ציונים נמוכים

Michal Plath

New member
ציונים נמוכים

יצא לי לשוחח השבוע עם כמה חברים שלי שלומדים משפטים באונ' לא הייתה שיחה שבה לא עלה נושא הציונים, ואני נחרדתי לשמוע מהמבריקים שבחבריי שקיבלו על עבודות ומבחנים ציונים שמתחילים ב6 ואפילו ב5. שוב ושוב שמעתי את המשפט "אני עומד על שישים, ולא מפסיק לקרוע את התחת, זה כל כל מתסכל". זה נורמלי? איך מתמודדים עם המעבר החד בין ציוני שיא בתיכון (שאני מאמינה שלרוב הלומדים בפקולטאות למשפטים היו) לבין ציונים ש(ואני מצטטת) "נתונים בעיקר לגחמותיו של המתרגל". זה לא נורא מוריד את המוטיבציה? אני רגילה לקבל ציונים גבוהים ואני מאד אמביציוזית באופן כללי ונאמר לי הרבה פעמים שבאוניברסיטה הפרופורציות שונות (מבחינתי 80 זה נמוך). מעניין אותי לדעת מה אתם חושבים על זה, ואם "הורדתם" לעצמכם את הרף בלימודים הגבוהים או לא.

Kiru

New member
לחלוטין עניין של אופי

לדעתי, אם את נהנית מהלימודים עצמם ו/או מתייחסת אליהם ככלי להשיג מטרה (להיות עו"ד), ציון ממש לא אמור לפגוע במוטיבציה שלך. זה בוודאי נכון אם את מאמינה שהציונים נתונים לגחמות של הבודקים. אגב, 50 ו-60 הם ציונים די נדירים במשפטים. הממוצעים הם סביב ה-80.

PIonit

New member
אני חושבת שזה מאוד מאוד תלוי

כלומר כן- קורעים את התחת הרבה יותר מתיכון- כי בתיכון אין כ"כ הרבה עבודות בשוטף והמבחנים מאוד שונים. לגבי הציונים- כן זה מאוד תלוי במתרגל.. חוצמזה שאין מה לעשות, יש אנשים שלכתוב עבודות או ללמוד למבחן וכו' בא להם בקלות יותר ויש כאלה שצריכים לשבת יותר ויותר קשה להם להתרכז או לשנן או לשבת כ"כ הרבה זמן כשהחומר לא מעניין אותם וכו'. סה"כ רוב האנשים שילמדו איתך יהיו די מוכשרים מה שקצת מקשה עליך כי את צריכה להתאמץ יותר כדי להיות טובה ביחס אליהם כי לרובם יש שאיפה לציון מקסימלי.. הפתיחה של ה"מאוד תלוי" גם קשורה קשר הדוק בלאן את רוצה להגיע בהמשך הדרך- אם את רוצה להגיע למשרד מאוד נחשב (מסחרי-פרטי) או לעליון אז רצוי לשאוף לממוצע כמה שיותר גבוה..אם את רוצה משרד בינוני-קטן, או במגזר הציבורי (פרקליטויות או משרדי ממשלה אחרים למיניהם) את יכולה להרשות לעצמך ממוצע נמוך יותר במחיר של שפיות
. ואם את בכלל רואה את עצמך מתפתחת די מהר לעיסוקים אחרים- כיועצת משפטית בחברות (בדיוק היום יש כתבה בנדון במוסף הכלכלי של ידיעות- שנקראת כסף או חיים...) או מנהלת או עוסקת בדברים שהם לאו דווקא משפטים אז הציונים לדעתי בכלל לא רלבנטיים אליהם ואת תסתדרי גם אם לא תתמחי במשרד מאוד נחשב. אני אישית בהחלט הבנתי שצריך לשנות את הרף וגם לעשות סוויצ' בראש. אני החלטתי שאני אנסה לתת את המקסימום אבל בד בבד אני רוצה להנות מהתקופה שאני סטודנטית, ולהספיק לעשות עוד דברים במקביל ולא להתעורר בסוף הלימודים ולהתחרט שאין לי ממש חיים כי כל השנים האחרונות רק חרשתי.. אני חושבת שקצת ביאסתי אותך, אבל לא זו הכוונה! אני חושבת שחשוב לבוא מפוכחת, חשוב להבין שכן אוניברסיטה זה אחרת ומתרגלים לציונים אחרים (למרות שגם בפקולטאות אחרות הקידמות 7 ו6 הן נפוצות לצערם). נכון שחשוב למצוא התמחות אבל גם יש הרבה דברים מעבר ללימודים
מקסימום- תמיד יש מועדי ב' (אם יש כוח כלשהו לגשת אליהם...) בקיצור לדעתי מאוד חשוב לאזן את הכל.. שיהיה בהצלחה!

Yaniv_r

New member
האמת שזה ממש ככה

כשהולך לך חרא - פתאום אתה מגלה שהציון הוא 90. כשהוא לך טוב - אתה בקושי מגרד את ה70-80. זה בהחלט נתון לגחמותיו של המתרגל. הלוואי והיו משנים את הבדיקה מהיסוד. אי אפשר להכניס טיפת מחשבה, אי אפשר בכלל להיות יצירתי, אי אפשר לסטות מהנושא. יש צ'ק ליסט ואתה צריך לפגוע. אפור ומשעמם. .

EgeBamayasi

New member
מה שאתה מתאר בשורה האחרונה

זה בדיוק ההפך ממשהו שנתון לגחמותיו של המתרגל

Michal Plath

New member
לפי מה שסיפרו לי

-מצטטת חברה בהסכמתה- "קשה מאד להבין מה המתרגלים רוצים ורוב הזמן גם הם לא יודעים בעצמם מה הם רוצים לקרוא" מה זה, בול קליעה?

PIonit

New member
זה לא, את הצ'ק ליסט קובע המתרגל לפי גחמותיו!

Anabol

New member
אני גם לא בדיוק הבנתי

האם יותר קריטי לפגוע כמה שיותר בצ'קליסט, או שיותר חשוב להבין מה כל מתרגל רוצה ולתת סגנון שונה של תשובות?

A n N y

New member
גם וגם

לדוג' ברגע שאתה יודע שהמתרגל מוריד 5 נק' על כל סעיף קטן (לדוג' אם כתבת "ס' 2 לחוק שקר כלשהו" אז הוא יוריד לך כי לא כתבת שזה בעצם ס' 2(ג)) שלא רשמת אז מבחינתך להתאים את עצמך לצ'ק ליסט יהיה לכתוב את כל מה שעולה לך בראש בקשר לנושא, לעומת זאת אם אתה יודע שהמתרגל רוצה פשוט לדעת שאתה יודע ולא מדקדק בקטנות יותר מדי..אז מבחינתך לענות על הצ'ק ליסט יהיה לדאוג שיש לך משפטי מפתח מסוימים או הלכות מסוימות, כך שלמעשה הצ'ק ליסט במידה מסוימת משתנה בהתאם לרצונות של המתרגל והראש שלו..

NFish

New member
תגידו מאיפה משיגים את כל הצ'קליסטים האלה???

A n N y

New member
לא משיגים

כשאומרים צ'ק ליסט הכוונה היא למשהו שיש למתרגל לפיו הוא בודק את המבחן/עבודה.. מה שאנחנו עושים זה לסכם את כל ההרצאות (כי בתכל'ס מה שהכי חשוב זה מה שהמרצה אומר ובסופו של דבר זה מה שיצפו ממך לדעת במבחן). אחר כך בזמן ההכנה למבחן כל אחד מכין לעצמו צ'ק ליסט או מה שנקרא "מחברת קטנה" (או מה שאני עושה שזה לסדר את המחברת הגדולה של השיעורים בצורה של צ'ק ליסט) שבו הוא בעצם מסכם את הרעיונות הכלליים של כל נושא. כך שברגע שבמבחן הוא יצטרך לבחון לדוג' האם מדובר בעבירה מסוימת הוא יוכל לעשות את זה בהתאם לצ'ק ליסט שהוא הכין וכל השלבים שבו (לדוג' 1. התנאים להתקיימות העבירה. 1.1 בהלכה א' נקבע שכדי שיסוד מסוים יתמלא צריך א' ב' ו-ג' וכו') ומכאן התלונות על המבחנים בפקולטה למשפטים (לפחות אצלי) שלא מדובר באמת בהבנה ויישום של החומר אלא פשוט צריך לדעת את המקום הנכון להעלות דברים מסוימים שהמרצה אמר..ואם תעלה רעיון משלך, עד כמה שהוא יהיה מקורי ומוצלח ויכול להוות חידוש מדהים במשפט הישראלי יכתבו לך "דיון מיותר" וחבל.. אני מקווה שהבנת משהו מההסבר הקלוקל שלי, זה משהו שלוקח זמן לקלוט, שיטת עבודה מסוימת (ומומלץ לא לעשות מה שאני עשיתי בהתחלה כשחשבתי שבאמת מצפים ממני להפגין חשיבה יצירתית וחדשנות ולפתור את המקרה.. כי מצפים ממך להגיד בדיוק מה שהמרצה אמר)

NFish

New member
השורה המסמכת שלך באמת די מאכזבת,

אבל אין ממש מה לעשות...

Hugin

New member
זה הדבר שהכי מדכא אותי בלימודים...

אין מקום ליצירתיות....יצא לי להפגין יותר יצירתיות בניתוח של דו"ח כספי..

Yaniv_r

New member
תכל'ס. ../images/Emo4.gif

אכן בדרך הקשה. מועדי ב', עבודות עם ציוני 70 מגעילים ועוד.. בלימודי משפטים עדיף להיות בת. עובדה. כתב עגול , יפה, בלי קשקושים, סדר, נקיון - כל אלה משפיעים על הציון ברמות.

limorlim

New member
ממתי כתב עגול ויפה משפיע על ציון?

בפעם האחרונה שבדקתי נדרשים להגיש עבודות מודפסות, לרוב בפונט דייויד 12, עם רוחח של שורה וחצי/כפול ושוליים 3 ס"מ לפחות מכל צד.

למעלה