ציונים

ציונים

ב"ה הי לכולם, יש לי 2 שאלות: 1. כסטודטית (במכללה), מה נחשב ממוצע ציונים טוב ומכובד? כזה שאוכל להשיג באמצעותו התמחות טובה במשרד נחשב? 2. במידה ויש לי ממוצע גבוה, כדאי לי לעבור לאוניברסיטה בשנה הבאה? (אני בשנה א'). ההתלבטות היא מפני ששמעתי שיש מלא קורסים שיש להשלים ושזה יוצר מלא לחץ עם הקורסים של שנה ב', וגם לכאורה כל הקורסים שעשיתי במכללה, יחשבו באוניברסיטה בציון "עובר" ולא בציון שהשגתי בתכל'ס. האם דברים אלו נכונים? תודה.

Anabol

New member
לגבי 1

זה תלוי באיזו מכללה. יש מכללות שמנרמלות ויש כאלו שלא. במכללות שלא מנרמלים בהם הבנתי שכדי להיות מצטיים דיקן צריך ממוצע של 98. במכללה למנהל ובבינתחומי (הן היחידות שאני מכיר שמנרמלות) לדעתי כדאי לפחות מעל 85.

ני3ו3ות

New member
לידיעתך!

נירמול (או תקנון...) הוא אחד התנאים לקבלת אישור מהמל"ג במכללות ובאוניברסיטאות. כמו כן על מנת לעבור ממכללה לאוניברסיטה עליך להציג אישור מהמכללה בה את לומדת על כך שיש במכללה יש תקנון.

PIonit

New member
לגבי 2

זו שאלה שמאוד תלויה בך סובייקטיבית. אני חושבת שדי מקובל לומר שאם יש לך ציונים מעולים ממכללה- לא תתקשי למצוא התמחות, אך עדיין יש (מעט?) הבדל במוניטין בתור בוגרת במשפטים ממוסד אוניבסיטאי לבוגרת מכללה.. בכל מקרה, בהנחה שנשים את השיקול הלימודי בצד, תבחני את מצבך בעיקר מבחינה חברתית וגיאוגרפית- האם המעבר יצריך שתעברי דירה? זה כרוך עלויות שונות, עזיבת מקום עבודה, קרבה לבן זוג וכו'. מצד שני מכללה הרבה הרבה יותר יקרה... האם את נהנת מבחינה חברתית או שנניח אין מספיק הווי בפקולטה וכו'? אין ספק שזה לא פשוט לעבור מוסד, להתרגל לשגרה חדשה וכו', אבל אם את טיפוס סתגלן וחברותי לא צפויה לך בעיה (כי השנתון באונ' כ"כ גדולים שאנשים יכולים ללמוד תואר שלם ולא להכיר את כולם אם הם לא למדו איתם כי מחולקים לשני חצאים.. אז לא תהיי לגמרי אאוטסיידרית) אם תגידי איפה את לומדת ולאן את רוצה לעבור- אני מאמינה שנוכל לענות ולהסביר לך מה תצטרכי להשלים. (כמובן שתשובה הכי מדויקת תקבלי ממזכירות/יועצי החוג במקום אליו את מעוניינת לעבור.) המעבר לא יצור לך לדעתי מלא לחץ כי לרוב אין המון קורסי חובה בשנה ב', אז מסתדרים.. זה שהציונים מהכללה לא יחשבו לך- מעט מבאס אולי, אבל לא הייתי לוקחת את זה כסיבה העיקרית לא לעבור, כי בהנחה ותמשיכי להשקיע- תשמרי על ממוצע יפה..סה"כ זה אומר שיהיו לך 2 גיליונות ציונים, של שנה א' מהמכללה ושל שאר התואר מאונ' X.

באוניברסיטה השנתונים גדולים?

הבנתי שבבין תחומי שלנון מונה כ- 600 סטודנטים, ושבקריית אונו (אם אני זוכר נכון) לומדים יותר מחצי מכללהסטודנטים למשפטים בארץ.

נראה לי שעניתי לך מהר מדי

לא שמתי לב להקשר (שאתה עונה ל-Plonit שאמרה שהשנתונים גדולים). סתם חשבתי שאתה שואל אם באוניברסיטה השנתונים גדולים
בכל אופן, גם 250 איש זה גדול. גדול מספיק בשביל לא להכיר את כולם בשם (או אפילו בפרצוף) ואפילו לא להרגיש רגשות אשמה על זה.

זה נכון

מצד שני עד לא מזמן גם באוניברסיטאות למדו בכל שנתון כ 500-600 סטודנטים, אז דווקא מדובר במגמה לצמצם.

sacrament

New member
מממ...זה תלוי

באיזו מכללה מדובר (בינתחומי/מנהל או משהו אחר?) בעיקרון מקובל לכוון לממוצע מעל 80-85 וכמובן כמה שיותר גבוה ובמכללות הפחות נחשבות זה כמובן עולה עוד יותר. אנשים עם ממוצעים נמוכים יותר במשרדים ממש נחשבים זה דבר שקיים אך לא נפוץ במיוחד וגם כאן, כנראה שיש קורות חיים רציניים יותר שמפצים על הממוצע...

nyaron

New member
מאיזה מכללה יש סיכוי יותר גבוה לעבור

לאונברסיטה? ואיזה ציונים צריכים לקבל?

B L I M P

New member
סתם לדוגמא

חבר'ה שעברו לאוני' העברית בשנתון שלי היו ברובם מהמכללה למנהל ולכולם ממוצע מעל 90.

PIonit

New member
גם בשנתון שלי זה ככה

(מדובר בקוצה די קטנטנה) אני מניחה שמהבינתחומי עוברים בעיקר לאת"א ..

student 1200

New member
לעבור. נקודה.

כמה דברים: 1. לא משנה מה אומרים לך - אם את יכולה - תעברי לאוניברסיטה. אין מה לעשות - בסופו של דבר אוניברסיטה זו אוניברסיטה. נכון, אני אולי לא פוליטיקלי קורקט, אבל זו המציאות. 2. יתכן שיבקשו לראות מיקום יחסי במחזור (גיליון ציונים שרשום בו איפה את יחסית לכלל הסטודנטים בשנה שלך). 3. אכן, הציונים יהיו רשומים כ"עובר". זה ממש לא משנה, כי לראיונות לסטאז בכל מקרה תלכי עם הגיליון של המכללה. 4. לגבי קורסים - לא חושב שיהיה לחץ מטורף, אולי תעשי קורס או שניים עם שנה א באונ', תלוי מאיזה מוסד באת. בהצלחה

למעלה