ציונים וסטאז'

dasoona1

New member
ציונים וסטאז'

הי! הייתי שמחה לדעת מתי "צריך" לחפש סטאז', מה עלי לדעת לפני כן, ואיך עושים זאת.... בנוסף- איזה ממוצע ציונים של שנה א' נחשב לטוב? תודה ושבוע טוב לכולם!

הייבי

New member
הכל תלוי בשאלה: סטאז' איפה?!

אם מדובר במשרד מסחרי- לקראת סוף סמסטר א' של שנה ב' המשרדים מתחילים לראיין. אם מדובר במגזר הציבורי- צריך להמתין שיפתח המכרז שלהם, מתישהו במהלך סמסטר ב' שנה ב'. אם מדובר במשפחה/פלילי/משרדים קטנים- אז זה משתנה ממקום למקום ובד"כ מחפשים בשנה ג' אבל זה שווה לבדוק ולא לבנות על זה באופן עיוור כי זה (שוב) משתנה ממקום למקום. לפני שמתחילים לחפש כדי להגדיר מה את רוצה לחפש: איזה תחום את רוצה להתמחות, איזה אופי של מקום עבודה- משרד קטן, גדול, בינוני, מגזר ציבורי, בימ"ש וכו'. עושים את זה ע"י שליחת קו"ח למשרדים שמעניינים אותך, איך? או במעטפה עם בול או דרך הקודקס. בחלק מהמוסדות מתקיים יריד התמחות שגם בו אפשר להשאיר קו"ח וחלק מהמוסדות מפרסמים משרות גם באמצעים פנימיים של המוסד ודרכם גם אפשר לשלוח קו"ח. ממוצע טוב הוא תלוי מטרה: אם המטרה היא ביהמ"ש העליון אז הצטיינות וכמה שיותר גבוה הרי זה משובח זו השאיפה. אם המטרה היא משרד מסחרי גדול אז מעל 85 בד"כ נחשב לסף. אם משרד מסחרי בינוני-קטן אז מן הסתם פחות. אם מדובר בתחום ספציפי- פלילי, משפחה וכו'- אז בעיקר כדאי ציונים גבוהים בקורסים הרלוונטיים (עונשין, סד"פ, דיני משפחה וכו'). ובעיקר לא לדאוג, איכשהו באיזשהו שלב אנשים מתחילים לחפש ובד"כ כשזה קורה זה סוחף את רוב האנשים יחד איתם..

הייבי

New member
לא מדוייק

בעיקרון זה משתנה ממוסד למוסד. באת"א מצטייני דיקן הם: בשנה א' 5 אנשים בעלי הציונים הגבוהים ביותר במסלול שלהם ובשנה ב'- 10 אנשים בעלי הציונים הגבוהים ביותר בשנה שלהם. בד"כ מדובר על מעל 90 אבל היו שנים שגם אנשים עם 89 הצליחו להיכנס לרשימה. מצטייני רקטור- באת"א- שני האנשים בעלי הממוצע הכי גבוה בפקולטה כולה.

flutter girl

New member
מה זה שייך?

כמו שאת ניסחת את זה, זה נשמע כאילו זה רק מעל 90, כשבעצם זה מספר מסויים של אנשים שהם בעלי הציונים הכי גבוהים. ככה, גם אם יש בנאדם שיש לו ממוצע 85, ויוצא שהוא עם הציון במקום ה-5 -- הוא יתברג...

flutter girl

New member
אני מלאת חיבה אלייך

באמת באמת! אבל זאת הייתה תגובה טיפוסית של שוכן פורום חדש... כאילו מה, את כבר אמורה לדעת שאם את אומרת משהו שגוי אז אנשים יתקנו אותך - ולא מכוונה רעה... פשוט כדי לא להטעות אחרים. והפואנטה (בקטע של הממוצעים) זה ממש לא העובדה שזה רק נקודה.
בסוף ההודעה אני מפנה לתחילתה כדי שיהיה ברור שההודעה לא נרשמה בטון עוין...

ברור../images/Emo20.gif פשוט את שניהם די לא קל להוציא..../images/Emo3.gif

וזו היתה כוונתי- שגם ל89 די צריך לשבת הרבה על ה*חת

flutter girl

New member
אעעעעעע נו אז תגידי שלזה את מתכוונת!!../images/Emo3.gif

ואיזה חמודה את שאת מצנזרת את המילה תחת...(כיפת השמיים / שמי ים התיכון, כמובן)

רק 10 הכי טובים מקבלים מעל 90?

אם אצלכם זה כמו אצלנו (280 תלמידים בשנה א') ורק 10 מקבלים 90 ומעלה, אז זה אומר ש-3% אצלכם מקבלים מעל 90? איכשהו, זה לא נשמע לי הגיוני. יש לי תחושה שאצלנו יש יותר, והעברית בוודאי לא נחשבת כמחלקת ציונים כמו סוכריות בבי"כ בשבת בר-מצווה. גם לא נשמע לי הגיוני שקובעים מצטיין דיקן לפי מספר סטודנטים ולא לפי אחוזים או ממוצע. ברוח, למשל, בשביל להיות מצטיין צריך ממוצע מעל 85, לא משנה כמה אנשים הגיעו לשם. אצלנו, כמובן, כל הסיפור של הממוצע יותר מסובך בגלל הנירמול. בקיצור, אם הממוצע שלי 90 ומעלה, יש מה לנסות להתקבל לעליון?

הייבי

New member
הבהרות

רק 10 עליונים מקבלים הצטיינות דיקאן (מה שאומר שהם לקחו מעל 34 ש"ס לשקלול בתוך החוג וסיימו עם הממוצע הגבוה ביותר במחזור שלהם). לסיים תואר בהצטיינות זה להיות ב-20% העליונים של המחזור שלך (או משהו כזה) ומתחת לממוצע תואר 95. מעל ממוצע 95 זה הצטיינות יתרה. לקבל מעל 90 במבחן בודד זה שונה מלקבל באופן עקבי בכל הקורסים שלך ציונים כאלה. ולפחות אצלנו בהתפלגויות של מבחנים כמות המקבלים מעל 90 בד"כ עומדת בסביבות ה-10-15 לפי הערכתי. פשוט בין הקורסים השונים משתנים האנשים שמקבלים את המעל 90 הזה. אם הממוצע שלך מעל 90 את יכולה בהחלט לנסות להתקבל לעליון. כמובן שככל שהממוצע שלך נמצא בחלק הגבוה יותר של ה-90 זה עדיף (ועדיין זה לא מבטיח כלום כי יש לעבור ראיונות).

בשני המבחנים האחרונים בעברית

היו יותר אנשים שקיבלו מעל 90. במבחן אחד, שנחשב ממש קשה (הנירמול במועד ב' היה ל-60 בערך, אם אני לא טועה) 26 אנשים ובמבחן השני 49 אנשים(!!!) כך שלקבל ממוצע מעל 90 נראה לי לא כל כך נדיר. יכול להיות שיש משהו שאני לא קולטת?

bignono

New member
לנסות תמיד אפשר...

תראי, אחרי כמעט 20 ראיונות בעליון אני יכולה להגיד לך שממוצע מעל 90 יכול לסייע לך לעבור את משוכת הזימון לראיונות בלשכות השונות (כל לשכה מזמנת 20 סטודנטים מכל האוניברסיטאות והמכללות). יחד עם זאת, התראיינו איתי אנשים עם ממוצע נמוך מ-90 ומהעבר השני אנשים עם ממוצע מעל 90 לעתים אף לא זומנו לראיון המקדים עם העוזרים המשפטיים. בכל מקרה, הצטיינות דקאן אינה מהווה תנאי מקדמי לזימון לראיון וממוצע 90 ומעלה אינו מבטיח הצלחה בראיונות. מטבע הדברים, אם יש לך ממוצע שנוטה יותר לעבר ה-85, הסיכויים שלך לזימון הולכים ופוחתים (אלא אם באמת עשית משהו יוצא דופן שמאזן את הממוצע היחסית נמוך). בעליון נוטים להסתכל על "התמונה הכוללת" כפי שהיא מוצאת ביטויה ברזומה שלך (שירות צבאי, תעסוקה, התנדבויות, הצטיינויות בלימודים ובתחומים אחרים, ניסיון מחקרי, המלצות וכו'). חשוב לשים לב שאין מתכון ודאי ומנצח לקבלה. יכול להיות שלכאורה על הנייר תהיי מועמדת "חזקה" יותר ממועמדים אחרים שניגשו יחד איתך - אך בשל מכלול סיבות עלומות, בסופו של דבר יעדיפו אותם על פנייך. הכי חשוב שתהיי חזקה, תקווי לטוב והמון בהצלחה

באת"א יש בשנה א'

יותר בכיון 240 איש סה"כ- כמדומני, וגם לנו יש נירמול
ודווקא הקטע של קביעת מכסה הגיוני בעיני- אני חושבת שמצטיינים מקבלים מלגה כלשהי ויש לזכור כי המשאבים מוגבלים
..

למעלה