ציפור בעיראקית

תמרהינד

New member
לסייח היקר ,בעניין הביבימתו

כתבתי את הערתי הקודמת באופן ספונטני ולפני שעיינתי בדיון הארוך שהתנהל בנושא זה לפניכן ובעיקר בווכוחים איתך , אזי אחוי אני בדעה שלך באופן מוחלט !!!גם בוויכוחים העקרוניים שניהלת . לעניין הביבימתו אז אני גדלתי שם עד גיל 18 וספגתי את הריחות ,הקולות ,המראות והטעמים כולם וביבימתו היא הציפור, שמר יהודה כץ הראה את תמונתה באחת התגובות שלו לעיל ואם מישהו אומר או כתב שזו תוכי הוא פשוט טועה ! אושרת צודקת שהשתמשו בביבימתו ע"מ לתאר אמירה חוזרת ונשנת וזה בדיוק מה שהיונה הזו עושה כל היום בקולה " קוקו אח'תי קוקו אח'תי" יאללה אני בקואליציה איתך אח שלי !! חוץ מזה הכל בצחוקים וכל הכבוד לסבתא שלך כי היא הצודקת, אני מקווה שלא עוררתי עלי את כל הפורום עכשיו! שתהיה לכולם שנה טובה ,מלאה אתגרים ועשיה טובה,בריאות ושמחה ו תעוד עליקם לסנין בח'יר ואפראח אמן ?

לתמר הנדי, כך או כך, שיהיה לך שנה

טובה, מלאה בדברים טובים, ואשמח לשמוע ממך סיפורים אישיים על בגדאד ועל עיראק ועל העליה ועל כל דבר ששיך לעדה שלנו, כי אני אוהב סיפורים כאלו. בשיר הזה של קוקו אח'תי היה לו מוזיקה מיוחדת, כך זה בא והולך........עולם של פעם.

סועד

New member
בלבנון זמיר זה "שחרור", הזמרת סבח

פכרי, נקראת בפיהם "שחרורה". אבל במצרים כינו את הזמר עבד אל חלים חאפז בשם "אל ענדליב אל אסמר". בברכה סועד.

לבאחד

New member
לסייח הרוקד ןכל חברי הפורום שלום

אני זוכר מילה אחרת לציפור יפה שמשמיעה קולות יפים בשעות הבוקר, על גגות הבתים והיא: בכתיי וברבים : בכאתי بختيى ج بخاتى מצאתי ב- אלמונג'ד את הביטוי, שנראה לי כמקביל לאמור לעיל והוא: الفاخثة ج فواخث :نوع من الحمام البرى المطوق قيل لها فاخثة للونها لانه يشبه الفخث اى ظل القمر סייח נכבד: אנא שאל עוד פעם את סבתך אם הכוונה ל- בכתיי שנה טובה לכולם

לפנטומימוס מאחל לך שנה טובה../images/Emo141.gif

מלאה בדבש ובתפוחים, ואשמח לפגוש אותך במפגש. באהבה ממני,

סייח יקירי, שנה טובה, יצירתית ומלאת

פעילות, לך ולבני ביתך כולם. יהודה כץ

סועד

New member
חן חן לסייח על האיחולים, גם לך המון

בריאות והמשך כתיבה מוצלח בפורום, ואני מקווה שאכן המפגש יתקיים ויבואו רוב החברים, כדאי כבר לשלוח פרטים, כי אנחנו הדרומיים קצת מתקשים להגיע אז אם ידוע לך כיצד זה מתבצע אז כתוב לחברים. תודה ושנה טובה גם לך. בברכה סועד.

לבאחד

New member
לפנטומימה, שלום רב ונעים להכירך

כשרשמתי את השם : בח'תיי העתקתי גם מה שכתוב ב-אלמונג'יד. כתוב שם, בין היתר ,نوع من الحمام - סוג של יונים. אין פירוש אחר למילה: حمام או حمامه ביחיד,מאשר:יונה התמונה שצירפת במקום אחר אינה בח'תיי במובן שאני מכיר. בח'תיי היא ציפור יותר קטנה מאשר בתמונה שצירפת. גונה ,לרוב, אפור בהיר. התמונה שלך דומה ל- طير براوى טיר' בראווי שנה טובה ומבורכת

לבאחד:

ליונה יש זנים רבים, וכולם ביחד מכונים "יונים". התצלום הוא של יונת הבית. אני מצרף לך כאן תצלום של יונת בר (מכונה בעברית בשם "תור" או "צוצלת"). שתהיה לך ולכולנו שנה טובה, יהודה כץ

למעלה