תמיד יש להורים זכות בחירה.
ובהנחה שלא מדובר על אנשים רשעים, הרי המורים גם דואגים לטובת הכיתה ולטובת הילד.
ילד שמפריע - הוא ילד שרע לו.
הוא מפריע כי רע לו
וכשהוא מפריע עוד יותר רע לו כי הילדים שונאים אותו.
למה לא יוצאים נגד ההורים, שנלחמים להשאיר ילד שרע לו בכיתה רגילה ולא מוכנים להעביר אותו לכיתה קטנה, כי לדעתם זה לא מספיק טוב לילד שלהם?
אז כיתה שלמה סובלת, הילד שלהם סובל, אבל העיקר שהוא לא יעבור לכיתה קטנה ולא יכניס חומרים כימיים לגוף, נכון?
במשוואה הזו יש כמה גורמים
המורה, שצריכה לחשוב לא רק על הילד האחד, אלא על כל הילדים, שחייהם הופכים גיהנום עלי אדמות בגלל ילד אחד אומלל, שמכה את כולם.
הילד, שלא יכול לשבת במקום ומרגיש תסכול. הוא מקבל במבחנים ציונים נמוכים, ומרגיש כשלון.
ההורים, שלא מבינים שלילד יש בעיה ומתעקשים שהוא יישאר בחינוך הרגיל ושבית הספר יתמודד, אבל לא מוכנים גם לתת לילד תרופות כימיות.
ואז מה קורה?
הילד סובל, כל הילדים בכיתה סובלים, המורה סובלת - אבל העיקר שהילד לא יבלע 'חומרים כימיים'
(דרך אגב, מה רע בחומרים כימיים? הגוף שלנו מייצר באופן טבעי דברים דומים).
והעיקר, שההורים לא מטפלים, אלא מפילים על מערכת החינוך את הצורך לטפל בילד, בלי לקבל אחריות על הילד.
ומי לא בסדר? הכי קל לתקוף את המורות (שרוצות שקט תעשייתי, כאילו זה איזה פשע לרצות ללמד בשקט), שחושבות על כלל התלמידים ועל הסבל של התלמיד הזה ספציפית ושל כל הכיתה וכן, גם שלה.
יותר קשה לתקוף את ההורים, שלא מטפלים.
אצל החברה שלי, שלא מוכנה לתת לילדים שלה תרופות, אף אחד לא מתעקש על תרופות, כי הילדים שלה אמנם סובלים מהפרעת קשב וריכוז ,אך לא מפריעים לכיתה.
לפעמים מדברים איתה ומבקשים שתעשה משהו כי הילדים חווים כשלונות ולא מצליחים במבחנים כי יש להם יכולות יותר גבוהות לדעתם, אבל אף אחד לא כופה עליה לתת להם תרופות כי באמת, הילדים שקטים ולא מפריעים, רק כואב הלב שהם לא ממששים את הפוצטנציאל שלהם.