צמיגי חורף

תמעם

New member
צמיגי חורף

השנה אנחנו נוחתים במילאנו והבנתי שחברת ההשכרה לא נותנת צמיגי חורף, רק שרשראות.

עד היום נחתנו בג'נבה ולא היתה בעיה, ולכן אין לי מושג מה ההבדל בין צמיגי חורף לצמיגים שאינם צמיגי חורף מבחינת הדרך לאתר (גשם, אולי שלג (הלוואי שיירד כבר!)).

יש עצות לנהיגה בלי צמיגי חורף?

לנהוג בזהירות

יצא לי כבר לנהוג בשלג בלי צמיגי חורף, ועם צמיגי חורף. לצמיגי חורף יש אחיזה טובה יותר בשלג, אבל זה לא דומה לשרשראות. לדעתי זה רק קצת יותר טוב מצמיגים רגילים.
&nbsp
למשל, שנה שעברה ירדתי את הירידות מאבוריאז' ברכב רגיל בזמן שירד שלג כבד. מאוד פחדתי אבל לא היתה לי ברירה, אז נסעתי לאט וקיוויתי לטוב
ואני לא ממליץ על החוויה כי זה מסוכן.
&nbsp
מצד שני, אני גם לא ממליץ לנסוע בירידה מושלגת גם עם צמיגי חורף, רק עם שרשראות. בקיצור, החלק של העלייה להר הוא קטן יחסית לנסיעה הארוכה ממילאנו, פשוט תהיה מוכן עם ידע איך מרכיבים שרשראות, ואם יירד שלג בזמן הנסיעה, תרכיב שרשראות.
&nbsp
&nbsp

תמעם

New member
תודה רבה

מציינת שאני אשה, זה לא אומר שלא אבין איך מרכיבים שרשראות :)

I Gabe

New member
אתה בטוח שהיו צמיגי חורף ולא all season?

כי ההבדל באחיזה די משמעותי בין צמיגי שלג אמיתיים לצמיגים רגילים.

ה all season הם בדיחה. רקדתי בלט עם כאלה בעליה לפלוזה ועוד עם מרצדס חדשה עם בקרת אחיזה על מצב שלג.

natyh

New member
ירדת מאבוריאז ?

זה לא האתר שאין אליו גישה לרכב ?

I Gabe

New member
נכון, בתחילת דצמבר במילאנו הרכב הגיע עם צמיגים רגילים

חשוב גם להבחין בין צמיגי all season או 4season שלא שווים כלום לצמיגי חורף/שלג אמיתיים שהאחיזה שלהם על שלג עדיפה בהרבה. אם אתם רואים סחכוי להשתמש בשרשראות, כדאי ללמוד מראש איך מרכיבים אותן. לא משהו שכדאי לנסות ללמוד על הדרך. תרתי משמע. יש סרטוני הדרכה ביו טיוב. חייב להודות שבאירופה עוד אף פעם לא נזקקתי לשרשראות אבל בארה"ב נזקקתי גם נזקקתי.

עיצות לנהיגה בלי צמיגי שלג? לא לנהוג על שלג. אם יש מעטה שלג מלא על הכביש (להבדיל מתלאים פה ושם או סלאש) זה מחליק, אי אפשר לבלום בבטחה. Just don't. שרשראות או לא להיות. עם צמיגי שלג, במיוחד על רכב 4*4, זה הרבה יותר נוח. חשוב לציין שאם יש קרח, למשל בבוקר אחרי לילה קר שאחרי יום חם, עדיף לא לנהוג. לחכות שיפזרו על זה מלח. על קרח שום דבר לא עוזר.

lastnight

New member
בשנה שעברה נחתנו במילאנו ולקחנו רכב עם צמיגי חורף

התוספת היתה 100 יורו עבר הצמיגים , אז חשבנו שכדאי . לא התרשמתי שהצמיגים שיפרו בהרבה את העבירות שלנו , ובכל מקרה נמענו מלבדוק את ערכם באמת ( כשהרגשנו כשאנחנו מתחילים להחליק באחת העליות הסתובבנו וחזרנו ) .
השנה אנחנו נוחתים גם כן במילאנו , ולוקחים רכב עם צמיגים רגילים ( התוספת השנה לצמיגי שלג יקרה הרבה יותר) . כפי שכתבו לך - פשוט להימנע מנסיעה בשלג כבד . אפשר לנוע עם צמיגים רגילים רק בתנאי שיש שכבה דקה של שלג , והדרך מישורית .
שרשרות תהיינה איתנו ( ניתנות בחינם עם ההשכרה ) למקרה חירום בלבד.

natyh

New member
נסעתי עם קרלוס לאתר הפרטי שלו לונדה .

אתר מוזר לונדה בצפון מערב ספרד אתר קטן מאד רכבלים בודדים .
אתר מקומי לחלוטין של בורגוס מעטים בכלל יודעים על קיומו מכאן ניתן להבין כמה דברים .
שנת 2014 פברואר היה מעט מאד שלג עד אותו יום שבו החלה סערה .
מהרגע שהחל השלג כשהיינו 10 ק"מ מהאתר עד לרגע שהגענו ירדו 15 ס"מ שלג .
קרלוס מיהר היו לו צמיגי חורף אך החל להחליק קצת לא נורא עד לגובה הזה היתה אחיזה סבירה .
הוא מאד מוכשר קרלוס אלוף עולם לשעבר בעפיפונים , שחקן כדורגל ועוד .
אבל הכישרון הכי גדול שלו הוא להיתקע ...בשטח .
יום לפני נתקענו עם המשאית 4X4 שלו בבוץ עמוק במגרש כדורגל , הגיע טרקטור מקומי ושלף אותנו החוצה .
למחרת היינו ברכב הפרטי , הכל היה בסדר עד לרגע החניה .
אז קרלוס החליט לחנות בצד וירד מהכביש ....
עכשיו אחרי שנתקענו ועוד בעליה החל החילוץ לפנתיאון ....
עכשיו היה זמן להרכיב את השרשראות , קיבלתי קורס על הדרך , אל תסעו בלי במיוחד השנה .
כי בשנים שאין שלג ברגע שמגיעה סופה היא מגיעה בברוטליות בדיוק כפי שקרה בספרד 14 .
השרשראות לא הספיקו אחרי חצי שעה של נסיונות הגיעו עוד שני גולשים שעזרו לדחוף ויחד נחלצנו בעזרת קרלוס שהפיע בכישורי נהיגה מדהימים הפעם .
ככה קרלוס הוא בין מקצוען לבין חסר אחריות לחלוטין פעם ראשונה שפגשתי שילוב מוזר כזה , אבל אולי זה הייחוד של ספרד .
יומיים אחרי הסופה שם הגיעה לפורמיגאל אותה סופה עצמה.
לא קשור כבר לצמיגי השלג אבל שתדעי למה את עלולה להיקלע השנה או כלום או סופה מהסוג שחוויתי בפורמיגאל :
100 קמ"ש רוח , ו15 ס"מ שלג לשעה , -5 מעלות נקרא בליזארד השלג פוגע והופף לקרח ,מסוכן בטירוף , ביום כזה הושמדו מאות אלפי פרות בארה"ב .
מה קרה לי אז כבר לא חשוב ...אבל אני עדיין כאן ... פחות או יותר,אז אם כזה דבר מגיע אז אתם לא יכולים לזוז לשום מקום כי לא רואים מטר קדימה .
אז תהיו זהירים תקשיבו לתחזיות ובידקו שיש לכם פנסי ערפל .
.

HelloweeN

New member
על צמיגי שלג ושרשאות

רק שלשום נסעתי לבית הסקי בסופה כבדה מאוד (55 ס"מ שירדו במהלך הלילה) ככה שיש לי ניסיון טרי.

בגדול, צמיגי שלג עשויים מגומי רך יותר ובדרך כלל מחזיקים לחץ אוויר נמוך יותר מ-ALL WEATHER. הגריפ שלהם גם שונה מצמיגים רגילים ותצורת החריצים הוא לא קווית אלא צידית יותר על מנת לתת גריפ טוב יותר ומומנטום בשלג.
יש צמיגי שלג שמגיעים עם STUDS (קוצים?) ויש כאלו שמגיעים ללא. אני אישית משתמש בלי STUDS שכן אלו מקצרים משמעותית את חיי הצמיג, שאינו ארוך במילא.

לגבי שרשראות - פה מדובר בפתרון יחסית נקודתי לרכבי FWD שלרוב גם אין להם צמיגי שלג ראויים (או משאיות וכלי תחבורה כבדים). במידה והצטברה שכבה של שלג + קרח + שלג מעליה על הכביש, לרוב הצמיגים הרגילים יהיה מאוד קשה לשמור על גריפ לאורך זמן וכאן השרשראות נכנסות לתמונה, כסוג של מוצא אחרון לצלוח את הדרך.

בגדול, הדבר העיקרי שאני יכול להמליץ עליו כרכב בטוח לנסיעה בחורף זה 4WD או לכל הפחות AWD. הנעה כפולה, גם בלי צמיגי שלג, זה המפתח להצלחה בחורף. במידה ויורד שלג כבד - והצטברו על הכביש מעל 20, 25 ס"מ שלג - הסבירות שרכב FWD יעבור את המכשול - שואף לאפס וראיתי במהלך החיים שלי פה בקולורדו יותר מדי אידיוטים חכמולוגים שסיימו עם רכב הפוך או שהיו צריכים לחלץ את הגופות שלהם בגלל חוסר זהירות.

מי שיודע שהוא נוסע לאתרים גבוהים (מעל 2600,2800 מטר) הייתי מאוד ממליץ לשכור אוטו AWD ורצוי מאוד ידני.
שנית, צמיגי שלג לרכב 4WD יעניקו עבירות גבוהה גם בתנאים קשים ויהפכו את הנסיעה לבטוחה יותר.

ודבר אחרון, שזאת מבחינתי העצה האולטימטיבית לנהיגת חורף בטוחה: שמירת מרחק ונסיעה לאט.
לחיצה חזקה על הברקסים יגרמו גם לג'יפ הכי מאובזר לחורף להחליק ולאבד שליטה (ניסיתי בעצמי). חובה לשמור מרחק, לפמפם את הברקסים (ולא ללחוץ בצורה רציפה) ופשוט לנסוע מאוד לאט.

alien life form

New member
צמיגי חורף

בניגוד למה שכתבו כאן עמיתים כנראה מתוך ניסיון מוגבל וחוסר ידע, מבחנים השוואתיים מוצאים חשיבות עליונה לצמיגי שלג. צמיגי שלג הם גם חובה בחורף במספר מדינות. למשל כתבה בקונסיומר ריפורט האמריקני:

Our test-track observations lead us to advise that using snow tires provides the best grip and assurance for going, stopping, and cornering no matter what you drive: all-wheel drive, front-drive, or rear-drive.

מקור הציטוט כאן:
http://www.consumerreports.org/cro/magazine/2015/09/do-you-really-need-awd-in-the-snow/index.htm

חיפוש בגוגל מצאתי מבחנים של כתבי עת שונים מתחום התחבורה והרכב שבצורה יותר נחרצת או פחות נחרצת תומכים בצמיגי חורף. יש גם סרטונים שכדאי לראות בעיניים הבדל. אגב, לא נראה שיש סיבה לשכור אוטו 4*4 יקר וזללן דלק שהתועלת שלו על שלג מצטיירת במבחנים כשולית, בטח בבלימה כשלהנעה אין כל פעולה.

בעשרים שנות גלישה לא הגעתי לאתר שלא היה שלג על הכביש, לפחות חלק מהזמן. זה המצב, מכאן ההחלטה שלך.

natyh

New member
עם משאית 4על 4

לא יצאנו מ 10 סמ. של בוץ.
אז בודאי שרכבים רגילים לא עוברים 25 סמ שלג שזו המגבלה גם עם שרשראות..
4 על 4 יעבור קצת יותר לא הרבה יותר!
אבל הרבה יותר בטיחותי לנהיגה.

alien life form

New member
אז זהו, שלא יותר בטיחותי

זה מה שגם אני חשבתי עד שחבר, כתב רכב ידוע עם ניסיון רב על שלג בחו"ל העמיד אותי על טעותי. 4×4 עוזר לצאת מהמקום מעצירה כי הכוח מתחלק בין 4 גלגלים ופחות סיכוי להחלקת גלגל אחד או יותר אבל ניסויים מראים שאחר כך היתרון להנעה כפולה בשלג הוא זניח. הדבר היחד שמשנה על השלג זה יכולת הצמיגים ליצור אחיזה. אם החריצים של הצמיג מתמלאים שלג, אבוד. זאת מזחלת לא מכונית. אגב, בוץ מתנהג קצת דומה לשלג. גם שם צמיגי כביש לא שווים הרבה ולא משנה איזה הנעה יש לך. גם צמיגים מעורבים 30% שטח 70% כביש שמאד פופולריים בקרב בעלי רכבי פנאי נותנים מענה עלוב לבוץ.

natyh

New member
4X4 עם צמיגי שטח .

לא יודע מי החבר שלך אבל יש לי קצת נסיון בחולות .
לא ראיתי אף פעם רכב רגיל שעובר במקומות בהם אני עובר בחול ,
העקרונות ברורים וידועים .
צריך להוציא אויר וליצר אחיזה , ועדיין 4X4 הרבה יותר בטיחותי במיוחד כשמחליקים .מפני שאתה יכול לצאת מזה , ועם רכב רגיל יהיה קשה יותר .

alien life form

New member
בחולות הכי טוב גמל

בגלל שאני לא גולש דיונות, אני לא מגיע לאתר על חולות.

המצב קצת יותר מורכב כי מה שאתה מרוויח מצד אחד אתה מפסיד

מכיוון אחר. כלי הרכב האלה בגלל המשקל ומרכז הכובד הגבוה מועדים יותר להתהפכות. בבדיקת מספר ההרוגים בתאונות עצמיות הם מובילים בפער גדול על מכוניות פרטיות פשוטות.

lastnight

New member
מי שכתבו מעלי התכוונו ממש לגבהים

באירופה לא מגיעים עם האוטו ליותר מ-2300 מטר . זה לא אומר כמובן שאפשר לטפס עם צמיגים רגילים ב-1500 או 2000 מ' אם הכביש עם שכבת שלג של יותר מ-5-10 ס"מ ( שלא לדבר על קרח ) . אבל בדרך כלל אפשר להגיע לאתרים גם עם צמיגים רגילים , ואם יורד שלג או הצטברה שכבה , אז להרכיב שרשראות או לחכות למפלסות.
לזה שכתב מעלי על יעילותם המוכחת של צמיגי שלג - זה עוזר אולי בתנאים קלים יחסית . ויכול להיות שבאמריקה יש צמיגי חורף רציניים יותר. אבל אף סוג של צמיגי שלג לא יעבירו אוטו עם הנעה רגילה ב-55 ס"מ שלג .

alien life form

New member
כמובן שאתה יודע יותר טוב מהבוחנים של קונסיומר ריפורטס

ש"זה שמעליך", כלומר אני, ציטט. וגם מעוד 10 בוחנים של מגזיני רכב מובילים שאני יכול למצוא לך בגוגל תוך 2 דקות. ויותר ממשרדי התחבורה של כמעט כל מדינה אירופאית מרובת שלג שסתם מחייבים את האזרחים או לפחות ממליצים לעבור לצמיגי שלג בחורף. שמע, לא ידעתי שתותח בסדר גודל שלך כותב פה בפורום. החכמתי.

אבל אם תוכל רק להבהיר נקודה קטנה, את עניין הגובה. האם צמיג מתנהג בצורה שונה בגובה פני הים מאשר, נניח, על הכביש מזולדן לקרחון באוצטל שעובר בקצת יותר מ 2800 מ'?

למעלה