צלילת רענון?

nurit1971

New member
צלילת רענון?

הי, לא צללתי כבר כמה שנים (הצלילה האחרונה היתה בברזיל!). עומדת לסוע לטיול בחו"ל ומתכננת לצלול. מה הכללים לגבי צלילת רענון? מישהו מקפיד על זה? לא מספיק להוסיף בLog book צלילה פיקטיבית ש"בוצעה" לאחרונה? ומה קורה עם הבדיקות הרפואיות? יש צורך לחדשן? זה נרשם איפשהו? ואם כבר בענייני שאלות - מהו ביטוח הצלילה הבינלאומי המומלץ? תודה מראש!

אבי ע

New member
להוסיף צלילה פיקטיבית?...

אלו החיים שלך, את יודעת. ומי שלא צלל כמה שנים, הכלל הפנימי שלו צריך לאמר לו לבצע רענון. מה גם שאת הולכת לצלול בחו"ל, כנראה באתרים לא מוכרים לך. בחו"ל יבקשו ממך תעודה, ורק נדירות מאד גם ביטוח ולוג בוק אבל כדאי לקחת ולרשום הצלילות למזכרת. מוטב לך לעשות צלילות רענון ועוד כמה צלילות כיף, ניתן ואולי רצוי מודרכות, באילת. חובת הבדיקות הרפואיות פגה לפני זמן כה רב, שבאמת את זקוקה לרענון יסודי
לגבי ביטוח צלילה הדעה הנפוצה בפורום היא ששני הביטוחים האמינים הם אלו שמספקת ההתאחדות הישראלית לצלילה, וביטוח א. רפאל. ביטוח בהתאחדות מקנה גם חברות בהתאחדות שלנו, מנוי לכתב עת (גילוי נאות: אני ועוד מבאי הפורום נמנים על כותביו וצלמיו), ואם עוד בתוקף אז מתנה הספר המוסמך לאתרים הנפלאים של הים התיכון (גם המחבר מבאי פורום זה). יש גם דעות אחרות עליהן תוכלי לקרוא בפינת השלולית (קחי נשימה עמוקה לפני). בהצלחה, אבי

pap1

New member
א. רפאל

הביטוח של א. רפאל הנו של חברת כלל שוב, בביטוח למטייל עולמי של כלל עם הרחבה לספורט אתגרי יש ביטוח לצלילה התקשרתי לא. רפאל - החברה לא נחמדים ולא רצו לפרט למה לעשות ביטוח נוסף נפרד לצלילה

ילוטייל

New member
אם תרשמי צלילה פיקטיבית... אזיי..

במקרה הצורך והדבר יוודע הרי שהביטוח לא יהיה תקף.. ואז..תשלמי לבד את כל הוצאותייך ושעה היום בתא לחץ ואיי וואיי כמה כסף הם רוצים טיפול של 8 עד 10 שעות יכול להיגמר בערך ב - 25000 ש"ח ועוד לא לקחנו בחשבון הוצאות החזרת גופה.

ניב ד

New member
זה ממש לא נכון

מתפלא עליך ילו שגם אתה דבק בזה. אין קשר בין הביטוח לחובת צלילת הרענון, הביטוח הוא ביטוח ברגע שאתה צולל מוסמך עם הציוד המוגדר בפוליסה (גז דחוס וכו'). לא שאני ממליץ למישהו שלא לבצע צלילת רענון, במיוחד אם לא צלל הרבה זמן (כמוני).

ברשימת הסייגים של הביטוח

מופיע כפיפות לחוק הצלילה בישראל, דבר שעלול ליצור בעיה במקרה הנ"ל. (לא כל הביטוחים)

liorl

New member
רק שחוק הצלילה בישראל ...

רלוונטי רק לישראל. ולכן כשצוללים בחו"ל ואין דרישה ספיציפית של החוק המקומי לצלילת ריענון הסייג הזה מן הסתם לא יתפוס.

אלדן

New member
לא מדויק... הפוליסה כפופה לחוק

הישראלי , גם אם אתה צולל בחול . אלא אם כתוב במפורש אחרת. בכל מקרה , כמו שאבי כתב ... לא עדיף צלילת רענון אמיתית?

liorl

New member
ראשית, ברור (לי) שעדיף צלילת רענון

אבל זה לא ממש קשור לתשובתי לעדי. מבלי להכנס לעניין חוקיות צלילת הרענון (שנדוש כאן רבות). הטענה שלך בעצם עלולה להביא למצב אבסורדי (ואני הולך כאן להכי אבסורד שיכול להיות) שבו בוגר קורס צלילה בחו"ל לא יכול לצלול עם ביטוח ישראלי מכיון שתעודת ההסמכה לא ניתנה לו לפי מה שקבוע בחוק הישראלי. חוק הצלילה בישראל מפורש מאד לגבי סמכות נתינת תעודות הסמכה ופיקוח על הפעלת מרכז צלילה, מדריכי צלילה ותוכניות הדרכת צלילה (שכמובן אף אחד מהם לא רלוונטי לקורסים מחוץ לישראל). למעשה לפי טענתך חברת הביטוח יכולה לבוא לבית המשפט ולטעון שהיא מסרבת לשפות מקרה ביטוח מפני שהתובע הוסמך בחו"ל שלא על פי החוק הישראלי? ברוב המקומות בעולם התרבותי (והלא תרבותי) לא מקובל לעשות צלילת רענון אלה צ'ק-דייב וכמו כן בדרך כלל לא בודקים את הלוג בוק (אלה את כרטיס האשראי). איך תדרוש מישראלי בחו"ל לעשות משהו שלא קיים שם? נוסף על כך, בוא ונניח שקניתי ביטוח נסיעות לחו"ל שכולל כיסוי על תאונות דרכים והייתי מעורב בתאונת דרכים באוטובן בגרמניה בזמן שנהגתי במהירות חוקית (בגרמניה) של 140 קמ"ש. האם חברת הביטוח יכולה לטעון שמהירות כזאת היא בלתי חוקית בישראל ולכן אין כיסוי לפוליסה? אני חושב שאתה מבלבל בין כפיפות הביטוח לחוק הישראלי ובין כפיפות (או התניית) כיסוי הביטוח הבין-לאומי לחוק הצלילה הישראלי.

אלדן

New member
אז בוא נדייק בהבדלים

אם נסעת באוטובאן ב 140 ע"פ תנאי הרשיון שלך ברכב פרטי עד 4 טון אתה מבוטח. אולם אם נהגת במשאית , למרות שהרשיון הישראלי שלך הוא לרכב עד 4 טון הרי שנהגת שלא לפי הסמכתך והביטוח לא בתוקף.... תשווה עכשיו לביטוח צלילה... אם חרגת מהסמכתך אתה לא מבוטח. אם את ** וצללת ל 35 מטר וקרתה תאונה אז גם אם בצרפת ** הוא עד 50 מטר . הפוליסה לא תפצה אותך. כי חרגת מהסמכתך ע"פ החוק הישראלי. (הפתרון, אגב הוא לקנות פוליסה לא מקומית שכותבת במפורש שהכיסוי הביטוח בכפוף לחוק המקומי במדינה בה אתה צולל ).

חי בר

New member
אי צלילת רענון = מוות??

לדעתי זה ענין אישי- יש כאלה שגם אחרי כמה שנים בלי צלילה לא זקוקים לרענון, ואחרים שצריכים כל חודש שמישהו יזכיר להם איך לחשב טבלא ולהרכיב וסת. יש גם כאלה שמתו אחרי צרענון ככה שלפעמים זה רק מקנה תחושת בטחון מזויפת.

אבי ע

New member
לא, ויש בזה משהו, אבל...

אם צלילת הרענון גורמת למישהו להרגיש שעכשיו הוא כבר בכושר מלא ויכול לעשות הכל אחרי הפסקה ארוכה, אולי מוטב בלעדיה... אני חושב שלחזור לצלילה אחרי כמה שנים, ללא רענון, זה סיכון מיותר. מעטים באמת יכולים להעריך נכונה מה כושרם ומה הם זוכרים אחרי שנים, ולכן לא הייתי ממליץ לאף אחד לקחת סיכון כזה. גם לאחר הרענון לא חוזרים מייד לכושר מלא, ולכן הצעתי לבצע צלילות נוספות לפני שיוצאים לצלול במקומות רחוקים. צלילות בעולם זה כיף גדול והרבה פעמים על מי מנוחות, אבל ככל שנוספים מרכיבים לא מוכרים בצלילה כן עולה הסיכון להיקלע למצבים בעייתיים, ומינימום של רענון וחזרה לכושר נראים לי חיוניים: בתנאים נוחים ככל האפשר (ואילת היא די חממה מבחינה זו) ועם מישהו מקצועי באזור. נכון, מוכרת לנו גם תאונה טרגית בצלילה מודרכת אחרי רענון. אם יש ספק האם הרענון הספיק אז אין ספק, וצריך לקחת עוד רענון או צלילות מודרכות בצמוד למדריך. וסיכון כלשהו עדיין קיים, אלה החיים.

d a v i d w e

New member
העינין לא קשור לביטוח

האם יש בעייה ולומר איבדתי את הלוגבוק? אין בעייה . ושמועדונים ינסו להוכיח שלא צללת אתמול 30 צלילות. אין להם איך לבדוק את זה. העניין הוא אחריות אישית של כל צולל. ומכיון שלא כל אחד ידע בדיוק מתי הוא כבר שכח ומתי הוא כבר לא בדיוק יודע מה לעשות אם באינפליטור נתקע, אז קבעו שזה יהיה לחצי שנה. זה לא מבטיח שלא תקרה לך תאונת צלילה אבל כן מבטיח שלפחות תדע מה לעשות במקרה של תקלה.. בתקווה שאכן תיישם את הידע בזמן הנכון.

ילוטייל

New member
אני אוהב צלילות ריענון

אני נזכר בהן כל פעם מחדש בקורס. ובמדריכים הנחמדים שהיו שם. וגם במדריכה אחת שהייתה שם. והיא היית מאוד נחמדה. והיה כיף. אז אני עושה צלילות ריענון ושר שירי סיקסטיס שסדנאי מנגן עלי גיטרה וחושב על רן לוין וליבי נמלא עונג ואושר וכבוד למדינת ישראל שדאגה שתמיד אבל תמיד נשלם כסף למועדוני צלילה ומדריכי צלילה שתהיה להם פרנסה ואושר ובסיס כלכלי איתן בעיקר כדי שיוכלו לשלם עבור הגנה משפטית כשהרשות מחליטה לפרק להם את הצורה בגלל שבבוקר הם נצפו לא מתפללים ושמים תפילין לפני שהם נכנסים למים בצלילת ריענון.

EstiG

New member
אני אמנם חדשה בעסק

אבל צלילות הרענון נראות לי כמו דבר חיוני.. גם ככה הצלילה זה עסק יקר, וסה"כ החוק הזה בא לשמור על בטחון הצוללים. אם אני הייתי מתכננת לצלול אחרי כמה שנים שלא עשיתי זאת, אני חושבת שפרט לצלילת רענון הייתי עושה גם כמה מודרכות..

d a v i d w e

New member
אני מבין מתגובתך שאתה לא ממש מסכים

זכותך. אבל יצא לי לא פעם לראות צולל שלא נגע במים שנה (אולי באמבטיה) וכבר לא זכר איך מחברים את המיכל ומאיזה כיוון נושמים מהווסת. ובכל זאת לא רצה צלילת רענון.

למעלה