צמיגי חורף

lastnight

New member
אני יודע טוב מאוד את מה שהתנסיתי בו

ולא הייתי לבד ברכב כשהרגשנו שאנחנו מאבדים אחיזה עם צמיגי השלג גם על ציפוי דק , אלא אם כן היינו במישור. אני מעדיף הרגשה שלי בנהיגה ( ושל הפרטנר שלי שנהג גם הוא ) על כל מגזיני הרכב שלך . אין לי מושג באיזה צמיגים השתמשת , וגם לך אין טיפה יותר מושג על אלה שהיו בהשכרות שלנו . לא בכדי קשה להשיג השכרה באיטליה עם צמיגי שלג - יש רק קבוצה אחת או שתיים שבה ניתן לקבל אותם - וגם אז לא בכל חברת השכרה.
בעיירות בדולומיטים שאלתי תושבים שונים , ולא מצאתי אחד שמחזיק צמיגי שלג. כמובן שלרובם יש שרשראות . מה לעשות - לא מזיק ללמוד על מקום שאתה לא מכיר.

alien life form

New member
השאלה היא לא אם איבדת אחיזה, לכל צמיג יש מגבלות

היו מקרים שגם המפלסות של המסלולים עם שני זחלים ברוחב מטר החליקו. השאלה על היעילות של צמיגי חורף מול צמיגים רגילים. וכל המבחנים מצביעים על כך שהם נותנים יותר אחיזה ובפער משמעותי. אני הבאתי לך מבחן של אחד המגזינים הרציניים בעולם ולא התנסות חד פעמית שלי עם רכב מהשכרה.

Cמן רשום

New member
בלי צמיגי חורף עדיף לא לעלות בכלל על שלג

רוב הדרכים מפונות די מהר כשמתחיל השלג.

אני שם צמיגי חורף בנובמבר ומוריד באפריל. נותן מענה מצויין לסלאש שנוצר על הכביש תוך כדי ירידת השלג.

לגבי הנעה, היום זה בעיקר עניין של אלקטרוניקה. זיהוי החלקה ותיקון. לי יש ב.מ.וו עם הנעה אחורית ולאשתי יש אאודי עם הנעה לכל הגלגלים ושתיהן מתנהגות מצויין בשלג קל הודות לצמיגים. בשנה שעברה ראיתי מול העיניים ג'יפון של יונדאי מחליק במהירות מאד נמוכה על 2 ס"מ שלג ונופל מהכביש לעמק. אז יותר חשוב מי היצרן ואיזה ניסיון יש להם עם שלג מאשר ה 4*4.

lastnight

New member
זה בהחלט נכון

לגבי בעלי הג'יפון , נראה לי שהם שכחו לשלב ל- 4X4 .
אחרת זה לא צריך לקרות על 2 ס"מ שלג באף 4X4 .

I Gabe

New member
זה המצב בארץ, כולם קונים ג'יפון בשביל הפוזה ומסתפקים ב2X4

במדינות קרות לא ראיתי ג'יפונים שהם לא 4X4.

המונח המקצועי הוא קרוסאובר. מכונית רגילה שהתחפשה ל"ג'יפ". ג'יפ במרכאות כי זה מותג ולא קטגוריה אבל הפך לשם גנרי. אגב ברובם אם לא בכולם, הנהג לא צריך לשלב ידנית 4x4 כמו בכלי שטח יותר קשוחים. הן מכוניות הנעה קדמית שמערכת אלקטרונית שולחת חלק מהכוח לגלגלים האחוריים כשמזוהה אובדן אחיזה.

HelloweeN

New member
בדיוק בגלל זה - אין על סובארו!

AWD אמיתי כל הזמן (פול טיים), העברה 50-50 בלי שטיקים וטריקים ו'traction-control' שממש לא תמיד עובדים בקרוס-אוברים של מותגים אחרים בזמן אמת (נהגתי על אינספור דגמים, גם בשלג, האחיזה של סובארו היא פשוט הכי טובה, בעיני), וגולת הכותרת שהיא מבחינתי חובה תמיד: גיר ידני שסובארו עדין מייצרים (מעולם לא היה לי אוטו אוטומט ולעולם לא יהיה לי).

Cמן רשום

New member
היה 4X4, ראו בבירור את כל הגלגלים מסתחררים

בזמן שהרכב והנהג נעלמו במדרון מתחת לכביש. אם לצמיגים אין אחיזה שום דבר לא יעזור. בפורום גלישה אני דווקא מצפה מאנשים להבין את העיקרון הזה.

I Gabe

New member
יש לי קצת ניסיון בנהיגה על שלג

אחרי מגורים בטורונטו, סינסינטי ובוסטון. ערים עם שלג. בעיקר בטורונטו הרגשתי היטב את ההבדל. קיבלתי ממוכר הרכב סט צמיגי חורף. בהתחלה התעצלתי להחליף גלגלים. עש שבאיזו תחנת דלק הציעו לי להחליף לי את הגלגלים ב $10 כשהגעתי להחליף אצלו שמן. היה הבדל של שמיים וארץ עם צמיגי חורף. מאז אני מקפיד על הנושא הזה.

למעלה