צלילה למעמקים

estelina

New member
בנהיגה אין לך את הלחץ של המים בצלילה

אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר, ואתה מסכן אחרים בכתיבתך.......אני מבינה שאתה מטפס על גבעות?

estelina

"אני מבינה שאתה מטפס על גבעות"- הייתי מאוד לא רוצה להתיחס לבוטות הזאת שנובעת מחוסר ידיעה מוחלטת וגם לבורות הסיכיו לתאונת צלילה של אפילפטים מיוצבים (5 שנים עם או בלי כדורים) ביחס לאוכלסיית הבריאים באוכלסיה %2-1.32 והסיכוי לתאונת דרכים לאנשים מיוצבים(2 שנים ויותר) גבהה יותר מהסטיסטיקה שניתנה לך דרך אגב לי יש כוכב אחד בצלילה מי שלא צלל לא יודע ולא מכיר את ההנאה אסטינה-" תמיד יותר קל לבקר דברים במקום להתמודד עם הקשיים- השיריון של הנכות לפעמים כבד וקל להסתתר דרכו"

estelina

New member
תעשה לי טובה בבקשה

אחד האנשים היקרים שהכרתי במקום מגורי , היה שחיין מדהים עם אפילפסיה , שחה , צלל , עד שיום אחד נלקח למועדון השיש הוא טבע בתוך המים בגלל התקף, ואף אחד לא יכל להציל אותו. אפשר להנות מהרבה דברים בחיים, לא חייבים להנות דווקא מדברים שאסור לנו. אנשים נהרגים בכבישים , לא רק בגלל התקפים (נדיר לשמוע על תאונה כזאת) אנשים נהרגים בכבישים בגלל התרבות המגעילה שלהם\ לאכול את העולם: מדברים בסלולריים(פתאום כל האנשים הפכו לנכים: נוהגים ביד אחת) שולחים SMS וכולי.... אותה שניה גורלית יכולה לגרום לנו להריח את השורשים מתחת לאדמה...... יופי לך שיש לך כוכב בצלילה, מקווה שלא יקרה לך דבר....... תאמין לי שהתמודדתי עם קשיים אדירים בחיי. לצלול כיש לך אפליפסיה זה לא קושי אלא פשוט התכחשות למחלה הזאת, מה אני כמו כולם...... נו טוב...... ממרום 29 שנה של יציבות עם גרנד מאל, אני אומרת לך , אל תציק יותר מדי לשד של האפליפסיה בתוכך, אל תהיה יותר מדי בטוח ובאמת.....אני האחרונה באמת האחרונה, שיכולים לומר לי שאני בורה בכל תחום שקשור לאפילפסיה מה, אתה לא מטפס על הגבעות? אסטלינה

אסטלינה-אין שום דבר בטוח בחיים

עדיף לפעמיים לחיות עם חיוך והנאה בחיים יחד ועם סיכון זה לפעמים נותן יותר טעם בחיים מאשר להסתתר תחת מסיכה כבדה,לסכין הגיליוטינה עושה את עבודתה ללא דופי לפעמים טוב לסטות מאימרות החכמות של המלומדים מה שטוב להם לא תמיד בהחלט עבורי לחפש מה אני יכול לעשות-ולא מה עלול לקרות אם וכאשר<<<<<<< אנחנו חיים בחיים של אי ודאות ומכאובים ומי שיגיד שיש ודאות אזי הוא פפשוט טיפש אפשר לראות את עולם היותר חופשי ובלי מכאובים תאמיני לי חייך ישתנו ללא הכר אני אישית מעדיף לחיות עם חיוך שחשוב לי גם עם הוא כרוך בסיכון אז אמרת "אתה לא מטפס על הגבעות"!?

estelina

New member
אין שום בעיה תעשה מה שאתה רוצה בחייך

זה הופך לבעיה, ואפילו לבעיה חמורה כאשר אתה ממליץ בחום גם לאחרים, אז בבקשה לשים גבולות......... תאמין לי שאת החיוך שלי קשה למחוק מפני, ואני לא מטפסת על הרים, חוצה נהרות, צוללת.... את הריגושים שלי ( מדובר בריגושים- הלא כן?) אני מוצאת במחוזות אחרים, בטוחים יותר.... אסטלינה תשמור על עצמך.....

תענה בכנות את האישור לצלול קיבלת

1. לפני שהיה לך אפילפסיה 2. לא דיווחת על אפילפסיה 3. אחר עכשיו לגבי הסטטיסטיקות שציינת בנושא תאונות דרכים ותאונות צלילה. בוא נפתח את הדיון: בעיקרון ההגיון הבריא היה אומר שצריך לשלול לחלוטין את הרשיון נהיגה לחולי אפילפסיה בגלל טבעה של המחלה , אבל למעשה אתה מונע כאן מכמות אדירה של אנשים זכות בסיסית של תנועה וחופש! לצרכים בסיסים. בעוד שצלילה כפי שאמרת מדובר בהנאה, תחביב! וכפי שהסברתי מקודם אתה לא רק מסכן את עצמך אתה עלול לפגוע באחרים שינסו להציל אותך. וכאשר תאונה קורת בצלילה היא לרוב קטלנית ! ואני לרוב לא מסכימה אם אסטלינה, אבל כאן אני בהחלט מסכימה איתה ,חברים תפסיקו להטעות! צלילה לחולי אפילפסיה Iהדגש|זה מסוכן|סדגשI אי אפשר לדעת כיצד הלחץ האטמוספרי ישפע על המוח!

עבורך פואסון

קיבלתי אישור לצלול עם אפילפסיה אני מיוצב 5 שניים ללא התקף וללא כדורים בתנאים אילו ניתן לאשר צלילה סטיית התקן מאוד נמוכה.-מתוך תנאיים מגבילים לאישור צלילה על ידי רופאים ציינתי שאחוז תאונות דרכים בחולי אפילפסיה גבהה יותר מאשר תאונות צלילה במצב המיוצב הנ"ל לכן לא צריך להיות מצב של שלילת הזכות לצלול לדעתי אין להגביל או לשלול בשום מצב את רישיון הנהיגה או הצלילה או כל דבר אחר בחופש העיסוק כל עוד לא פוגע באף אחד לגבי הלחץ הנושא נבדק על ידי מומחים ואין איתו בעיה ממשית בתנאים המגבילים

אייטולה

אני נוטה להסכים איתך כל עוד מי שיש לו אפילפסיה מאוזן אני מניחה שיש לך הגבלת עומק או זמן צלילה? מה שוודאי מקל על קבלת הרשיון. לא ברור מה ההבדל בין צלילה לפעולות אחרות (נהיגה לא ביניהן) שמצריכות נשימות נכונות,לא תמיד כפי שכבר למדנו כאן הסיבות להגבלות הן מוצדקות. לרוב הן נובעות מחוסר ידיעה/בורות. לאחרונה שמעתי שיוגה צחוק היא פעולה שמסוכנת לאנשים עם אפילפסיה... אבל כל אחד עושה מה שהוא עושה על אחריותו הבלעדית. .

בEEG האחרון

גילו שנשימת יתר(או איך שלא אומרים את זה) מגרה אצלי דברים.. אז זה דבר קיים.. אבל כמו כל טריגר אחר.. לא אצל כולם.. כול אחד צריך לדעת את הגבולות שלו.

עבורך ועבור הפורום היקר ../images/Emo140.gif

אייטולה ,כאשר אתה מביא ציטוטים ראוי שתביא מקורות מוסמכים
החלטתי שלמען ההגינות אבצע סקירת ספרות בנושא אפילפסיה וצלילת עומק ב- pubmed ,מצ"ב מאמר בנושא: זהו מאמר מירחון אפילפסיה אשר פורסם השנה ב- 2007 . החוקרים ביצוע קריאה ביקורתית של כול המאמרים אשר פורסמו בנושא משנת 1986 עד 2006 . ברשותכם אני אסכם בקצרה את המאמר: באנגליה כיום הדרישה על מנת להוציא אישור צלילה הינה להיות ללא התקף 5 שנים הדרישה הינה מצד איגוד הספורט של הצלילה לעומק. צלילה לעומק הינה ספורט עם סיכונים הדורש תמיכה נשימתית, פעילות תחת מים וצלילה עם שותף. מלבד הסיכון של טביעה קיימים סיכונים פיזיולוגים נוספים הכרוכים בחשיפה לגזים במעמקים (דקומפרסיה, הרעלת חמצן, שכרון מעמקים). דבר אשר יכול לקרות בכול צוללן. השאלות אשר עולות הן:
האם הסיכון גבוה בחולה אפילפסיה? א. בנושא הקשר בין מחלת דקומפרסיה לבין מחלת אפילפסיה לא נמצא דיווחים בספרות המקצועית אשר תמכו בקשר ב. בנושא הקשר בין הרעלת חמצן לבין מחלת האפילפסיה- דווחו בספרות המקצועי 2 מקרים אשר מעידים על כך כי אנשים עם אפילפסיה בסיכון גבוה יותר מאנשים ללא אפילפסיה, הדיווח היה בתא לחץ היפרברי (יש לציין שהיה בעיתיות עם הדיווח). ג. בנושא הקשר בין שכרון חושי לבין מחלת האפילפסיה - לא נמצא דיווחים בספרות המקצועית.
האם צריכת תרופות אפילפטיות מגדילה את הסיכון להתקף בקרב הצוללן? א. דקומפרסיה- תרופות אכן עלולות ליצור אפקט משני עם בועות החנקן הנוצרות במהלך הדקומפרסיה. אולם מי שסובל מדקומפרסיה בכול מצב נסר עליו לצלול חודש. אז למעשה אין הבדל בין חולה אפילפסיה לאדם שאינו חולה. ב. הרעלת חמצן- אין הנחה שתרופות מגדילות סיכון להרעלת חמצן. ג. שכרון חושים- תרופות מסוימות כגון: אלכוהול וחומרים מרדימים נמצאו כבעלי אפקטים תורמים לשכרון חושים. תרפות אנטי אפילפטיות לא כלולות ברשימה זו. אולם, אם ישנה תרופה אשר גורמת לאפקט מרדים בקרב חולה אפילפטי אסור לו לצלול!!!!
אפקטים נוספים של תרופות ידוע כי אנשים הנוטלים תרופות אנטי אפילפטיות סובלים מתופעות לוואי כגון זמן תגובה נמוך , לאנשיים אלו אסור לצלול! כמו כן, כתוצאה מצלילה ישנם שינויים המטולוגים וביכומים אשר עלולים להשפיע על התרופה!
האם צלילה ספורטיבית של חולה אפילפטי יכולה לסכן צוללן אחר? אם צוללן מקבל התקף במעמקים השותף שלו צריך להביא אותו למבטחים כתוצאה מכך הוא מסכן את עצמו בדקומפרסיה! ציטוט " מספר מקרים של צוללנים אשר חוו התקפים מתחת למים טבעו בנוסף גרמו לטביעת בן זוגם אשר ניסו להצילם"
נתונים אפידמיולוגים לגבי מקרי תמותה של צוללנים אפילפטים נתונים אפידמיולוגים יהיו מוטעים היות ומספר אנשים אשר צללו עם אפילפסיה הוא קטן! המאמר נותן נתונים שונים ומגוונים.
לסיכום, המלצות החוקרים, היות ואין מידע בספרות לגבי חולי אפלפסיה אשר צוללים הם מייעצים: לנקוט במשנה זהירות כאשר מעריכים ומייעצים לחולה אפילפטי מאוזן אשר מבקש אישור לצלול! הוא חייב להיות מודע לכול הסיכונים!!!!!! הם ממליצים: 1. להיות ללא התקפים ומאוזנים 4 שנים 2. להגביל צלילה ל- 10 M מפאת סכנה של דקומפרסיה 3. לאסור צלילה עם תרופות אנטיאפילפטיות מרדימות התרגום של המאמר חלקי בלבד! ובשום מצ"ב אנני סמכות בנושא צלילה יש לפנות לרופא צלילה בנדון !

יוצא מן הכלל../images/Emo70.gif

כל הכבוד לך על ההשקעה בתרגום חלק ניכר של המאמר
,מעניין אותי לדעת מה כתוב בחוק שלנו.

estelina

New member
לאסור צלילה עם תרופות אנטיאפילפטיות מרדימות

אינני מכירה תרופה אחת של אפילפסיה שאיננה מרדימה -מסקנה: אסור לצלול אבל האמת, שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, חבל לי על האנרגיה של ההקלדה, כאשר אנשים כמו דינה רשף מסתכלים בעיקר על חוקים ולא על חומרת המחלה , גם אם בחוק כתוב שמותר אז מה , החוק ימנע התקף שיבוא נו באמת....................... אסטלינה

הכתבת חוק צלילה ע"י אסטלינה?

(דינה זה מספיק תודה
) שנצביע עבורך לכנסת שם תוכלי לחוקק חוק חדש שבו יהיה כתוב שלאנשים עם אפילפסיה מותר לבלוע תרופות ולנשום? וכמובן לא לשכוח שמי שלא מסכים איתך מיד יוגלה מהמדינה. האם גם בחוק את מזלזלת גבירתי הנאווה? את יודעת משהו על חומרת מחלתו של מישהו חוץ ממך? התשובה היא לא!אז................ את כן יכולה לכתוב איך את זפציפית מתנהגת במצבים של צלילה/כל מצב שנראה לך מסוכן,אני לא חושבת שאת יכולה להבין שגם אם את לא מסכימה עם דברים מסוימים זה בסדר,ויתרה מכך אני לא מאמינה שאת מבינה שאת לא תקבעי לאחרים מה לעשות, ככה את יודעת להתנהל וחבל מאוד.

estelina

New member
תעשי לי טובה אוקי

את שסיפרת לנו שברחת ממקום ליד המעלית כי מי שהוא קיבל התקף אפילפטי שם, הציניות שלך רק מגיעלה אותי אני מבינה שאת רוצה להיות כמו כולם ואת מעבירה זאת לשאר חברי הפורום. הרבה דברים שאת כותבת בפורום כמו חוקי ביטוח לאומי- את טועה ומטעה, מה את חושבת שאפ]ילפסיה היא צחוק, הרי ברגע שתחזרי לקבל התקפים , את תתמלאי חרדה נוראה, יש לך עוד הרבה מה ללמוד ממני. את הזלזול שלך במחלה ובדבריך כלפי תשמרי רק לעצמך .את מוזמנת לצלול לטפס על הרים ואולי גם להפסיק כדורים, הרי זה לא נורא כלל: נופלים וקמים ועסקים כרגיל , אבל אל תכתבי עוד פעם שרצת במנוסה מאזור שאדם קיבל התקף זה אומר לי שאת רק מאוד מפחדת מהמחלה ואולי יותר ממני.

estelina

New member
את רחוקה מאוד מלקבל את עצמך כחולה אפילפטית

כן דינה רשף-מנהלת הפורום של אפילפסיה. אני מאוד מקווה שגם נאורולוגים קוראים את ההודעות שלך החסרות אחריות , את לא מתאימה להיות מנהלת פורום של אפילפסיה , אולי של פורום אחר אבל ממש לא פורום זה. זאת דעתי. ולדעתי את מסכנת אחרים בכתיבה שלך.

למעלה