צו ראשון

לא ללכת הבית כזה../images/Emo13.gif

ניראה לי שהבנו אחת את השניה לא נכון.. ללכת הביתה באותו היום, כי כל הנושא חדש לי, הנושא של התנדבות בפרט וצה"ל בכלל, וזה לא ניראה לי החלטה שאני אוכל לקבל באותו היום, ככה שאני אלך בסיום היום הביתה במקום לחתום על התנדבות, שסביר להניח שאני אוכל לעשות גם מאוחר יותר. היו ניסיונות כל הזמן להעלות פרופיל ועכשיו אנחנו מחליטים שמותר להגדיר אותנו כחולים במחלה שהיא קשה מספיק כדי לשחרר אותנו משירות צבאי??? אני יודעת שזה לא נכון, ואני לא רואה אותי לפחות בצורה הזאת, אני יודעת שהסיבה היחידה שלא מגייסים חולי צליאק היא שהצבא לא מסוגל לקחת אחריות ואין לזה באמת קשר ישיר למצבי הרפואי. לא תוקפנית ולא כלום, זה ניראה לי פשוט כי לא הבנת את המשמעות של המשפט ללכת הביתה
אני בעד לתרום, תמיד, ואני אשמח לעשות את זה (ואולי אפילו יותר.. אני עדיין לא מכירה את צה"ל) גם דרך שירות לאומי ו/או שנת שירות. ח"ח על הנחישות

הפרופיל לא יכול לרדת

כי צליאק עדיין מעניק פרופיל 21 שזה למעשה פטור רפואי. יש פורום שעוסק בנושא ההתנדבות לצה"ל, אני ממליצה לך לשאול שם

מקווה שקבלת את כל התשובות שרצית:)

המלצה שלי- תמשיכי לעשות את כל המבחנים הפסיכוטכניים אחרת תצטרכי לבוא שוב ולעשות אותם במועד אחר. [במידה והחלטת שאת מתנדבת]. שיהיה לשתינו בהצלחה

צ ל י א ק

New member
עצה שלי...

תוותרי על השירות ולכי תעשי שירות לאומי , בשירות הלאומי שלי עשיתי דברים שבצבא בחיים לא היו נותנים לי לעשות . גם הכסף יותר טוב .

shavririt

New member
בעמותה יש בקשה של יחידה מסווגת-

לקבל בנות צליאקיות מתנדבות, לשירות מול מחשב בתפקיד סיוע ללוחמים. כדאי לך ליצור קשר עם העמותה בנושא. כאן לא המקום לפרט, אך מדובר בתפקיד מעניין מאד.

CATS7

New member
מעניין אותי לדעת

באמת מה גורם לכן לרצות להתנדב בשעה שהמון מחפשים סיבות לא לעשות שרות צבאי. עוד 400 שח בחודש למשכורת הצבאית? שנתיים של עבודה בכל מכירה בקניון תכניס פי 3. ומה עם להתחיל קודם את הלימודים - החיים? יש כאלה שיסתכלו על כך כ"מתנה" ויחשבו שאתן טועות. שלא תבינו מכך שאני נגד התנדבות. מעניית אותי הסיבה. אני גם אהיה שם.

meitush123

New member
תקופה משמעותית

עכשיו אני רק בכיתה י' אבל אני בטוחה שאשרת באיזשהי דרך. אם לא דרך בצבא אז דרך שנת שירות. השאלה שרלוונטית לדעתי היא איך אוכל לתרום יותר.אפשר להיות מורה חיילת כמתנדבת?

meitush123

New member
תקופה משמעותית

עכשיו אני רק בכיתה י' אבל אני בטוחה שאשרת באיזשהי דרך. אם לא דרך בצבא אז דרך שנת שירות. השאלה שרלוונטית לדעתי היא איך אוכל לתרום יותר. אפשר להיות מורה חיילת כמתנדבת?

אני הייתי בהתחלה בהתלבטות

בהתחלה, כי קצת חששתי מכל העניין הזה של "צבא". זה היה נראה לי גדול עליי, ואם אני כבר מקבלת פטור, אז למה לא לנצל את זה? אבל אז חשבתי שוב, והבנתי שאני בכלל מאד מאד מתנגדת לקטע הזה של לא לשרת בצה"ל. אני לומדת בבית ספר עם אחוז גיוס נמוך מאד (תלמה ילין מי ששמעה, האנשים מעדיפים להמשיך לעסוק באמנות שלהם ולא ללכת לצבא). כל פעם ששמעתי שמישהו דבר עם בוגר של בית ספר ושאל מה הוא עושה בצבא וכשהתשובה היתה "אני? מה פתאום צבא, אני באוניברסיטה" זה די הרתיח אותי... אז הבנתי שאם אני לא אתגייס בעצמי אני אהפוך בצורה כלשהי גם לאותם אנשים שאני מאד לא מעריכה.. ואז הייתי בהרצאה שארגנה העמותה על התנדבות לצבא, וראיתי לאיזה תפקידים מעניינים ניתן להגיע, ושגם קל יותר להגיע לתפקידים כמו דובר צה"ל או גל"צ שאני מאד רוצה, והבנתי שבסך הכל השירות יכול להיות תקופה מאד טובה, וזה חלק מההוויה הישראלית, וזה גם סוג של "כתם" כזה לא לעשות צבא. עכשיו אני בטוחה שבצו ראשון שלי מיד אחרי שיגידו לי ללכת הביתה אני מיד ארד ואצהיר שאני רוצה להתנדב. בסך הכל זה אחת מהחובות שצריך לעשות כשחיים פה, לא?

Reznik

New member
טוב לראות שלפחות חלק מהנוער מחזיק בערכים../images/Emo13.gif

כל הכבוד.

מה גורם לנו לרצות להתנדב?!

אז נכון שמעצבן שכולם צריכים לעשות צבא שלוש שנים בזמן שבארצות אחרות כשאנחנו משתחררים הם כבר אחרי תואר? ונכון שמעצבן שהפוליטיקה מושחתת? ונכון שמעצבן שצריך לעמוד בפקקים כל בוקר? ונכון שמעצבן שהשכר הממוצע של נשים נמוך יותר? ונכון שמעצבן שצריך לשלם על השכלה כל כך הרבה כסף ובחו"ל זה מסובסד? ונכון שמעצבן שמערכת הרפואה לא מצליחה לעזור לכולם? ונכון שמעצבן (ועם זה כולנו מזדהים) שלא מפרטים כמו שכתוב בחוק האם המוצר מכיל גלוטן?... אז למה לעשות דברים? כי אם כולנו נשב בשקט ולא נעשה כלום שום דבר לא ישתנה. נוכל לעבור את כל החיים בלהתלונן ולהתבכיין ולבכות על מר גורלנו וכלום לא יקרה!!! כי מעשים הרבה יותר טובים מדיבורים ואם כולם יתגייסו לצה"ל אז יקצרו את זמן השירות חובה. וכהוכחה שימי לב שרוצים לקצר את זמן השירות של בנות בחזרה לשנה ו-9, ולקצר לבנים לשנתיים ו-8, וכל זה כי יש מספיק אנשים. כי אני לא מוכנה לקצר פינות כי לי יהיה יותר נוח לחיות (בשנה שהייתי צריכה להתגייס היה את עניין המצרף במקום פסיכומטרי והתקבלתי למה שרציתי ללמוד, אז מה?! יש דברים שצריך לעשות לפני שמקבלים את הזכות ללמוד בארץ) אנחנו חיים במדינת ישראל, ויש דברים שבאים יחד עם זה. וכמו שאני לא מוכנה שיגידו עלי שאני מסכנה, או אחרת, או מיוחדת, או חולה אני לא מוכנה שיקלו עלי בנושא הזה.

CATS7

New member
כאמא ל-2 בנים בקרבי ועוד

צליאקון טרי בן 16 - אני מעריכה את התשובות. אנחנו אישית עדיין מתנדנדים. תודה.

ואווו עזרתם לי מלא ../images/Emo24.gif

תודה רבה
ועוד שאלה אחרונה
ניתן להתקבל לעתודה גם בהתנדבות? שווה לנסות?

solnoshka

New member
תקופה בהחלט משמעותית.... אצלי הצליאק התגלה 3

אצלי הצליאק התגלה 3 חודשים אחרי השחרור מהצבא, ויש אנשים שאומרים לי "וואי אם היית מגלה את זה קודם לא היית חייבת לעשות צבא"... אבל את האמת, למרות הרגעים הקשים ולמרות שסופרים את הימים לשחרור עוד מהרגע שנמצאים חודש וחצי בצבא :) , לא הייתי מוותרת, זו תקופה מקסימה, מרתקת, מכירים אנשים מדהימים מכל רחבי הארץ, ההרגשה כשלובשים את המדים בפעם הראשונה... לחזור הביתה מהטירונות... ההרגשה שאת באמת חלק מהמערכת הזאת שנקראת צה"ל היא נהדרת בעיניי. אז נכון שיש שיגידו שעדיף להתחיל ללמוד, אבל אני חושבת שנותנים לך הזדמנות חד פעמית לתרום בדרך הזו, כמובן שזו גם הזדמנות לא להרגיש שונה... תחשבי על כל החברים שלך שיחזרו מהבסיס, ידברו במושגים הצבאיים, יעבירו חוויות מהצבא... וואי.. ממש נכנסתי לזה (:) בקיצור ולעניין, לא הייתי מוותרת על השירות הצבאי!

גם אני לא הייתי מוותרת על השירות...

אני התנדבתי לשנתיים ולמרות שהיה לי פטור של קל"ב ולינת בית הייתי די רחוק...(צריפין-חדרה) הייתי צריכה להחליף רכבת ושלושה אוטובוסים!!!! כדי להגיע לבסיס, כל האחרים ששירתו איתי הרוב גרו בראשון או בסביבה ככה שלהם ממש לא לקח הרבה זמן להגיע.... אבל אני למרות שבאמת לקראת סוף השירות ממש סבלתי היה לי קצין חדש וממש טיפש! יותר טיפש מנעל :) רק ראיתי אותו בבוקר חטפתי עצבים... הגעתי אפילו למצב ששקלתי להגישבקשת ויתור על חצי שנה אחרונה... אבל בסוף המשכתי ואני באמת מרוצה שהמשכתי כי למרות כל הדברים היה כיף ועכשיו שאנשים מספרים על הצבא אני יכולה להגיד בגאווה שהתנדבתי... הרבה אנשים שאלו אותי בהתחלה "למה?" אז יש הרבה סיבות דבר ראשון שזה לשרת את המדינה, לעשות משהו מועיל כי גם התפקיד שנראה הכי לא חשוב (כמו התפקיד שאני עשיתי :))בסופו של דבר עוזר, וגם אח"כ שאת מחפשת עבודה תמיד יעדיפו מישהו שעשה צבא על פני מישהו שלא... חוץ מזה שכל החברים מדברים על הצבא עד יכולה להוסיף ולהתלונן כי הכי כיף להתלונן על השירות :) חו7ץ מזה שמכירים אנשים מדהימים מכל רחבי הארץ... בקיצור שווה להתנדב :)

למעלה