ציונות=גזענות ?!?!?!

באיזו מדינה היית רוצה לחיות?

במדינה לאומית על בסיס אידיאולוגי-פוליטי (כמו ארצות הברית) בה אין לזהות האתנית השפעה על שייכותו של אדם ללאום, מדינה בה לא קיים המושג "מיעוט לאומי" (!), מדינה בה כולם שווים! או מדינה שבה הלאומיות היא על בסיס אתני (שזה פוליטיקלי קורקט של "גזעי") בה יש "מיעוט לאומי" פשוט כי לא זורם בדמו דם יהודי ומקבלים אנשים למדינה רק כי הם יהודים? את באמת כ"כ מחוברת לבסיס הגזעי בלאומיות שלך שאת מתעלמת מזה שקיים פה "מיעוט לאומי"? בכלל המושג הזה-- מיעוט לאומי-- הוא אחד המושגים הכי גזעניים שקיימים. איך אפשר לקרוא לקבוצת אנשים "מיעוט" מטעמי גזע? אני בהחלט הייתי רוצה לחיות במדינה לאומית על בסיס פוליטי ואפילו הייתי פטריוט במדינה כזו אבל מדינת ישראל לא גורמת לי שום רצון (ולו הקטן שבקטנים) להיות פטריוט ישראלי.

#שיבולת#

New member
"אנו מכריזים בזאת...

על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל, היא מדינת ישראל!" נשמע למישהו מוכר?... הרי המדינה הזו קמה על בסיס היהדות! אם היא תהפוך ח"ו למדינת כל אזרחיה, מה יהיה הייחוד שבה? מה יהיה שונה בה מאירופה, שממנה ברחנו? מדינת ישראל היא מדינת היהודים! זו היתה החלטת האו"ם, זו המטרה שלשמה קמה המדינה, זהו היסוד לכל שהותנו פה! ומי שחושב שע"י טשטוש הגבולות בין עם ישראל לעמים האחרים ייפתרו כל בעיותינו, טועה בגדול, ומקומו לא במדינה הזו! הרי זה יהיה פשוט אבסורד לבטל את הסיבה העיקרית להקמת המדינה - מדינה לעם היהודי, בלבד!

shay_even

New member
רצוי ומצוי

כמובן שהייתי רוצה לחיות כמו בארה"ב, שהבסיס הוא אידיאולוגי. אבל זה לא ניתן להשגה אני יהודי, בדתי ובלאומי, ורדפו ועוד ירדפו אותי בגלל זה. אני ושאר העם שלי, שאתם בינם, צריכים מדינה משלנו כמו שלכל לאום מגיעה הזכות שלו להגדרה עצמית. צרפת לצרפתים (שהפכו ללאום למרות שהם על בסיס אידיאולוגי) ואנגליה לאנגים ופלסטין לפלסטינאים וישראל לנו. לכך מדינת ישראל תהיה מדינת העם היהודי (או לפי ספרי אזרחות- מדינת היהודים) אבל היא תהיה גם מדינת כל אזרחיה -כולם יהיו שווי זכויות. אבל ישאר כאן רוב יהודי. מקלט לעם היהודי. פליטים פלסטינאים לא יבואו לארץ, אין להם מה לחפש פה כמו שנאמר באחת מההודעות, ואנחנו לא נוכל לקבל את זה. הבסיס של שתי מדינות לשני עמים לא אומר מדינה פלסטינית אחת, ועוד מדינת כל אזרחיה לידה- כמו שחד"ש אומרים. זה לא מתקבל. מדינה יהודית לכלל אזרחיה ומדינה פלסטינית! שנה טוב
שיהיה ראש של דג לבשריים
לצמחוניים
תפוחים לטבעוניים, וכוווולם מרוצים (אני מרגיש כמו ש"ש שמזמין אוכל לסמינר...) אני לא יכול לסיים בלי כמה מילות תקווה לשנה החדשה, אז בואו נדאג שנוער מרצ יעשה את השנה החדשה באמת שנה טוב "התחלות הן תמיד גם סוף, שת תקופה עוברת, שאתן נשארת...עוד שקיעה עוד זריחה, עוד כאב שישאר איתך..."

הסיבה היחידה

שבמצע חד"ש לא מדובר על מדינה פלסטינית ולידה מדינת כלל אזרחיה היא החוק הישראלי! ע"פ החוק (הכ"כ דמוקרטי) אסור למפלגות שבמצען כתוב דבר הסותר את קיומה של ישראל כמדינה יהודית (בין היתר) להיבחר לכנסת. בכל הפורומים של חד"ש ואפילו בעקרונות בנק"י מדברים על מדינת כלל אזרחיה.

גם אני יודע לצטט......

I declared before the German nation that I saw my task before the bar of German history to lie in the destruction of Marxism (היטלר, 1 במאי 1933) חס וחלילה שלא תחשבו שאני משווה ציונות לנאציזם..........!!!! סתם נתתי דוגמה לעוד הצהרה, הצהרות הן הצהרות הן הצהרות, תמיד ניתן לשנות אותן. "אם היא תהפוך ח"ו למדינת כל אזרחיה, מה יהיה הייחוד שבה? מה יהיה שונה בה מאירופה, שממנה ברחנו? " דבר ראשון - לא כולנו באנו מאירופה את יודעת, יש גם מזרחים בארץ הזאת, והם לא ממש מיעוט... אז אל תתייחסי אליהם כאל לא קיימים. דבר שני - מה יהיה הייחוד שלנו? התנ"ך דיבר על "אור לגויים" מדינת ישראל מקרה הזה תהיה באמת אור לגויים, מדינת כל אזרחיה עם דמוקרטיזציה מלאה של כל אזרחיה, עם מערכת חינוך מושקעת וחינם, סוציאל דמוקרטיה אמיתית, משק מפותח, שמירה מלאה על זכויות אדם וכו´. "מדינת ישראל היא מדינת היהודים! זו היתה החלטת האו"ם", האו"ם גם תומך בזכות השיבה הפלשתינאית, שטחים תמורת שלום, הוא נגד עינויים, בעד שמירה מלאה של זכויות אדם, מתנגד לחיסולים, מעודד איכ"ס, מתנגד לנשק גרעיני ושאר דברים שמדינת ישראל לא מקיימת.... חוץ מזה - גם לאו"ם לא חסרים אינטרסיים פוליטים וכלכליים... אחת הסיבות העיקריות להקמתה של מדינת ישראל, זה לא (רק) השואה, אלא גם (בעיקר) המלחמה הקרה, והעובדה שארה"ב רצתה לשמור על האינטרסים הכלכלים והצבאיים שלה במזה"ת. "ומי שחושב שע"י טשטוש הגבולות בין עם ישראל לעמים האחרים ייפתרו כל בעיותינו, טועה בגדול, ומקומו לא במדינה הזו! " דבר ראשון רציתי להחמיא לך על הפלורליזם בדבריך, את/ה כל כך יפה מקבל/ת (להלן בלשון זכר) את דעות האחר שאתה אפילו מציא לגרש אותו מהמדינה - באמת... דבר שני, אף אחד לא דיבר על פתרון כל הבעיות שלנו, בכלל לא... הסיבה למדינה א-לאומית, היא שאני כן מוצא את זה סותר מדינה יהודית ומדינת כל אזרחיה, זה בלתי אפשרי ככה, האזרחיים הלא-יהודיים ירגישו תמיד מקופחים כשהם יראו את סמלי המדינה שהם חיים בה, שאם הוא ינסה לעלות את המשפחה שלו לארץ, הוא יצטרך לעבור תלאות אדירים, אבל שכנו היהודי יכול לעלות כל קרוב משפחה שלו לארץ בלי אפילו להזיע. לשאלות נטע: כן אני תומך בעולם שכל המדינות בו א-לאומיות, אני פועל בעניין רק בישראל, כי אין לי את האמצעיים לפעול בו בשאר העולם, ומסיבה שניה, שאני אוהב את הארץ הזאת והייתי שמח אם היא תשמש "אור לגויים" כן, אני תומך במדינה פלשתינאית, כי זה מה שמצוי כרגע, עם הזמן אני מקווה לראות שם מדינה א-לאומית (הלאומיות תפחת שם הרי ברגע שמצב החיים ישתפר...). לגבי מה ששי רשם על זכות השיבה הפלשתינאית, ובכלל, שי אתה יודע שבהסכמי טאבה הוסכם על עלייה של 40,000 פליטים כשלב ראשון... (המספרים הסופיים לא סוכמו ממש...) אתה בעד לפתוח מו"מ על בסיס הצעות טאבה... זה אומר שאתה גם תומך בפתרון לבעיית הפליטים (גם אני מתנגד למתן זכות השיבה באופן מלא!). גירוש 48 (ומי שלא יודע על מה אני מדבר בגירוש אני מציע שילמד היסטוריה), הוא זיכרון היסטורי קולקטיבי של העם הפלשתינאי, בערך כמו השואה ליהודים (ושוב פעם, לא השוותי בין מעשה הגירוש הנורא, לבין מעשה הטבח הנוראי עוד יותר, אין בכלל מה להשוות... רמת הזיכרון הקולקטיבי היא זאת שאני השוותי) לא יסגר הסכם קבע ללא איזשהו פתרון יצירתי לבעיית הפליטים הפלשתינאים, בין עם זה פיצויים כספיים ובין עם זה איחוד משפחות סמלי... אבל פתרון מסויים, קבלה חלקית של זכות השיבה, חייבת להיעשות. עוד משהו, לגבי כל אלו שמדברים על לשמור על מדינה יהודית, מה תעשו כאשר המיעוט המוסלמי בארץ יתקרב לרוב??? תתחילו לרצוח כל בן מוסלמי??? לגרש אוכלוסייה???

וגם אני יודע לצטט!

"ישראל היא מדינתנו ואנו מוכנים ורוצים לתת ולתרום לביטחונה, לפיתוחה ולשגשוגה למען כל אזרחיה." הקוד הערכי של נוער מרצ, אליו מחוייבים כל הגופים של נוער מרצ כל פעילי נוער מרצ וכל עובדי מתנדבי נוער מרצ! אלה אם כן ישונה ע"י ועידת הנוער!

שזוף

New member
נוער מרצ

האא אז הזכרתם לי שאנחנו פשיסטים? באמת? אז אני אזכיר לכם שגם סבא וסבתא שלכם כפויי הטובה שבאו מגרמניה הם חזירים פשיסטים שצריכים לעמוד בבית הדין הבינלאומי בהאג! אין לכם מקום במדינה הזו כמו שלכל היהודים אין מקום לפ]י האידאולוגיה של יוסילה שריד!!! אתם מוזמנים לארוז מזוודות ולחזור לגלויות אם האידאולוגיות שלכם!!!!! כמובן שבאוסטריה מאוד ישמח לקבל אותכם היידר בטוח שבשוויץ מישהו יקבל אותכם ביידים פתוחות בני יורק תוכלו לטוס בכיף אם כבר אפשר... אין שתי מדינות לשני עמים יש מדינה ליהודים ועוד 20-30 ומשהו מדינות לערבים יפה שהפלסטינאים השאירו לכם את הלב המזדהה שלכם עם הכאב שלהם אבל חבל שהם לקחו את השכל
עוד20-30 שנה כשהמצב הדמוגרפי בישראל ישתנה לטובת הערבים וכאשר הם יעלו לשלטון..ולא מרצ...כאשר הם ישתלטו על הממשלה וישמידו את היהודים במדינת ישראל! אז יזכר עוד פרק בהיסטוריה של העם היהודי! ויזכר טיפשותם של חלק מהיהודים הישראלים! שוב...גלגל ההיסטורה חוזר על עצמו
שנה טובה אולי בעוד 2000 שנה לכולם וערב טוב

כל כך הרבה חוסר ידע דחוס בהודעה אחת

מרצ -כן- מוגדרת כמפלגה ציונית, לפחות לגבי הח"כים היהודים בה אומנם איני כבר בנוער מרצ, אבל אני תומך מרצ ואני מאוד ציוני וכך גם רוב חברי נוער מרצ וגם הרדיקלים לא קיצוניים כמו שתיארת תבדוק קודם את העובדות לפני שאתה פולט שטויות

שזוף

New member
יובל

על מה אתה מדבר? על האבטיח שטבע בכינרת או על הפלאפל שאכל אותו היווני? מה הקשר?

תגיד

עצם העובדה שהיהודים במרצ מוגדרים ציונים והערבים לא, זה כבר לא מראה על אפליה גזעית במרצ?

תראה

אני מניח שלא היו מונעים מיהודי לא ציוני להתמודד בפריימריס, ואני מניח שאם היה ערבי ציוני (כמו איוב קרא בליכוד, דרוזי) גם ממנו לא היו מונעים להתמודד. זה פשוט המצב הקיים.

tali_le

New member
אני אשמח לדעת...

מה ממה שנאמר כאן סותר את הפסקה הזו בקוד הערכי?

ישנם פעילים

ששכחו שתפקידם הוא לתרום ולתת למען ביטחון המדינה... ומעדיפים לא להכיר בזכות ההיסטורית שלנו על האדמה שבה אנו יושבים. המשפט שציטטתי מתוך הקוד הערכי הוא משפט ציוני במסריו!

בולשיט דמגוגי בגרוש!

המשפט הוא פטריוטי נטו.... אין בו איזכור אפילו הכי קטן לציונות!

תלוי איך מסתכלים על זה... ../images/Emo93.gif

"ישראל היא מדינתנו ואנו מוכנים ורוצים לתת ולתרום לביטחונה, לפיתוחה ולשגשוגה למען כל אזרחיה." המשפט הוא ועוד איך ציוני, הבעיה אלון היא בהגדרה של ציונות ! ציונות היא פטריוטיות ! ציונות היא אהבת הארץ העם והמדינה! ואני לא רואה את זה מקרי שאותם אנטי ציונים בנוער אינם מעוניינים לתת ולתרום לביטחונה של מדינת ישראל (לפחות לא בצורה שמדינת ישראל צריכה את עזרתם). חבר טוב שלי נמצא כרגע ברצועת עזה, הוא לא פותח באש על ילדים, הוא לא מעקב בכוונה אף אחד בגבול, הוא רק מנסה להשגיח שלא ירצחו חבורה של מתנחלים ש נשלחו לגור ברצועה (לא החליטו כך לפתע פתאום) ע"י ממשלות ישראל לדורותיהם (גם רבין), אולי זה זמן טוב להפסיק לזיין את השכל בפורום הזה ולהבין שיש צורך לצאת להלחם על הדבר הדחוף ביותר כרגע לכולנו... צה"ל צריך לקבל פקודה לפנות את ההתנחלויות!! דחוף! תפסיקו לחשוב על צה"ל כעל מחלה ותתחילו להשתמש בו לאידיאולוגיה שלכם בסך הכל גם אם אתם לא תתגייסו לצה"ל אחרים כן יתגייסו ילחמו יהרגו ויהרגו למען אידיאולוגיה שהם מאמינים בה כי אתם אלו שאידיאולוגיותם שונה תשבו בכלא ותבזבזו למדינה כסף זמן וכוח אדם! יובל צודק, הציונות באמת תנצח אבל לא בגלל הציונים אלה בגלל אלו שהחליטו להלחם בציונות בצורה פסיבית!

לפי ההגדרה שלך אני ציוני......

אני אוהב את הארץ הזאת, ואני פטריוט לכל דבר. ובואו לא נפתח שוב ושוב את הדיון על סרבנות כל אחד הביע את דעתו הלגיטימית, הסרבני גיוס פה הם סרבנים פוליטיים שסבורים שככה יקדמו את המטרה שלהם מהר יותר, מולם היו את ה"יורים ובוכים" שחושבים שדרך התגייסות לצה"ל יקדמו יותר מהר את אותם מטרות. "ואני לא רואה את זה מקרי שאותם אנטי ציונים בנוער אינם מעוניינים לתת ולתרום לביטחונה של מדינת ישראל (לפחות לא בצורה שמדינת ישראל צריכה את עזרתם)." מדינת ישראל לא צריכה עזרה בהאכלת מורעבים? בהתנדבות בבתי חולים? בקייטנות לילדי שכונות מצוקה? בקידום ויישום רעיונות הדמוקרטיה וביקורתיות בונה? אם אתה חושב שלא... אז כנראה שהם באמת לא מעוניינים לתת ותרום לביטחונה של מדינת ישראל...

בעוד שזה נחמד... ../images/Emo88.gif

אני מתכוון אחרי הגיוס לצה"ל ואולי אפילו תוך כדי... להתנדב למען הקהילה בלפחות אחת הדרכים שהצעת! התנדבות היא דרך חיים ,לא במקום צבא! אני מתנדב בנוער מרצ כבר 3 שנים אני ארגנתי את הקייטנה השנה ביוספטל והדרכתי בה כבר שנה שנייה כל זה בלי לוותר על הגיוס על הלימודים או על פרט אחר בחיי. זאת תרומה לקהילה ובאמת כל הכבוד למי שעושה זאת אבל זה לא תורם לביטחונה של מדינת ישראל! חבל מאוד שאתה חושב שאתה חייב לסרב גיוס כדי לתרום לקהילה !

א.א.אפל

New member
איזרוח

איזרוח- זה אחת הסיבות שאני כנראה לא יתגייס. החברה שלנו מיליטריסטית ואלימה, עם זה אתה בטח מסכים, ואחת ההתבטאויות של זה היא העובדה שכולנו חייבים לתרום למדינה שלנו 3-2 שנים בדרך |אלימה| בלבד. אני מתכוון לפתוח דלת לשירות לא אלים שלא כולל כל עזרה ומתן-יד לאלימות צבאית, שהיא בעצם אלימות ממוסדת.

lionalx

New member
ההבדל בין ציונות לפטריוטיות..

..לדעתי לפחות. ציונות מדברת על הזיקה של בן לעם היהודי לחתיכת אדמה הזאת. אם האדם הזה חיי בחו"ל ולא משתכנע שכדאי לו לעבור, הוא בדרך כלל תורם, ונחשב לציוני טוב. ולפעמים האדם הזה עולה לארץ ומשתקע כאן. המדינה היהודית במיונות נובעת מכך שכאשר העם היהודי מגיע לכאן הוא רוצה לשלוט על עצמו. פטריוטיות היא הזיקה בין אזרח במדינה כלשהי למדינתו. גם פטריוט וגם ציוני יכולים להתגייס לצבא, לפעמים מסיבות שונות. שניהם גם יכולים להחליט שהם לא מתגייסים אם הם מאמינים שיש דרך עדיפה לתרום למושא זיקתם. דאגתו הראשית של ציוני הוא העם שלו, והמשך חיים בארץ הזאת. דאגתו הראשית של פטריוט היא המדינה שלו, וטובת האזרחים השייכים אליה.

אוריה ואלכסנדה...

אוריה, יש לי חדשות נפלאות בשבילך אתה יכול להתגייס ולאלנהוג באלימות! זה אפילו לא תהליך מסובך, אני למשל כן מתגייס ואני הולך לעבוד עם הקהילה (עם בני נוער בגילכם שמתקשים בלימודים). בנוסף אם צה"ל ידרוש זאת אני יאלץ לתרום למאמץ מלחמתי ע"י הכנת קפה לאיזה בכיר במט"כל או משהו ...אבל זה עדיין לא דרך אלימה (בלבד) כמו שהצגת את זה! אלכסנדרה, אין ציוני שאינו פטריוט! ולדעתי אי אפשר להיות פטריוט בלי לאהוב גם את הארץ. (פיסת האדמה)

למעלה