ציטוט אחיד- סיוע

PIonit

New member
ציטוט אחיד- סיוע

אהלן, לא מצאתי- כיצד מאזכרים לפי כללי הציטוט האחיד- כתבי טענות, בקשות לצוי מניעה וכיוצ"ב? רב תודות!!

flutter girl

New member
אני לא יודעת, אבל סתם מתוך סקרנות

מאיזו סיבה את רוצה לאזכר כתב טענות?

PIonit

New member
כי משעמם לי../images/Emo3.gif

סתם, פשוט אני כותבת עבודה בנושא מסוים, שהוגשה בקשר אליו עתירה לבג"צ, ואז נעשו שינויים מסוימים כתוצאה מכך, שייתרו את הדיון ולכן התביעה נמחקה, כך שאין לי פס"ד לצטט ממנו, אבל כתב הטענות מאוד מסייע לי כמקור לאינפורמציה, ותהיתי איך אני מאזכרת משם.. יש אישור?

sacrament

New member
אין לי מושג

אבל בכללי ציטוט אחיד יש בעמודים הראשונים דרכים ליצירת קשר עם המחברים כדי לשאול אותם שאלות השמועה אומרת שהם מאוד מאוד מאוד שמחים לענות על כל שאלה...(-: אז כדאי לנסות. ואם זה לא עובד...אפשר פשוט להמציא כללים משלך. אף אחד לא ישים לב, האמיני לי.

אלמרפאד

New member
כך מצטטים

בהערת השוליים את יכולה לכתוב: ראו למשל: סיכומים מטעם התובע בע"א 123/45 אלמר נ' פאד, פד"י [וכו' לפי הכללים הרגילים]. אם את רוצה להפנות לעמוד ספציפי בתוך כתב הטענות, אז פשוט תוסיפי בהתחלה את העמוד הרלוונטי, למשל: עמ' 2/פסקה 14 לכתב ההגנה בע"פ 678/90 אלמר נ' פאד, וכו'.

אלמרפאד

New member
אה... עכשיו רק ראיתי

שאין לך פסק-דין של ממש לקשר אליו. אם זה לא דחוף לך מאוד, אני יכול לבדוק את הנושא קצת יותר לעומק אבל זה יהיה רק בשבוע הבא כשאהיה בפקולטה.

אלמרפאד

New member
אז ככה

בקובץ המקורות הנוספים הרשמי שפורסם באפריל האחרון מופיעים הכללים לאזכור כתבי טענות (ומקורות נוספים): http://www.tau.ac.il/law/izkur/mekorot.pdf כללי האזכור לא מתייחסים למקרה שבו אין פסק-דין שפורסם בקבצים המודפסים, ולכן אם המקרה שלך הוא כזה יש שתי אפשרויות: 1. אם המקור לכתב הטענות הינו אינטרנטי - את יכולה לאזכרו כמקור כזה, בהתאם לכללים המקובלים. 2. הדרך ההגיונית יותר (אשר נכונה לגבי כל מקור שאין לגביו ציטוט אחד מקובל) - אלתרי. את יכולה להיעזר לשם כך בכללים הקימיים ופשוט לשכללם למקור שלך. בהצלחה.

למעלה