צנזורה בפורום!

צנזורה בפורום!

מעשה שהיה כך היה: לפני מס' ימים נכתבה הודעה ע"י שלוימלע יוצמח הנוגעת לתיאוריות הקונספירציה על רצח רבין. לעניות דעתי, היא לא הייתה פוגעת, לא מעליבה, לא מסיתה. רק בעלת נימה פוליטית-ימנית. ההודעה הזו אפילו לא פתחה את השרשור אלא הגיבה בתוכו. בעיני גוטמן ההודעה לא נשאה חן והוא מחק אותה. כאשר הגבתי במחאה על סתימת פיות זו, גם הודעתי נמחקה, תוך איום גלוי על חסימתי בפני השתתפות פעילה בפורום. ואני משער שגם ההודעה הנוכחית תימחק. מדובר בניצול מביש של סמכויות הניהול. הפורום הינו פורום ציבורי, וכל החלטה על מחיקת הודעות צריכה להתקבל לאחר שיקול דעת מעמיק. אין למחוק הודעות בשל הדיעה שהן מביעות. שלא לדבר על איום גלוי ומפורש מצד מנהל הפורום. גוטמן- אני מזועזע.

אתה טועה

לא היה איום. היתה אזהרה לחסימה של משתמשים. אתה גם טועה בכל שההחלטה על המחיקה היתה ללא שיקול דעת מעמיק. אתה טועה גם טועה בכך שאתה טוען שאין למחוק הודעות בשל הדיעה שהן מביעות. אינני מתייחס להודעה הספציפית שנחמקה. אני מתייחס לתפקידו של מנהל פורום כאחראי על התוכן שמוצג בו.

תגובה

זאב: בפורום ציבורי, כמו בכל מדיה ציבורית, כמו בשיח החברתי/פוליטי/תרבותי הציבורי אין לבטל דיעות משום שהן נוגדות את דעתך, כל עוד הן עומדות בקריטריונים של השיח הציבורי. ואיום (או אם תרצה "אזהרה", ההבדל במקרה זה הינו סמנטי בלבד) הוא חריגה מכללי שיח זה!

הרשה לי לחלוק על דעתך

זהו אכן סוג של פורום ציבורי אבל גם במקום ציבורי לא ניתן לעשות כל שעולה ברוחך. ספסל ציבורי הוא של כולם אבל תעמוד עליו עירום באמצע הפארק והמשטרה תיקח אותך (או שמישהי או מישהו אחר יקח אותך)
) כתבת שדיעות בוטלו אך אין זה נכון. הודעות נימחקו ונימחקות כמעט בכל הפורומים - אין זה מוחק את הדיעה. את הדיעה שלך אי אפשר למחוק. לכל פורום הכללים שלו שאותם מתווים המנהלים שלו. במקרה של הפורום הזה ישנה הודעה מאוד ברורה שנמצאת ב"כללי בפורום". כל קורא וכותב רשאי להחליט בעצמו ולעצמו האם הוא רוצה להיות חלק מקהילת הפורום הזה או לא. שים לב בעיקר לסעיף 9 מתוך כללי פורום זה: 6. שפה נקיה - אין לקלל או לנקוט בשפה בוטה. גם רמיזות לגבי רמתם האינטלקטואלית או צורתם החיצונית של חברי פורום אחרים לא יתקבלו בעין יפה. 7. אסור להיות שלילי - בפורום זה, בשל נסיון מר, אנו משתדלים להימנע מדיון אישי במורים כאלה או אחרים. הודעה בלתי מנומקת השוללת מורה מסוים תימחק! 8. לכל המדריכים: אם אתם מעוניינים לפרסם את השיטה שלכם, יש לעשות את זה בלוח ההודעות המתאים, ולא בפורום! 9. דמוקרטיה - הפורום אינו דמוקרטי, ואין באפשרות המנהלים להיוועץ בחברי הפורום לפני כל פעולה ניהולית. אי לכך שומרים המנהלים זכות לעצמם למחוק כל הודעה שהיא, בהתאם לשיקול דעתם הבלעדי, ואינם רואים עצמם מחויבים להצדיק את החלטותיהם בפני הפורום.

האם תיאוריית הקונספירציה רלוונטית

לפורום? האם כל
צריך להישאר? האם הודעה בסגנון "הימין הקיצוני מארגן הפיכה נגד הממשלה" צריכה גם היא להיות מותרת בדיון? ומה עם "האם איטלר צדק ובאמת היו צריכים להשמיד את כל היהודים"? איפה עוצרים? עוצרים איפה שהמנהלים קובעים, ולזה הם הוסמכו ע"י תפוז.

אולי , בשם חופש הדיבור,

אקפוץ הלילה עם רמקולים לשיר סרנדות מתחת לחלונך? או, בשם אותו חופש הדיבור, אצעק "שריפה!" באמצע הקולנוע המלא? לחופש הדיבור שמים גבולות בכל מקום. השאלה היא של כמה, לא של "הכל או כלום".

דיברנו על חופש הדיבור.

לא על חופש השימוש במגאפונים, ולא על חופש יצירת בהלה בציבור. כשמישהו מפחד משאלות, הוא לא משתיק אותן. הוא פשוט שולח את השואל למצוא תשובה לבד. בחברה החרדית, לומדים שזה לא עובד ככה.

שאלת אם אני מפחד מחופש הדיבור

חופש הדיבור זה כל דיבור, בכל מקום וזמן, ובכל צורה. בכל מקרה, שני הזאבים - פוקס וארליך - סיכמו את הנושא מספיק טוב, ואין טעם להמשיך בכך - הפורום אינו מקום ציבורי אלא אתר מסחרי של תפוז, שהסמיכו את המנהלים לקבוע מה יעלה כאן ומה לא.

אתר מסחרי, באירן או בישראל?

חופש הדיבור הוא חופש הבעת הדעה. זה שאתה מראה שיש עוד כמה שימושים לצליל היוצא מפיו של האדם, עוד לא אמרת שום דבר על חופש הדיבור. אני מצטער מעט שהנושא עלה, לא משום שהוא נושא שאין לדון בו, אלא משום שאין הסביבה האנושית בפורום מסוגלת לעמוד בו. רק בגלל זה אין טעם להמשיך בדיון הזה, לא בגלל שיש למישהו זכות לסתום את הפה למשנהו.

אתר מסחרי בישראל, אז מה?

מותר לי להפגין בעד/נגד ההתנתקות בקניון? כן, אם בעל הקניון מתיר זאת, ולא אם לא. האתר של חברת סאני אלקטרוניקה בעלת תפוז, וזכותה לקבוע מי מוסמך מטעמה להחליט מה יעלה כאן ומה לא. כשאקפוץ לבקר אצלך בבית, תהיה לך זכות מוחלטת לדרוש ממני לא לדבר אצלך בבית על נושאים מסויימים. ולי תהיה זכות מוחלטת לצאת מביתך ולדבר עליהם במקום אחר.

ולהתערטל בפומבי, בהיתר בעל הקניון?

שטח מסחרי אינו סביבה מעל החוק שהכללים שם יוכפפו לכאוות נפשו של בעל השטח והרכוש. גם שם כללי הדמוקרטיה וחופש הבעת הדעה, חלים.

מסכים.

אם מדובר בעבירה על החוק, אין בעל נכס יכול להתיר - אבל בניגוד, בעל נכס יכול לאסור גם אם החוק אינו אוסר. אם תתעקש לדבר על ביולוגיה בשיעור מתמטיקה באוניברסיטה, ולא תחדל מכך למרות בקשות המרצה והסטודנטים האחרים, יש סיכוי סביר שירחיקו אותך מהמקום למרות שאין שום חוק האוסר לדבר על ביולוגיה. שוב, הזכות של סאני אלק', שמסרוה לתפוז, שמסרוה למנהלים וגו'.

ירחיקו מחדר ההרצאות בלבד.

וכאן, על פי הלכי הרוח, ירחיקו את אותו מנוול שהעיז להביע את דעתו -במקרה הטוב מעבר לשערי הקמפוס, ובמקרה הרע היישר אל מתקני המשטרה (החשאית והגלויה). איני רואה כאן אמונה בחופש הדמוקרטי. אני רואה כאן טוטליטריזם.

כאן ירחיקו אותו מהפורום הספציפי הזה

לא מאתר תפוז בכלל - אני בטוח שיש פורומים בתפוז בהם אין בעיה לדבר על קונספירציות, ביולוגיה או אפילו טעמים של קרמבו. ואפילו אם לא, אפילו אם בעלי אתר תפוז יחליטו שאסור לדבר כאן על טעמו של קרמבו - זכותם.

למעלה