ציפור בעיראקית

tamirontour

New member
ציפור בעיראקית

שלום שלום חברי פורום יקר, חברי העיראקי חד לי חידה ואשמח לקבל עזרה בנושא. והחידה היא - א - איך אומרים "ציפור" בעיראקית? ב- איך אומרים "זמיר" בעיראקית? תודה רבה על הסיוע ותיסלם על הפורום המדליק הזה, תמיר

yael5858

New member
ציפור בעיראקית

לשאלתך ציפור בעיראקית זה עספור וזמיר זה בולבול.

DORIY1

New member
קרוואן

יש שיר מאוד יפה של עבד אלווהאב עם נג'את עלי שאומר ..."קרוואן חייראן " كروان حيرانכאשר ברקע נשמע ציוץ הזמיר - הבולבול

זמיר בערבית ספרותית זה ענדליב

אחת המילים היפות בשפה הערבית, ענדליב. יש גם מילה נוספת, של ציפור שעושה קולות יפים, אני לא בטוח שהכוונה לזמיר וזו המילה ביבימתו, מילה במדוברת עיראקית. כל טוב.

לפי סבתא שלי, ביבימתו זה ציפור ששרה

לי שירים על הבוקר, אז, היא קראה לזה ביבימתו. אז מי צודק, הפרופסור שלך או הילדות שלי ????????????????????? ביבימתו בשבילי, זה ציפור שעושה קולות יפים ואני לא יודע אך היא ניראת, אבל היא עושה קולות יפים, כי סבתא שלי אמרה תשמע אזה יופי הביבימתו שרה, תשתוק שניה כדי שתוכל להקשיב לה, ואז הייתי שותק ומקשיב לה וקשה לי להאמין שהכוונה היתה לתוכים שהיו מסתובבים חופשיים ברחובות בגדאד ????? מה א"כפת לי אני, אני הולך לפי סבתא שלי. באהבה ממני,

אורניתולוגיה היא ענף בזואולוגיה

העוסק בחקר העופות. אורניתולוגית היא חוקרת מומחית של עופות. לילה טוב, יקירה ושנה טובה.

DORIY1

New member
ה צ י פ ו ר

במקום הוויכוח על הציפור , הנה הציפור בהא הידיעה :- שָׁלוֹם רָב שׁוּבֵךְ, צִפֹּרָה נֶחְמֶדֶת, מֵאַרְצוֹת הַחֹם אֶל-חַלּוֹנִי - אֶל קוֹלֵךְ כִּי עָרֵב מַה-נַּפְשִׁי כָלָתָה בַּחֹרֶף בְּעָזְבֵךְ מְעוֹנִי. זַמְּרִי, סַפֵּרִי, צִפּוֹרִי הַיְקָרָה, מֵאֶרֶץ מֶרְחַקִּים נִפְלָאוֹת, הֲגַם שָׁם בָּאָרֶץ הַחַמָּה, הַיָּפָה, תִּרְבֶּינָה הָרָעוֹת, הַתְּלָאוֹת? הֲתִשְׂאִי לִי שָׁלוֹם מֵאַחַי בְּצִיּוֹן, מֵאַחַי הָרְחוֹקִים הַקְּרוֹבִים? הוֹי מְאֻשָּׁרִים! הֲיֵדְעוּ יָדֹעַ כִּי אֶסְבֹּל, הוֹי אֶסְבֹּל מַכְאוֹבִים? הֲיֵדְעוּ יָדֹעַ מָה רַבּוּ פֹה שֹטְנַי, מָה רַבִּים, הוֹי רַבִּים לִי קָמִים? זַמְּרִי, צִפּוֹרִי, נִפְלָאוֹת מֵאֶרֶץ, הָאָבִיב בָּהּ יִנְוֶה עוֹלָמִים. הֲתִשְׂאִי לִי שָלוֹם מִזְּמְרַת הָאָרֶץ, מֵעֵמֶק, מִגַּיְא, מֵרֹאשׁ הָרִים? הֲרִחַם, הֲנִחַם אֱלוֹהַּ אֶת-צִיּוֹן, אִם עוֹדָהּ עֲזוּבָה לִקְבָרִים? וְעֵמֶק הַשָּׁרוֹן וְגִבְעַת הַלְּבוֹנָה - הֲיִתְּנוּ אֶת-מֹרָם, אֶת-נִרְדָּם? הַהֵקִיץ מִשְּׁנָתוֹ הַשָּׂב בַּיְּעָרִים, הַלְבָנוֹן הַיָּשֵׁן, הַנִּרְדָּם? הֲיֵרֵד כִּפְנִינִים הַטַּל עַל הַר חֶרְמוֹן, אִם יֵרֵד וְיִפֹּל כִּדְמָעוֹת? וּמַה-שְּׁלוֹם הַיַּרְדֵּן וּמֵימָיו הַבְּהִירִים? וּשְׁלוֹם כָּל-הֶהָרִים, הַגְּבָעוֹת? הֲסָר מֵעֲלֵיהֶם הֶעָנָן הַכָּבֵד, הַפֹּרֵשׂ עֲלָטָה, צַלְמָוֶת? - זַמְּרִי, צִפּוֹרִי, עַל-אֶרֶץ בָּה מָצְאוּ אֲבוֹתַי הַחַיִּים, הַמָּוֶת! הַאִם-עוֹד לֹא-נָבְלוּ הַפְּרָחִים שָׁתַלְתִּי כַּאֲשֶׁר נָבַלְתִּי אָנֹכִי? אֶזְכְּרָה יָמִּים כְּמוֹהֶם פָּרַחְתִּי, אַךְ עַתָּה זָקַנְתִּי, סָר כֹּחִי. סַפְּרִי, צִפּוֹרִי, סוֹד שִׂיחַ כָּל-שִׂיחַ, וּמַה-לָּךְ טַרְפֵּיהֶם לָחָשׁוּ? הֲבִשְּׂרוּ נִחוּמִים אִם-קִווּ לְיָמִים, פִּרְיָמוֹ כַּלְּבָנוֹן יִרְעָשׁוּ? וְאַחַי הָעֹבְדִים, הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה - הֲקָצְרוּ בְרִנָּה הָעֹמֶר? - מִי יִתֶּן-לִי אֵבֶר וְעַפְתִּי אֶל-אֶרֶץ בָּה יָנֵץ הַשָּׁקֵד, הַתֹּמֶר! וַאֲנִי מָה אֲסַפֵּר לָךְ, צִפּוֹר נֶחְמָדָה, מִפִּי מַה-תְּקַוִּי לִשְׁמֹעַ? מִכְּנַף אֶרֶץ קָרָה לֹא-זְמִירוֹת תִּשְׁמָעִי, רַק קִינִים, רַק הֶגֶה וָנֹהַּ. הַאֲסַפֵּר הַתְּלָאוֹת, שֶׁכְּבָר הֵן בְּאַרְצוֹת הַחַיִּים נִשְׁמָעוֹת, מוּדָעוֹת? - הוֹי, מִסְפָּר מִי יִמְנֶה לַצָּרוֹת הָעֹבְרוֹת, לְצָרוֹת מִתְרַגְּשׁוֹת וּבָאוֹת? נוּדִי, צִפּוֹרִי, אֶל-הָרֵךְ, מִדְבָּרֵךְ! אֻשַּׁרְתְּ, כִּי עָזַבְתְּ אֶת-אָהֳלִי; לוּ עִמִּי שָׁכַנְתְּ, אָז גַּם-אַתְּ, כְּנַף רְנָנִים, בָּכִית, מַר בָּכִית לְגוֹרָלִי. אַךְ לֹא בְכִי וּדְמָעוֹת לִי גֵהָה יֵיטִיבוּ, לֹא אֵלֶּה יְרַפְּאוּ מַכָּתִי; כְּבָר עֵינַי עָשֵׁשׁוּ, מִלֵּאתִי נֹאד דְּמָעוֹת, כְּבָר הֻכְּתָה כָּעֵשֶׂב לִבָּתִי; כְּבָר כָּלוּ הַדְּמָעוֹת, כְּבָר כָּלוּ הַקִּצִּים - וְלֹא הֵקִיץ הַקֵּץ עַל-יְגוֹנִי, שָׁלוֹם רָב שׁוּבֵךְ, צִפּוֹרִי הַיְקָרָה, צַהֲלִי-נָא קוֹלֵךְ וָרֹנִּי! ניסן, תרנ"א.

DORIY1

New member
ביאליק

השיר הזה נלמד בשיעורי העברית בבגדד . התלמידים דקלמו בע"פ את כל השיר מילה במילה תוך הרגשה של געגועים לציון , בדומה לפזמונים ופיוטים אחרים כגון "יונה מה תהגי ומה תהמי חגייך חגי נדרך שלמי יען כי אני יהוה ואתם עמי " הגעגועים לציון קיימים בכל נוסח התפילה והפזמונים הנאמרים לפני זמן התפילה בשעת שחר מוקדמת . כאשר באו מעירק 6 יהודים לאחר הפלת שלטון הצורר סדאם חוסיין , אחד העולים בן למעלה מ-80 שנה דקלם את השיר הזה בראיון בטלויזיה והוא זכר הכל מילה במילה משום שזה נחרת בזיכרון , כמו גירסא דינקותא או כמו חנוך לנער על פי דרכו גם כי יזקין לא יסור ממנה . שנה טובה לכל חברי הפורום .

סועד

New member
גם שירו של ביאליק-בין נהר פרת ונהר

חידקל, על ההר מיתמר דקל, ובדקל בין עפאיו תשכון לה דוכיפת זהב. שיר מילדותינו בתחילת שנותינו בארץ.

DORIY1

New member
ביאליק

בארץ זה מובן מאליו , אבל במדינה מוסלמית עם כל העויינות הייתה אוטונומיה תרבותית ולמדנו עברית באין מפריע וזאת עד לתקופת הציונות שאז למדנו עברית "מודרנית" במחתרת .

סועד,הזכרת נשכחות, ביאליק

בילדותי, אכן אחד השירים הרישונים שלמדתי היה , בין נהר פרת לנהר החידקל, עד היום אני זוכרת אותו בעל פה.

השיר "יונה מה תהגי ומה תהמי" הוא של

יהודה הלוי. וכל האומר דברים בשם אומרם וגו'. דורי, כיף לקרוא את המילים שלך. שנה טובה, יהודה

למעלה