ציונות=גזענות ?!?!?!

tali_le

New member
שי... חדשות בשבילך...

גם אני שלא מגדירה את עצמי כציונית אוהבת אתה ארץ הזאת, אבל לא בגלל הקשר ההיסטורי-דתי שלי אליה אלא כי פה נולדתי וגדלתי, וכאן טיילתי המון וראיתי את רוב נופי הארץ... קשר רגשי (שמבחינתי הוא חשוב מאוד) אבל הוא עדיין לא ציונות... ואני פטריוטית מאוד... הסיבה שאותם פטריוטים לא מתגייסים הוא חשיבה כי המיליטריזם במדינה מזיק לה ולאחרים, והם מנסים לעזור למדינה (בין היתר) ע"י שינוי שלה... והבאה שלה למצב יותר טוב (כפי שהם רואים את זה)

tali_le

New member
מיליטריזם

יוצר חברה שהיא אלימה יותר... אבל לא זאת הייתה הנקודה, אפשר לפתוח דיון בנושא מיליטריזם אם אתה רוצה...

לא.....

אנחנו כמדינה, חברה לא יכולים להתקיים ללא צבא, חלקנו כאינדיבדואלים - אולי. זה לא העניין, העניין במליטרזים זה הכניסה שלו לחינוך, למערכות הפוליטיות, לתקשורות ולכל מקום בחברה - וזה הבעיה. איך אתה מצפה מפוליטקאי לא להיות אלים, ולא לפתור סיכסוכים בצורה אלימה כאשר העיסוק העיקרי בחיים שלו היה כזה בו הוא למד לפתור בעיות בדרך אלימה? איך אתה מצפה ממישהו לא להתייחס בצורה מתנשאת וכוחנית לנשים כאשר הוא גדל בתוך מערכת שמזלזלת בנשים? איך אתה מצפה ממישהו לחשיבה ביקורתית כאשר החינוך ומערכת התקשורת מתפקדים כדוברי צה"ל והמדינה? זה הבעיה במיליטריזם. הפתרון אליה הוא לא בהכרח אי גיוס - אלא הרצאות בנושא, חינוך בנושא, בקיצור לפתוח לאנשים את העיניים, לגרום למערכת החינוך להשתנות, לתמוך במפלגות שנגד חינוך מילטריסטי, לתמוך באזרחים לתפקידי מפתח בחברה, לחנך לשיוויון בין המינים וכו´. בכל מקרה, את התגובה להודעה הזאת תפתח בפתיל אחר כדי שיהיה מקום לדיון על מילטריזם, אוקיי?

הנושא טלי... ../images/Emo38.gif

אני דיברתי על תרומה לביטחון מדינת ישראל, את ממש לא צריכה לשכנע אותי שע"י פעילות בנוער מרצ משנים את העולם! או ע"י פעילות פוליטית בכלל השאלה היא כיצד פעילי נוער מרצ תורמים לביטחונה של המדינה (הם לא) כיצד הם ממליצים לעזור לביטחון במדינה (הם לא) ,ואחרי שהם יסיימו את שהותם בתנועה, האם הם יתרמו לביטחון המדינה באיזה שהיא דרך?? (כפי הנראה אלו שקוראים עצמם אנטי ציונים ממש לא יתרמו). אז בעצם נוער מרצ פיספס גם את המטרה החינוכית שלו (אהבת הארץ העם והמדינה) וגם את המטרה הערכית שאליו הוא חותר ע"פ הקוד הערכי ,תרומה לביטחון מדינת ישראל!

עופר ב.ה

New member
המממ... מוזר

ואני חשבתי שנוער מרצ מטרתו לא להטמיע ערכים אלא לחנך לחשיבה עצמאית וביקורתית. אפילו אחד מכללי הברזל הוא שהש"ש לא אומרים את דעתם. פיספסתי פה משהו?

אתה קצת מעוות...

כמו בכל תנועת נוער גם לנוער מרצ יש מטרות חינוכיות, (האמנם מפתיע אבל מה לעשות נוער מרצ לא בעד ללכת נגד החוק הפלילי למשל). אנו מתנגדים לשימוש בהסתה (צבא=ס.ס) אנו מתנגדים לשימוש בסמים אנו מתנגדים לשימוש באלכוהול בארועים אשר בחסותינו ,כל אלו הם דברים שאין עליהן עוררין ואין באפשרות אף פעיל בתנועה לשנותם כי זה יביא להליך שבסופו לא תהייה יותר תנועה. חשיבה עצמאית זה חשוב ,זה למעשה אחת המטרות החינוכיות\ערכיות של נוער מרצ. אגב... ש"ש יכולים להביע את דעתם.(לא להפיץ אותה או לכפות אותה בעזרת שטיפת מוח אבל בהחלט הבעת דעה זה לגיטימי). הקוד הערכי הוא הייצוג של ערכי נוער מרצ ומחובתינו לנסות להעביר את חשיבות הערכים האלו אם יש חניך בתנועה שלאחר שלמד את ערכי התנועה בעזרת פעולות וסמינרים חש שאינו מזדהה עם ערכי הנוער ,כנראה שמקומו לא בנוער!

tali_le

New member
בטחון המדינה?

יש מי שיגיד (וזאת לא דעתי האישית) שכל אקט אלים רק מעודד אלימות.. וכך ע"י לקיחת חלק בגוף אלים אנחנו גורמים להגדלת מעגל האלימות ולמעשה פוגעים לטווח הארוף בבטחון המדינה הנקודה היא שכל אחד בנוער מרצ (או לפחות הרוב) רוצה לתרום למדינה כפי יכולתו ומאמין כי מה שהוא עושה זה הדבר הנכון והטוב ביותר...

אולי פעם ראשונה תגדיר מושגים?

אנטי-ציוניים : אנשים שמתנגדים לאופי היהודי של המדינה, וסבורים שהמדינה צריכה להיות א-לאומית (=מדינת כל אזרחיה). סרבני מצפון: אנשים שמסיבה זו או אחרת, מתנגדים לשירות כולל בצבא, או לחלק מתפקידי הצבא (סירוב שטחים, סירוב קרבי וכו´). העובדה שאתה אנטי-ציוני לא אומרת שאתה סרבן מצפון, למשל רועי גולן הוא אנטי ציוני והוא מתכוון להתגייס (רוב הסיכויים) והעובדה שאתה סרבן מצפון לא אומרת שאתה אנטי-ציוני, למשל אתמול, בערוץ 2 הייתה איזה ארוחה שמירב מיכאלי אירחה, אחד מהאורחים בארוחה היה איזה פרופסור (שכחתי את שמו) והוא דיבר על המכתב שמינסטים והוא אמר ששרת החינוך הגיבה כי המכתב הוא של אנשים מבולבלים שיוצאים נגד הציונות והיהדות, והיא טועה, בדיוק להפך, האנשים האלה הם הכי יהודים והכי ציונים, כי יהדות מדברת על להיות "אור לגויים" ולא על לשלוט על עם אחר, וציונות כי יש 200,000 עולים שחיים מחוץ לשטחי ארץ ישראל (הוא התכוון ליש"ע) ויש להחזירם לתוך מדינת ישראל, וזה האקט הציוני הכי גדול. אז תעשה את ההפרדה לפני שאתה תוקף.

אלון... ../images/Emo68.gif

מה ששכחת זה ש צה"ל הוא צבא המדינה והמדינה היא ציון צה"ל הוא צבא הציונות (בין השאר), ולכן אני פונה לאנטי ציוניים שמתכוונים לסרב להתגיייס בהודועותיי הקודמות! ואלון... אם תסתכל טוב בהודעות הקודמות אתה תשים לב שאני מסכים עם הפרופסור הזה עוד לפני שסיפרתי לי עליו.

duducohn

New member
הגדרת מושגים

כדאי שתדע שיש"ע - יהודה ושומרון הם חלק מארץ ישראל.

בלו......

יש"ע = יהודה, שומרון וחבל עזה (לא רק יהודה ושומרון כפי שהגדרת את זה) דבר שני, אני לא אמרתי את העניין הזה של חזרה לארץ ישראל, אלא הפרופסור הזה שציטטתי אמר את זה. דבר שלישי, תגדיר ארץ ישראל? ארץ ישראל התנ"כית - נכון. ארץ ישראל השלמה - נכון... ארץ ישראל ע"פ חלוקת האו"ם - לא, ארץ ישראל ע"פ מדינת ישראל - חלקים מיש"ע כן. לפי דעתו של הפרופסור הזה, וגם לפי דעתי, יש"ע (לפחות רובם הכמעט מכריע) אינם צריכים להיות בשטחה של מדינת ישראל.

תיקון קטן.......

לגבי ארץ ישראל התנ"כית - תלוי באיזה תקופה, ברוב התקופות חבל עזה לא היה חלק ממלכת ישראל ו/או יהודה.....

lionalx

New member
גם תרומה לאלימות היא אלימות

אם הצבא עצמו אלים, אז כל תפקיד שלאתעשה בו ישתף אותך באלימות.

holy_sheep

New member
מדינת היהודים- מושג שנשכח בכוונה..

המדינה אמנם קמה על עקרון זה... כדי לקלוט את כל פליטי השואה.. אבל התפתחנו מאז... כיום יש לנו 40% ערבים במדינה.. מה לעשות? המדינה שלנו דמוקטית, ולא יהודית רק כך! ביהדות יש המון דברים שסותרים את ערכי הדמוקרטיה- אם היא (הדת) נתפשת ככפייה... ערך הדמוקרטיה הוא העליון מבין ערכי מדינת ישראל... לכן, המושג- מדינה יהודית מתנגש... אני אשמח להסביר עוד כבשה אבודה יושבת לבד בראש השנה כי הכל התפקשש לה

שתיכן טועות.......

יש 6,500,000 מיליון אזרחים במדינה לערך מתוכם כ 1,250,000 ערבים, זה מתקרב ל 20%.......

אני חושבת

שציונות=גזענות. כי ברגע שאתה בא ואומר בוא נעשה לנו מדינת יהודים. השט צריך לבוא על חשבון אנשים שיסולקו מהבתים שלהם. אנשים ערבים. ואני בעד מדינה עם דת חופשית. בלי אפלייה! בלי אזרחים סוג ב´! העיניין של שתי מדינות הגיע כשחלק מהפלשתינאים אמרו שהם לא רוצים איתנו מדינה. ואתה הרי לא יכול להכריח אפ אחד.ץ וכמו שיש אנשים שלא רוצים לחיות באותה מדינה עם ערבים. שזו זכותם. אז במציאות של היום נראה לי שזה הפיתרון האולטימטיבי. למרות שאני בעד איחוד שני העמים הללו. גלית

CHOFA

New member
באמת שרשה לי להבין

בס"ד. חסרות מדינות שההגדרה שלהן הן מדינת כל אזרחיה??? מדינת ישראל הוקמה כמדינה יהודית ודמוקרטית באותה מידה שאתם זורקים את החלק היהודי שבמגילת העצמאות אתם יכולים גם לזרוק את החלק הדמוקרטי! וציונות לא שווה גזענות!!! ציונות זו אהבת ציון ציון=א"י חוץ מזה שהרעיון היה לתת 2 מדינות בתוך א"י אבל צד אחד(באמת מעניין איזה...) לא רק שהתנגד אלא פתח בלחימה נגד הצד השני ומאז ועד היום הוא לא מפסיק!!! סתם שאלה כיוון שנוער מר"צ כ"כ פלורליסטי וכו´ :קראתם פעם באחת הפעיליות את המשל של אבשלום קור "המרפסת"???

למעלה