטית של אדם, ודעותיו האמיתיות. הפורום הוא הבית של כולם היא אמירה יפה, אבל גם בבית שלי יש דברים מסויימים אשר לא הייתי סובל. אם הפורום הוא באמת "הבית של כולנו", אחד המדדים המרכזיים שבהם הפעולה שלי צריכה להמדד היא מבחן הקונצנזוס. מלבדך ומלבד עוד משתמש אחד (בהנחה שאינכם אותו אדם), כאשר שניכם רעשנים באופן מיוחד, אף אחד אחר לא טרח להתלונן על מחיקת אותה הודעה. אם זה הבית של כולנו, אז "כולנו" מגבים את ההנהלה. למה הדבר משול? תחשוב שאתה נכנס לפאב שכונתי וחביב, שבו מתנהלת לה כל יום שיחה על ספורט, בין אותם אנשים. עכשיו, אתה נכנס ומנסה להטות את השיחה לנושא אחר, נגיד פוליטיקה. לפעמים תצליח לגרור את האנשים, ולפעמים לא. ההתעקשות שלך בנושא משולה לאדם אשר גם כשאומרים לו "עזוב אותך פוליטיקה - הפועל שוב הפסידה!" ממשיך כל הזמן לדבר על זה. בשלב מסויים תגרור התעלמות, ואם תמשיך בכוח, יכול להיות שהרחקה. אבל מעבר להיותו הבית של כולנו, הוא, כאמור, הרכוש של תפוז. הנהלת הפורומים עוקבת, האמן לי, אחרי כל חיכוך מסוג זה. לא טרחתי לאשרר את פעולתי עם הנהלת הפורומים, אבל האמן לי - אם היינו עושים מעשה אשר לא נושא חן בעניהם, היינו כבר יודעים על זה. גק, הסיבה העיקרית שאני עונה היא כי אתה לא אורח-פורח. אתה מכיר את הפורום, ומה שיש לו להציע. אם מה שמפריע לך לכתוב בו זה העובדה שנמחקה הודעה זו אחרת, שהן הקונצנזוס (הבית של כולם, לא?), והן המנדט שלנו כמנהלים בתפוז מאפשרים לנו למחוק, אז צר לי. יש מגוון של פורומים לא"ל, הן בתפוז והן ברשת. בברכת "איחלתי לחייל" האפור

השרשור מיצה את עצמו - נא לא להגיב

כל מי שמרגיש שלא קיבל את מה שחיפש, מוזמן ללכת לחפש אותו בפורום משוב, או במסרים. הודעות נוספות בנושא ימחקו (כן כן י-מ-ח-ק-ו), למען הסדר הטוב.

למעלה