על צמיגי שלג ושרשאות
רק שלשום נסעתי לבית הסקי בסופה כבדה מאוד (55 ס"מ שירדו במהלך הלילה) ככה שיש לי ניסיון טרי.
בגדול, צמיגי שלג עשויים מגומי רך יותר ובדרך כלל מחזיקים לחץ אוויר נמוך יותר מ-ALL WEATHER. הגריפ שלהם גם שונה מצמיגים רגילים ותצורת החריצים הוא לא קווית אלא צידית יותר על מנת לתת גריפ טוב יותר ומומנטום בשלג.
יש צמיגי שלג שמגיעים עם STUDS (קוצים?) ויש כאלו שמגיעים ללא. אני אישית משתמש בלי STUDS שכן אלו מקצרים משמעותית את חיי הצמיג, שאינו ארוך במילא.
לגבי שרשראות - פה מדובר בפתרון יחסית נקודתי לרכבי FWD שלרוב גם אין להם צמיגי שלג ראויים (או משאיות וכלי תחבורה כבדים). במידה והצטברה שכבה של שלג + קרח + שלג מעליה על הכביש, לרוב הצמיגים הרגילים יהיה מאוד קשה לשמור על גריפ לאורך זמן וכאן השרשראות נכנסות לתמונה, כסוג של מוצא אחרון לצלוח את הדרך.
בגדול, הדבר העיקרי שאני יכול להמליץ עליו כרכב בטוח לנסיעה בחורף זה 4WD או לכל הפחות AWD. הנעה כפולה, גם בלי צמיגי שלג, זה המפתח להצלחה בחורף. במידה ויורד שלג כבד - והצטברו על הכביש מעל 20, 25 ס"מ שלג - הסבירות שרכב FWD יעבור את המכשול - שואף לאפס וראיתי במהלך החיים שלי פה בקולורדו יותר מדי אידיוטים חכמולוגים שסיימו עם רכב הפוך או שהיו צריכים לחלץ את הגופות שלהם בגלל חוסר זהירות.
מי שיודע שהוא נוסע לאתרים גבוהים (מעל 2600,2800 מטר) הייתי מאוד ממליץ לשכור אוטו AWD ורצוי מאוד ידני.
שנית, צמיגי שלג לרכב 4WD יעניקו עבירות גבוהה גם בתנאים קשים ויהפכו את הנסיעה לבטוחה יותר.
ודבר אחרון, שזאת מבחינתי העצה האולטימטיבית לנהיגת חורף בטוחה: שמירת מרחק ונסיעה לאט.
לחיצה חזקה על הברקסים יגרמו גם לג'יפ הכי מאובזר לחורף להחליק ולאבד שליטה (ניסיתי בעצמי). חובה לשמור מרחק, לפמפם את הברקסים (ולא ללחוץ בצורה רציפה) ופשוט לנסוע מאוד לאט.