ציטוט

dina199

New member
זה יכול להימשך עד אין סוף .

הדבר העיקרי זה הילד עצמו. יש הרבה פתרונות (כולל תרופות). אבל כל הפתרונות צריכים להיות כי הילד סובל ולא כי הכיתה או המורה סובלים.

אני ממש לא מסכימה איתך.

נכון שגם הילד סובל, וגם בזה צריך לטפל.

אבל גם צריך לטפל בזה ש-39 ילדים מפחדים ללכת לבית הספר ולא לומדים בגלל ילד אחד.

וכן, גם המורה חשובה.

אבל כנראה שלך כל אלה לא חשובים, העיקר שזוג הורים יהיה מאושר, ולא יהיה אכפת לו מכולם, העיקר שילד שלהם אין חומרים כימיים בגוף וכל העולם יכול לקפוץ להם, ושכולם יסבלו.

למה הסבל של 39 ילדים לא חשוב לך? למה הסבל של המורה לא חשוב לך?

dina199

New member
לא אמרתי מי יהיה מאושר.

יכול להיות שאף אחר לא יהיה. כמו שנאמר - לא הכל בחיים הנאה.

אבל אני בהחלט בדעה שאושר של 39 ילדיםלא יכול להיות מותנה בהכנסת של חומר כימי לילד אחד (אם הוא לא צריך אותו).

ואני כן בדעה שבמצב של 40 תלמידים ב כיתה אפילו אם אין ילד עם צרכים מיוחדים שמפריע , יש מספיק מפריעים אחרים ואף אחד לא מאושר.

כתבת בסוגריים "אם הוא לא צריך אותו"

ופה טמונה הבעיה:
מי מחליט?

מורים לא יכולים לתת לילדים ריטלין, אם ההורים מתנגדים (ואם יש כאלה שעושים זאת, הם עוברים על החוק, וצריך לצאת נגדם).

הם יכולים להפנות לאבחונים מתאימים.

ואם ההורים מסרבים? אם ההורים מסרבים לקחת לאבחון (ויש דברים כאלה). מה אז?

מי קובע אם הילד צריך או לא.

אז המורה שתלך לעזאזל, נכון?

כי אותה רק מעניין שקט.

את המורה מעניין שקט, כי כך כולם לומדים. וההורים חושבים לפעמים לא על הילד בכלל, אלא על "לא נעים" ומה, הבן שלנו יהיה בכיתת חינוך מיוחד? חלילה.
אבל את המחיר משלמים אחרים.

אז לא לתת ריטלין כדי שלכולם יהיה טוב
אבל זה שההורים נותנים לילד שלהם לסבול ולא נותנים שום טיפול (וזה ממש לא חייב להיות ריטלין. אני בטוחה שלמורים לא אכפת איזה טיפול, כל עוד הוא עובד) - אז זה בסדר.

צריך לדאוג שלא הילד יסבול, ולא הכיתה ולא המורה.
כן, גם המורה חשובה.

dina199

New member
אני לא נגד החלטה.

ברור שמי שמחליטים זה רופאים והורים (לא מורים, לא גננות, ולא שום 'אנשי מקצוע ' אחרים) , והמילה הסופית היא של ההורים.
גם הרופאים וגם ההורים מחליטיםפ בשביל הילד , ולא בשביל מורה, ילדים אחרים או מישהו אחר. ואם הם הילד הספציפי שאמור לקחת תרופה הוא לא בחשיבות עליונה, כל השאר כבר לא חשוב.

dina199

New member
אולי בגלל זה אני לא מורה

במדינת ישראל למרות שיש לי יכולת להסביר וללמד.
תרופה זה חומר כימי בעל תופעות לוואי. אני מודה שיש מקרים שצריך לתת תרופות , אבל רק אם הילד זקוק לזה ולא כדי שהמורה תהיה מרוצה.
כדי שהמורה תהיה מרוצה צריך כיתות של 20 תלמידים ולא של 40 . אבל זו כבר טענה לא אלי אלא למשרד החינוך.

למעלה