צלילת רענון?

עקרבנון

New member
אבל מאידך גיסא

בניתוח סטטיסטי מעמיק ובדיקה מקפת התגלה כי שיעור תאונות הצלילה בצלילות פיקטיביות נמוך לאין ערוך משעורן בצלילות ממשיות, לכן: (אולי) הרבה יותר טוב ובטוח לעשות צלילות פיקטיביות? ואולי צריך גם "רשות לצלילה פיקטיבית" או "רשות פיקטיבית לצלילה"

liorl

New member
נדמה לי שרשות פיקטיבית לצלילה כבר..

יש לנו, לא?

ח נ צ י

New member
מסמך מקורי (בהקשר לתא לחץ)

שמשום מה נכנס לפינת השלולית בצורת צילום חלקי

noa the1

New member
מה זה בכלל צלילת רענון?

איפה עושים? כמה עולה? מתי עושים? צלילה עם מדריך וקבוצה (בניגוד לצלילה עמצאית רק עם בן זוג) לא מספיקה?

רן88

New member
צלילת רענון

אפשר לעשות אותה בכל מועדון צלילה בארץ. היא עולה 130-180 ש"ח (בערך), מחויבים לעשות אותה לאחר שלא צוללים חצי שנה או יותר. בצלילה זו מתרגלים איתך תרגילים בסיסיים, עוברים איתך קצת על החומר העיוני (טבלאות וכו') וכו'. סתם צלילה עם מדריך היא כלל לא באותה רמה. לשם השוואה, צלילת רענון היא כמו צלילה בכוכב הראשון (שהיא יחסית רדודה ועם הרבה תרגילים), לעומת צלילה בכוכב השני שבה לא מתרגלים אלא רק צוללים עם מדריך (ולעומקים רציניים).

חי בר

New member
אף אחד לא יתווכח עם העובדה שהפתרון

הנכון והכי טוב להמנע מצלילות רענון הוא פשוט לדאוג שלא יהיה צורך בהן
כל מה שצריך זה להרטיב מדי פעם את הזימים- כל המרבה זה משובח. בדיקות רפואיות: אם יש לך איזו היסטוריה רפואית שמצריכה בדיקה רפואית אז כדאי לך לעשות. אם אין, אז כבר לא מחייבים בבדיקות וזה לא נרשם בשומקום. ביטוח: היו כמה שרשורים בנושא פשוט חפשי במנוע החיפוש של הפורום אחר המילה "ביטוח".

I agree with

Avi. Safety is all important. I believe that a diver who hasn't dived for a few months, (and the exact amount of time varies from diver to diver), should go to an instructor and have him "check him out" in the water. I do not, however, believe that this should be mandatory by law. It goes back to the old argument, (my favorite one), about "Paternalism." "We shall decide for you how safe you should be, because you're too stupid to know that. We'll protect you from yourself." This bothers me. I believe that divers should take advantage of these dives in order to be safe. I do not agree with the idea that they should be forced to do so by law. A diver who does not feel completely comfortable with the dive he intends to make, is not safe. He should know this and get some instruction. If he can't tell whether or not he is a safe diver, he may be in the wrong hobby. Personal responsibility is the key

ilanbt

New member
אני מאמין שיש את שיטת צוללכלהזמן

שמונעת את הצורך בצלילות ריענון. הצורך בצלילת ריענון הוא פונקציה של מי הצולל? מתי צלל לאחרונה? ומה ניסיונו? אני מתבייש להודות שבעוונותיי לא צללתי שנה וחצי רצוף ושברתי את היובש בצלילה בקניון בדהב ולא הרגשתי כלל בהפסקה. אם חשים בצורך בצלילת ריענון אני ממליץ לקחת צלילת ריענון מורחבת היא יקרה יותר אבל גם מפיקים ממנה יותר.

Squid

New member
ואפרופו צלילת רענון מורחבת, מילה

טובה בזכות רענון מורחב במדוזה השבוע. חבר עם לא הרבה צלילות לאחר הקורס נשאר יבש בשנתיים האחרונות. הוא הצטרף אלינו בחמשוש האחרון אבל היה חייב להתרענן קודם כי הוא ממש לא זכר כלום. קנה צלילת ריענון במדוזה ולמזלו יצא לו אחד על אחד עם מדריך (לא יודע את השם). חזרו על כל התאוריה ביסודיות, נכנסו למים ו...הבחור על"פ. לא מתאזן כמו שצריך (היה קל מידי), מסתבך עם הורדת מסיכה ווסת בקיצור צלל רע. יצאו מהמים והמדריך בצער הודיע לו שהוא לא יכול לחתום על הרענון, אחרי התיעצות החבר שלם לו לצלילה מודרכת אחד על אחד שהפעם היתה מצוינת ומאד נינוחה. אני צללתי עם הבחור עוד שלוש צלילות במהלך היום שאחרי והוא צלל מצוין מכל הבחינות. לסיכום, צלילות הרענון הם חובה.... עבור מי שצריך אותם. לא בגלל חוק/תקנה/הוראה כזו או אחרת אלא משום שצולל שלא מרגיש בטוח במים (גם אם עבר שבועיים וחצי מסיום הקורס) לא אמור לצלול לבד גם עם החוק מאפשר לו את זה, שיקח רענון, יחזור על החומר, יקבל ביטחון במים ויחזור לצלול

למעלה