גם אני יודע לצטט......
I declared before the German nation that I saw my task before the bar of German history to lie in the destruction of Marxism (היטלר, 1 במאי 1933) חס וחלילה שלא תחשבו שאני משווה ציונות לנאציזם..........!!!! סתם נתתי דוגמה לעוד הצהרה, הצהרות הן הצהרות הן הצהרות, תמיד ניתן לשנות אותן. "אם היא תהפוך ח"ו למדינת כל אזרחיה, מה יהיה הייחוד שבה? מה יהיה שונה בה מאירופה, שממנה ברחנו? " דבר ראשון - לא כולנו באנו מאירופה את יודעת, יש גם מזרחים בארץ הזאת, והם לא ממש מיעוט... אז אל תתייחסי אליהם כאל לא קיימים. דבר שני - מה יהיה הייחוד שלנו? התנ"ך דיבר על "אור לגויים" מדינת ישראל מקרה הזה תהיה באמת אור לגויים, מדינת כל אזרחיה עם דמוקרטיזציה מלאה של כל אזרחיה, עם מערכת חינוך מושקעת וחינם, סוציאל דמוקרטיה אמיתית, משק מפותח, שמירה מלאה על זכויות אדם וכו´. "מדינת ישראל היא מדינת היהודים! זו היתה החלטת האו"ם", האו"ם גם תומך בזכות השיבה הפלשתינאית, שטחים תמורת שלום, הוא נגד עינויים, בעד שמירה מלאה של זכויות אדם, מתנגד לחיסולים, מעודד איכ"ס, מתנגד לנשק גרעיני ושאר דברים שמדינת ישראל לא מקיימת.... חוץ מזה - גם לאו"ם לא חסרים אינטרסיים פוליטים וכלכליים... אחת הסיבות העיקריות להקמתה של מדינת ישראל, זה לא (רק) השואה, אלא גם (בעיקר) המלחמה הקרה, והעובדה שארה"ב רצתה לשמור על האינטרסים הכלכלים והצבאיים שלה במזה"ת. "ומי שחושב שע"י טשטוש הגבולות בין עם ישראל לעמים האחרים ייפתרו כל בעיותינו, טועה בגדול, ומקומו לא במדינה הזו! " דבר ראשון רציתי להחמיא לך על הפלורליזם בדבריך, את/ה כל כך יפה מקבל/ת (להלן בלשון זכר) את דעות האחר שאתה אפילו מציא לגרש אותו מהמדינה - באמת... דבר שני, אף אחד לא דיבר על פתרון כל הבעיות שלנו, בכלל לא... הסיבה למדינה א-לאומית, היא שאני כן מוצא את זה סותר מדינה יהודית ומדינת כל אזרחיה, זה בלתי אפשרי ככה, האזרחיים הלא-יהודיים ירגישו תמיד מקופחים כשהם יראו את סמלי המדינה שהם חיים בה, שאם הוא ינסה לעלות את המשפחה שלו לארץ, הוא יצטרך לעבור תלאות אדירים, אבל שכנו היהודי יכול לעלות כל קרוב משפחה שלו לארץ בלי אפילו להזיע. לשאלות נטע: כן אני תומך בעולם שכל המדינות בו א-לאומיות, אני פועל בעניין רק בישראל, כי אין לי את האמצעיים לפעול בו בשאר העולם, ומסיבה שניה, שאני אוהב את הארץ הזאת והייתי שמח אם היא תשמש "אור לגויים" כן, אני תומך במדינה פלשתינאית, כי זה מה שמצוי כרגע, עם הזמן אני מקווה לראות שם מדינה א-לאומית (הלאומיות תפחת שם הרי ברגע שמצב החיים ישתפר...). לגבי מה ששי רשם על זכות השיבה הפלשתינאית, ובכלל, שי אתה יודע שבהסכמי טאבה הוסכם על עלייה של 40,000 פליטים כשלב ראשון... (המספרים הסופיים לא סוכמו ממש...) אתה בעד לפתוח מו"מ על בסיס הצעות טאבה... זה אומר שאתה גם תומך בפתרון לבעיית הפליטים (גם אני מתנגד למתן זכות השיבה באופן מלא!). גירוש 48 (ומי שלא יודע על מה אני מדבר בגירוש אני מציע שילמד היסטוריה), הוא זיכרון היסטורי קולקטיבי של העם הפלשתינאי, בערך כמו השואה ליהודים (ושוב פעם, לא השוותי בין מעשה הגירוש הנורא, לבין מעשה הטבח הנוראי עוד יותר, אין בכלל מה להשוות... רמת הזיכרון הקולקטיבי היא זאת שאני השוותי) לא יסגר הסכם קבע ללא איזשהו פתרון יצירתי לבעיית הפליטים הפלשתינאים, בין עם זה פיצויים כספיים ובין עם זה איחוד משפחות סמלי... אבל פתרון מסויים, קבלה חלקית של זכות השיבה, חייבת להיעשות. עוד משהו, לגבי כל אלו שמדברים על לשמור על מדינה יהודית, מה תעשו כאשר המיעוט המוסלמי בארץ יתקרב לרוב??? תתחילו לרצוח כל בן מוסלמי??? לגרש אוכלוסייה???